Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Ja bym prosił o sprawdzone przykłady sklepów z tymi delikatnymi szamponami organicznymi o których nie raz już wspominał ziom - czy też dokładne marki.

RU 100mg w KB

Minox foam

• Members
Napisano

phura dor czy jakoś tak, ale nie ma w Polsce bo szukałem. Ja Ci polecam RegenPure Dr i Regenpure NT jako odżywka. Nie są organiczne, ale mają fajny skład fajnie myją i pachną.

• 5 weeks later...
  • Members
Napisano

a jaki dobry szampon po ktorym wlosy wygladaja lepiej wieksza objetosc i zeby znowu chemii w nim nie bylo ?

RU KB Solution 5% 1,2,5ml dziennie ( 21.11.13 ) zaczne w tym tyg spowrotem

Saba Gel Betha 1x dziennie przez miesiac codzien od 10.11.14

Olejek arganowy,olejek rycynowy,sawpalmetto

Szampon z keto 2-3 x w tyg w dni bez saba

• 10 months later...
  • Members
Napisano

Cześć.

Mój pierwszy wpis, ale podzielę się moimi preferencjami, bo może komuś przyda się ta informacja.

Miałem robioną mezoporację bezigłową (kompletna strata pieniędzy) ale w klinice dowiedziałem się o szamponie który nie został tutaj wymieniony a mi bardzo odpowiada.

DAVINES ENERGIZING. Szampon przeciw wypadaniu włosów. Ma bardzo fajny zapach (eukaliptusowy. fajny dla mnie, bo pamiętam ze komuś z grona moich znajomych zupełnie nie odpowiadał. Wiec to kwesta indywidualna, ale mi odpowiada bardzo). Co najważniejsze moim zdaniem, szampon jest naturalny i nie obciąża włosów. Czy włosy po nim odrastają? Nie. Ale to tylko szampon. Czy powstrzymuje wypadanie? Wydaje mi się że coś w tym jest bo jak mi się skończył i przez kilkanaście dni myłem komercyjnym to wyraźnie gubiłem ich więcej. Teraz też mi się skończył i sytuacja się powtarza. Jedno z pewnością mogę na swoim przykładzie stwierdzić, po umyciu czuje się że włosy są odświeżone. Trochę trudno dostępny. Można go kupić w wybranych salonach. W moim mieście nie spotkałem nigdzie. Ale w internecie można go znaleźć bez problemu. No i w tej klinice gdzie miałem robiony zabieg. Nie podaję żadnego adresu bo nie chce robić nikomu reklamy. Kosztuje 80-90 zł/. Mi wystarcza na długo bo mam mało włosów:( i krótkie. I jeszcze jedno. Myję włosy codziennie. Czasami 2x dziennie.

Pozdrawiam

• 1 month later...
  • 3 years later...
  • Members
Napisano

Widzę, że temat dawno nie odświeżany, a szamponów, które z nazwy są organiczne jest na rynku cała masa i to w różnych kategoriach cenowych. Jako zwolennik teorii, że nie wszystko co względnie tanie jest złe, zainteresowałem się tymi dwoma:

https://www.yves-rocher.pl/ekologiczny_ ... =2#reviews

https://biosklep.com.pl/pl/p/Szampon-do ... -Shop/5466

Oba mają dobre opinie, ale na składach słabo się znam.

Czy warto się nimi interesować i ewentualnie którym ? A może ktoś poleci coś innego ?

• 2 years later...
  • Members
Napisano (edytowane)
W dniu 17.11.2021 o 09:54, berna napisał:

Badania 

Mi wypadają przy anemii 

Biorę żelazo witaminy i trochę jest lepiej.

I jak, wyniki badan sie poprawiły? Kiedyś czytałem o przypadku jednej laski? która miała anemie ale mimo stosowania żelaza i witamin z grupy B nie było poprawy. Pomogło jej używanie laktoferyny.

Ja już tyle różnych specyfików stosowałem, że przestały mi się mieścić w szafce, u mnie laktoferyna tez nie pomogła jakby ktoś pomyślał, że ją tu reklamuje, :D tak mi się tylko przypomniała a propos anemii.

Edytowane przez xmass
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • Members
Napisano

Ja też miałem ten problem. Mezoterapia poprawiła stan, ale poszłam do lekarza. Przyczyną był stan chorobowy. Zmieniłam dietę i nie używałam szamponów z chemią. Polecam Barbercompany https://barbercompany.pl/wlosy/stylizacja-wlosow/puder-do-wlosow/ (kosmetyki wykonane z naturalnych produktów, kontrolowane dermatologicznie, nie zawierają szkodliwych substancji takich jak parabeny czy siarczany).

• Members
Napisano
3 minuty temu, Caraos napisał:

ja widzialem go w Rossmanie :)

Myślałem, że ten nizoral ma w składzie ketokonazol. To jest po prostu zwykły delikatny szampon bez keto. Wiem, że są dostępne szmpony z keto bardziej delikatne niż nizoral, ale to tylko zagranicą.