Members adres.alfa Napisano 31 Maja 2017 Members Napisano 31 Maja 2017 Witajcie, To mój pierwszy post. Mam pytanie, dotyczące sposobów maskowania łysiny. Do tej pory goliłem głowe maszynka do wlosów na najkrótsza długosc. Niestety w przeciagu kilku lat dosc mocno wylysiałem i zauwazylem ze mimo uzywania najkrótszej opcji golenia, na mojej głowie mozna zauwazyc tzn ladowisko dla helikopterów. Wczoraj postanowiłem pójść o krok dalej i ogoliłem głowe maszynka do golenia (jednorazówka). Efetk mozna zauwazyc na załaczonym zdjeciu. Kurcze nie wiem jak wy ale ja wciaz widze la linie przejscia miedzy wlosami a lysina... zastanawiam sie czy mozna to jakos zamaskowac uzywajac np jakiegos kremu? (jesli tak to co polecacie?). A moze zrobiłem to niedokładnie i można to zrobic lepiej (przypominam ze pierwszy raz goliłem głowe maszynka do golenia). Dzieki za odp Cytuj
Members antydhtor Napisano 31 Maja 2017 Members Napisano 31 Maja 2017 w Twoim przypadku chyba najlepszym, najtańszym, najmniej upierdliwym, i nieinwazyjnym jeśli chodzi o zdrowie, rozwiązaniem w celu maskowania ''lądowiska dla helikopterów'' bezie mikropigmentacja. Ale oczywiście jeśli masz zapał, i fundusze pozwalają to możesz się też (lub dodatkowo) zainteresować przeszczepami włosów gdyż coś tam z donoru na pewno dałoby się wyciągnąć i przeszczepić na koronę. Ew. też zwykła peruka wchodzi w grę lub przyklejany system włosów jeśli marzysz o normalnej jakiejś fryzurze i dobrej gęstości. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Gość Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Kurcze nie wiem jak wy ale ja wciaz widze la linie przejscia miedzy wlosami a lysina... Ona w jakimś tam stopniu będzie widoczna. Dlatego np wymyślono coś takiego jak mikropigmentacja. Tak więc możesz albo dorobić sobie resztę (mikro-tatuaż), albo skonsultować laserowe usuwanie pozostałości. Cytuj
Members Albertx Napisano 26 Czerwca 2017 Members Napisano 26 Czerwca 2017 Zrób sobie mikropigmentacje skóry głowy! Cytuj
Members SzymonM Napisano 21 Czerwca 2018 Members Napisano 21 Czerwca 2018 Ja powoli się poddaje i mam pytanie, czy golenie dużo czasu zajmuje? Co ile dni trzeba golić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi