Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Osoby zainteresowane czystym spironolakton'em!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat kontynuujemy w dziel zamówień. Wszystkie osoby zamawiające mają tam wgląd.

• 4 years later...
Napisano

Raczej w ogóle wyszedł z użycia. Z resztą spiro miał sens tylko dla ludzi, którzy równocześnie jadą na finie lub ducie.

• Members
Napisano

Ok, dzieki. Zależy mi na czymś co będzie działało miejscowo i nie dostanie sie do krwiobiegu, dlatego myślałem własnie nad spironolaktonem. Czyli co w byłoby dobrym rozwiązaniem RU czy może ten CB-03-01? Do tej pory jechałem na samych ekstraktach roślinnych,..jesli nie liczyć nizoralu i minoxa 5%.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • Moderators
Napisano

Jest jakiś konkretny temat o tym spiro - jak dobrze to działa? Żebym np. następnym razem dorzucił sobie do kuracji z nezyr?

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

Napisano
Jest jakiś konkretny temat o tym spiro - jak dobrze to działa?

O połowę słabiej niż RU lub fin.

Jego zaletą jest zero efektów ubocznych i niska cena.

Wadą natomiast jest to, że nie jest łatwo dostępny. Łatwo dostępne są co prawda tabletki, ale one zawierają 3/4 wypełniaczy, które się nie rozpuszczają w alkoholu tworząc "piach".

Trzeba by zamówić czysty spiro z Chin, albo gotowe mieszanki bez "piachu" z wypełniaczy. Kiedyś takie mieszanki sprzedawano w GenHair i Regroth, ale nie ma już obu sklepów.

• Members
Napisano

Lion, wiesz może albo przypuszczasz dlaczego zlikwidowali sklepy ?

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

Napisano

Co do Regrowth to było głośno, bo FDA przyjebało się niemal do wszystkiego (do spiro, do minoxa):

http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=10&threadid=93607

A GenHair wysyłał bodaj z Indii, więc raczej nie mieli takich problemów. Ale dlaczego zamknęli biznes to nie wiem. Być może przestał im się on opłacać.

W każdym razie mieli dobre produkty - m.in. minox, spiro, flut, fin - zewnętrznie.

Jeśli ktoś nie lubił przygotowywać mieszanek samemu (tym bardziej, że w tabletkach jak pisałem, są wypełniacze), to była to dobra alternatywa.

• 8 months later...