Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Hej!

Po prawie 10 latach od zaobserowania początków wypadania włosów postanowiłem ogarnać temat troche bardziej niż tylko nieładem na głowie :)

Nie mam tragedii na głowie, bo u mnie pewnie okolice NW 2,5 - 3; pół roku temu wjechały suplementy, biorę 2x dziennie (minimalnie poprawiły stan rzeczy, mnie się sypie ze mnie)
- Revalid Hair Complex
- Skrzyp / Colfarm
- Pokrzywa / Colfarm
- Belid SR
- od 2 tygodni Minovivax 5% (1x dziennie wcierka)

Biorąc pod uwagę że do ideału daleko, zdecydowałem się na zabieg w Aestepool. Rozważałem pomiedzy Medicana/Clinicana/ dr Soner Tatlided, Flymedica/ dr Serkan Aygin, Jack Hair Strong, i koniec końców wybór padł na Aestepool / dr Ahmed Altan. Termin akcji: luty 2024

Wszystkie kliniki reprezentowały podobny poziom ceny i jakości przeprowadzonych przeszczepów, do Aestepool minimalnie przechyliła szala oddziału w Wawie i mniej agresywny marketing (może dlatego że jestem z "branżuni" troche mnie to zniechęciło u innych), i z plusów najważniejszych że dr Altan uczestniczy na pewnym etapie zabiegu - a nie rysuje tylko linie & see ya :P

Jestem już po pierwszej konsultacji w Aestepool w Wawie.
Stety / niestety jestem dość niewymiarowy (>2m) i przez wielkość głowy wyszło prawie 59cm², 3200-3700 graftów na sam front:
STREFA 1 (linia czołowa) - 2800-3200 (gęstość wszczepów ok. 50-60 grafts/cm2 )
STREFA 2 (pomiędzy zakolami) - 400-600 (gęstość wszczepów ok. 30-35 grafts/cm2
STREFA 3 (korona głowy, czubek) - 0 (gęstość wszczepów ok. 0 grafts/cm2)

Pod dużym zoomem strefa donoru wygląda ok, jest dużo graftów z 2-3 włosami. Damian wstępnie zarysował linie w mojej ocenie jest ok, oczywiście finalnie może być inaczej, pytania do Was:
- ruszać koronę czy lepiej skupić sie na froncie?
- jak bardzo obniżaliście linie frontu do tego co sugerował Wam lekarz?
- czy suplementowaliście specjalnie przed zabiegiem?

Dzięki z góry i mocnych odrostów dla Was!

mikroskop.png

IMG_7958.png

IMG_7956.png

IMG_7948.png

IMG_7947.png

IMG_7950.png

IMG_7952.png

1.png

2.png

3.png

4.png

Edytowane przez chris90129051

AestePool - 06.02.2024 - 2500 graftów (zdjęcia + relacja + timeline)
Minoxidil - oral 5mg
Suplementy (2x dziennie): Saw Pamello, Kerabione Booster, Revalid, skrzyp, pokrzywa

• Members
Napisano

Zgadzam się z przedmówcami. Sprawdź czy ze skórą jest ok i nie ma co ruszać korony, którą notabene łatwiej odzyskać farmakologicznie niż przód.

Fin

• Members
Napisano
W dniu 21.12.2023 o 16:12, chris90129051 napisał:

Pod dużym zoomem strefa donoru wygląda ok, jest dużo graftów z 2-3 włosami. Damian wstępnie zarysował linie w mojej ocenie jest ok, oczywiście finalnie może być inaczej, pytania do Was:
- ruszać koronę czy lepiej skupić sie na froncie?
- jak bardzo obniżaliście linie frontu do tego co sugerował Wam lekarz?
- czy suplementowaliście specjalnie przed zabiegiem?

Dzięki z góry i mocnych odrostów dla Was!

Siemka, 4 dni po HT w Aestepool.

- doktor rekomendował skupienie na froncie, koniec końców udało się zająć również koroną
- zdałem się w całości na sugestię doktora, ale też ja mam bardzo wysokie czoło więc linia wysoko to dla mnie naturalny stan rzeczy
- nie, ale biorę wysokiej jakości suplementy od kilku miesięcy, m.in. AG1 czy Omega 3, do tego odżywki i rok mezoterapii

Powodzenia, z wizyty u nich na pewno będziesz mega zadowolony.

• Like 1
  • Members
Napisano

Witam wszystkich,

zdjęcia zrobione mikroskopem są z polaryzacją aby było widać naczynka na skórze głowy,, na tej podstawie można powiedzieć więcej niż bez polaryzacji. Zdjęcia z polaryzacją nadają bardziej czerowny kolor skóry głowy. Skóra głowy może być bardziej zaróżowiona, ze względu na ucisk nakrycia głowy, czapki chwilę przed zdjęciami. 

Każde zdjęcia konsultujemy z trycholog, z którą pracujemy i nie stwierdzono problemów jak stan zapalny.

• Like 2

Konsultant Aestepool Clinic

info@aestepoolclinic.pl

• 5 months later...
  • Members
Napisano

Cześć wszystkim!
Wracam do Was z updatem po 4 miesiącach po przeszczepie ... Teraz trochę dużo na głowie i dedlajny gonią, ale w przyszłym tygodniu napiszę więcej  o standardu hotelu, przebiegu zabiegu, opieki; ewentualnie żeby nie trzymać w niepewności napiszę tylko że zabieg, opieka przed/w trakcie/po zabiegu - poza skalą na 100 pkt :D 
Jak macie jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem w kolejnym wpisie - tymczasem łapcie timeline 
hair-timeline-.thumb.jpg.0a968f5d750338cd33f20e4e0fdc004a.jpg

hair-timeline-2.thumb.jpg.2d7f885fd32196e471d3c414d7b709be.jpg

hair-timeline-3.thumb.jpg.28bac6ff794ac7deeb2a3b1e1b248b26.jpg

hair-timeline-4.thumb.jpg.861c0a3b6caca9fb32b61e1d058f023c.jpg

hair-timeline-5.thumb.jpg.ff203e7c3ca84da9d0a3ae44397406aa.jpg

hair-timeline-6.thumb.jpg.033e0cac14a6501f2950a519933db90f.jpg

AestePool - 06.02.2024 - 2500 graftów (zdjęcia + relacja + timeline)
Minoxidil - oral 5mg
Suplementy (2x dziennie): Saw Pamello, Kerabione Booster, Revalid, skrzyp, pokrzywa