Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

biore CB - 3% (5x tydzien), Minox x 1 dziennie (czasem jeden dzien omine w tygodniu) + EmuGel i Saba wymiennie (prawie codziennie)

+ ketokonozal 1 x tyg 

+ biotyna 10mg

Od roku wlosy slabna przerzadzaja sie (wczesniej bylo super).

Co mogę poprawic w kuracji?

• Members
Napisano

Minoxidil to efekt na chwilę czyt. Max 2 lata, u mnie fajne efekty dał na około rok a później mimo regularnego stosowania włosy się posypały i dodatkowo dostałem łojotok w gratisie. Odstaw minoxa bo to przez niego będzie coraz gorzej. Wiem po sobie i od kilku innych którzy mieli identycznie. 

• Members
Napisano

Nie zgodze się całkowicie. Dzieki minixowi odzyskalem duzo wlosow i wciaz widzę poprawe. Moje wlosy zrobily sie ciemne, wzmocnil sie zarost na twarzy, rzesy i brwi. Ewidetnie działa jak nalezy. Mowa oczywiscie o wersji oralnej bo topical stosowalem 2 lata bez efektow po za przesuszaniem wlosow i skory.

• Members
Napisano

Też bym odradzał odstawienie minoxidilu. Badania pokazują że efekt uzyskany dzięki połączeniu blokera i minoxa jest mocniejszy i trwalszy niż stosowanych pojedynczo, a odstawianie tych środków może spowodować nagłe znaczne pogorszenie. Można rozważyć właśnie wersję doustną w dawkach do 5 mg (ale nie polecam pić roztworów na skórę), lub stosowanie 2 razy dziennie. Możesz spróbować dodać do miejscowego minoxidilu finasteryd w dawkach 0,25-1mg/ml, bo domyślam się że doustnego nie chcesz, a zawsze to dodatkowy antyandrogen o innym sposobie działania niż CB. Oczywiście miejscowy finasteryd też ma wplyw na systemowy DHT, jednak mniejszy niż przyjmowany doustnie. Można rozważyć dermapen/dermaroller

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Artur po pierwsze zrob panel hormonalny + vit D. Aktualnie wiele osób na różnych forach  skarży się na pogorszenie stanu wlosów. Znaczna częśc z nich ma krytyczny poziom vit D. Ludzie uczą sie, pracują w domach , nie przebywają na słoncu a niestety niski poziom vit D powoduje łysienie.

Po drugie czy jest łojotok? Stosujesz srodki przeciwzapalne wiec to nie stan zapalny,

Po trzecie ketakonazol min 3 x tydz,

Po czwarte wróć do minoxa x 2 dziennie , spróbuj dolac trochę fina tak by stężenie bylo ok 0.05%. Najlepiej żeby to byl minox bez glikolu.

Po piąte - dermapen , dermapen i jeszcze raz dermapen - jeżeli nie to chociaż zaopatrz się w drewnianą szczotkę do w łosów albo ręczny masażer do glowy. Przed aplikacją minoxa ale po umyciu wlosów robisz intensywny 4-5 min masaż. 

• Members
Napisano
W dniu 6.02.2022 o 21:16, Plkk123 napisał:

Minoxidil to efekt na chwilę czyt. Max 2 lata, u mnie fajne efekty dał na około rok a później mimo regularnego stosowania włosy się posypały i dodatkowo dostałem łojotok w gratisie. Odstaw minoxa bo to przez niego będzie coraz gorzej. Wiem po sobie i od kilku innych którzy mieli identycznie. 

To nie jest prawda. Minoxidil ani finasteryd nie tracą właściwości. Ludzie nie rozumieją mechanizmów działania leków. Minix nie powoduje łojotoku - robi to glikol , który jest używany jako "baza" dla minoxa.

Glikol zatyka mieszki , wysusza skórę, powoduje swędzenie i stany zapalne.  Reakcją obronną jest wzmożona produkcja sebum i łojotok.

Pisałem o tym milion razy - to nie leki tracą właściwości :

- to skóra skalpu robi się coraz grubsza , zaczyna się świecić - tworzy się blizna - ponieważ łysienie to stan prowadzący do bliznowacenia skóry.

- zmienia się profil hormonalny

Miałem podobnie jak Ty ale od kiedy używam minoxa bez glikolu wszystkie te problemy zniknęły,

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Do Fina nie wrócę mi spustoszył organizm (też po odstawiniu). @emptybox

Minoxidil doustnie tak chwalicie, ale działa podobnie jak FIN, obniza poziom DHT? @marcinn12

Vitaminę C i D suplementuje, tak samo Biotynę.

Dermapen naprawdę robi taką rewolucje in plus? 

Przeciez CB  to jest bloker @Kaov

• Members
Napisano
22 godziny temu, artur3672 napisał:

Do Fina nie wrócę mi spustoszył organizm (też po odstawiniu). @emptybox

Minoxidil doustnie tak chwalicie, ale działa podobnie jak FIN, obniza poziom DHT? @marcinn12

Vitaminę C i D suplementuje, tak samo Biotynę.

Dermapen naprawdę robi taką rewolucje in plus? 

Przeciez CB  to jest bloker @Kaov

CB jest słabym blokerem, mniej więcej na poziomie fluridilu. W dodatku stosujesz 3% a w badaniach nawet 7,5% po roku ledwo co utrzymało włosy. CB to żart, niedługo Chiny przebadają do końca pyrilutamid i to będzie sensowny miejscowy antyandrogen.To już tańsze znacznie  będzie stosowanie kremu Nizoral- ma działanie antygrzybiczne ale i też antyandrogenowe.

Możesz stosować wcierkę z finasterydu w stężeniu 0,025%- będzie słabsza od tabletek ale jak masz uboki to dużo lepsze to niż brak porządnego blokera.

Jest jeszcze miejscowy dutasteryd który możesz zrobić samemu po kosztach i symulować mezoterapia aplikując 12-24 godziny po nakłuwaniu dermapenem ewentualnie dermastemplem (rollery nadają się do śmietnika).

• Members
Napisano
W dniu 22.03.2022 o 00:06, emptybox napisał:

CB jest słabym blokerem, mniej więcej na poziomie fluridilu. W dodatku stosujesz 3% a w badaniach nawet 7,5% po roku ledwo co utrzymało włosy. CB to żart, niedługo Chiny przebadają do końca pyrilutamid i to będzie sensowny miejscowy antyandrogen.To już tańsze znacznie  będzie stosowanie kremu Nizoral- ma działanie antygrzybiczne ale i też antyandrogenowe.

Możesz stosować wcierkę z finasterydu w stężeniu 0,025%- będzie słabsza od tabletek ale jak masz uboki to dużo lepsze to niż brak porządnego blokera.

Jest jeszcze miejscowy dutasteryd który możesz zrobić samemu po kosztach i symulować mezoterapia aplikując 12-24 godziny po nakłuwaniu dermapenem ewentualnie dermastemplem (rollery nadają się do śmietnika).

Dzieki emptybox, nie znam sie tak mocno, ale przez pierwsze 2 lata CB robiło robote. Zagescilo wlosy.

Myslisz ze wcierka z finasterydu cos podziala jak bloker, czesciowo? Nie czytalem nigdzie o skutecznosci takiej wcierki.

Dutastrydu nie bede tykal, O Dermapenie poczytam.

• 3 months later...
  • Members
Napisano
W dniu 21.02.2022 o 08:18, piotr1281 napisał:

To nie jest prawda. Minoxidil ani finasteryd nie tracą właściwości. Ludzie nie rozumieją mechanizmów działania leków. Minix nie powoduje łojotoku - robi to glikol , który jest używany jako "baza" dla minoxa.

Glikol zatyka mieszki , wysusza skórę, powoduje swędzenie i stany zapalne.  Reakcją obronną jest wzmożona produkcja sebum i łojotok.

Pisałem o tym milion razy - to nie leki tracą właściwości :

- to skóra skalpu robi się coraz grubsza , zaczyna się świecić - tworzy się blizna - ponieważ łysienie to stan prowadzący do bliznowacenia skóry.

- zmienia się profil hormonalny

Miałem podobnie jak Ty ale od kiedy używam minoxa bez glikolu wszystkie te problemy zniknęły,

Podepnę się pod temat, gdzie znajdę MINOX bez glikolu? 

• Members
Napisano
W dniu 6.02.2022 o 21:16, Plkk123 napisał:

minoxa używam parę lat i to nie prawdą cały czas widzę odrosty, jednak nie są spektakularne więc jednak musze się ratować przeszczepem

• Members
Napisano
W dniu 26.07.2022 o 09:29, Szym_ek napisał:

Podepnę się pod temat, gdzie znajdę MINOX bez glikolu? 

wpisz w google np minoxidil polaris nr 7 i wyskoczy sklep w Polsce ktory to sprzedaje. Jak nie od nich to sa inne sklepy zagraniczne , na ebayu tego pelno. Jeżeli uzywasz doustnie finna i nie mieszasz niczego z minoxem to sprobuj pianki rogaine czy kirlkalnd - tez do dostania w Polsce