Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 191
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

na drugi dzień po pierwszym zażyciu miałem taką nieprzyjemną wydzieline w kącikach ust po przebudzeniu, potem jeszcze leciutkie zmęczenie zniwelowane zupełnie kawą . owszem można mówić o pewnym dyskomforcie, ale nie jest on zupełnie związany z jakimś negatywnym efektem dla zdrowia, po prostu, zmiana dla organizmu. Oczywiście jak ktoś ma problemy z sercem czy hipotensję to zdecydowanie NIE. Poczekam jeszcze z miesiąc i wrzucę zdjęcia

• Members
Napisano

Też sie zastanawiam nad kirklandem wew. ale jeszcze się waham.

Nie jestem dobry z matmy więc niech ktoś mnie sprawdzi. 0,1ml kirkladna 5% będzie zawierało 5mg?

• Members
Napisano
Też sie zastanawiam nad kirklandem wew. ale jeszcze się waham.

Nie jestem dobry z matmy więc niech ktoś mnie sprawdzi. 0,1ml kirkladna 5% będzie zawierało 5mg?

tak

• Members
Napisano

hariel a jak działa/działał na ciebie minox miejscowo?Dopiero teraz zauważyłem zdjecia z twoimi postępami , narobiłeś mi niemałej ochoty na kirklandową herbate

• Members
Napisano
Ja brałem doustnie 1/4 1ml po 2 dniach myślałem że mi głowa pęknie:)

nie dziwie sie skoro to 25mg hahahhahaaha:D

bierze sie albo 5mg albo 2 x5mg dziennie

Co za dużo to niezdrowo Wiadomo, że od 25 mg migrena to lekką ręką. Musicie uważać jak odmierzacie z tych wszystkich kirklandów itp. bo każde 0,1 ml robi dużą różnice. Przeskok w dawce 5-10 jest podobno bardzo duży, a co dopiero 25. Na zagranicznym forum gościu pisał, że raz wziął przez przypadek 100 mg i mało co nie zszedł z tego świata.

BTW. Jest ktoś kto przyjmuje minoxa wewnętrznie i dodatkowo wciera?

Hariel po jakim czasie zauważyłeś pierwsze efekty?

• Members
Napisano
Ja brałem doustnie 1/4 1ml po 2 dniach myślałem że mi głowa pęknie:)

nie dziwie sie skoro to 25mg hahahhahaaha:D

bierze sie albo 5mg albo 2 x5mg dziennie

Co za dużo to niezdrowo Wiadomo, że od 25 mg migrena to lekką ręką. Musicie uważać jak odmierzacie z tych wszystkich kirklandów itp. bo każde 0,1 ml robi dużą różnice. Przeskok w dawce 5-10 jest podobno bardzo duży, a co dopiero 25. Na zagranicznym forum gościu pisał, że raz wziął przez przypadek 100 mg i mało co nie zszedł z tego świata.

BTW. Jest ktoś kto przyjmuje minoxa wewnętrznie i dodatkowo wciera?

Hariel po jakim czasie zauważyłeś pierwsze efekty?

ja stosuje ok 5mg rano i na noc wcieram loxon 5 ,

• Members
Napisano

przypominam ze wlosy najpierw rosną na calym ciele a dopiero potem na głowie heheh:) u mnie pojawia sie dluzszy meszek na pleach ale spoko depilacja wskazana i po klopocie:)

• Members
Napisano

mialem mocne linienie w grudniu a teraz widze odrastajace wlosy, bez wątpienia jest to najlepsza kuracja minoxowa na odrost ale wiadomo nie kazdy jest w stanie ją podtrzymac na dluzsza mete bo być moze jest to obciązenie dla serca. a po odstawieniu leci sporo , wiem po sobie bo rzucilem po 4 miesiacach w zeszlym roku i wrocilem znów od pazdziernika ale teraz postaram sie trwać w tym.

• Members
Napisano

zakola sie nie ruszą napewno nie ma szans, owlosnienie na twarzy grubsze, ogolnie wszedzie gdzie rosną wlosy normalnie to robią sie ciemniejsze, a takie miejsca jak plecy to meszek sie robi coraz dluzszy ale w moim przypadku poki co nie ma barwy oby tak bylo

• Members
Napisano

Czyli dobrze rozumiem, że można sobie kupić Loxon 5 i popijać po 0.5 ml raz lub dwa razy dziennie? Nie trzeba już nic robić z takim Loxonem, żeby nadawał się do przyjęcia wewnętrznie?

• Members
Napisano

Jest dostępny minoxidil w tabletkach również, stosujecie taka forme rozpuszczona ze względu na oszczędność, tak ?

Czy ktoś na zagranicznych forach pisał o doustnym stosowaniu, czy to częsty proceder ?

gemanapaza czytałeś na temat skutków ubocznych ?

• Members
Napisano
Jest dostępny minoxidil w tabletkach również, stosujecie taka forme rozpuszczona ze względu na oszczędność, tak ?

Czy ktoś na zagranicznych forach pisał o doustnym stosowaniu, czy to częsty proceder ?

gemanapaza czytałeś na temat skutków ubocznych ?

Tak, zamawiając minoxidil w proszku i rozpuszczając go w alko kuracja praktycznie kosztuje grosze.

Są tematy na zagranicznych forach, na potrzeby tutejszego wątku wklejano linki do tych tematów jak i wypowiedź lekarza, którego wypowiedzi puentą było mniej więcej stwierdzenie, że 5 mg minoxidilu nie wywołuje u większości pacjentów skutków ubocznych ze strony układu krążenia oczywiście w ogromnym skrócie pisząc.

Oczywiście czytałem o skutkach ubocznych, efektach etc. wyczytałem mnóstwo artykułów na zagranicznych stronach i raczej ta forma przyjmowania minoxa nie ma wielu zwolenników, jednak Ci co go zażywają chwalą go sobie wielce(w tym ja )

• Members
Napisano

Mega ciekawa sprawa. ale też sie zastanawiam nad tym że skoro tak dobrze stymuluje odrost przyjmowany wewnętrznie to dlaczego stosunkowo mało piszę się o tym na forach i niewiele osób w te sposób go stosuje ?