Gość Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Zbieram chętnych na zamówienie spironolactone w czystej formie z chińskiego laboratorium.Jak wiadomo spironolactone to bajecznie tani, średniej jakości antyandrogen, pozbawiony działania systemowego.Może służyć jako dodatek do dowolnej kuracji.Gryzie się tylko z minoxidil'em i nie powinien być stosowany z nim w jednej wcierce (niektóre firmy, jak kiedyś Regrowth stosowały, ale musieli się namęczyć, żeby wyeliminować nieprzyjemny wówczas zapach). Dlaczego proszek, a nie tabletki ? Ponieważ tabletki spironolactone zawierają aż 75% wypełniaczy - przykładowo tabletka 100mg spiro, waży 400mg. Wypełniacze pozostawiają obfity osad na włosach - sam mam często z tym problemy. Cena to 180$ za 100g z wliczonymi kosztami wysyłki.A więc w przeliczeniu na listek tabletek (10 tabletek po 100mg), wychodzi 1.8$ za taki listek.Dla porównania w AllDayChemist, który jest chyba najtańszym znanym mi sklepem, listek tabletek kosztuje 2.92$ (bez kosztów wysyłki).Tak więc nie dość, że czyste spiro, to jeszcze tanio. Spiro to substancja znana od lat 60-tych, więc wierzę, że firma nie powinna mieć problemów z jej syntezą.Załączam też "certificate of analysis". Lista: Lion - 10gCOA-SPIRONOLACTONE.pdf Cytuj
Members ziom1990 Napisano 7 Czerwca 2012 Members Napisano 7 Czerwca 2012 ziom1990 20g zamierzam stosować 5% spiro (prawdopodobnie w KB solution) na czubek głowy, a RU na zakola Cytuj
fighter Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 fighter 10g Cytuj Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia) RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12) Biotyna 10 mg (22.01.14)MSM 1.5g (15.01.18)
AngelOnTheEarth Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 W sumie nie będę teraz tego stosował, ale na czarną godzinę się przyda, jedynie ciekawy jestem jak z ważnością/jak długo...?Angel - 10g:) Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members ziom1990 Napisano 7 Czerwca 2012 Members Napisano 7 Czerwca 2012 do 2014... Spiro jest bardzo stabilne Cytuj
Members bejker Napisano 8 Czerwca 2012 Members Napisano 8 Czerwca 2012 Jaka jest minimalna ilość do zamówienia? Cytuj
Gość Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Dobra jest już 130 gram, więc raczej zamykam listę. Mieliśmy z ziom'em w planach jeszcze inne laboratorium, ale w nim zamawiać się opłaciło dopiero od 1 KG.Rzecz w tym, że taka ilość znacznie zwiększyłaby ryzyko zatrzymania paczki na cle. Tak więc wymagałoby to więcej organizacji i przemyśleń (np. podziału paczki, co zwiększyłoby koszty wysyłki). Cytuj
Members Raffaello26 Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Lion Można się jeszcze dopisac na 10 gr? Cytuj
Gość Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Ok, ale niech już to będzie ostatni. Nie chcę zamawiać za dużo, bo potem będą problem jak u Viruska i wielomiesięczne oczekiwanie na towar. Cytuj
Members pawelp Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Lion ja też 10g - jako ostatni, albo chociaż 5g - bardzo proszę.(bo wcześniej przeczytałem post że 35g min, ale był usunięty) Cytuj
Gość Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Dobra pawelp zamyka listę. Ten post dotyczył tego laboratorium co trzeba było kupić 1 KG, ale tak jak mówię - narazie nie chcemy ryzykować, bo KG zwraca uwagę celników.Virusek miał problemy (duże zamowienie RU), thanatos miał kiedyś problem (duże zamówienie adenozyny) - co prawa w obu przypadkach zakończone pozytywne, ale ten stres, nerwy, oczekiwanie, itp. Jeśli ten spiro okaże się dobry - a dotąd używałem tabletek, więc będę miał jakieśtam porównanie (znam działanie, a nawet specyficzny zapach spiro), to zostaniemy przy tym źródle. A jeśli nie to, będziemy kombinować z innym.Tak czy owak, to pieniądze uważam, że nie są duże, bo to bardzo stara substancja stosowana w medycynie do wielu celów (np. trądzik, łojotok, choroby hormonalne, czy także łysienie androgenowe) i patenty już wszystkie wygasły. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 tak pieniądze są śmiesznie niskie jak za 1-2 lata kuracji 5% spiro Poza tym tak jak Lion już wspomniał nie mamy niepotrzebnych wypełniaczy, zarówno takich jak SLS który jest zawarty w tabletkach/kapsułkach ze spiro. Nie trzeba także się bawić osobiście w załatwianie recept w Polsce lub ściąganie leków zza granicy. Ja już się nie mogę doczekać aż zacznę stosować na czubek głowy spiro w KB solution Cytuj
Members Raffaello26 Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Zioma zrobiłbyms mi spiro KB solution i wyslał za opłata? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 tu nie ma żadnej filozofii, nie mam co Ci robić, odmierzasz 5% spiro i wrzucasz do 95% KB5 solution Cytuj
Gość Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Tak a propos za grosze można kupić minimikser w mazidlach, który może się przydać aby substancja aktywna się prawidłowo rozpuściła i wymieszała. Cytuj
Members nowyuserek Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Widzę, że lista już zamknięta... trochę późno zobaczyłem. A kiedy można się spodziewać następnego zamówienia? Cytuj
Members pawelp Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Lion kiedy będziesz realizował zamówienie, jakoś na dniach ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Czerwca 2012 Members Napisano 9 Czerwca 2012 Jeszcze nie zaczął zbierać pieniędzy a Ty się pytasz czy na dniach będzie realizował zamówienie... co najmniej miesiąc czasu to zajmie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi