Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Castro to ciekawy przypadek, bo miał dość wysokie czoło, a faceci z wysokim czołem moim zdaniem rzadko nie łysieją lub łysieją w znikomym stopniu. Znane mi osoby, które pomimo swoich lat utrzymują grzywę lwa mają niskie czoło. Mówię oczywiście o facetach.

• Members
Napisano
bo miał dość wysokie czoło,

Miał raczej normalne czoło, nie było jakieś specjalnie niskie ani wysokie, nawet można by się pokusić o stwierdzenie, że trójpodział twarzy był u niego idealny.

001a_castro1-137d79077c713b707ec3b00acb9277958756f55a-s800-c85.jpg

I tak jak mówiłem, miał NW 0 w młodości, choć była już widoczna niewielka recesja na tzw. wierzchołkach skroni, która to u niego zaś postępowała.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Na tej fotce wygląda, jakby dobił gdzieś do NW3A/NW4 (nie wiem, w jakim stanie ma vertex):

https://www.wprost.pl/_thumb/67/df/15c7 ... 42f55.jpeg

Zgadzam się więc z tym, że mimo wszystko było to bardzo powolne łysienie. A Johnny Cash? Też bardzo długo miał maks. NW1-NW2.

Co do NW0 w młodości, to chyba nie każdy miał je w ogóle

Nawet nie każda kobieta jest U-shape lub NW0, bo wiele kobiet ma NW1 lub NW2. Wiele kobiet ma też z natury naprawdę wysokie czoło i to takie, które u facetów raczej nie jest spotykane bez łysienia.

• Members
Napisano

To prawda, nie każdy i nie każda kobieta nawet, ale niech mi nie piehdoli co drugi na forum o łysieniu, że nawet jako dzieciak miał typowego dzioba czy NW 3 z zakolami sięgającymi za połowę czachy, a tak tu często gadają. Co ja głupi jestem...

To prawda, że nie każdy miał U-shape'a, czy NW 0 albo choćby idealnie prostą linię z lekkimi wżerami, ale to nie znaczy, że nie można tego osiągnąć nawet jeśli się ma spore łysienie. Tylko trzeba chcieć i nie słuchać złośliwych łysielców na takich forach jak to i podobnych im lekarzy od HT. Skoro można często zrobić nawet z NW 5 czasami 6 bardzo przyzwoity efekt z w miarę jakąś linią, to żadnym problemem jest zrobić nawet mega juszejpa przy NW 3, a co dopiero skorygować niełysiejącą linię...

A to tylko same możliwości HT w wielu przypadkach, a jeszcze jest możliwość redukcji czoła, a o farmakologi nie wspomnę.

A wracając tak trochę do tematu, to np. Telly Savalas znany z tv głównie jako ''kojak'' miał braci takich, że nie powinien łysieć...

Savalas_Brothers_1980.png

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Ja sam za czasów gimnazjum kiedy zacząłem łysieć i zauważać takie rzeczy jak łysienie itp. to wtedy zauważyłem na swoim zdjęciu kiedy miałem kilka lat , nwm ile mogło to być , ale na tym zdjęciu bardzo dobrze widać zarys zakoli , każdy przypadek jest inny i różne są linie włosów... W szkole średniej nawet miałem gościa , który miał już jakieś nw3 i sam byłem zdziwiony i się bałem , że za rok sam będę w takim stanie...Nie wspomnę o koledze , który w rok wyłysiał również do podobnego stanu , ale miał łysego ojca i trenował na siłowni więc może coś łykał...Przypadki są różne , a co do twojej dalszej wypowiedzi to nie wiem do czego piejesz...

• Members
Napisano

Niektórzy chcą się chyba lepiej poczuć i sobie wmawiają, że NW3 mieli zawsze. To raczej nie jest realne. Jeden woli NW0, drugi NW1 z dziobem lub wżerami, kwestia gustu. Natomiast nikt nie wmówi, że np. NW3A z cofniętym do tyłu językiem to bujne włosy. Zresztą nawet zwykle NW3 to jawnie widoczne łysienie, które ciężko zamaskować fryzurą. Jak jakiś "gargamel" z NW7, nieuznający farmakologii robi sobie HT by uzyskać NW4A, to po prostu dla mnie to komedia. Umówmy się, że to żadne włosy i już lepiej mieć ogoloną całkowicie na gładko głowę, niż w połowie łysy łeb NW4A. Dla mnie robienie taniego HT by cofnąć się do NW3/NW3A mija się z celem. Rozumiem jeszcze jak ktoś ma NW6 i chce uzyskać chociaż NW2 (jakbym miał ograniczony zasób graftów i miał wybierać między prostym, ale wysokim czołem i NW2 z niskim językiem, to bym wybrał NW2).

• Members
Napisano

Pieję bo odkąd jestem na tym forum, to bredzili mi tu swoje i wkurwiali mnie, ktoś mi tu nawet kiedyś bredził, że nie widział bardziej krągłej linii jak u tego po HT...

https://www.hairtransplantmentor.com/wp ... splant.png

Za krótko jesteś na tym forum, aby o tym wiedzieć...

A pluli do mnie tak tu, że hej, gadali też ci z działu leczenie chirurgiczne, że nikt na świecie nie zrobi mi linii jak chcę (a wystarczyło tylko skontaktować się z klinika AA aby znać odpowiedź), albo że dadzą 100 miliardów każdemu lekarzowi aby mi tej linii nie zrobił - tak było na HLT, albo, że to niemożliwe aby linia odrosła na kuracji.... i wiele innych podobnych rzeczy, które spamiętać jest trudno...

A za 30 lat zrobię up-date

• Members
Napisano

Ale to nie musisz teraz wspominać o tym za każdym tematem... było minęło. Ty swoje uzyskałeś i powinieneś być zadowolony , a to kto co gadał to raczej tylko powinno Cie motywować bo ty swoje zrobiłeś , a oni tylko gadali...To kwestia gustu jak kogoś zadowala nw3 czy tam jakaś już spora zaczeska to to robi i nic nam do tego... Każdy jest indywidualistą i dąży do tego co sobie założy , jeden chce mieć prostą nieskazitelna linie aby sobie normalnie włosy do góry zaczesać , a zaś inny jest zadowolony z miernej lini po ht.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Wytłumaczenie tego przypadku może być ciekawe. A mianowicie nie są wcale tacy identyczni genetycznie. Np. jeden mógł na jakiś etapie wchłonąć komórki bratniego embrionu i mogły one akurat trafić na skórę głowy. Poza tym jednak występują różnice w metylacji DNA u bliźniąt jednojajowych