Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
33 minuty temu, vilin napisał:

To jakiś żart? 
Przecież za rok, dwa zobaczysz przerzedzenia 😮 

Wiem, dlatego w przyszłym roku robię drugi na koronę głowy. Teraz miałem 5000 grafów na przód. Nie chcę brać żadnych leków, które wpływają na zdrowie hormonalne, jakby dobre one na wlosy nie były.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Minęło 3 miesiące od wypadku. Wlosy coraz gęściejsze. Jestem zadowolony i pewnie po roku od pierwszego zabiegu pójdę na drugi. Na ostatnim zdjeciu, przed zabiegiem

20241222_222414.jpg

20241222_222407.jpg

20241222_222405.jpg

Messenger_creation_a5c7141e-d777-4e62-8425-53e6f5bb858b.jpeg

Edytowane przez wertical
  • Members
Napisano
Godzinę temu, wertical napisał:

Minęło 3 miesiące od wypadku. Wlosy coraz gęściejsze. Jestem zadowolony i pewnie po roku od pierwszego zabiegu pójdę na drugi. Na ostatnim zdjeciu, przed zabiegiem

20241222_222414.jpg

20241222_222407.jpg

20241222_222405.jpg

Messenger_creation_a5c7141e-d777-4e62-8425-53e6f5bb858b.jpeg

Ile czasu minęło od zabiegu?

• Members
Napisano
Godzinę temu, jasiek1324 napisał:

Ile czasu minęło od zabiegu?

Od zabiegu minęło 6 miesięcy, ale pisze ze 3 miesiące od wypadku bo wtedy podpaliłem sobie głowę i wlosy na długość 1-2 milimetrów. Tył wygląda ok, może jutro przy dziennym świetle uda mi się zrobić zdjęcie.

• Members
Napisano

Jak za takiego pieniądze to wygląda dobrze i nie można oczekiwać czegoś więcej, gęstość i odrost na plus.

Niestety widać tutaj Turkish hAirlines czyli niska falista linia włosów z skroniami w recesji.

• Members
Napisano
22 godziny temu, Joe.Tillman napisał:

Jak za takiego pieniądze to wygląda dobrze i nie można oczekiwać czegoś więcej, gęstość i odrost na plus.

Niestety widać tutaj Turkish hAirlines czyli niska falista linia włosów z skroniami w recesji.

Wiem, że dużo jest niedociągnięć l ale nie stać mnie było, aby wydać kilkadziesiąt tysięcy na zabieg. Za rok lub 2 zrobię kolejny zabieg na czubek głowy i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś boi sie jechać do Turcji, a ma okrojony budżet to moim zdaniem warto🙂

• Like 1
  • Members
Napisano
23 godziny temu, Joe.Tillman napisał:

Wątpię aby to była typowa turecka linia. Tu zwyczajnie nie ma skroni zrobionych. A i nie jest to też żadna niska linia środkiem - co widać dobrze na tym zdjęciu z poprzedniej strony - które jest zrobione w normalny sposób, tylko autor na innych zdjęciach tak jakoś marszczy to czoło i podnosi brwi do góry i jakoś dziwnie i tak z byka patrzy do obiektywu. Ja wiem, że autor tego celowo nie robi bo przecież nie lubi linii małpki, ale może nawet nieświadomi to robi podniecając się i onanizując robieniem tych fotek. Fakt jak na polskie warunki nie jest najgorzej, ale to chyba tylko dlatego, że był tam turecki lekarz...

Messenger_creation_2DDC6E5E-D695-4F06-A2E0-E780071D281B.jpeg

2 godziny temu, wertical napisał:

Jeżeli ktoś boi sie jechać do Turcji, a ma okrojony budżet to moim zdaniem warto🙂

A niby to czego bać się jechać do Turcji? - nie jest to żaden niebezpieczny kraj, ani nie jest w strefie wojny. I ludzie z całego świata walą tam na HT.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano (edytowane)

Ludzie boją się iść do dentysty w Polsce a co dopiero lecieć do innego kraju na wielogodzinny zabieg medyczny. Z tego korzystają ci polscy partacze którzy biorą więcej kasy a robią gorzej od Turków. Dobrze że Turcy robią im konkurencje w Polsce.

Edytowane przez Pawelski
  • Members
Napisano
11 minut temu, Pawelski napisał:

Ludzie boją się iść do dentysty w Polsce

Do dentysty to w sumie tak samo co na HT w PL i nie jest to dziwne. Ja też się boję, bo od 14 roku życia dentyści na fundusz w Polsce wybitnie niszczyli mi zęby zamiast naprawiać - do tego stopnia, że okazało się, że jak przestałem do nich chodzić w ogóle, to jakimś swoim samoczynnym procesem niszczycielskim, niszczenie postępuje znacznie wolniej a nawet rzekłbym, że się zatrzymało. A było i prywatnie, że ch*j z wieloma dyplomami usunął mi zdrowego zęba, choć ten chory był obok następny...

Oczywiście teraz z dentystami jest chyba znacznie lepiej niż było kiedyś, ale partacze nadal są. 

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano
4 godziny temu, antydhtor napisał:

Wątpię aby to była typowa turecka linia. Tu zwyczajnie nie ma skroni zrobionych. A i nie jest to też żadna niska linia środkiem - co widać dobrze na tym zdjęciu z poprzedniej strony - które jest zrobione w normalny sposób, tylko autor na innych zdjęciach tak jakoś marszczy to czoło i podnosi brwi do góry i jakoś dziwnie i tak z byka patrzy do obiektywu. Ja wiem, że autor tego celowo nie robi bo przecież nie lubi linii małpki, ale może nawet nieświadomi to robi podniecając się i onanizując robieniem tych fotek. Fakt jak na polskie warunki nie jest najgorzej, ale to chyba tylko dlatego, że był tam turecki lekarz...

Messenger_creation_2DDC6E5E-D695-4F06-A2E0-E780071D281B.jpeg

A niby to czego bać się jechać do Turcji? - nie jest to żaden niebezpieczny kraj, ani nie jest w strefie wojny. I ludzie z całego świata walą tam na HT.

Jest Pan niepodrabialny, ale dobrze że na forum są takie osoby, bo dodają kolorytu 😀 trochę nieświadomie marszczylem czoło i następnym razem postaram się mieć gładkie. Linia jest 2 milimetry nad lonia mięśni. Niestety mam taką chujowa głowę i taka linia mi pasuje, a chyba to jest najważniejsze.

• Members
Napisano (edytowane)
16 godzin temu, wertical napisał:

Jest Pan niepodrabialny, ale dobrze że na forum są takie osoby, bo dodają kolorytu 😀 trochę nieświadomie marszczylem czoło i następnym razem postaram się mieć gładkie. 

Po prostu mnie nie można oszukać. Będąc w tych tematach od lat, znam wszystkie triki stosowane nawet często przez kliniki do podbicia efektu, na zdjęciach, które pokazują. I może widzę to czego inni nie widzą, bo było stwierdzone, że to jest niska linia...

Linia jest 2 milimetry nad lonia mięśni

Ta tzw. linia ''mięśni czołowych'' to na prawdę w niczym nie przeszkadza i nie jest to żadną fizyczno-techniczną przeszkodą do zejścia z linią, a są i ludzie, którzy z natury mają czoło owłosione w tych miejscach. To tylko zwykły kit stosowany często w klinikach HT, aby przekonać kogoś głupiego, że nie można niżej. Ale rozumiem, że Pan tak chce.

Niestety mam taką chujowa głowę i taka linia mi pasuje, a chyba to jest najważniejsze.

Nigdzie nie napisałem, że ma Pan chujową głowę, i tak naprawdę nie interesują mnie czyjeś głowy, a żeby przykuwać moje zainteresowanie, to muszą być ewidentnie wybitne przypadki. Tak to jest najważniejsze, aby pasowało - gorzej jednak jeśli w jakiejś zapyziałej i chujowej klinice odmawiają człowiekowi rekonstrukcji czegoś,  co jest/było dla niego naturalne - tylko na podstawie tego, że ten konkretny ryj im się nie podoba.... A ponad to, trzeba sobie jasno powiedzieć, że wszelkiego rodzaju zabiegi i operacje plastyczne (w tym też zabiegi HT), właśnie po to są, aby ''chujową'' głowę przerobić - bez względu na to jak ''chujowa'' by nie była - i jeśli przez to posiadacz tak ''chujowej'' głowy jest nieszczęśliwy, i chce cokolwiek przerobić.

A co do kwestii marszczenia czoła, to wie już Pan, że ja tak potrafię, jak poniżej:  - A może niedługo opublikuję też swoją fotkę z linijką, gdzie wartość ta będzie oscylować w okolicach 2 cm 8-)  Bo to zdjęcie to już stare jest z 2017 roku.  No nic, to tyle. Życzę Panu równie wielkiego zadowolenia albo nawet większego, odnośnie drugiego planowanego zabiegu.

DSC05043.JPG

EDIT:

A co do ''chujowej'' głowy, to raczej taka jest ta ''chujowa'' (Choć w Afryce było to uważane za piękno a nawet bóstwo) i wtedy nie bardzo co można z tym zrobić - jedynie porządne dredy, wówczas ludzie byli by zdumieni, a nie zdziwieni i zszokowani..., gorzej jednak jak ktoś tak ma a łysieje... 

The Bizarre History Of People Reshaping Their Heads | Yewande Adeleke

An elongated head was an ideal of beauty among the Mangbetu people, 1930 -  Rare Historical Photos

I tutaj przykłady - historyczne czaszki ''chujowych'' głów:

Cranial deformation: practiced by the Incas, it is also a universal custom  - Université de Montpellier

W sumie to, do niektórych pasowała by właśnie taka linia - jak najczęściej robią męskim pacjentom w klinikach HT.... Takie wielkie i szerokie M-shape w ostrym kształcie....

Why have people deformed their skulls with head binding over the years? |  News Tech | Metro News

Edytowane przez antydhtor

• Members
Napisano
2 godziny temu, jasiek1324 napisał:

Hej, masz jeszcze jakieś fotki? Jak dla mnie efekty są świetne- po 6 miesiącach od przeszczepu w cenie na prawdę świetnej jak na Polskie warunki 

Może jutro w ciągu dnia zrobię i wrzucę. Można powiedzieć że minęło 3 miesiące, bo we wrześniu miałem wypadek I spaliłem praktycznie całe przeszczepione. Moim zdaniem pomogły 3 zabiegu osocza bogatoplytkowego.

20240916_140112.jpg

20240916_125017.jpg

• Members
Napisano
11 minut temu, wertical napisał:

Można powiedzieć że minęło 3 miesiące, bo we wrześniu miałem wypadek I spaliłem praktycznie całe przeszczepione. 

Raczej nie można tak powiedzieć, bo zabieg był kiedy był, a nie 3 miesiące temu, a skóra w tym wypadku nie została uszkodzona termicznie na głębokość mieszków włosowych (tak tych natywnych jaki przeszczepionych), i poza spaleniem włosów, nie miało to raczej żadnego negatywnego wpływu na progres pozabiegowy. A nawet były kiedyś chyba jakieś badania (teraz na szybko tego nie znajdę już), że po oparzeniach, włosy odrastają lepiej/szybciej - i nawet był tu forumowicz, co po przeczytaniu tego artykułu gdzieś w sieci, wykpił to, pytaniem retorycznym i ironicznym ''Gdzie moja zgrzewarka?''. Także uważam, że ten wypadek może nawet pomógł a nie zaszkodził w kwestii odrostu, i żeby nie było, że w tej klinice takie cuda po trzech miesiącach - choć są ludzie co mają już dobre efekty HT po dwóch, ale mało takich przypadków. Cieżko jednak teraz oceniać, jak by to było gdyby tego wypadku nie było. A tak swoją drogą, to co Pan robił, że tak się to stało ? Z pieca centralnego ogrzewania wyjebały gazy podczas dokładki czy co ? Bo mi kiedyś tak wyjebało, ale szybko zgasło i tylko nadpaliły się brwi, rzęsy i zarost.

• Members
Napisano
41 minut temu, antydhtor napisał:

Raczej nie można tak powiedzieć, bo zabieg był kiedy był, a nie 3 miesiące temu, a skóra w tym wypadku nie została uszkodzona termicznie na głębokość mieszków włosowych (tak tych natywnych jaki przeszczepionych), i poza spaleniem włosów, nie miało to raczej żadnego negatywnego wpływu na progres pozabiegowy. A nawet były kiedyś chyba jakieś badania (teraz na szybko tego nie znajdę już), że po oparzeniach, włosy odrastają lepiej/szybciej - i nawet był tu forumowicz, co po przeczytaniu tego artykułu gdzieś w sieci, wykpił to, pytaniem retorycznym i ironicznym ''Gdzie moja zgrzewarka?''. Także uważam, że ten wypadek może nawet pomógł a nie zaszkodził w kwestii odrostu, i żeby nie było, że w tej klinice takie cuda po trzech miesiącach - choć są ludzie co mają już dobre efekty HT po dwóch, ale mało takich przypadków. Cieżko jednak teraz oceniać, jak by to było gdyby tego wypadku nie było. A tak swoją drogą, to co Pan robił, że tak się to stało ? Z pieca centralnego ogrzewania wyjebały gazy podczas dokładki czy co ? Bo mi kiedyś tak wyjebało, ale szybko zgasło i tylko nadpaliły się brwi, rzęsy i zarost.

Na wypalonej łące wszystko lepiej rosnie. Całe szczęście że miałem ten przeszczep, bo to mogło uchronic skore głowy. Mamy pasieke i przez zagubiona opalarke, opalaliśmy ula denaturatem. Niestety pośpiech i rutyna spowodowała że pol litra denaturatu zapaliło mi się na głowie i twarzy. Skończyło się dobrze, ale wyglądało to fatalnie.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)
W dniu 28.12.2024 o 17:19, antydhtor napisał:

Wątpię aby to była typowa turecka linia. Tu zwyczajnie nie ma skroni zrobionych. A i nie jest to też żadna niska linia środkiem - co widać dobrze na tym zdjęciu z poprzedniej strony -

No właśnie na tym zdjęciu nic nie widać bo nie ma całej twarzy a na innych zdjęciach widać że jest niska, szerokie czoło i linia skroniowa w recesji. Jeżeli obniża się tak nisko linię włosów to powinno się zrobić skronia.

W dniu 29.12.2024 o 12:23, antydhtor napisał:

Po prostu mnie nie można oszukać.

Przecież tutaj nikt nie oszukuje tylko ocenia, to że masz fanaberie na temat niskiej linii włosów i „U-shape” to każdy wie ale nie narzucaj innym swoich poglądów tłumacząc że to dla ich dobra. 

Przytoczę tutaj przypadek użytkownika @looksmatters który po zabiegu w Eugenix wychwalał ich pracę, od początku pisałem że jest źle zaplanowane i odrazu wychwyciłem dziurę za skroniami i brak efektu diffuse thining.  Widać to było odrazu przy planowaniu i chwilę po zabiegu. Nie czepiałem się że linia włosów jest nisko bo była wyraźnie zaznaczona skroniami. 
Na konsultacji u Dr Zarev’a , powiedział mu że jest za nisko i źle zaplanowane czyli wg. Twojej teorii Dr Zarev to zapyziały Doktor który robi jak mu pasuje?
Kiedyś toczyłeś walki z użytkownikiem  @slavo , który pisał że to właśnie Doktor powinien wiedzieć jaka linia włosów powinna być odtworzona i po części jest to racja. Powinien wysłuchać oczekiwań pacjenta a później zaproponować kompromis pomiędzy tym co pacjent oczekuje a tym co można zrobić i anatomia, strefa dawcza itd. pozwala.
 Doktor powinien mieć wiedzę, doświadczenie umiejętności a nie słuchać się pacjenta który od trzech miesięcy interesuje się tym tematem. 

EDIT: 

wystarczy sobie przypomnieć Francuza co zrobił sobie na połowę czoła prostą linię i był pośmiewiskiem internetow, całe szczęście że czuł się z tym dobrze bo tak chciał żeby było zrobione. 

Podsumowując i bez odpowiedzi na dalsze zaczepki 

Za tą kasę to naprawdę bardzo fajne efekty i nie można spodziewać się czegoś więcej zwłaszcza w Polsce, gratuluję gęstości i odrostu 🙂

Edytowane przez Joe.Tillman
  • Like 1
  • Members
Napisano (edytowane)

No właśnie na tym zdjęciu nic nie widać bo nie ma całej twarzy a na innych zdjęciach widać że jest niska, szerokie czoło i linia skroniowa w recesji. Jeżeli obniża się tak nisko linię włosów to powinno się zrobić skronia.

to jest właśnie Turkish hairlines 

Edytowane przez Joe.Tillman
  • Members
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, Joe.Tillman napisał:

widać że jest niska, 

Nie widziałeś niskich linii chyba. Poza tym niech autor wstawia zdjęcia jakie miał wstawić, a najlepiej z linijką dodatkowo.

to że masz fanaberie na temat niskiej linii włosów i „U-shape” to każdy wie

Taki ''każdy'' z for o łysieniu tylko....

widać że jest niska, szerokie czoło i linia skroniowa w recesji. Jeżeli obniża się tak nisko linię włosów to powinno się zrobić skronia.

Tylko w mniemaniu ''gargameli'' na forach o łysieniu... i lekarzy od HT przerabiających dużo ''gargamelskich'' przypadków.

Przytoczę tutaj przypadek użytkownika @looksmatters który po zabiegu w Eugenix wychwalał ich pracę, od początku pisałem że jest źle zaplanowane i odrazu wychwyciłem dziurę za skroniami i brak efektu diffuse thining.  Widać to było odrazu przy planowaniu i chwilę po zabiegu. Nie czepiałem się że linia włosów jest nisko bo była wyraźnie zaznaczona skroniami. 
Na konsultacji u Dr Zarev’a , powiedział mu że jest za nisko i źle zaplanowane czyli wg. Twojej teorii Dr Zarev to zapyziały Doktor który robi jak mu pasuje?
Kiedyś toczyłeś walki z użytkownikiem  @slavo , który pisał że to właśnie Doktor powinien wiedzieć jaka linia włosów powinna być odtworzona i po części jest to racja. Powinien wysłuchać oczekiwań pacjenta a później zaproponować kompromis pomiędzy tym co pacjent oczekuje a tym co można zrobić i anatomia, strefa dawcza itd. pozwala.
 Doktor powinien mieć wiedzę, doświadczenie umiejętności a nie słuchać się pacjenta który od trzech miesięcy interesuje się tym tematem. 

Po pierwsze, to nie interesują mnie inne przypadki, bo to zwyczajnie nie jest mój problem jaki oni mają i nie wiem po jaką cholerę tu z tym wyjeżdżasz, a właściwie to wiem, ale nie będę komentować. Każdy sam powinien wiedzieć jak robić, a jeśli tego nie wie to jest głupi a na pewno głupszy od lekarza. A jeśli chodzi o mój przypadek, to jest to przypadek praktycznie bez żadnych ograniczeń, co nawet Bisanga stwierdził i jako lekarz też z tych wysoce konserwatywnych, powiedział, że jest daleki od dyskryminacji, i że zrobi jak chcę po podpisaniu stosownego oświadczenia - i to to ja rozumiem i szanuję, a nie bezczelną i niczym nie uzasadnioną odmowę mimo, że coś jest bez najmniejszych problemów wykonalne, tylko na podstawie widzi mi się... i niejako do dojechania klienta psychicznie jeszcze bardziej...  Linia U-shape występuje z natury u płci męskiej częściej niż się to zdaje lekarzom od HT - bo i przecież nie robią takich przypadków na co dzień, bo jak ktoś tak ma to nie musi nic robić i na HT nie idzie, to też lekarze od HT nawet takich na oczy nie widuję nigdy i zaś żyją w swoim durnym przekonaniu.

@slavo , który pisał

Slavio jest człowiekiem, który mnie nienawidzi i hejtuje tutaj, a w dodatku jest perfidnie złośliwym typem, który ma ból dupy, że ktoś wyleczył łysienie farmakologicznie....

wystarczy sobie przypomnieć Francuza co zrobił sobie na połowę czoła prostą linię i był pośmiewiskiem internetow, całe szczęście że czuł się z tym dobrze bo tak chciał żeby było zrobione. 

I ma być właśnie jego szczęście, a nie debili z internetów - i w większości zawistnych gargameli na pewno... a lekarz, który tego szczęścia nie chce komuś sprzedać to jest zwyczajnie parszywą gnidą.

I panów z niską linią w u-shape nawet wybiera się na modeli nawet....., a jakoś ''gargamelli'' czy z ''gargamelską'' linią w recesji nie...

Podsumowując i bez odpowiedzi na dalsze zaczepki 

Dobrze, że się chociaż przyznajesz do zaczepki... he he. I choćbyście tu wszyscy próbowali mnie dojechać, to ja mam i zawsze będę miał to co chcę i nic ani nikt tego tu nie zmieni, choćby pół łysą główką w recesji bił w mur.

Edytowane przez antydhtor

• Members
Napisano
21 minut temu, jasiek1324 napisał:

Ja uważam jak za te pieniądze to efekty są świetne. Bardzo poprosimy autora postu i więcej zdjęć lepszej jakości 

+1

• Members
Napisano
14 godzin temu, Joe.Tillman napisał:

Ja tez tak uważałem, nawet razem z żoną rysowałem na jego zdjęciach co i jak bym zmienił oraz jak rozplanował grafty / liczby itp :)

Niemniej jednak, wracając do tego wątku, jak na razie jest dobrze.
Stosunek cena vs jakość (to jak na razie) dałbym 7-8 / 10 ;)

...

A może i więcej => poczekamy do pełnych 12 miesięcy ;)

• Members
Napisano

Jutro mam w planach iść do fryzjera, ale wrzucę dzisiaj z bliska. Światło sztuczne, ale bardzo mocne. Na tą chwilę jestem zadowolony, rodzina i znajomi też widzą dużą poprawę. Korona będzie robiona w drugim zabiegu, pewnie w okolicach maja/ czerwca

20250112_191842.jpg

20250112_191837.jpg

20250112_191832.jpg

20250112_191711.jpg

20250112_191542.jpg

20250112_191601.jpg

20250112_191451.jpg

• Members
Napisano

Zdjęcia po fryzjerze, ale góry nie ruszałem niech na razie rosnie. Ostatnio wpadła mi reklama ze robią przeszczep bez golenia głowy i może na koronę tak spróbuję zrobić. Oczywiście będę relacjonował na bieżąco.

20250113_155635.jpg

20250113_155638.jpg

20250113_155643.jpg

20250113_155651.jpg

20250113_155700.jpg

20250113_155847.jpg