Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Z racji tego, iż to forum bardzo pomogło mi w kwestii decyzji na temat przeszczepu włosów (wybór kliniki itd.) zdecydowałem się że tym tematem odwdzięczę się. 

Po rozważaniach które trwały około 2 miesięcy i wyboru między kilkoma klinikami zdecydowałem się na Aestepool, głównie ze względu na dobre opinie zarówno tutaj, jak i w innych miejscach w sieci. Cały pobyt w Turcji w moim przypadku odbył się całkowicie bezstresowo - wszystko jest świetnie zorganizowane logistycznie. Od razu po przylocie na lotnisko podchodzimy do wyznaczonego punktu, gdzie Pan pyta nas czy jesteśmy z listy, po czym czekamy około 10 minut na przyjazd kierowcy, który zabiera nas do hotelu. Sam hotel ma naprawdę wysoki standard, pokój również wygląda bardzo dobrze. Dnia drugiego jemy śniadanie i tuż po śniadaniu kierowca który już czeka przed hotelem zabiera nas do kliniki, gdzie czeka Dominika, która pomaga w różnych formalnościach, takich jak dokumenty które należy wypełnić przed przeszczepem,  pomaga w komunikacji tym, którzy nie czują się zbyt dobrze z angielskim (Dominika mówi płynnie po turecku i angielsku) a także sama dysponuje sporą wiedzą jeśli chodzi o przeszczepy, więc można śmiało do niej kierować pytania. Po wypełnieniu roboty papierkowej udajemy się do gabinetu doktora, który tłumaczy jak przebiegnie zabieg, a także przeprowadza krótką ankietę. Następnie płacimy i udajemy się na mierzenie ciśnienia oraz badania krwi, po których następuje szkicowanie linii włosów.  Można wybrać taką linię, jak się chce, doktor Altan jest tam tylko aby odradzić np. kiedy chcielibyśmy mieć linię zbyt nisko. Kiedy w końcu będziemy zadowoleni z linii przystępujemy do zabiegu. Pierwszy etap to znieczulenie tyłu głowy i jest to najbardziej bolesna część (aczkolwiek nie aż tak, jak można przeczytać na forach internetowych, gdzie znalazłem nawet absurdalne posty twierdzące, że to "największy ból jaki można przeżyć w życiu) i później pielęgniarki wyciągają mieszki włosowe z tyłu głowy. Etap drugi to robienie nakłuć w strefie biorczej (ponownie przed tym pielęgniarki robią bolesne znieczulenie) który przeprowadza sam doktor Altan. Etap trzeci to wsadzanie mieszków włosowych w strefie biorczej przez pielęgniarki. W moim przypadku zabieg trwał około 4 godziny (oczywiście też przez to że miałem stosunkowo mało włosów do przeszczepienia. Po zabiegu zakładany jest opatrunek przez pielęgniarki na strefę dawczą i idziemy na dół na obiad. Po obiedzie już na zewnątrz czekał na mnie kierowca, który odwiózł mnie i dwóch pacjentów z powrotem do hotelu. Dnia trzeciego tuż po śniadaniu z kierowcą udajemy się znowu do kliniki, gdzie następuje ściągniecie opatrunku, pierwsze mycie, a także konsultacja z Dominiką, która daje nam szampon oraz leki i tłumaczy, kiedy i jak je używać. Tuż po konsultacji ponownie już przed kliniką czekał na mnie kierowca, który zawiózł mnie na lotnisko. 

Obecnie jestem 5 dni po przeszczepie, ale mam przeczucie, że zdecydowanie się na przeszczep i wybranie tej kliniki to jak na razie być może jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Za bardzo konkurencyjną cenę otrzymujemy zabieg o wysokim standardzie oraz kompletnie bezstresowy pobyt w świetnych warunkach. 

• Members
Napisano

Praktycznie beż śladu. 

P.s gdybym był tak "łysy" jak Ty....chyba nie było by mnie na tym forum a szukałbym sobie innych problemów.:-)

Czekamy na kolejne relacjie i życzę dobrych odrostów;-)

• Members
Napisano (edytowane)
47 minut temu, Rafal77 napisał:

Praktycznie beż śladu. 

P.s gdybym był tak "łysy" jak Ty....chyba nie było by mnie na tym forum a szukałbym sobie innych problemów.:-)

Czekamy na kolejne relacjie i życzę dobrych odrostów;-)

Wiem, ze 99,9 procent ludzi nawet nie pomyslaloby, ze mam jakiekolwiek problemy z wlosami, natomiast z lysieniem walcze od 3 lat i przez praktycznie caly ten czas jestem na najmocniejszym mozliwym stacku (dutasterid plus oral minoxidil) ktory znaczaco poprawil moj stan, natomiast nie az tak, jak tego chcialem. Sytuacja przed zaczeciem kuracji byla znacznie powazniejsza (ogromne zakola plus bardzo slaba jakosc samych wlosow)

Edytowane przez kiriku3
  • Members
Napisano

Niecałe 14 tys, natomiast na biletach poleciałem na jakości - do Turcji miałem jedną przesiadkę, a z Turcji dwie. Gdybym chciał bez przesiadek wyszłoby mi co najmniej 2x więcej za bilety.

• Members
Napisano

Ile masz lat? 

Linia/front to najłatwiejszy fragment do odrostów. Efekt finalny w tym miejscu powinieneś mieć już po około 6-7 miesiącach.

• Members
Napisano
Godzinę temu, ad7 napisał:

Ile masz lat? 

Linia/front to najłatwiejszy fragment do odrostów. Efekt finalny w tym miejscu powinieneś mieć już po około 6-7 miesiącach.

26 lat. Mam nadzieję, że twoje przewidywania się spełnią :) 

• Members
Napisano
21 minut temu, kiriku3 napisał:

Dokładnie. Efekt będzie super. Mnie w styczniu czeka korona i dlatego ad7 bacznie śledzę Twój wątek i liczę na kolejną relacje w najbliższych dniach.

• Members
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, Rafal77 napisał:

Dokładnie. Efekt będzie super. Mnie w styczniu czeka korona i dlatego ad7 bacznie śledzę Twój wątek i liczę na kolejną relacje w najbliższych dniach.

Lada moment wrzucę kolejny updejt. Ciężko z czasem za dnia a wolę fotki wrzucać w świetle dziennym, w tych samych domowych warunkach. Do soboty ogarnę ;) 

11 godzin temu, kiriku3 napisał:

Wiek jest twoim dodatkowym sprzymierzeńcem w odrostach ;)  Będzie dobrze, zainwestuj w dobry szampon.

Edytowane przez ad7
  • Thanks 2