Members nemo Napisano 20 Listopada 2022 Members Napisano 20 Listopada 2022 Hej wszystkim Zgodnie z obietnicą wrzucam relacje z zabiegu w klinice Estepalace, która w Polsce jest reprezentowana przez Skymed. Generalnie wszystko idzie jak do tej pory bez problemu. Na początku oczywiście kontakt z konsultantem, merytoryczna obsługa i wiedza po jego stronie - nie miałem zastrzeżeń. Mój przypadek jest o tyle odmienny od standardowych bo poddałem się zabiegowi Fut ponad 10 lat temu. Gdybym wiedział wtedy że efekty będą tak słabe nie zdecydowałbym się. Felerny zabieg był oczywiście wykonany w Polsce. Wynik na maksa był słaby a pasek z tyłu głowy pozostanie do końca. Ale tu nie o tym. Po przylocie odebrał mnie kierowca i przewiózł do hotelu (poznaliśmy się na podstawie zdjęć). Dostałem również info będąc już w hotelu że następnego dnia o 8 rano mam czekać przy recepcji. Kolejnego dnia przewieźli mnie do kliniki - zdjęcia, konsultacja przedzabiegowa, pobranie krwi do badań i na prp. Wszystko super. Pani Negihan nakreśliła mi linię włosów - poprosiłem żeby nie obniżała jej tylko ewentualnie trochę skorygowała. Przy okazji doradziła w jaki sposób mogę skorygować (zminimalizować) bliznę po fut z tyłu głowy za co bardzo jej dziękuję. Z całego zabiegu źle wspominam tylko zastrzyki przeciwbólowe, które i tak personel medyczny podawał mega delikatnie. Gdy tylko zaczynało boleć przerywali i potem powtarzali. Gdy znieczulenie puszczało podawali dodatkowe dawki. Ekstrakcja poszła sprawnie, potem lunch, otwieranie kanałów i implantacja. Ostatniego dnia znowu w umówionym czasie odebrano mnie tym razem z walizką i zawieziono do kliniki. W klinice zdjęcie opatrunku, ostatnie wskazówki pozabiegowe. Leki były wydane dzień wcześniej. Wszyscy bardzo życzliwi i profesjonalnie podchodzący do swoich obowiązków. Nie miałem zastrzeżeń. Moja strefa dawcza jest bardzo średnia mimo to pobrano prawie 4000 graftów. Jest szansa że przy wykorzystaniu graftów z brody uda się jeszcze pokryć koronę w ilości około 2500 - więc raczej zdecyduje się na kolejny zabieg. Ogólnie na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony, włosy ładnie odrosły i donor wygoił się prawidłowo. Nawet po zabiegu nie miałem obrzęków ale to pewnie bardziej zasługa ich indywidualnych predyspozycji. Sama klinika znajduje się w centum Sisli - super nowoczesny obiekt chyba na 12 piętrze. Ogólnie wybrałem Skymed bo widziałem że wszystkie osoby które dokonały tego wyboru wypowiadały się pozytywnie na tym forum - zresztą oceniłem to na podstawie zdjęć. Zobaczymy jak wyjdzie u mnie. Co jakiś czas będę aktualizował. Zabieg odbył się 14.10.22 Cytuj
Members nemo Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Members Napisano 13 Grudnia 2022 Witam Upłynęły 2 miesiące od zabiegu. Wrzucam aktualizacje. Moim zdaniem wszystko planowo według tego jak mi opisano. Donor bardzo ładnie się wygoił. Zobaczymy jak pójdzie dalej. Cytuj
Members nemo Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Members Napisano 31 Stycznia 2023 Zdjęcia z wczoraj. Wrzucę aktualizację na równe 4 miesiące również. W tym momencie już dostrzegam bardzo intensywny wzrost włosów w strefie biorczej i mam nadzieję że to dopiero początek. Na tę chwile jestem zadowolony. Oceńcie sami. Cytuj
Members nemo Napisano 19 Lutego 2023 Autor Members Napisano 19 Lutego 2023 Upłynęły 4 miesiące w związku z tym jak pisałem wcześniej wrzucam aktualizację. Zdjęcia mówią same za siebie. Czekam dalej ale już teraz jest spoko. Cytuj
Members dxd017 Napisano 27 Lutego 2023 Members Napisano 27 Lutego 2023 Linia włosów troche krzywa się wydaje, pozatym git Cytuj
Members nemo Napisano 17 Marca 2023 Autor Members Napisano 17 Marca 2023 Równo 5 miesięcy po zabiegu. Włosy są jak na ten czas od "posadzenia" bardzo gęste ale jeszcze liczę że efekt finalny się poprawi. Jak na moje cienkie włosy jest naprawdę dobrze. 1 Cytuj
Members Rafson95 Napisano 23 Marca 2023 Members Napisano 23 Marca 2023 Moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda. Stosujesz jakieś leki? Cytuj
Members nemo Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Members Napisano 17 Kwietnia 2023 W dniu 23.03.2023 o 10:52, Rafson95 napisał: Moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda. Stosujesz jakieś leki? Witaminy Mossi tylko 2 razy dziennie po tabletce. Cytuj
Members default Napisano 20 Kwietnia 2023 Members Napisano 20 Kwietnia 2023 Będziesz jeszcze robił koronę? Cytuj
Members nemo Napisano 13 Maja 2023 Autor Members Napisano 13 Maja 2023 C W dniu 20.04.2023 o 10:42, default napisał: Będziesz jeszcze robił koronę? Cześć. Tak będę i też u nich. Cytuj
Members nemo Napisano 28 Maja 2023 Autor Members Napisano 28 Maja 2023 Kolejna aktualizacja. Efekty po ponad 7 miesiącach. Mam wrażenie że włosy cały czas się jeszcze zagęszczają. Cytuj
Members dxd017 Napisano 28 Maja 2023 Members Napisano 28 Maja 2023 pobrali 4 tys graftow a strefa biorcza wygląda lepiej niz przed zabiegiem 😁 fajny efekt FUE czy DHI? Cytuj
Members nemo Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Members Napisano 27 Czerwca 2023 W dniu 28.05.2023 o 19:28, dxd017 napisał: pobrali 4 tys graftow a strefa biorcza wygląda lepiej niz przed zabiegiem 😁 fajny efekt FUE czy DHI? Fue. Koronę będę robił metodą Dhi. Efekt Fajny, fajny. Też jestem mega zadowolony. Za tydzień lub dwa wrzucę jakąś aktualizację. Cytuj
Members nemo Napisano 25 Lipca 2023 Autor Members Napisano 25 Lipca 2023 W dniu 27.06.2023 o 22:05, Sado napisał: Dlaczego koronę DHI? Śledząc wyniki w internecie w różnych źródłach stwierdzam że rezultaty są lepsze wtedy. Cytuj
Members speed201 Napisano 28 Lipca 2023 Members Napisano 28 Lipca 2023 Dodaj zdjecie z gory i przy mocnym świetle Cytuj
Members nemo Napisano 29 Września 2023 Autor Members Napisano 29 Września 2023 Za tydzień lub dwa wrzucę ostatni raz fotki na forum. Wydaje mi się że już lepiej nie będzie ale i tak jestem usatysfakcjonowany z wyniku. Cytuj
Members nemo Napisano 2 Listopada 2023 Autor Members Napisano 2 Listopada 2023 Witam. Włosy aktualnie wyglądają tak. Jest spoko choć moje włosy są w tym momencie za długie ( jutro fryzjer ). Światło chyba dosyć mocne. Podsumowując mogę stwierdzić że jak na niecałe 4000 graftów i pokrycie całego przodu i środka ( włosów nie miałem praktycznie wogóle ) jest naprawdę przyzwoicie. Mam nadzieję że mi będą służyć przez długie lata. W przyszłym roku jak już pisałem wybieram się ma koronę w to samo miejsce. Oczywiście postaram się wrzucić relację. Cytuj
Members nemo Napisano 17 Marca 2024 Autor Members Napisano 17 Marca 2024 Witam Wrzucam zdjęcia po 1.5 roku od zabiegu. Mam wrażenie że włosy delikatnie się przerzedziły w związku z tym rozważam mezoterapię i prp. Zbieram się na koronę w tym roku. Mam nadzieję że w końcu wypali. Cytuj
Members nemo Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Members Napisano 6 Sierpnia 2024 Witam wszystkich Zdecydowałem się na kolejny zabieg tym razem w obrębie korony w tej samej klinice ponieważ jak już wzmiankowałem byłem i jestem zadowolony z efektu. Zabieg odbył się 10 lipca 2024. Zważywszy na to że moje włosy są cienkie i nie było ich specjalnie dużo do pobrania ( jednak dobrze zachowany donor to podstawa ) nie spodziewam się spektakularnych efektów liczę natomiast na sporą poprawę. Cały wyjazd był o tyle łatwy że nie był moim pierwszym więc podszedłem do tego na spokojnie. Przylot, odbiór z lotniska, zakwaterowanie w hotelu – wszystko odbyło się standardowo jak poprzednim razem. Zmieniło się tylko to że teraz klinika jest w nowym miejscu w tym samym budynku co hotel niedaleko stacji metra. Jedno i drugie jest znaczącym plusem szczególnie klinika w połączeniu z hotelem ponieważ zawsze możesz udać się do kogoś z personelu i jesteś pod stałą opieką. Dzień zabiegu również nie różnił się znacząco od poprzedniego razu. Ciepłe przyjęcie, konsultacja , badania krwi, podawanie znieczulenia, zabieg, lunch, prp, wydanie leków i omówienie ich podawania. Kolejnego dnia odwieziono mnie na lotnisko. Tym razem skorzysłem z lotów z Krakowa które polecam ponieważ bilety można wyrwać taniej niż z Warszawy. 1 Cytuj
Members DzikusDzik Napisano 7 Sierpnia 2024 Members Napisano 7 Sierpnia 2024 Miałem prawie że identyczną sytuacje na głowie co Ty, pierwszy zabieg też na przód 4100 graftów. W styczniu zrobiłem koronę u dr. Bicer, więc jestem ciekaw jak to będzie nam rosło. Będę obserwować ten temat. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 11 Sierpnia 2024 Members Napisano 11 Sierpnia 2024 Na początku swojej relacji wspominałeś o tym, że w klinice lekarka poradziła Ci jak zamaskować bliznę? Możesz zdradzić szczegóły bo również mam podobną nie.mniej 3 razy krótszą, która.rownkez jest efektem błędów młodosci:-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi