Members dxd017 Napisano 12 Lipca Members Napisano 12 Lipca (edytowane) Biore finasteryd 1mg juz 2 rok, ale zmagam się z takim dziwnym skutkiem ubocznym, że nie mogę się skupić, wrażenie jakbym tracil swiadomość, np. rozmawiam sobie z kims przez minute i czuje jakbym odlatywał, totalne zamglenie w głowie. Mam też problemy z erekcją, nie czuje się tak pobudzony jak wczesniej, np 3-5 dni abstytencji nie wywołuje we mnie potrzeby. Utrzymac erekcje tez ciezko, wystarczy chwila nie skupienia na temacie i od razu opada. Czy ktoś ma coś podobnego? Zawsze jak probowalem odstawic na 2-4tyg tabletki, to wszystko wraca do normy. WIęc jestem pewien 100% ze to przez finasteryd. Obecnie przestalem brać tabletki i zamowilem https://anagenica.com/product/lipofin/ w 0.025%, nakladam raz dziennie i mam nadzieje ze cos pomoze z tym. Edytowane 12 Lipca przez dxd017 Cytuj
Members Andrew3 Napisano 12 Lipca Members Napisano 12 Lipca Godzinę temu, dxd017 napisał: Obecnie przestalem brać tabletki i zamowilem https://anagenica.com/product/lipofin/ w 0.025%, nakladam raz dziennie i mam nadzieje ze cos pomoze z tym. I bardzo dobrze. Widać jesteś podatny na typowe skutki uboczne Finasterydu. Polemizowałbym jedynie z dawką tego topicala, który sobie wybrałeś. Jak dla mnie, to o wiele za słabe, aby coś mogło zadziałać. Ale pewnie po skutkach ubocznych, które Cię dopadły, jesteś teraz przewrażliwiony. Ja na twoim miejscu dalej kupowałbym te tabletki fina 1mg, bo pewnie masz na to stałą receptę. I to, co brałeś na połyk w tabletce, wylałbym sobie na głowę. Sporządziłbym sobie własną miksturę i wiedziałbym co i ile leję na głowę. Nie sadzę, abyś miał od tego jakieś skutki uboczne, ale nawet jeżeli, to łatwo mógłbyś korygować dawkę. O cenie jaka zapłaciłeś za te 60ml, to nawet nie wspomnę. Cytuj
Members dxd017 Napisano 12 Lipca Autor Members Napisano 12 Lipca Godzinę temu, Andrew3 napisał: I bardzo dobrze. Widać jesteś podatny na typowe skutki uboczne Finasterydu. Polemizowałbym jedynie z dawką tego topicala, który sobie wybrałeś. Jak dla mnie, to o wiele za słabe, aby coś mogło zadziałać. Ale pewnie po skutkach ubocznych, które Cię dopadły, jesteś teraz przewrażliwiony. Ja na twoim miejscu dalej kupowałbym te tabletki fina 1mg, bo pewnie masz na to stałą receptę. I to, co brałeś na połyk w tabletce, wylałbym sobie na głowę. Sporządziłbym sobie własną miksturę i wiedziałbym co i ile leję na głowę. Nie sadzę, abyś miał od tego jakieś skutki uboczne, ale nawet jeżeli, to łatwo mógłbyś korygować dawkę. O cenie jaka zapłaciłeś za te 60ml, to nawet nie wspomnę. niestety nie wiem jak przygotowac taka mieszanke, za kazdym razem jak probowalem robic to proszek tabletki sie osadzal na dole i nie rozpuszczal Cytuj
Members Andrew3 Napisano 12 Lipca Members Napisano 12 Lipca 4 godziny temu, dxd017 napisał: niestety nie wiem jak przygotowac taka mieszanke, za kazdym razem jak probowalem robic to proszek tabletki sie osadzal na dole i nie rozpuszczal Za szybko się podałeś. Najważniejsze, to dobrze rozetrzeć na pył tabletki. Trzeba kupić sobie dobrą kruszarkę do tabletek. Potem etanol 98% i jakaś inna baza typu serioxyl lub Aminexil Serum albo glikol propylenowy dla mniej wymagających, jeżeli nie jesteś na niego uczulony. Wykonanie takiej mikstury na cały miesiąc zajmuje mi 5 minut. Cytuj
Members antydhtor Napisano 14 Lipca Members Napisano 14 Lipca W dniu 12.07.2025 o 16:05, dxd017 napisał: Biore finasteryd 1mg juz 2 rok, ale zmagam się z takim dziwnym skutkiem ubocznym, że nie mogę się skupić, wrażenie jakbym tracil swiadomość, np. rozmawiam sobie z kims przez minute i czuje jakbym odlatywał, totalne zamglenie w głowie. Niezły haj - serio niezły - taki stan chyba nawet trudno w wielu przypadkach wywołać substancjami ''narkotycznymi'' a przynajmniej tymi ''miękkimi''... Nie bierzesz tam nic z takich rzeczy czasami, co by mogło nasilać działanie fina? W dniu 12.07.2025 o 16:05, dxd017 napisał: Mam też problemy z erekcją, nie czuje się tak pobudzony jak wczesniej, np 3-5 dni abstytencji nie wywołuje we mnie potrzeby. Utrzymac erekcje tez ciezko, wystarczy chwila nie skupienia na temacie i od razu opada. Czy ktoś ma coś podobnego? Tak mam dokładnie tak samo, i dobrze wiem o czym piszesz, - tyle, że mam tak na CPA i miałem też tak na CPA/analogu/HRT, natomiast na samym finie jak i ducie nigdy tak nie miałem. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members dxd017 Napisano 14 Lipca Autor Members Napisano 14 Lipca (edytowane) 6 godzin temu, antydhtor napisał: Niezły haj - serio niezły - taki stan chyba nawet trudno w wielu przypadkach wywołać substancjami ''narkotycznymi'' a przynajmniej tymi ''miękkimi''... Nie bierzesz tam nic z takich rzeczy czasami, co by mogło nasilać działanie fina? Nie biore żadnych używek, pije tez rzadko. Dodam ze mam prolaktyne wywalona w kosmos, endokrynolog mowi zebym odstawil fina calkowicie Edytowane 14 Lipca przez dxd017 Cytuj
Members antydhtor Napisano 14 Lipca Members Napisano 14 Lipca W dniu 12.07.2025 o 16:05, dxd017 napisał: Biore finasteryd 1mg juz 2 rok, ale zmagam się z takim dziwnym skutkiem ubocznym, że nie mogę się skupić, wrażenie jakbym tracil swiadomość, Spróbuj może przejść na duta. Są ludzie, którzy twierdzą, że na finie mieli brainfog'a a na ducie nie... - był też kiedyś jeden forumowicz, co twierdził, że miał na finie skutki uboczne, a na androcurze nie ma takich tego typu uboków. Względnie topical zamiast tabletek. Możesz też zbijać prolaktynę i próbować brać fina nadal. Bez blokera będzie dupa z leczenia. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members dxd017 Napisano 14 Lipca Autor Members Napisano 14 Lipca Probowaliscie moze RU58841? A takiego topical fina po jakim czasie mozna zmywac? Cytuj
Members styers2 Napisano 14 Lipca Members Napisano 14 Lipca 4 godziny temu, dxd017 napisał: Probowaliscie moze RU58841? A takiego topical fina po jakim czasie mozna zmywac? Ja próbowałem, a nawet dalej mam w kuracji. Działać działa, a wiem to po kilku nierównych partiach, gdzie przy zmianie z 1 na kolejną był rollercoaster. Z Ru czy Finem topical to podobna zasada , np. nakładasz wieczorem po umyciu głowy i trzymasz do wieczora dnia następnego ( po co tego samego dnia myć głowę, to droga do przesuszenia skalpu). Jak koledzy wyżej piszą, z Finem oralem ci nie wyszło, eksperymentuj z topicalem , dutem, Ru. Tym bardziej czytając doświadczenia forumowiczów przytoczone przez Anty. Cytuj
Members WygladPrzedeWszstkim Napisano 16 Lipca Members Napisano 16 Lipca W dniu 14.07.2025 o 16:19, dxd017 napisał: Nie biore żadnych używek, pije tez rzadko. Dodam ze mam prolaktyne wywalona w kosmos, endokrynolog mowi zebym odstawil fina calkowicie Wysoka prolaktyna dla mężczyzna powoduje podobne skutki uboczne co finasteryd. Czemu nie zbijesz prolaktyny i spróbujesz jeszcze raz fina? Cytuj
Members dxd017 Napisano 16 Lipca Autor Members Napisano 16 Lipca 9 godzin temu, WygladPrzedeWszstkim napisał: Wysoka prolaktyna dla mężczyzna powoduje podobne skutki uboczne co finasteryd. Czemu nie zbijesz prolaktyny i spróbujesz jeszcze raz fina? biore dostinex, ale placic z 150zl za dwie tabletki to sporo Cytuj
Members dxd017 Napisano 16 Lipca Autor Members Napisano 16 Lipca Endokrynolog powiedzial zeby calkowicie odstawic fina Dermatolog co mi przepisuje 1mg fina + 2mg oral minoxidil powiedzial zeby odrzucic fina i zwiekszyc oral minox na 4mg Co sądzicie? Cytuj
Members WygladPrzedeWszstkim Napisano 18 Lipca Members Napisano 18 Lipca W dniu 16.07.2025 o 19:19, dxd017 napisał: biore dostinex, ale placic z 150zl za dwie tabletki to sporo Też biorę i super skutecznie zbiło mi prolaktynę do zera, aż ciut za bardzo nawet. Nie rozumiem czemu kazał odstawić fina, ale spoko najpierw ogarnij prolaktynę tak czy siak bo Ci cycki wyrosną. Cytuj
Members WygladPrzedeWszstkim Napisano 18 Lipca Members Napisano 18 Lipca W dniu 16.07.2025 o 19:28, dxd017 napisał: Endokrynolog powiedzial zeby calkowicie odstawic fina Dermatolog co mi przepisuje 1mg fina + 2mg oral minoxidil powiedzial zeby odrzucic fina i zwiekszyc oral minox na 4mg Co sądzicie? Myślę, że to zły pomysł Cytuj
Members antydhtor Napisano 18 Lipca Members Napisano 18 Lipca Godzinę temu, WygladPrzedeWszstkim napisał: Nie rozumiem czemu kazał odstawić fina Jak to czemu? - żeby wyłysiał, bo taką mają strategię, to wtedy jeszcze więcej kasy wyda na inne pseudo leki i kosmetyki oraz pierdoły rzekomo leczące łysienie, oraz na HT. A do tego jest jeszcze i inny powód - no... jak ktoś się żali o okrutnych ubokach, to chyba też nie dziwne, i jeśli ktoś wyraźnie daje do zrozumienia, że branie leku jest dla niego większą krzywdą niż korzyścią. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members kuglarz88 Napisano 23 Lipca Members Napisano 23 Lipca Ja przy finie 3mg/ml stosowanym topicalnie miałem skutki uboczne w postaci znacznie zwiększonej częstotliwości oddawania moczy. Budziłem sie w nocy po 4-5x do lazienki. Podczas 2h jazdy samochodem musiałem robić po 2-3 przystanki na toaletę. Zmniejszyłem stężenie do 1mg/ml i wydaje mi się że sytuacja się poprawiła chociaż jeszcze za wcześnie żeby jednoznacznie to stwierdzić Cytuj
Members Andrew3 Napisano 24 Lipca Members Napisano 24 Lipca 13 godzin temu, kuglarz88 napisał: Ja przy finie 3mg/ml stosowanym topicalnie miałem skutki uboczne w postaci znacznie zwiększonej częstotliwości oddawania moczy. Nie sądzę aby te problemy były skutkiem fina. Do tego fina w formie topical. Jeżeli te objawy nadal się utrzymują skontaktuj się z lekarzem. Nykturia może być objawem poważnych chorób, typu cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby nerek lub serca. Cytuj
Members antydhtor Napisano 24 Lipca Members Napisano 24 Lipca 16 godzin temu, kuglarz88 napisał: Ja przy finie 3mg/ml stosowanym topicalnie miałem skutki uboczne w postaci znacznie zwiększonej częstotliwości oddawania moczy. Budziłem sie w nocy po 4-5x do lazienki. Podczas 2h jazdy samochodem musiałem robić po 2-3 przystanki na toaletę. Zmniejszyłem stężenie do 1mg/ml i wydaje mi się że sytuacja się poprawiła chociaż jeszcze za wcześnie żeby jednoznacznie to stwierdzić To co teraz wydaje się skutkiem ubocznym, za 20-30 lat może być zbawienne, gdy przerost prostaty będzie do tego stopnia, że będzie sprawiał naciski, bóle, i zatrzymywanie moczu... Nie wiem ile masz lat, ale możliwe, że masz już jakieś pierwsze objawy BPH i nawet nie zdajesz sobie może jeszcze z tego sprawy (a BPH występuję prędzej czy później u większości mężczyzn z wiekiem), a tak właśnie wygląda działanie fina. ''Finasteryd jest syntetycznym związkiem będącym inhibitorem 5- -reduktazy steroidowej typu II, czyli substancją hamującą aktywność tego enzymu. Lek jest stosowany wyłącznie u mężczyzn do kontrolowania przebiegu i leczenia łagodnego rozrostu gruczołu krokowego w celu zmniejszenia rozmiarów gruczołu krokowego, poprawy przepływu moczu i zmniejszenia objawów łagodnego rozrostu gruczołu krokowego, zmniejszenia ryzyka ostrego zatrzymania moczu oraz zmniejszenia ryzyka konieczności przeprowadzenia zabiegu operacyjnego.'' Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members cooksboy Napisano 31 Lipca Members Napisano 31 Lipca W dniu 14.07.2025 o 18:19, dxd017 napisał: Nie biore żadnych używek, pije tez rzadko. Dodam ze mam prolaktyne wywalona w kosmos, endokrynolog mowi zebym odstawil fina calkowicie Jaki masz poziom prolaktyny? Cytuj
Members dxd017 Napisano 1 Sierpnia Autor Members Napisano 1 Sierpnia (edytowane) Ostatnio 24.8 gdzie zakres 2.6 - 13.1 wykonywalem prolaktyna test czynnościowy, lekarz stwierdzil ze po tabletkach reakcja byla prawidlowa i wykluczyl prolaktynome, tylko ze przez fina mi się hormony rozjezdzaja. W sumie wszystko sie posypalo od kiedy zaczalem brac fina. Mam mega brain foga + libido na dnie, a testosteron mam w przedziale gornej granicy na poziomie 700-850 Edytowane 1 Sierpnia przez dxd017 Cytuj
Members dxd017 Napisano 1 Sierpnia Autor Members Napisano 1 Sierpnia W dniu 18.07.2025 o 18:10, WygladPrzedeWszstkim napisał: Też biorę i super skutecznie zbiło mi prolaktynę do zera, aż ciut za bardzo nawet. Nie rozumiem czemu kazał odstawić fina, ale spoko najpierw ogarnij prolaktynę tak czy siak bo Ci cycki wyrosną. A przed finem miales zawyzona prolaktyne? Cytuj
Members WygladPrzedeWszstkim Napisano 2 Sierpnia Members Napisano 2 Sierpnia @dxd017 Nie badałem tego wcześniej, ale już wtedy miałem ginekomastie, więc jestem przekonany, że tak. Cytuj
Members BOBO94 Napisano 4 Sierpnia Members Napisano 4 Sierpnia W hormonach chodzi o ich proporcje a nie o konkretny wynik. Możesz mieć prolkę w normie a sutki wywali... libido itd. Cytuj
Members majus Napisano 3 Września Members Napisano 3 Września W dniu 24.07.2025 o 12:34, Andrew3 napisał: Nie sądzę aby te problemy były skutkiem fina. Do tego fina w formie topical. Jeżeli te objawy nadal się utrzymują skontaktuj się z lekarzem. Nykturia może być objawem poważnych chorób, typu cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby nerek lub serca. Ja też miałem taki skutek uboczny, musiałem nawet budzić się w nocy żeby oddać mocz. Po odstawieniu przeszło. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 3 Września Members Napisano 3 Września 58 minut temu, majus napisał: Ja też miałem taki skutek uboczny, musiałem nawet budzić się w nocy żeby oddać mocz. Po odstawieniu przeszło. Ciekawe... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi