Members cisowian Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 Witam was serdecznie. Robiłem dwa ht i za każdym razem obserwowałem coś dziwnego. (jeden zabieg rok temu a wcześniejszy dwa lata temu). Część włosów wyrasta gruba szarstka twarda, a niektore są kręcone i falowane. Zauwazylem przy czesaniu, że własnie takich kilka mi wypadło. Z czytania ang forum, niby wlosy się mają porawiać, ale nadal nie jestem przekonany. Wydaje mi się też ze gęstość spadła. Ktoś zauważył coś podobnego? Cytuj
Members wrobel Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 Ja zauważam podobne rzeczy. Tyle że mi z całego łba leci i też gęstość spadła w mojej ocenie. Wydaje mi się ze leci wszystko i natywne i przeszczepione. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members Lack Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 może mieliście tam swoje natywne i one poleciały,i stąd zauważalny spadek ofutrzenia Cytuj moja nowa mocna kuracja:- szampon ziołowy- witaminki- nanogen lub sewich Na takiej kuracji, łysienie mi nie straszne!
Members cisowian Napisano 6 Lutego 2019 Autor Members Napisano 6 Lutego 2019 bardzo się zdziwiłem ogolnie caly czas kiedy ukladalem wlosy wypadal moze 1 czy 2 a teraz kilkanascie.... i jestem pewny ze przeszczepy tez leca bo są krecone bądz mają bardzo nierowną długość. cholerny swiat... Cytuj
Members dandinho Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 gdzie robiles te zabiegi ? Cytuj
Members Radek Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 Może po prostu wchodzą w naturalny cykl gdzie część wypada. Cytuj Fin
Members Matrix_neo94 Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 Przecież wypadnie włosów jest normalne i zdrowe włosy też wypadają, niestety w naszym przypadku w większości włosy albo nie wyrastają albo wyrastają cieńsze i nie rosną tak długo potem to samo to samo i na końcu zostaje mały niewidoczny mieszek - to jest właśnie ta KURWA zwana łysieniem Cytuj
Members samuel666 Napisano 6 Lutego 2019 Members Napisano 6 Lutego 2019 ale przeciez te przeszczepione to sa normalne wlosy wiec tez musza wyleciec zeby potem odrosly , naprawde nie wiem co w tym dziwnego. Chyba srednio co 3 lata wlos wypada i na jego miejsce nowy rosnie. Dodatkowo dochodzi fakt ze na jesien i zime tracimy srednio wiecej wlosow dzienie niz np na wiosne. Jezeli komus w jakis sposob wypadaja wlosy ktore byly podbrane z bokow czy z tylu glowy i nie odrasaja to tylko przychodza mi do glowy problemy z tarczyca bo kolega mial problemy z tarczyca i po bokach glowy mu sie na jakis czas przeswity porobily , wyleczyl sie i wszystko wrocilo do normy. Cytuj
Members antydhtor Napisano 7 Lutego 2019 Members Napisano 7 Lutego 2019 Chyba srednio co 3 lata wlos wypada i na jego miejsce nowy rosnie. 3 lata to jest takie skrajne minimum dla ''zdrowych'' (uznawanych za zdrowe) włosów które ponad to nie mają żadnych przeszkód do kontynuowania fazy wzrostu. Są ludzie (również mężczyźni, nie tylko kobiety) dla których ten okres wynosi 7 lub nawet więcej lat (ok. 10). A dla kobiet (gdzie androgeny nie przyhamowują wzrostu włosów) z wyjątkowo zdrowymi włosami (oraz bez zyebania genetycznego łysienia - nadwrażliwości mieszków na androgeny) okres fazy anagenu może wynieść nawet i pewnie z 15 lat. Ale bez względu na to wszystko, fakt faktem przeszczep we większości przypadków zaburza cykle wzrostu włosa i stąd to wypadanie takich włosów po przeszczepie. niestety w naszym przypadku w większości włosy albo nie wyrastają albo wyrastają cieńsze i nie rosną tak długo potem to samo to samo i na końcu zostaje mały niewidoczny mieszek - to jest właśnie ta KURWA zwana łysieniem Tak też może być, że włosy do HT zostały pobrane z poza bezpiecznej strefy nie objętej łysieniem - zdarza się tak zazwyczaj gdy pobiorą zbyt wysoko z tylnej części donoru, i później takie włosy w miejscu biorczym szlag może trafiać też, jeśli nie od razu to nawet po latach.I w sumie to każdy z tych co się wypowiedzieli, ma czy może mieć tu trochę racji co do tego. A dla autora tematu, to czas pokaże jak z tym będzie, oby było to jakieś okresowe wypadanie, lub zmiana cykli po zaburzeniu wzrostu przeszczepem. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members jan_kasprzak_1989 Napisano 7 Lutego 2019 Members Napisano 7 Lutego 2019 Ale bez względu na to wszystko, fakt faktem przeszczep we większości przypadków zaburza cykle wzrostu włosa i stąd to wypadanie takich włosów po przeszczepie.Pewnie dlatego zalecają fina, żeby to jakoś unormować. Cytuj
Members cisowian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Members Napisano 13 Lutego 2019 narazie sie uspokoilo, wrocilem na fina + keto +dut bo jeszcze nawet rok nie minal od 2 przeszczepu. Po 2 nadal widze ze sa wlosy ktora rosna mega wolno . Myslalem ze po 8 miesiacach to juz nie bedzie tak ze nadal sa maluchy po 2 cm i wlosy po 10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi