Members der Napisano 12 Listopada 2016 Members Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Zabieg wykonany w GETFUE.Przeszczep ~ 2500 graftów na zakola, nieznaczne obniżenie linii czoła oraz dogęszczenie gniazda na czubku głowy.Cena po 1Eur za graft. W cenę wliczony transport z lotniska, 3 doby w szpitalu, wyżywienie oraz transport do hotelu.Głębokie zakola, które utworzyły się już ponad 10 lat temu i się powoli pogłębiały. Włosy niegdyś jasny blond. Obecnie ciemny blond, bardzo cienkie i łamliwe.Od urodzenia wysokie czoło, które po powstaniu zakoli było jeszcze bardziej widoczne. Skóra z natury bardzo wrażliwa, podatna na zaczerwienienia, długo gojąca się. Włosy rosnące od zawsze raczej wolno. Mocno przetłuszczające się, z dużą tendencją do łupieżu. Ogólnie trudny materiał do przeszczepu. Stan z 2005r.Stan z 2014r.Stan z 2015r.Wygląd linii po przeszczepieGniazdo po przeszczepieLinia tydzień po przeszczepieLinia niecały miesiąc po przeszczepieDonor niecały miesiąc po przeszczepie.Linia 2 miesiące po przeszczepieLinia 3 miesiące po przeszczepieLinia 4 miesiące po przeszczepieLinia 5 miesięcy po przeszczepieLinia 6 miesięcy po przeszczepie Linia 7 miesięcy po przeszczepieLinia 8 miesięcy po przeszczepie Efekt rok po przeszczepie Efekt 13 miesięcy po przeszczepie W styczniu 2017 zdecydowałem się na kolejny zabieg dogęszczania miejsca biorczego. Wybór padł na Medmix w Bielsku-Białej. Przeszczepiono 1000graftów pobranych z potylicy pomiędzy nie ścinane włosy. Koszt zabiegu w przeliczeniu 1.60 Eur za graft. W cenie: pobyt 1 doba ze śniadaniem w hotelu. W przeddzień drugiego zabiegu w klinice Medmix. 15 miesiecy po pierwszym zabiegu w Getfue. Po zabiegu dogęszczania pomiędzy nie ścinane włosy. Donor. 2 dni po zabiegu. Donor 2 tygodnie po drugim przeszczepie. 3 tygodnie po drugim przeszczepie. 5,5 miesiąca po drugim zabiegu. 10 miesięcy po drugim zabiegu. Edytowane 4 Listopada 2017 przez Gość Cytuj
Members Radek Napisano 12 Listopada 2016 Members Napisano 12 Listopada 2016 Dobry rezultat, gratulację. Cytuj Fin
Members speed201 Napisano 12 Listopada 2016 Members Napisano 12 Listopada 2016 Świetny rezultat ! Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 12 Listopada 2016 Napisano 12 Listopada 2016 Wolne lysienie miales, stosowales jakas kuracje? Widac niewazne ile ma sie lat- to jednak prawda , ze zawsze chce sie wygladac dobrze czy to jako 20 latek czy 40 latek Jezeli chodzi o ht to efekt do ceny super. Jedynie linia mogla by byc troche gestsza, jednak nie ma co sie przyczepiac, bo wiadomo ile by sie za to zaplacilo w hdc,bhr itd... Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members der Napisano 13 Listopada 2016 Autor Members Napisano 13 Listopada 2016 Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wielce prawdopodobne, że w grę wejdzie dogęszczenie, tym bardziej, że widzę, iż zakola się w głębszej części przerzedzają. I Tam będę raczej dogęszczał, nie linię, nie chcę na starość skończyć jak Rudkowski ze szczotką na froncie i łysiną od środka do tyłu.Inna sprawa, że to tylko 2500. Jak na zakola plus linia i około 3 setki w gniazdo to i tak wyszło nie najgorzej.Nie stosowałem nigdy wcześniej żadnej chemii. Z getfue dostałem zapas chemii w postaci biotyny, witamin i blokera na kilka miesięcy. Jako, że jestem wyznawcą zasady, że genów się nie oszuka, brałem to z mierną częstotliwością, coś tam mi leży w zapasie do dziś. Cytuj
Members Szalom Napisano 14 Listopada 2016 Members Napisano 14 Listopada 2016 Jaki bloker Ci dali? I płaciłeś coś za "wyprawkę pozabiegową" czy to jest standard po zabiegu przeszczepu w tej klinice? Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wielce prawdopodobne, że w grę wejdzie dogęszczenie, tym bardziej, że widzę, iż zakola się w głębszej części przerzedzają. I Tam będę raczej dogęszczał, nie linię, nie chcę na starość skończyć jak Rudkowski ze szczotką na froncie i łysiną od środka do tyłu.Inna sprawa, że to tylko 2500. Jak na zakola plus linia i około 3 setki w gniazdo to i tak wyszło nie najgorzej.Nie stosowałem nigdy wcześniej żadnej chemii. Z getfue dostałem zapas chemii w postaci biotyny, witamin i blokera na kilka miesięcy. Jako, że jestem wyznawcą zasady, że genów się nie oszuka, brałem to z mierną częstotliwością, coś tam mi leży w zapasie do dziś. Bardzo zdrowe podejscie masz do ht. W sumie jak madrze to rozegrasz to wlosy bedziesz mial i cenowo sie nie wykosztujesz. Do jakiego nw myslisz, ze lysienie Ci sie posunie? Pytales ile graftow da sie jeszcze wyciagnac z donoru? 10 lat lysiales i nie myslales o tym, zeby zrobic ht wczesniej? W sumie u mnie wlasnie tyle mija i stan mam troche gorszy od Ciebie przed ht stad pytam dlaczego zwklekales, bo swoje podejscie mam na pewno inne Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members der Napisano 14 Listopada 2016 Autor Members Napisano 14 Listopada 2016 Jaki bloker Ci dali? I płaciłeś coś za "wyprawkę pozabiegową" czy to jest standard po zabiegu przeszczepu w tej klinice?Minoxil 5% w spreju i Propecia czy jakiś inny Proscar do poszatkowania. Nie wiem czy to zwyczaj czy wyjątek. Ja dostałem. Był też szampon i odżywka. W wystarczającej ilości, wręcz nadto na czas pozbywania się strupów. Bardzo zdrowe podejscie masz do ht. W sumie jak madrze to rozegrasz to wlosy bedziesz mial i cenowo sie nie wykosztujesz. Do jakiego nw myslisz, ze lysienie Ci sie posunie? Pytales ile graftow da sie jeszcze wyciagnac z donoru? 10 lat lysiales i nie myslales o tym, zeby zrobic ht wczesniej? W sumie u mnie wlasnie tyle mija i stan mam troche gorszy od Ciebie przed ht stad pytam dlaczego zwklekales, bo swoje podejscie mam na pewno inne Na szczęście nie mam świra na punkcie włosów. Człowiek z rodziną, dziećmi, domem i firmą na głowie ma inne priorytety. Przeszczep to nie był akt desperacji, a raczej zachcianka. Obecnie posiadanie włosów, czy też już ich brak nie miały by żadnego wpływu na moje życie. Gdybym robił przeszczep 10 lat temu, chodził bym dzisiaj z jebitną blizną na głowie, zoraną psychą i był już co najmniej po trzecim zabiegu z czego dwa poprzednie spierdaczone jak u wielu bywało.A tak, jest jak jest. Nie pytałem ile się wyciągnie bo pewnie i tak więcej niż mi będzie potrzebne, zakładając, że mi się szczeniacki jeż na głowie nie zamarzy, którego z resztą nigdy w życiu nie miałem. A patrząc na starszą męską część rodziny nie zapowiada się raczej więcej niż pomiędzy NW3 a NW4. Ewentualne kolejne bardziej kosmetyczne dogęszczenie, o którym wcześniej pisałem najchętniej zrobił bym korzystając z tych spod pach pakując je gdzieś gdzie pracują na punchach bez golenia biorczego. Śmieszne, prawda ? Dla mnie nie koniecznie.Dlaczego ? Ano dlatego, że wszystko się u mnie wolno goi, wolno odrasta a na co dzień mam kontakt z klientami oko w oko. Do tego donor mam obolały przez 2 miesiące, jakby mi ktoś blachę jakąś tam wsadził, ot taka moja natura. Przyjemność w każdym razie wątpliwa.Zarost mi kolorystycznie całkowicie nie pasuje, bo czarny a te pod pachą o dziwo tak. Na tworzenie nowej linii te włosy się zupełnie nie nadają, ale na dorzucenie po 400 czy 500 na stronę pomiędzy te rosnące pewnie już tak. Zawsze to o 800 czy 1000 mniej zaorany donor. Ale to kolejna ewentualna fanaberia o przebiegu której,jeśli dojdzie do skutku być może również w przyszłości napiszę. Cytuj
Members zulana Napisano 22 Listopada 2016 Members Napisano 22 Listopada 2016 Der, piękne włosy. Ja też już całą sprawę mam "z tyłu głowy". A tyle było emocji Pozdrawiam. Cytuj
Members der Napisano 26 Listopada 2016 Autor Members Napisano 26 Listopada 2016 A dziękuję.Również pozdrawiam Cytuj
Members der Napisano 4 Listopada 2017 Autor Members Napisano 4 Listopada 2017 "Edit" sytuacji na dzień dzisiejszy. Wszystko w pierwszym poscie. Cytuj
Members tomitom Napisano 4 Listopada 2017 Members Napisano 4 Listopada 2017 "Edit" sytuacji na dzień dzisiejszy. Wszystko w pierwszym poscie.Jest git. Skoro jesteś takim weteranem 2 przeszczepy czy po 5 miesiącu coś jeszcze rośnie czy tylko długość? Cytuj finsteryd 1.25 mgdutasteride 0.5 mgminoxidil 5% nizoral 5% biotyna/cynk/krzem
Members der Napisano 11 Listopada 2017 Autor Members Napisano 11 Listopada 2017 W obu przypadkach po 5 miesiącu nie zauważyłem u siebie wyrastania nowych włosów. Stawały się jedynie dłuższe i grubsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi