Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

co za problem. Kup lipodermine i bedziesz mogl zrobić liposomy. Nie wiem tylko jak takie liposomy ustabilizować przy uzyciu PG bo takie liposomy lecytynowe sa stabilne do 2 tygodni

• Odpowiedzi 191
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Byłbys wstanie zrobić taki żel na liposomach,wiem ze w nanominominox-MS są zastosowane liposomy PG z wysokiej jakości fosfatydylocholiny glikolu propylenowego,wlasnie zeby zapobiec degradacji siarczanu minoxidilu.

• Members
Napisano

musiałbym się wgłębić w temat Ale nawet jeśli siarczan Ci zdegraduje do zwykłego minoksa to będzie działał jak powinien. Poza tym możesz robić świeże mieszanki częściej żeby temu zapobiec.

• Members
Napisano

Niech nawet nikt nie mysli o przyjmowaniu doustnym siarczanu minoxidilu (a był juz taki pomysł)Przy podaniu doustnym minoxidilu jest on metabolizowany w wątrobie natomiast siarczan przy podaniu doustnym powiedzmy dawki 5 mg działa tak jakby przyjęto 70mg!Dodatkowo niszczaco wewnecznie działałaby sól kwasu siarkowego,tak wiec apeluje zeby nikomu nawet na mysl nie przyszło łykać minoxidil suplhate !rozwalenie całego przewodu pokarmowego i wątroby.Nie polecam

• Members
Napisano
musiałbym się wgłębić w temat Ale nawet jeśli siarczan Ci zdegraduje do zwykłego minoksa to będzie działał jak powinien. Poza tym możesz robić świeże mieszanki częściej żeby temu zapobiec.

Byłoby super gdybys sie wgłebił w ten temat,zrobienie pojazdu imitującego te liposomy które robi Sinere w nanominoxach zastosowane w żelu to byłaby miazga do transportowania substancji aktywnych z korzyścią dla nas wszystkich !

• Members
Napisano

mieszasz z wodą lub etanolem. Powiedzmy 100mg w 9,9g wody (lub etanolu) i za każdym razem pijesz po 0,5ml (odmierzone strzykawką, jeśli w etanolu to tak 0,6-0,7ml).

• Members
Napisano
mieszasz z wodą lub etanolem. Powiedzmy 100mg w 9,9g wody (lub etanolu) i za każdym razem pijesz po 0,5ml (odmierzone strzykawką, jeśli w etanolu to tak 0,6-0,7ml).

Jak się ma rzecz z trwałością takiego roztworu, czy taki przygotowany z powyższych proporcji zachowa efektywność działania przez 20 dni? Czy powinien być przechowywany w specjalnych warunkach?

• Members
Napisano

na początku brałem pestki z dyni, i jakies saw palmetto przez pierwsze 2, 3 miesiące, potem bez żadnego blokera praktycznie przez 2 lata, loxon to tez siarczan?( nie odczułem żadnych bóli żołądka czy wątroby)

• Members
Napisano

Czyli bierzesz dwa razy dziennie pięć gramów loxonu 5%?

Rozmawiałeś może z jakimś lekarzem o tym że bierzesz minoksa dla włosów? Pytam bo to ciekawe co sądzi o tym lekarz

• Members
Napisano
Czyli bierzesz dwa razy dziennie pięć gramów loxonu 5%?

Rozmawiałeś może z jakimś lekarzem o tym że bierzesz minoksa dla włosów? Pytam bo to ciekawe co sądzi o tym lekarz

Pięć gram loxonu 5% to ~ 250 mg czystego minoksydylu razy dwa= 500mg MINOKSYDYLU! czyli stukrotność dziennej efektywnej dawki i podejrzewam, że po 3 latach przymowania 0,5 g dziennie serce działało by już tylko z przyzwyczajenia, jeśli wiesz co mam na myśli !

Hariel pisał, że bierze dwa razy po 5mg dziennie.

PS. w loxonie masz czysty minox, bez obaw.

ziom1990 taki roztwór w zamkniętym pojemniku w lodówce nie "zepsuje" się w 20 dni?

• Members
Napisano

nie rozmawiałem z żadnym lekarzem, ciśnienie mam cały czas dobre, i wszystko wporządku pozatym skoro to lek na nadciśnienie, a i tak zaczynałem mieć , (genetycznie cała rodzina praktycznie ma) w jednym strzale z loxonu masz 5 mg, ? jeszcze stosowałem urynoterapie na włosy , jest dobre przez okres 2, 3 miesięcy ,po tym mogłem myć włosy co 5 dni ,

Dziennie przyjmujesz 10 mg , sądze że przy 500 mógłbyś się przekręcić , jeśli masz zamiar to stosować , pamiętaj o uprawianiu sportu mimo wszystko, nic tak nie działa dobrze na serce i cały organizm (no może stawy)

• Members
Napisano

ziom1990 taki roztwór w zamkniętym pojemniku w lodówce nie "zepsuje" się w 20 dni?

Rozpuść minoxidil w czystym etanolu (spirytusie) i powinno być ok przez dużo dłużej niż 20dni

• Members
Napisano

cisnienie mam dobre wlasnie ale wydaje mi sie ze to przez retencje sodu w org, ostatnio nie mialem jak biegąc wiec nie wydzielalem potu w wiekszych ilosciach dlatego gromadzilo sie.. mam nadzieje ze picie pokrzywy pomoze z retencją wody

• Members
Napisano

dostałem właśnie czystego minoxa i sporządzam roztwór

czy w przypadku gdy rozpuszczam w etanolu(spirytus rektyfikowany) to te 9,9 g to będzie 12,5 ml? Czy to nie ma znaczenia w tej sytuacji i 9,9g=9,9ml?

• Members
Napisano

ok, już przygotowałem roztwór na 100 dni. Nasuwa mi się na myśl pytanie, które być może głupio brzmieć, ale wole się upewnić. Nie pije alkoholu i zastanawiam się, czy taka dawka 0,5 ml spirytusu ma jakikolwiek wpływ na organizm przy codziennym jej zażywaniu.

• Members
Napisano

Minęły kilka dni odkąd przyjmuje 5 mg wewnętrznie. Żadnych efektów ubocznych ze strony układu krążenia - czuje się znakomicie, ciśnienie bez zmian. Pierwsze spostrzeżenia; minox to prawdziwa torpeda, już wyrastają mi mikroskopijne włoski na czole w okolicach skroni, włosy na całej głowie idealnie odżywione, nie wypadają. Dodatkowo stosuję izoflawony i lignany z soi i wszelakich ziaren plus witaminy i minerały. dorzucam drugie 5 mg na wieczór (rano 5 wieczorem 5), aby dobroczynne działanie minoxa było nieprzerwane.