Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

Kupiłem dermaroller 1.5 i mam pytanie czy ma ktoś jakiś sposób jak go używać przy w miarę długich wlosach? Strasznie się wkrecaja w wałek i poprostu wyrywają. Nie ma sensu tego używać skoro mam mechanicznie usuwać cenne włosy z głowy. Jest jakieś rozwiazanie? Dzieki.

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med

• Members
Napisano

ile razy w tygodniu stosujecie dermastamp/dermaroller?(raz w tygodniu 1,5mm?)

i jak z zastosowaniem minoxidilu? 24h przerwy przed i po?

stosujecie na całą głowę czy tylko na przerzedzenia?

na mokrą/suchą głowę?

• Members
Napisano

ja robię taki zabieg co półtora tygodnia i wykorzystuje 1,5mm , a na resztę twarzy tak przy okazji stosuje 0.5mm

głównie stosuje na brodę + na bliznę i tak dodatkowo na zakola najeżdżając na linie włosów , ale na zakolach to nie wiem czy liczę na jakieś odrosty skoro są już włoski obumarłe i bez minoxa , tylko na samym finie więc aktualnie 'raczej' stosuje profilaktycznie i się zastanawiam czy w przyszłości własnie nie dorzucę minoxa.

odkażam przed i po i zabieg robię na skórę oczyszczoną i suchą

A co do nakładania jakieś preparatu to sam nie wiem bo jest zróżnicowana opinia na ten temat , bo jedni piszą , że trzeba odczekać 24h po zabiegu , a zaś drudzy coś nakładają przed nakłuwaniem i jest jeszcze opcja bezpośrednio po nakłuwaniu.

• Members
Napisano

Zdecydowanie nie częściej niż raz w tygodniu, na początku może daj sobie nawet 2 tygodnie bo po pierwszych sesjach skóra nie przyzwyczajona i będzie zaczerwieniona do kilku dni nawet(w moim przypadku 3-4 dni). Jeśli chcę ci się to umyj, większość osób chyba tego nie robi, ale ja na przykład tak, bo jak jest mi tak wygodniej, skóra jest chyba mniej napięta po letniej-ciepłej wodzie i łatwiej wchodzi dermaroller, ale to tak jak mi się wydaje. Sam spróbuj oba i oceń. Ja stosuję na przerzedzenia. Minoxidil większość osód nie zaleca choć faktycznie chyba są lepsze odrosty od użycia minoxa po dermarolerze, zależy też jak głęboko nim wchodzisz dermarollerzem, spróbuj i zobacz czy cię głowa nie będzie boleć, serce nie przyśpieszy itd co by świadczyło żę się dostał do krwioobiegu.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Ja co prawda od niedawna zaczalem stosowac i po prysznicu, na mokra glowe mi fajnie igly wchodza. Ale moze jest jakas lepsza metoda?