Members striker93 Napisano 18 Lipca 2024 Members Napisano 18 Lipca 2024 Mam 31 lat i odwieczny problem z zakolami. Nigdy nie było dane mi się cieszyć fajnymi włosami, od urodzenia linia włosów miała kształt V, a z wiekiem język zaczął się wyostrzać. Biorę finasteryd od około 2.5 roku. Początkowo byłem zadowolony z efektów, włosy nabrały gęstości mimo że nie miałem żadnych ubytków poza zakolami, ich struktura wydawała się lepsza niż przed rozpoczęciem fina. Zniknęło szybkie przetłuszczanie się skóry głowy. W okolicy na której najbardziej mi zależało nic się nie zmieniło. Ostatnio mam wrażenie, że włosy straciły na jakości, skóra głowy znowu przetłuszcza się jak przed finem, swędzi. Wszystko wskazuje na to że albo mam jakiś wystrzał DHT (nigdy nie sprawdzałem poziomu więc nie ma do czego porównywać), albo fin przestaje działać. W marcu 2023 zacząłem stosować RU na linię. Podczas stosowania doświadczyłem masowego wypadania, które z czasem się unormowało. Po około 6 miesiącach przerwałem kurację RU bo nie widziałem żadnych pozytywnych efektów. Jestem zdecydowany na HT, ale zastanawiam się jeszcze nad włączeniem minoxa. Przy linii mam zminiaturyzowane włosy i może udałoby się je jakoś przywrócić do życia? Tylko boje się, że zacznę z minoxem i nawet jeśli zrobię HT i przestanę go stosować, to włosy na nim wyhodowane wypadną i pogorszy się efekt. Zastanawiam się jeszcze, czy ze względu na to że nigdy nie miałem normalnej (prostej) linii włosów, przeszczepione grafty w okolice gdzie nie bylo włosów normlanie się przyjmą? Załączam zdjęcia z teraz, jedno z nich pokazuje stan z marca 2023 (lewa połowa zdjęcia) - według mnie nic się nie zmieniło (oprócz nowych siwych włosów :/) przez ponad rok czasu, miniaturyzacja chyba jest na podobnym poziomie? Cytuj
Members Razor17111 Napisano 19 Lipca 2024 Members Napisano 19 Lipca 2024 Nigdy nie było mi dane cieszyć się włosami... wlosy masz fajne, tylko, że te zakola. Cytuj
Members antydhtor Napisano 17 Listopada 2024 Members Napisano 17 Listopada 2024 W dniu 18.07.2024 o 19:03, striker93 napisał: Zastanawiam się jeszcze, czy ze względu na to że nigdy nie miałem normalnej (prostej) linii włosów, przeszczepione grafty w okolice gdzie nie bylo włosów normlanie się przyjmą? To, że nigdy nie miałeś nigdy włosów w tych miejscach to nie ma absolutnie żadnego znaczenia i nie jest żadnym problemem, bowiem włosy można pobrać z każdego miejsca na ciele i w każde inne miejsce je wszczepić. Ten też nigdy nie miał włosów w tych miejscach w które wszczepił... Można nie tylko idealnie prostą linię zrobić, ale i odwrócone ''U'' - jak przykład powyżej, czy cokolwiek innego. Poza tym wiele bab i ludzi trans/mtf też nigdy nie miało włosów w tych miejscach (serio zdarzają się baby biologiczne z linią V), a jakie efekty po HT mają... - wystarczy przejrzeć internet trochę... Oczywiście Tobie jako, że jesteś mężczyzną i w dodatku coś tam łysiejącym, będą Ci wciskać kity, że to se nie da.... i ''tłumacząc'' różnymi głupotami poważnie brzmiącymi dla laika jak np. mięśnie czołowe, żyły, żylaki kuhwa, parchy jakieś, itd.... Pamiętaj! HT to nie tylko ''sposób'' na łysienie (co wynika z tych for), bo to także sposób na korekcję linii u zdrowych i niełysiejących ludzi. Tak samo jak każda inna operacja plastyczna mająca na celu coś zmienić - coś z czego nie jest się zadowolonym, aby być szczęśliwym. A co do pytania tytułowego, to wejście na minoxa (szczególnie oral) przed HT może powodować większe krwawienie (dlatego też często zalecają odstawienie minoxa przed HT). Jednak stosowanie topicala w małym stężeniu i ilości ma co do tego marginalne znaczenie, szczególnie jeśli mowa o donorze, a minoxie miejscowo na zakolach. Przenikalność minoxa przez skórę do obiegu to jest wartość tylko rzędu 3% podanej dawki. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi