Members chris90129051 Napisano 21 Grudnia 2023 Members Napisano 21 Grudnia 2023 (edytowane) Hej! Po prawie 10 latach od zaobserowania początków wypadania włosów postanowiłem ogarnać temat troche bardziej niż tylko nieładem na głowie Nie mam tragedii na głowie, bo u mnie pewnie okolice NW 2,5 - 3; pół roku temu wjechały suplementy, biorę 2x dziennie (minimalnie poprawiły stan rzeczy, mnie się sypie ze mnie) - Revalid Hair Complex - Skrzyp / Colfarm - Pokrzywa / Colfarm - Belid SR - od 2 tygodni Minovivax 5% (1x dziennie wcierka) Biorąc pod uwagę że do ideału daleko, zdecydowałem się na zabieg w Aestepool. Rozważałem pomiedzy Medicana/Clinicana/ dr Soner Tatlided, Flymedica/ dr Serkan Aygin, Jack Hair Strong, i koniec końców wybór padł na Aestepool / dr Ahmed Altan. Termin akcji: luty 2024 Wszystkie kliniki reprezentowały podobny poziom ceny i jakości przeprowadzonych przeszczepów, do Aestepool minimalnie przechyliła szala oddziału w Wawie i mniej agresywny marketing (może dlatego że jestem z "branżuni" troche mnie to zniechęciło u innych), i z plusów najważniejszych że dr Altan uczestniczy na pewnym etapie zabiegu - a nie rysuje tylko linie & see ya Jestem już po pierwszej konsultacji w Aestepool w Wawie. Stety / niestety jestem dość niewymiarowy (>2m) i przez wielkość głowy wyszło prawie 59cm², 3200-3700 graftów na sam front: STREFA 1 (linia czołowa) - 2800-3200 (gęstość wszczepów ok. 50-60 grafts/cm2 ) STREFA 2 (pomiędzy zakolami) - 400-600 (gęstość wszczepów ok. 30-35 grafts/cm2 STREFA 3 (korona głowy, czubek) - 0 (gęstość wszczepów ok. 0 grafts/cm2) Pod dużym zoomem strefa donoru wygląda ok, jest dużo graftów z 2-3 włosami. Damian wstępnie zarysował linie w mojej ocenie jest ok, oczywiście finalnie może być inaczej, pytania do Was: - ruszać koronę czy lepiej skupić sie na froncie? - jak bardzo obniżaliście linie frontu do tego co sugerował Wam lekarz? - czy suplementowaliście specjalnie przed zabiegiem? Dzięki z góry i mocnych odrostów dla Was! Edytowane 21 Grudnia 2023 przez chris90129051 Cytuj AestePool - 06.02.2024 - 2500 graftów (zdjęcia + relacja + timeline) Minoxidil - oral 5mg Suplementy (2x dziennie): Saw Pamello, Kerabione Booster, Revalid, skrzyp, pokrzywa
Members m123456 Napisano 21 Grudnia 2023 Members Napisano 21 Grudnia 2023 korony bym nie ruszał 2 Cytuj Kuracja : Proscar 1/4 tabletki dziennie Zabieg : Aestepool 4500 graftów 3.10.2023
Members komandos2137 Napisano 22 Grudnia 2023 Members Napisano 22 Grudnia 2023 idź do trychologa bo masz stan zapalny, skóra się wydaje różowa na tych fotkach stany zapalne przyśpieszają wypadanie włosów i łysienie Cytuj
Members Radek Napisano 22 Grudnia 2023 Members Napisano 22 Grudnia 2023 Zgadzam się z przedmówcami. Sprawdź czy ze skórą jest ok i nie ma co ruszać korony, którą notabene łatwiej odzyskać farmakologicznie niż przód. Cytuj Fin
Members roosvelt1984 Napisano 23 Grudnia 2023 Members Napisano 23 Grudnia 2023 W dniu 21.12.2023 o 16:12, chris90129051 napisał: Pod dużym zoomem strefa donoru wygląda ok, jest dużo graftów z 2-3 włosami. Damian wstępnie zarysował linie w mojej ocenie jest ok, oczywiście finalnie może być inaczej, pytania do Was: - ruszać koronę czy lepiej skupić sie na froncie? - jak bardzo obniżaliście linie frontu do tego co sugerował Wam lekarz? - czy suplementowaliście specjalnie przed zabiegiem? Dzięki z góry i mocnych odrostów dla Was! Siemka, 4 dni po HT w Aestepool. - doktor rekomendował skupienie na froncie, koniec końców udało się zająć również koroną - zdałem się w całości na sugestię doktora, ale też ja mam bardzo wysokie czoło więc linia wysoko to dla mnie naturalny stan rzeczy - nie, ale biorę wysokiej jakości suplementy od kilku miesięcy, m.in. AG1 czy Omega 3, do tego odżywki i rok mezoterapii Powodzenia, z wizyty u nich na pewno będziesz mega zadowolony. 1 Cytuj
Members DamianKoko Napisano 28 Grudnia 2023 Members Napisano 28 Grudnia 2023 Witam wszystkich, zdjęcia zrobione mikroskopem są z polaryzacją aby było widać naczynka na skórze głowy,, na tej podstawie można powiedzieć więcej niż bez polaryzacji. Zdjęcia z polaryzacją nadają bardziej czerowny kolor skóry głowy. Skóra głowy może być bardziej zaróżowiona, ze względu na ucisk nakrycia głowy, czapki chwilę przed zdjęciami. Każde zdjęcia konsultujemy z trycholog, z którą pracujemy i nie stwierdzono problemów jak stan zapalny. 2 Cytuj Konsultant Aestepool Clinic info@aestepoolclinic.pl
Members chris90129051 Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Members Napisano 13 Czerwca 2024 Cześć wszystkim! Wracam do Was z updatem po 4 miesiącach po przeszczepie ... Teraz trochę dużo na głowie i dedlajny gonią, ale w przyszłym tygodniu napiszę więcej o standardu hotelu, przebiegu zabiegu, opieki; ewentualnie żeby nie trzymać w niepewności napiszę tylko że zabieg, opieka przed/w trakcie/po zabiegu - poza skalą na 100 pkt Jak macie jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem w kolejnym wpisie - tymczasem łapcie timeline Cytuj AestePool - 06.02.2024 - 2500 graftów (zdjęcia + relacja + timeline) Minoxidil - oral 5mg Suplementy (2x dziennie): Saw Pamello, Kerabione Booster, Revalid, skrzyp, pokrzywa
Members sznels Napisano 18 Czerwca 2024 Members Napisano 18 Czerwca 2024 świetny efekt - zostawiłem wiadomość odezwij się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi