Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, mam pytanie: wysłałem zapytanie wraz ze zdjęciami do różnych klinik tureckich z prośbą o przedstawienie oferty. Po otrzymaniu raportów z różnych klinik, wyniki konsultacji bardzo się różnią od siebie i nie wiem czym się kierować przy wyborze kliniki. ( w Aestepool, nie zakwalifikowali mnie do przeszczepu z powodu zbyt dużej powieszeni do pokrycia) w kolejnej klinice otrzymałem ofertę 4200 grantów metodą DHI, z możliwością dokonania drugiego przeszczepu po roku czasu. Jeszcze w innych klinikach otrzymałem ofertę dwóch zabiegów, w tym pierwszy 3700 graftów , a łącznie 6000, metodą FUE, jeszcze dwie inne wysłały swoją propozycję po 4200 graftow nie wspominając o kolejnych przeszczepach, również metodą FUE. 
w związku z tym proszę was o pomoc, czym się sugerować, którą wybrać i dlaczego w jednej zalecają metodą DHI, a w innych FUE, co jest lepsze przy dużym ubytku? 

• Members
Napisano
11 minut temu, Rafal77 napisał:

Pokaż fotki Twojego stanu. Ciężko tak beż zdjęć coś powiedzieć.

Moje pytanie bardziej dotyczy tego skąd taka różnica, co do metod i ilości, przecież wszyscy lekarze oglądają te same zdjęcia.

• Members
Napisano
32 minuty temu, Jack 33 napisał:

Moje pytanie bardziej dotyczy tego skąd taka różnica, co do metod i ilości, przecież wszyscy lekarze oglądają te same zdjęcia.

Ze stopnia profesjonalizmu danej kliniki, zachłanności na pieniądze oraz strategii marketingowej w kwestii pozyskania klienta.

• Members
Napisano
3 minuty temu, Sado napisał:

Ze stopnia profesjonalizmu danej kliniki, zachłanności na pieniądze oraz strategii marketingowej w kwestii pozyskania klienta.

No właśnie, ale jak wybrać tą właściwą FUE czy DHI

• Members
Napisano

Bez zdjęć chyba nikt z forumowiczów nic nie doradzi. A uwierz mi wiele osób decydowało się już na konkretną klinikę po zaleceniach osób z forum..

• Members
Napisano

Bez zdjęć chyba nikt z forumowiczów nic nie doradzi. A uwierz mi wiele osób decydowało się już na konkretną klinikę po zaleceniach osób z forum..

• Members
Napisano

Panowie, poczekam jak trochę odrosną moje włosy i wyślę zdjęcia, bo wydaje mi się, że obecne foto nie odzwierciedlają tego stanu jaki jest naprawdę. Lat 46

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Będę szczery. Twój stan łysienia wygląda na dosyć znaczny, jesteś przed 50., po braku odpowiedzi wnioskuję, że nie jesteś na lekach, dodatkowo nie chcesz pokazać swojego donoru - więc prawdopodobnie jest on w dosyć słabym stanie (długość ma mniejsze znaczenie). Darowałbym sobie przeszczep na Twoim miejscu. Jeśli donor jest w słabym stanie, a skoro dostajesz odmowy, to tak najwyraźniej jest, wtedy takim przeszczepem, który przeora Ci donor i a zupełnie nie pokryje obszaru łysienia, tylko i wyłącznie zrobisz sobie krzywdę - przód będzie wyglądał słabo, tył też, a jeśli stwierdzisz, że ogolisz się na łyso, to będą blizny. Rozwiązaniem na pewno nie jest tania turecka klinika patrząca tylko na Twoje pieniądze (poczytaj sobie wątek gościa, który robił przeszczep w JSH, jest teraz w najnowszych postach), bo ostatecznie efekt będzie przeciwny do tego, który chcesz osiągnąć. Wiadomo - są lekarze, którzy czynią cuda. Zarev, specjaliści od przeszczepów włosów z ciała, etc. - ale to już będą zapewne koszty sięgające okolic 100k PLN. Pośrednim rozwiązaniem jest mikropigmentacja czy systemy włosów.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Members
Napisano

To, że kliniki odmawiają tak trudnym przypadkom, świadczy jedynie o tym, że HT to nie jest żaden cudowny sposób na łysienie, a niestety w mniemaniu chyba większości ludzi, takim oto właśnie jest. A później jest zdziwienie...

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
1 godzinę temu, Sado napisał:

Będę szczery. Twój stan łysienia wygląda na dosyć znaczny, jesteś przed 50., po braku odpowiedzi wnioskuję, że nie jesteś na lekach, dodatkowo nie chcesz pokazać swojego donoru - więc prawdopodobnie jest on w dosyć słabym stanie (długość ma mniejsze znaczenie). Darowałbym sobie przeszczep na Twoim miejscu. Jeśli donor jest w słabym stanie, a skoro dostajesz odmowy, to tak najwyraźniej jest, wtedy takim przeszczepem, który przeora Ci donor i a zupełnie nie pokryje obszaru łysienia, tylko i wyłącznie zrobisz sobie krzywdę - przód będzie wyglądał słabo, tył też, a jeśli stwierdzisz, że ogolisz się na łyso, to będą blizny. Rozwiązaniem na pewno nie jest tania turecka klinika patrząca tylko na Twoje pieniądze (poczytaj sobie wątek gościa, który robił przeszczep w JSH, jest teraz w najnowszych postach), bo ostatecznie efekt będzie przeciwny do tego, który chcesz osiągnąć. Wiadomo - są lekarze, którzy czynią cuda. Zarev, specjaliści od przeszczepów włosów z ciała, etc. - ale to już będą zapewne koszty sięgające okolic 100k PLN. Pośrednim rozwiązaniem jest mikropigmentacja czy systemy włosów.

285% racji.

• Members
Napisano
8 godzin temu, antydhtor napisał:

To, że kliniki odmawiają tak trudnym przypadkom, świadczy jedynie o tym, że HT to nie jest żaden cudowny sposób na łysienie, a niestety w mniemaniu chyba większości ludzi, takim oto właśnie jest. A później jest zdziwienie...

Ale są kliniki, które twierdzą, że mogą pomóc i przekonują, że zabieg da dobre rezultaty, a nawet przekonują mnie o gwarancji ( w co sam nie do końca wierzę) mój poziom łysienia to N 5, a widziałem udane zabiegi z N 6, 7. 

• Members
Napisano
Godzinę temu, Jack 33 napisał:

Ale są kliniki, które twierdzą, że mogą pomóc i przekonują, że zabieg da dobre rezultaty, a nawet przekonują mnie o gwarancji ( w co sam nie do końca wierzę) mój poziom łysienia to N 5, a widziałem udane zabiegi z N 6, 7. 

1)
Twój poziom łysienia to nie NW 5 => NW 6 na pewno

2)
Pokaż zdjęcia donoru.

3)
Niektórzy mają NW 7 - ale mają duzyobszar dawczy + fajna grubośc włosa + fajna gęstość donoru. Jeśli da się wydobyc np 8-10k graftów, a średnia liczba włosów to czasmi 2,4 to daje 24k włosów. Dodatkowo znaczenie ma obszar biorczy (jego powierzchnia). Skile doktora i przzywalność graftów. Więc się da => no ale bez fotek to tylko gdybanie ..

Jeśli liczysz na "pocieszenie" i wsparcie duchowe .. to ci powiem, że się da i będziesz miała czupryne niczym Wodecki ... tylko po co to.
Dopóki nie ma rzetelnej oceny donoru, stanu łysienia, i innych czynniów .. to tylko czcze gadanie :)

• Members
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Jack 33 napisał:

Tak oczywiście, są takie kliniki i nawet pełno ich jest. Jednak w swoim przypadku na bardzo dobre rezultaty zwyczajnie nie licz, choćby z tego powodu, że lepiej być zawsze miło zaskoczonym niż zrozpaczonym... To trochę tak jak napisał wyżej @Sado z tymi klinikami, a o gwarancji to się dopiero przekonasz jak to jest jak byś miał jakieś roszczenia - jak to funkcjonuje... . Tak są przypadki gdzie z NW7 nawet dało radę dość przyzwoity efekt uzyskać, ale są to zazwyczaj przypadki ludzi o bardzo grubych czarnych włosach i o gęstym nie europejskim donorze... oraz są to zazwyczaj efekty na najlepszych klinik, jak np. od Dr. Couto, Hasson'a i Wong'a czy Zarev'a... - to tak najbardziej ogólnie i przykładowo, żeby ktoś się nie do*ebał zara, odnośnie tego, który lekarz najlepszy... 

Na chłopski rozum - nigdy nie będziesz miał efektów naturalnej gęstości z HT z takim ubytkiem i ilości włosów na głowie co niełysiejący ludzie. 

Zobacz sobie wątki np. forumowicza @przemox78 jakie efekty dało kilka zabiegów, i odpowiedz na pytanie czy jeśli wydasz tyle kasy, i taki efekt będziesz miał z HT po kilku zabiegach czy będziesz z tego zadowolony, czy będziesz się lepiej czuł i czy wg. Ciebie było warto i czy to opłacalne. Zwyczajnie nie słuchaj ludzi na forum, tylko własnego głosu i rób wszystko żeby być szczęśliwym i zadowolonym. Pewnie na forum są i ludzie, którzy się cieszą jak ktoś ma gorzej i będą odradzać zabiegi - bo to tak w tym kraju jest, ale rób co uważasz za słuszne w swojej sprawie.  Jeśli będziesz zadowolony , to rób i tyle, przecież ja ani kto inny Ci tego nie zabrania. Chcemy tylko uświadomić jaki może być efekt tego. Osobiście to przy aż takich brakach to wybrał bym chyba system i gęste HT na linię (o czym wiele razy mówiłem, ale zrozumienia wśród forumowiczów tego działy nie spotkałem - nawet nie wiedzieli o co mi chodzi...), ale ja jestem zupełnie innym przypadkiem i inne wymagania mam. Inne nosze fryzury i zupełnie inaczej postrzegam włosy niż 95% forumowiczów i tym samym inne oczekiwania mam i wymagania. A jeśli bym był podobnym przypadkiem do Twojego czy @przemox78 i odrzucał bym leki i wszystkie inne rozwiązania, to zwyczajnie pchał bym się też na chama tylko w HT i tyle, a nie żeby glacę tak pozostawić.  I pamiętaj to Ty musisz być szczęśliwy, a nie ktoś z forum kto źle doradził... Chcesz i masz kasę to rób nawet u najlepszych, nie masz wystarczająco ale i tak chcesz, to rób w najtańszej Turcji i tyle. Tyle mogę powiedzieć od siebie, oczywiście życząc jak najlepszych efektów bez względu na to jaką klinikę wybierzesz i gdzie zrobisz.

No i pokaż ten donor.  Bo u Ciebie to można rzeczywiście podejrzewać, że jest lipa, a są ludzie, którzy nawet łysieją w regionach tzw. donoru - to takie NW8 i mają tam rzadkie i podatne na łysienie włosy, i szczególnie w starszym wieku.

Wstaw fotkę, to będzie można bardziej szacować co z tego będzie.

Edytowane przez antydhtor

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Otrzymałem niedawno dość dobrą wg mnie propozycję od kliniki Heva, czy ktoś słyszał o takiej klinice, bo na forum nic nie znalazłem o niej. 

• Members
Napisano

Widać, że łysienie dość nisko sięga, a od dołu też prawdopodobnie w przyszłości się pogorszy, fina nie bierzesz, zatem ten pas bezpiecznego pobierania jest dość wąski, ale z każdego donoru da się zawsze 4-5 kgr wydobyć i więcej też, tyle, że ślady będą. Ludzie z gorszymi chyba też HT robią. Chcesz to rób.

4 godziny temu, Jack 33 napisał:

Otrzymałem niedawno dość dobrą wg mnie propozycję od kliniki Heva, 

Jaka to propozycja?

Najlepiej jakbyś wypisał ile w jakiej klinice oszacowali i czy na raz czy na dwa zabiegi - było by wtedy jasne jak do tego podchodzą w poszczególnych klinikach.

• Members
Napisano
1 godzinę temu, antydhtor napisał:

Widać, że łysienie dość nisko sięga, a od dołu też prawdopodobnie w przyszłości się pogorszy, fina nie bierzesz, zatem ten pas bezpiecznego pobierania jest dość wąski, ale z każdego donoru da się zawsze 4-5 kgr wydobyć i więcej też, tyle, że ślady będą. Ludzie z gorszymi chyba też HT robią. Chcesz to rób.

Jaka to propozycja?

Najlepiej jakbyś wypisał ile w jakiej klinice oszacowali i czy na raz czy na dwa zabiegi - było by wtedy jasne jak do tego podchodzą w poszczególnych klinikach.

Bardziej chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś tam robił przeszczep, jaką mają opinie, bo wg mojego researchu to dosyć duże mają portfolio, ich propozycja 4500 graftów, inne kliniki dają 3700 - 5000, ja rozumiem, że trzeba będzie robić dwa zabiegi, ale chciałbym wybrać tą klinikę, w której nie zepsują. U nich nacięcia robi lekarz z 15 letnim doświadczeniem, można wybrać sobie lekarza i nawet umówić się na konsultacje online.  

• Members
Napisano
10 minut temu, Jack 33 napisał:

Bardziej chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś tam robił przeszczep, jaką mają opinie, bo wg mojego researchu to dosyć duże mają portfolio, ich propozycja 4500 graftów, inne kliniki dają 3700 - 5000, ja rozumiem, że trzeba będzie robić dwa zabiegi, ale chciałbym wybrać tą klinikę, w której nie zepsują. U nich nacięcia robi lekarz z 15 letnim doświadczeniem, można wybrać sobie lekarza i nawet umówić się na konsultacje online.  

Najlepiej poszukaj relacji od tych konkretnych lekarzy na zagranicznych forach. Ja też zawsze prosiłem kliniki o podesłanie mi dyplomu lub innego dowodu, że dany lekarz rzeczywiście jest lekarzem w branży, a nie technikiem z przerostem ego lub stomatologiem, który wywęszył biznes. No i przykłady ze zdjęciami podobne do Twojego.

Ogromnej tragedii nie ma z tym donorem, ale według mnie w jakimkolwiek hair millu nie dadzą sobie z tym rady, by efekt z przodu był zadowalający. Masz za duży ten obszar. Wspomógłbym się donorem z innych części ciała lub spróbował się wybrać do lekarzy, który robili takie przypadki jak Ty. 

• Members
Napisano
31 minut temu, Jack 33 napisał:

Bardziej chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś tam robił przeszczep, 

Na tym forum, od lat wielu są tylko relacje z oklepanych tu klinik, sam też nie mam tu z kim gadać odnośnie zupełnie innych klinik niż te tutaj oklepane.... Szukaj info na zagranicznych forach, blogach, i na YT. 

Jeśli we forumowej wyszukiwarce wpisując nazwę kliniki nic nie znajdziesz, albo po przejrzeniu wątków z tego działu, nie znajdziesz żadnych relacji, to z nikim tutaj praktycznie nie pogadasz. Jeśli chodzi o wybór/dobór kliniki, na podstawie innych forumowiczów, to to forum niestety ma bardzo wąskie horyzonty.