Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Jakoż że męczę się z łojotokiem od lat postanowilem sprawdzić na sobie tą legendę. Mialem 2 nieudane podejscia do Izoteku (2 przerwane za radą okulusty). Skora przetłuszcza mi się nie tylko na glowie ale i na twarzy i dłoniach. Po paru godzinach twarz sie swieci a włosy byly juz tłuste i klapnoete. Zacząłem brać 8000 jd. Vit d plus k2mk7 przez pierwszy tydz i 6000 od drugiego.

Podziałało na mnie po ok 5 dniach. Zaczalem miec podobne odczucia jak na izoteku z tym ze bardziej łagodne. Dłonnie i tearz suche , suchosc w oczach i znacznie mniej tluste wlosy. Nie mam poki co zadnych efektow ubocznych ale zmniejszylem dawke do 6000 dla podtrzymania efektu. Teraz mam wlosy ogolone ale oo suchych dloniach i czole czuje ze efekt dalej aie trzyma. Musze tylko brac dodatkowo magnez. Mysle ze dobra alternatywa na złagodzenie łojotoku

• Members
Napisano

Chyba coś w tym jest. Od 2 msc ja również mam mniejszy łojotok. Skóra głowy lepsza. A wpływ może mieć słońce z którego ochoczo korzystam i to nie mało.

moja nowa mocna kuracja:

- szampon ziołowy

- witaminki

- nanogen lub sewich

Na takiej kuracji, łysienie mi nie straszne!

• Members
Napisano

Magnez i cynk to tu ludzie biorą na fiuta, bo mają uboki od fina, albo w ogóle mają uboki nawet bez kuracji, a nie na łysienie.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 2 years later...
  • Members
Napisano

Kiedyś już używałem wit. D bo po badaniu miałem jednocyfrowy wynik ale po uzupełnieniu poziomu do normy i tak nie było żadnej poprawy 😕 Jednak myślę, że i tak należy spróbować, bo majątek nie kosztuje a skoro może pomóc w sposób bezpieczny to warto przetestować. Według badania z 2017 Jeny Dimitrovej "The effect of vitamin d supplementation on recurrences of seborrheic dermatitis" na 36 osób z ŁZS które brały udział w badaniu u 21 (65%) wystąpiła poprawa.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Na przetłuszczające się włosy/łojotok używam do miejscowo Ducray Argeal ( szampon ). Działą zajebiście, ale z dostępnością w aptekach jest b. źle. Jestem świadom, że nie rozwiązuje do wewnętrznego źródła problemu.