Members wrobel Napisano 25 Stycznia 2020 Members Napisano 25 Stycznia 2020 Witam. Jaki dermaroller wybrać? Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members kajkel1 Napisano 12 Marca 2020 Members Napisano 12 Marca 2020 Badania które pokazywaly skutecznosc byly przeprowadzane z dlugoscia 1,5 raz w tygodniu Cytuj
Members wrobel Napisano 5 Maja 2020 Autor Members Napisano 5 Maja 2020 Kupiłem dermaroller 1.5 i mam pytanie czy ma ktoś jakiś sposób jak go używać przy w miarę długich wlosach? Strasznie się wkrecaja w wałek i poprostu wyrywają. Nie ma sensu tego używać skoro mam mechanicznie usuwać cenne włosy z głowy. Jest jakieś rozwiazanie? Dzieki. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members Krzysiek51 Napisano 5 Maja 2020 Members Napisano 5 Maja 2020 dermaroller zamienić na dermastamp Cytuj
Members torcik Napisano 5 Maja 2020 Members Napisano 5 Maja 2020 Tez kiedys uzywalem dermarollera i mialem dokladnie ten sam problem. Z dermastempem nie ma takich problemow. Cytuj
Members wrobel Napisano 5 Maja 2020 Autor Members Napisano 5 Maja 2020 Ten dermastamp też 1.5mm? Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members Krzysiek51 Napisano 5 Maja 2020 Members Napisano 5 Maja 2020 Ja kupiłem taki regulowany od 0.5 do 3mm , ale pewnie są różne. Cytuj
Members Kuba7 Napisano 12 Maja 2020 Members Napisano 12 Maja 2020 ile razy w tygodniu stosujecie dermastamp/dermaroller?(raz w tygodniu 1,5mm?)i jak z zastosowaniem minoxidilu? 24h przerwy przed i po?stosujecie na całą głowę czy tylko na przerzedzenia?na mokrą/suchą głowę? Cytuj
Members Krzysiek51 Napisano 12 Maja 2020 Members Napisano 12 Maja 2020 ja robię taki zabieg co półtora tygodnia i wykorzystuje 1,5mm , a na resztę twarzy tak przy okazji stosuje 0.5mmgłównie stosuje na brodę + na bliznę i tak dodatkowo na zakola najeżdżając na linie włosów , ale na zakolach to nie wiem czy liczę na jakieś odrosty skoro są już włoski obumarłe i bez minoxa , tylko na samym finie więc aktualnie 'raczej' stosuje profilaktycznie i się zastanawiam czy w przyszłości własnie nie dorzucę minoxa.odkażam przed i po i zabieg robię na skórę oczyszczoną i suchąA co do nakładania jakieś preparatu to sam nie wiem bo jest zróżnicowana opinia na ten temat , bo jedni piszą , że trzeba odczekać 24h po zabiegu , a zaś drudzy coś nakładają przed nakłuwaniem i jest jeszcze opcja bezpośrednio po nakłuwaniu. Cytuj
Members kamiloo Napisano 12 Maja 2020 Members Napisano 12 Maja 2020 Zdecydowanie nie częściej niż raz w tygodniu, na początku może daj sobie nawet 2 tygodnie bo po pierwszych sesjach skóra nie przyzwyczajona i będzie zaczerwieniona do kilku dni nawet(w moim przypadku 3-4 dni). Jeśli chcę ci się to umyj, większość osób chyba tego nie robi, ale ja na przykład tak, bo jak jest mi tak wygodniej, skóra jest chyba mniej napięta po letniej-ciepłej wodzie i łatwiej wchodzi dermaroller, ale to tak jak mi się wydaje. Sam spróbuj oba i oceń. Ja stosuję na przerzedzenia. Minoxidil większość osód nie zaleca choć faktycznie chyba są lepsze odrosty od użycia minoxa po dermarolerze, zależy też jak głęboko nim wchodzisz dermarollerzem, spróbuj i zobacz czy cię głowa nie będzie boleć, serce nie przyśpieszy itd co by świadczyło żę się dostał do krwioobiegu. Cytuj
Members Lucian Napisano 3 Czerwca 2020 Members Napisano 3 Czerwca 2020 Powinienem dawać jakiś krem/oliwke/"coś" na skalp przed i/lub po zabiegu? Czy po prostu jechać na sucho? Cytuj
Members Kuba7 Napisano 4 Czerwca 2020 Members Napisano 4 Czerwca 2020 Ja co prawda od niedawna zaczalem stosowac i po prysznicu, na mokra glowe mi fajnie igly wchodza. Ale moze jest jakas lepsza metoda? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi