Members tommek86 Napisano 26 Lipca 2024 Members Napisano 26 Lipca 2024 Cześć, mam problem z notorycznie powracającymi zmianami w obrębie skóry głowy ( coś jak trądzik, krostki często z ropą )Może ktoś ma pomysł jak wyeliminować problem? Jakie badania zrobić? Dodam, że wykonywałem badania mykologiczne które nic nie wykazały Cytuj
Members Andrew3 Napisano 26 Lipca 2024 Members Napisano 26 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, tommek86 napisał: Cześć, mam problem Za mało danych. Napisz czy coś stosujesz na włosy. Jaki szampon używasz etc. To może być problem prozaiczny, jak np. uczulenie na szampon który używasz, lub gorszy np. gronkowiec. Wcale to nie musi być grzybowe i na takie nie wygląda. Próbowałeś robić jakiś peeling kwasem salicylowym? To bardzo pomaga na takie sprawy. Edytowane 26 Lipca 2024 przez Andrew3 Cytuj
Members tommek86 Napisano 27 Lipca 2024 Autor Members Napisano 27 Lipca 2024 14 godzin temu, irk98 napisał: Z finem próbowałeś? Bralem ponad rok temu Fina jednak odstawiłem po roku Cytuj
Members tommek86 Napisano 27 Lipca 2024 Autor Members Napisano 27 Lipca 2024 12 godzin temu, Andrew3 napisał: Za mało danych. Napisz czy coś stosujesz na włosy. Jaki szampon używasz etc. To może być problem prozaiczny, jak np. uczulenie na szampon który używasz, lub gorszy np. gronkowiec. Wcale to nie musi być grzybowe i na takie nie wygląda. Próbowałeś robić jakiś peeling kwasem salicylowym? To bardzo pomaga na takie sprawy. Stosuje jedynie szampon dla dzieci Ziaja. Też w tygodniu stosuje zoxin med. Jeśli chodzi o peeling kwasem salicylowym nie stosowałem Cytuj
Members Andrew3 Napisano 27 Lipca 2024 Members Napisano 27 Lipca 2024 2 godziny temu, tommek86 napisał: Stosuje jedynie szampon dla dzieci Ziaja. Też w tygodniu stosuje zoxin med. Jeśli chodzi o peeling kwasem salicylowym nie stosowałem Mi to wygląda na jakąś bakterię. Idz do dobrego dermatologa niech przepisze Tobie kurację antybiotykową, na trądzik.Dzisiaj są do tego dobre leki.Krosty na głowie to nic innego jak trądzik. Ale możesz też być uczulony na składnik szamponu zoxin med. Zoxin-med zawiera czerwień koszenilową (E 124). Czerwień koszenilowa może powodować reakcje alergiczne. Cytuj
Members tommek86 Napisano 28 Lipca 2024 Autor Members Napisano 28 Lipca 2024 W dniu 27.07.2024 o 14:13, Andrew3 napisał: Mi to wygląda na jakąś bakterię. Idz do dobrego dermatologa niech przepisze Tobie kurację antybiotykową, na trądzik.Dzisiaj są do tego dobre leki.Krosty na głowie to nic innego jak trądzik. Ale możesz też być uczulony na składnik szamponu zoxin med. Zoxin-med zawiera czerwień koszenilową (E 124). Czerwień koszenilowa może powodować reakcje alergiczne. Dzięki za odpowiedź. Jestem już po dwóch kuracjach izotekiem, kilku antybitykoterapiach. Na dłuższą metę problem powraca Cytuj
Members Andrew3 Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 22 minuty temu, tommek86 napisał: Dzięki za odpowiedź. Jestem już po dwóch kuracjach izotekiem, kilku antybitykoterapiach. Na dłuższą metę problem powraca Wiem jaka to poważna uciążliwość i jak takie krosty potrafią uprzykrzyć życie człowiekowi. Jeżeli miałeś już kilka razy antybiotykoterapie, a krosty wracają, musi to być bardziej złożony problem. Tak naprawdę, to takie krosty mogą być od wielu czynników, nawet od stresu czy błędów żywieniowych. Mogą też to być problemy hormonalne. Musisz znaleźć dobrego i wytrwałego dermatologa, który nie będzie Twojej choroby traktował powierzchownie, tylko ruszy dobrze głową w twojej sprawie. Tak od siebie, to proponuję Ci, abyś wdrożył dobry peeling głowy. Jak pisałem wcześniej, kwas salicylowy jest dobry w łagodzeniu takich krost na głowie. Jeżeli problem jest hormonalny, to całkiem możliwe, że właśnie to, co pisał kolega irk98, fin mógłby być na to dobrym lekarstwem. Pisałeś, że brałeś przez rok fina, ale nie pisałeś czy wtedy też miałeś problem z tymi krostami. Cytuj
Members tommek86 Napisano 28 Lipca 2024 Autor Members Napisano 28 Lipca 2024 Faktycznie w trakcie kuracji finasterydem sytuacja się mocno stabilizowała. Jeśli chodzi o ten peeling możesz podać pełen skład i proporcje? Czy w moim przypadku jest sens przymierzać się do przeszczepu? Cytuj
Members dhttrash Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 W dniu 27.07.2024 o 11:31, tommek86 napisał: Bralem ponad rok temu Fina jednak odstawiłem po roku Dlaczego odstawiłeś fina? Po roku widziałeś jakąś poprawę jeżeli chodzi o włosy? Cytuj
Members irk98 Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 9 minut temu, tommek86 napisał: Faktycznie w trakcie kuracji finasterydem sytuacja się mocno stabilizowała. Jeśli chodzi o ten peeling możesz podać pełen skład i proporcje? Czy w moim przypadku jest sens przymierzać się do przeszczepu? no tego sie własnie obawiałem. Za burdel na twojej głowie odpowiada dht. Jak nie masz jakichś mocnych uboków po antyandrogenach to wejście na nie jest dobrym wyborem. Możesz spróbować z topical finem, ale nie znam (jeszcze) jego działania z autopsji Cytuj
Members Andrew3 Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 16 minut temu, tommek86 napisał: Faktycznie w trakcie kuracji finasterydem sytuacja się mocno stabilizowała. Jeśli chodzi o ten peeling możesz podać pełen skład i proporcje? Czy w moim przypadku jest sens przymierzać się do przeszczepu? Myślałem o gotowych produktach. Można tego kupić od groma. Tutaj masz tylko przykład dobrego preparatu : https://makeup.pl/product/568888/ Ważne aby miał w sobie kwas salicylowy. Myślę, że powinieneś najpierw wyleczyć sobie głowę, a potem myśl o przeszczepie. Jeżeli brałeś fina i wtedy było lepiej, to może to wskazywać na hormonalne podłoże Twojego problemu. Cytuj
Members tommek86 Napisano 28 Lipca 2024 Autor Members Napisano 28 Lipca 2024 Godzinę temu, dhttrash napisał: Dlaczego odstawiłeś fina? Po roku widziałeś jakąś poprawę jeżeli chodzi o włosy? Równocześnie brałem też izotek, który ma różne opinie również odnośnie utraty włosów. Zacząłem przybierać na masie , zauważyłem większą ilość tkanki tłuszczowej, trochę mniejsze libido Cytuj
Members irk98 Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 3 minuty temu, tommek86 napisał: Równocześnie brałem też izotek, który ma różne opinie również odnośnie utraty włosów. Zacząłem przybierać na masie , zauważyłem większą ilość tkanki tłuszczowej, trochę mniejsze libido To najprawdopodobniej nie od fina Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi