Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jedni mówią, że siarczan jest najskuteczniejszy, inni, że chelatowy ma lepszą przyswajalność. Poszukaj badań.

• Members
Napisano

Podobno co 2 facet, jak mówią badania ma niedobory cynku.

Nic dziwnego skoro wraz z wytryskiem tracimy minimum 1/3 dziennego zapotrzebowania. Jak dla mnie to każdy powinien go stale suplementować.

• Members
Napisano

Z tym, że siarczan wychodzi chyba jednak taniej nieco np. zincteral.

Co istotne, jak jest napisane na ulotce, należy go przyjmować 2 godziny po posiłku. Jest tam wypisanych wiele substancji, które zmniejszają jego przyswajalność, nawet pieczywo pełnoziarniste. Ciekawe, ciekawe, niewykluczone, że z każdym suplementem, kluczem do sukcesu jest jego odpowiednie przyjmowanie.

• Members
Napisano

no sęk w tym że nie zawsze piszą kiedy przyjmować. Ja biorę obecnie mnóstwo witamin i elemntów: cynk, selen, wit c, paba, biotyna, kolagen. Biorę zawsze po posiłku w jedną garść i popijam. Po posiłku dlatego żeby nie obciążać żołądka. Acha jesczcze wcześniej biorę osłonówkę hepatil.

• Members
Napisano

To chyba źle robisz. Doczytaj na receptach czy są wskazówki jak to brać. Bo nic nie dadzą kapsułki jeśli nie zostaną przyswojone

Napisano

Ja ostatnio kupiłem Loma Vital, płyn, żelazo + cynk, 500 ml. Gdzieś słyszałem, że wersja płynna jest dobrze przyswajalna.

Z tym, że chciałem też żelazo, którego często brakuje w naszych dietach (też ma wpływ na włosy).

PS. Sam link wkleiłem tylko dla przykładu, bo łatwo można znaleźć taniej niż w aptece DOZ.

• Members
Napisano
To chyba źle robisz. Doczytaj na receptach czy są wskazówki jak to brać. Bo nic nie dadzą kapsułki jeśli nie zostaną przyswojone

no ale wspominałem już że jak nie jest napisane kiedy przyjmować to przyjmuję po posiłku.

Pytanie czy tam gdzie jest napisane że brać podczas posiłku to koniecznie musi być podczas czy może być po ?

• 3 months later...
  • Members
Napisano

Usunięty przeze mnie

Sorry ale nie chcę niczego reklamować, po cholere mają później złowierczo bulgotać na mnie.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator