Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Moim celem nie są owłosione nogi, plecy, dupa i ręce więc odpowiedź jest explicite. Odrost jest fantastyczny, jak unoszę włosy do góry widzę całą masę nowych włosów i to nie jakiś siódmy meszek po kisielu ale solidne zabarwione włosy, jeszcze uporać się tylko z łojotokiem i łupieżem (planuje jakiś antyandrogen wewnętrznie) i będę miał kompletną kurację.

• Odpowiedzi 191
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Mówisz, że czytałeś zagraniczne fora na temat minoksa branego wew. Możesz w skrócie napisać co ludziom najczęściej dolegało przy takiej kuracji?

• Members
Napisano

nadmierne owłosienie ciała, retencja wody w organizmie; obrzęk, arytmia, nadciśnienie, hipotensja, zmęczenie, migreny suchość w ustach, piszczenie w uszach, podkrążone oczy, zimne dłonie i stopy, nadmierna potliwość dłoni, niepokój, duszności, kłucie w klatce piersiowej i placebo, a najczęściej to nic nie dolega.

Ale oczywiście lek jest przestarzały i w pewnym sensie nieobliczalny i na każdego może działać różnie dlatego absolutnie nie polecam nikomu, a jesli już to zachowując ostrożność i w porozumieniu z lekarzem

• Members
Napisano
gemanapaza ile jesteś na doustnym minoxie, że widzisz już takie zaje***te odrosty?

miesiąc

jak znajdę kabel to zrobię foto w dobrej jakości

to szare to odrost

beztytuu2lv.png

• Members
Napisano

tez mam odrosty na glowie potężne dzisiaj zauwazylem co sie dzieje, uzywam juz 4 miesiace.. 5mg ale czasami mam bóle w klatce piersiowej spowodowane bardziej stresem niz lekiem , ale sport regularny to odpowiedz na wszystko

• Members
Napisano

w moim przypadku zaczęło się linieniem, które trwało do około miesiąca. Teraz się unormowało i czekam na odrost. Pierwszym sygnałem, że minox działa były u mnie cieniutkie włosy przy bokobrodach i na skroniach.

• Members
Napisano

Ja też mam linienie i to ostre. Nigdy w życiu jeszcze tak mi włosy nie leciały. Za każdym złapaniem dwoma palcami kepki włosów, wyrywam ich 5-8. Wypadają nawet te grube zdrowe. Mam nadzieję, że odrost bedzie konkretny, bo jak nie to chyba pasuję w walce z łysieniem.

• Members
Napisano

A linia? Zagęściła się?

I czy mieliście może taką sytuację, że powiedzieliście lekarzowi o braniu minoksa wewnętrznie? Co on na to? Chodzi o to, że najprawdopodobniej będę miał zabieg chirurgiczny (nic poważnego) i chce być przygotowany na reakcje lekarza jak się dowie

• Members
Napisano

ja powiedziałem i dobrze zrobiłem. Pogadałem szczerze z moim lekarzem i wcale mnie nie zj***ał za ten pomysł. Generalnie odradził loxonu bo może powodować spore problemy z wątrobą. Dlatego teraz kontynuuje z lonitenem. I najważniejsze co powiedział mój dermatolog to to, że najwyższa, nie powodująca problemów z sercem ale jednocześnie w pełni skuteczna dawka to 5mg!!!!. A jeśli masz jakiś zabieg to nie możesz nie powiedzieć, że bierzesz minoxa bo to jednak jest bardzo poważny lek.

• Members
Napisano

Sam nie wiem, bo zapomniałem kiedy zaczałem

Około 2 tygodni, jak narazie linienie, widoczne przerzedzenie gniazda i zakoli, na skroniach pojawiają się małe włoski. Zdecydowanie za wcześnie na opinie czy działa.

• Members
Napisano
ja powiedziałem i dobrze zrobiłem. Pogadałem szczerze z moim lekarzem i wcale mnie nie zj***ał za ten pomysł. Generalnie odradził loxonu bo może powodować spore problemy z wątrobą. Dlatego teraz kontynuuje z lonitenem. I najważniejsze co powiedział mój dermatolog to to, że najwyższa, nie powodująca problemów z sercem ale jednocześnie w pełni skuteczna dawka to 5mg!!!!. A jeśli masz jakiś zabieg to nie możesz nie powiedzieć, że bierzesz minoxa bo to jednak jest bardzo poważny lek.

5mg raz czy dwa razy dziennie?

• Members
Napisano

napewno zadziała. bierze sie nie wiecej niz 3 kropelki z dozownika od kirklanda. to np dla mnie optymalna dawka. pomysle tez nad lonitenem faktycznie bo loxon moze siasc na watrobe + do tego fin i czasami kreatynka.. spora dawka chemii

• Members
Napisano

blashqa widziałem Twoje wyniki na starym forum, wiem że po pewnym czasie odstawiłeś. Jak to teraz wygląda, może masz jeszcze lepszy odrost? Bierzesz coś jeszcze?

• Members
Napisano

odstawilem ale z glupoty , teraz robią mi sie naprawde dobre odrosty biore minoxa rano 5mg doustnie, proscar 1mg ( narazie odstawilem na 2 tyg) + na noc loxon 5% z 2 tabsami flutamidu i 5tabsami finasterydu

• Members
Napisano
gemanapaza ile jesteś na doustnym minoxie, że widzisz już takie zaje***te odrosty?

miesiąc

jak znajdę kabel to zrobię foto w dobrej jakości

to szare to odrost

beztytuu2lv.png

Czy u Ciebie wystąpiło na początku linienie?