Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć koledzy, 

bardzo proszę o radę. Planuję przeszczep. Właściwie to już mam wątpliwości i rozważam rezygnację. Nie zostałem zakwalifikowany do zabiegiu w Aestepool i pewnie słusznie. W masówkowych mogą mi zrobić. Pewnie już jest dla mnie za późno z takimi brakami. Mam 37 lat. Nigdy nie stosowałem żadnej farmakologii w temacie włosów i uwaga! po ewentualnym zabiegu też nie chcę brać finasterydu. Biorąc pod uwagę takie ubytki i nie stosowanie fina po ewentualnym HT, czy jest sens robić zabieg? Byłyby to 2 zabiegi. Czy donor pokryłby mi te braki choćby w umiarkowanym stopniu tak aby to miało ręce i nogi? Podejrzewam jaka jest odpowiedź, ale chciałbym się upewnić zanim zrezygnuję. Nie boję się nawet nieudanego zabiegu i dalszego obcinania na bardzo krótko, pieniądze mogę stracić, jedynie nie chciałbym żeby było gorzej niż obecnie. Dziękuję bardzo za odp. Załączam fotki.

PHOTO-2024-10-13-10-47-28 2.jpeg

PHOTO-2024-10-13-10-47-30.jpeg

PHOTO-2024-10-13-10-47-29 2.jpeg

• Members
Napisano

Jakość włosów jest mocno słaba więc nawet jak dojdzie do zabiegu to efekt finalny będzie bardzo skromny. Bez chemii to nie ma sensu więc jeśli na 100% nie jestes zainteresowany to odpuść temat. Jakby co to 12-18 miesięcy fin 1mg+ minox 2.5 mg oral 

• Members
Napisano
15 godzin temu, Luk498 napisał:

Nigdy nie stosowałem żadnej farmakologii w temacie włosów i uwaga! po ewentualnym zabiegu też nie chcę brać finasterydu.

To kolego mógł być główny powód tego, że Cię nie zakwalifikowali. Nie twierdzę, że tak było, ale musisz wiedzieć, że nikt o zdrowych zmysłach i z wypracowaną renomą, nie da Ci gwarancji na wykonanie zabiegu, jak wie, że za rok bez brania fina wypadną Ci te włosy, które masz obecnie na głowie. I znowu zrobi się łysa pała. A ty będziesz firmę ciągał po sądach i mówił o nieudanym zabiegu.

Nie rozumiem skąd u Ciebie tak dziwna awersja do brania fina, skoro napisałeś, że nic nigdy nie stosowałeś. Skoro nie stosowałeś, to nie wiesz, jak to będzie na Ciebie działać. Może jednak warto trochę pomyśleć i dać sobie szansę, i spróbować. Strach ma często tylko wielkie oczy.

• Like 1
  • Members
Napisano

No to po pierwsze co @Andrew3 napisał.

A po drugie, to donor nie jest znowu aż taki do dupy, a do tego jest jeszcze BHT. Poza tym masz też jeszcze sporo włosów na obszarze łysienia i nie jest to całkowita glaca NW7. 

A nawet gdy efekt po wielu HT nie jest za dobry to stwarza przynajmniej możliwość dodatkowego maskowania mikrowłóknami, przyciemnienia włosów farbą co sprawia, że nawet meszek daje iluzję większej gęstości niż w rzeczywistości. Tylko trzeba chcieć.

Skreślając się z wszelkich działań przekreślasz się na zawsze.  Fakt faktem, że zaniedbałeś, a właściwie to w dupie miałeś temat, ale można jeszcze sporo zrobić.

• Like 1

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Dzięki za odp. Przejrzałem tematy użytkownika @leolew , który odstawił fina rok po zabiegu i miał do tego obojętny stosunek, zależało mu głównie aby była linia na froncie i nie musi być gęsto na głowie. Też nie mam dużych oczekiwań gdyż od wielu lat obcinam się krótko i choćby sama linia z przodu już by mnie zadowoliła, oczywiście z racjonalnym uzupełnieniem tego przodu i środka plus 2 zabieg na koronę. Widziałem, że 1szy zabieg robił w masówkowej klinice, a drugi w HLC. 
Tak, ten mój donor chyba kiepski, włosy cienkie i jasne, to chyba lepiej by było dopłacić do lepszej kliniki aby jak najmniej uszkodzić tę strefę (np. klinika HLC). Chyba na razie zrezygnuję z 1szego zabiegu w masówkowej, mam nawet już bilety i polecę tylko pozwiedzać. Wiem, że bez dostatecznej wiedzy podjąłem szybko decyzję o zabiegu, no cóż taki już jestem. Ale jednak zrezygnuję chyba i się wstrzymam, poczytam więcej. I jestem ciekaw czy by było możliwe bez fina uzupełnić przód, środek i potem koronę w jakiejś lepszej klinice, która zadba o mój i tak kiepski donor. Niech by te włosy były choćby max kilka lat to bym choć trochę się nimi nacieszył. I tak mogę się krótko dalej obcinać, przyzwyczajony jestem. Przeczytałem już sporo wątków na forum i wiem jak ważna jest farmakologia, której ja bym nie chciał stosować. Jakoś tak odetchnąłem z ulgą wiedząc, że teraz zrezygnuję bo się bałem aby sobie jakiejś szkody na głowie nie zrobić.

• Members
Napisano

Chodzę w bejsbolówce od prawie 2 tyg, nawet na siłowni, bo przestałem golić boki przed planowanym HT w przyszłym tyg i wyglądam dziadkowo. Tak to się goliłem co 2-3 dni i się nie wstydziłem łysinki ;) co nie znaczy że mi się podobała/podoba. Ale z dziadkowymi bokami to już porażka ;) dam sobie czas do namysłu do kolejnej jesieni i jeszcze pomyślę czy się pchać BEZ farmakologii, do LEPSZEJ kliniki, nie oczekując dobrych efektów a po prostu linii z przodu i trochę zagęszczenia dalej i np. obcinając się krótko może by to znośnie wyglądało. Bardzo podoba mi się ta linia frontowa której ja w ogóle nie mam.

• Members
Napisano

Już wpłaciłem zaliczkę do Serkana, jeśli by mi krzywdy nie zrobili i bez leków byłby sens to bym się zdecydował, ale strach o strefę dawczą (i o wiele innych aspektów ;) )czy nie zaorają. 

• Members
Napisano
11 minut temu, Luk498 napisał:

Chodzę w bejsbolówce od prawie 2 tyg, nawet na siłowni, bo przestałem golić boki przed planowanym HT w przyszłym tyg i wyglądam dziadkowo. Tak to się goliłem co 2-3 dni i się nie wstydziłem łysinki ;) co nie znaczy że mi się podobała/podoba. Ale z dziadkowymi bokami to już porażka ;) dam sobie czas do namysłu do kolejnej jesieni i jeszcze pomyślę czy się pchać BEZ farmakologii, do LEPSZEJ kliniki, nie oczekując dobrych efektów a po prostu linii z przodu i trochę zagęszczenia dalej i np. obcinając się krótko może by to znośnie wyglądało. Bardzo podoba mi się ta linia frontowa której ja w ogóle nie mam.

Człowieku, co Ty się tej farmakologi tak boisz, jak diabeł święconej wody? Jesteś młody chłopak, czy nie rozumiesz, że przez brak włosów dodajesz sobie tak z 15 lat? Pomyśl co będzie za 15 lat i jak będziesz wyglądał.

Zobacz sobie jak brak włosów postarza ludzi.

• Members
Napisano
5 minut temu, Luk498 napisał:

Już wpłaciłem zaliczkę do Serkana, jeśli by mi krzywdy nie zrobili i bez leków byłby sens to bym się zdecydował, ale strach o strefę dawczą (i o wiele innych aspektów ;) )czy nie zaorają. 

Jak masz albo będziesz miał fundusze i udałoby Ci się dostać do np. Zarev'a albo Hasson'a & Wong'a, to tacy by coś z tego jeszcze dobrze zrobili na pewno. Ale z gwarancją długowieczności tego bez farmakologii to tak jak @Andrew3 napisał.

A farmakologia to nie tylko finasteryd i cała masa leków szkodzących na kutasa, ale i też np. minoxidil (nie mów, że się go boisz spróbować choćby miejscowo zewnętrznie...), do tego nakłuwanie skalpu, oraz masaże skalpu. 

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

To prawda, ale po 50tce już się nie będę przejmował. Już teraz w wieku 37 lat mniej o tym myślę niż jak miałem np. 28. Ale to tak wszyscy pewnie mają łysi i łysiejący. A nawet gdybym się zdecydował na leki to też nie wiem czy lepiej być na nich przez rok i zabieg dopiero wtedy szukając jednocześnie lepszej kliniki a teraz stracić kasę wpłaconą na zaliczkę do Serkana (przy przeszczepie teraz leki weszły to po zabiegu gdybym się na nie zdecydował).

• Members
Napisano

Boję boję i tych minoxów :D po prostu mam takie podejście, że chciałbym zrobić HT i bez tych wszystkich wspomagaczy, nawet z gorszym skutkiem ale bym miał chociaż linię i tylko tych placków bym się bał gdyby później pozostałe moje wypadły, ale ja i tak ich mam bardzo malutko i może nic już im nie pomoże a może i nie mają znaczenia. Ale nie chcę pisać w tym kontekście bo nie mam wiedzy. Mi wystarczy nawet lekka poprawa gdyby to się udało przy 2 zabiegach. Na tego specjalistę bułgarskiego to bym nie wydał ponad 40 000 euro za zabieg. Ale na takie typu HLC co ok. 2.7 euro za graft to jestem w stanie wysupłać.

• Members
Napisano
11 minut temu, Luk498 napisał:

Ale to tak wszyscy pewnie mają łysi i łysiejący.

Nie, nie wszyscy.  Ja nawet jak będę miał 80 czy 100 lat to chcę takie:

A-5133430-1586795300-6824.jpeg.jpg

3 minuty temu, Luk498 napisał:

chciałbym zrobić HT i bez tych wszystkich wspomagaczy, nawet z gorszym skutkiem ale bym miał chociaż linię ... Mi wystarczy nawet lekka poprawa gdyby to się udało przy 2 zabiegach. Na tego specjalistę bułgarskiego to bym nie wydał ponad 40 000 euro za zabieg. Ale na takie typu HLC co ok. 2.7 euro za graft to jestem w stanie wysupłać.

No to szukaj wśród średniaków cenowych, albo postaw na większą ilość zabiegów niż 2 (w tym też BHT) u tych lepszych z masówek.

Mój znajomy - łysy NW6 od dekad obecnie już po 70-tce jako, że latał i lata często do USA a nawet był tam 5 lat, to pewnie przypadkiem magii jakiejś natarczywej reklamy zrobił sobie tam z 20 lat temu ''tylko'' linię gdzieś w tamtejszych masówkach typu Bosley. Taką wysoką i bardzo krzywą linię z 2-3 rzędów graftów i ma tak od lat i jest zadowolony gdy patrzy w lustro, a to najważniejsze. Rób tak abyś był zadowolony.

• Members
Napisano

Tak chcesz takie w wieku 100 lat :D ale gdybyś był łysy w takim wieku to mniej byś się przejmował bo już do klubu na tańce nie wyskoczysz.

A teraz znowu myślę żeby jednak nie rezygnować skoro wpłaciłem zaliczkę a i tak lecę do tej Turcji. Niby 2200 na przód i 2000 na środek. Gdyby coś zostało z donoru to później koronę. Strzyżenie na krótko i może będę zadowolony jeśli będzie lepiej niż obecnie. Czuję się jak idiota zmieniając zdanie co 5 min w tak ważnej sprawie.

• Members
Napisano
10 minut temu, Luk498 napisał:

Czuję się jak idiota zmieniając zdanie co 5 min w tak ważnej sprawie.

Jak masz pieniądze, to się nie zastanawiaj i coś rób. Nigdy nie żałuj inwestycji w samego siebie.