Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Generalnie spoko, fajnie że coś się dzieje.

Tym niemniej osoby które są na forum i w temacie dłużej (mam na myśli 5 lat +) podchodzą z dystansem do takich nowinek, bo pojawiało się ich mnóstwo, a problem ciągle nierozwiązany

• 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • Members
Napisano

Hej,

Zorientowałem się jak wygląda sprawa syntezy PTD-DBM u nas w kraju. Polskie laboratorium jest w stanie wyprodukować peptyd o czystości 95% w cenie 1700 USD za 1 gram (ewentualne kolejne zamówienia byłyby tańsze). Przy potrzebnych 20mg peptydu miesięczny koszt leczenia wynosiłby nie więcej niż 130zł.

- Trwałość peptydu w formie proszku to ok. 2-3 lata.

- Po rozpuszczeniu peptydu w roztworze etanolu, wody i glikolu należałoby go przetrzymywać w zamrażarce, ze względu na to, że nie wiadomo, czy byłby stabilny w tej formie. Można by więc przygotowywać sobie porcje lekarstwa co np. tydzień na każdy dzień i pakować je do zamrażarki.

- Czas jaki laboratorium potrzebowałoby na syntezę peptydu to ok. 2 tygodnie.

Zakup 1 grama dla pojedynczej osoby byłby dużym kosztem, jednak przy zakupie grupowy (np. co najmniej 10 osób) cena wydaje się w zasięgu. Byłby ktoś zainteresowany takim rozwiązaniem?

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • Members
Napisano

Ponieważ wysyłka ma już do mnie dotrzeć, a ja nie mam dermastampu to mam pytanie jaki kupić? Bo zupełnie nie wiem na jakie parametry patrzeć i jak to sie używa

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Zamiast dermastampa polecam dermapen - zdaje się bardziej higieniczny. Mam dermapen marki Dr. Pen, ciekawe urządzenie, nakłuwanie lekko dyskomfortowe, ale nic specjalnego - wyrwanie włoska z nosa jest 1000x bardziej bolesne

Urządzenie dorwiesz na Allegro.