Members qwert12 Napisano 15 Kwietnia Autor Members Napisano 15 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 22:22, harrybobo napisał: wszystko dokładnie tak jak należy. Aczkolwiek nic więcej nie ma sensu mówic - po 5ciu (a najlepiej to po około połowie roku) miechach dopiero będzie mozna wstępne oceny próbować robić. teraz jestes w środku fazy sheddingu - może dopiero za parę chwil zacznie Ci sie wzrost .. PS Niemniej jednak podtrzymuje zdanie => za mało graftów itp ... (nawet jak się 110% graftów przyjmie i zodyn inny sie nie uszkodzi ... wciąż 2-3 razy za mało ) Lekarz twierdziła, że nie ma z czego pobierać 🤷 Też uważam, że za mało. Cytuj
Members qwert12 Napisano 11 Maja Autor Members Napisano 11 Maja Aktualizacja. 15 tygodni po zabiegu. Włosy mają jakiś dziwny kolor. Na dniach mam wizytę kontrolną w sky clinic. Na dodatek jedną stronę krzywo zrobili. Został mi włączony minoxidil doustnie. Końcem czerwca mam zabieg dutasterydem i osoczem. Cytuj
Members qwert12 Napisano 5 Czerwca Autor Members Napisano 5 Czerwca (edytowane) Aktualizacja. Jakieś 19 tygodni po zabiegu. Edytowane 5 Czerwca przez qwert12 Cytuj
Members lopatam2 Napisano 29 Czerwca Members Napisano 29 Czerwca Dobrze to wygląda w porównaniu do stanu początkowego. Jeszcze raz drugie tyle i bajka 1 Cytuj
Members antydhtor Napisano 29 Czerwca Members Napisano 29 Czerwca Bardzo dobrze, jak na polską klinikę i tę, w której innemu pacjentowi zjebali zabieg. @qwert12 ale jakbyś mógł jeszcze pokazać linię (nie chodzi mi o kształt, bo wiem jaki jest, lecz o jakość wykonania zabiegu na linii). Tył z tej perspektywy wygląda cacy - jakby nic nie było robione - dla laików, efekt na koronie też. Możesz posypywać posypką jak chcesz dla lepszego efektu wizualnego. Miałeś szczęście co do tego zabiegu w tej klinice i oby nie był to zabieg odosobniony pod względem wykonania. Zdecydujesz się na drugie tyle w tej samej klinice czy w innej ? 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 30 Czerwca Autor Members Napisano 30 Czerwca W dniu 29.06.2025 o 17:36, antydhtor napisał: Bardzo dobrze, jak na polską klinikę i tę, w której innemu pacjentowi zjebali zabieg. @qwert12 ale jakbyś mógł jeszcze pokazać linię (nie chodzi mi o kształt, bo wiem jaki jest, lecz o jakość wykonania zabiegu na linii). Tył z tej perspektywy wygląda cacy - jakby nic nie było robione - dla laików, efekt na koronie też. Możesz posypywać posypką jak chcesz dla lepszego efektu wizualnego. Miałeś szczęście co do tego zabiegu w tej klinice i oby nie był to zabieg odosobniony pod względem wykonania. Zdecydujesz się na drugie tyle w tej samej klinice czy w innej ? Byłem kilka dni temu u Dr. Jasonka na zabieg osoczem i dutasterydem. Pochwalił jakość przeszczepu. Pod kamerą pokazał, że część przeszczepionych włosów dopiero szykuje się do wzrostu, więc jestem pełen nadziei przystępnych efektów. Wbrew temu co powiedziało sky clinic w jego opinii będę w stanie jeszcze obniżyć linię włosów w przyszłym roku, ale to już na pewno zrobię jak Dr. Jasonek wprowadzi przeszczepy. Podrzucam zdjęcie z dzisiaj odnośnie linii. O takie Ci chodziło? Niedługo wrzucę kolejne zdjęcia i zaktualizuje wątek Nanogenu nie sypie, bo nie zalecają na ten moment, a nie przeszkadza mi ten prześwit Cytuj
Members antydhtor Napisano 1 Lipca Members Napisano 1 Lipca 11 godzin temu, qwert12 napisał: Byłem kilka dni temu u Dr. Jasonka na zabieg osoczem i dutasterydem. Ile bierze za takie zabiegi, i jakie dawki i stężenie duta robi ? 11 godzin temu, qwert12 napisał: Wbrew temu co powiedziało sky clinic w jego opinii będę w stanie jeszcze obniżyć linię włosów w przyszłym roku, ale to już na pewno zrobię jak Dr. Jasonek wprowadzi przeszczepy. Tylko żeby to było jakościowo przynajmniej zrobione tak jak to. Widać nie boisz się robić w polskich klinikach. I dziwne jak na polskich lekarzy, że tak powiedział... no ale obniżenie to nie wyprostowanie, to też może dlatego. 11 godzin temu, qwert12 napisał: Podrzucam zdjęcie z dzisiaj odnośnie linii. O takie Ci chodziło? Mniej więcej. Przybylski chyba by tego lepiej nie zrobił, bo nauczył się robić gniazda, ale linii nadal nie umie. Widać tam chyba niektóre grubsze włosy wstawione, ale jak na polskich patałachów to nie najgorzej. Nie wiesz pewnie ile było jedynek, i czy to pobrane czy dzielone po pobraniu ? Mogłoby być trochę bardziej liniowo i większa gęstość tych cienkich wypierdów, ale nie jest jakoś źle, a jak masz zamiar jeszcze udoskonalać, to warto to mieć na uwadze. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 1 Lipca Autor Members Napisano 1 Lipca 9 godzin temu, antydhtor napisał: Ile bierze za takie zabiegi, i jakie dawki i stężenie duta robi ? 1600zl płaciłem z osoczem bogatoplykowym. O stężenie nie pytałem, bo zwyczajnie się na tym nie znam. Ufam temu co ma na Instagramie. 9 godzin temu, antydhtor napisał: Tylko żeby to było jakościowo przynajmniej zrobione tak jak to. Widać nie boisz się robić w polskich klinikach. Za granicą też jest loteria, a przynajmniej na miejscu. Akurat uważam, że on sobie nie pozwoli na maniane, więc jakość będzie dobra. Ma zdrowe podejście do pacjentów, nie jest chamem. Ma szacunek do ludzi, a to już daje wiele. Nie to co w sky clinic, w którym się zachowują jak typowi sprzedawcy. 9 godzin temu, antydhtor napisał: I dziwne jak na polskich lekarzy, że tak powiedział... no ale obniżenie to nie wyprostowanie, to też może dlatego. Mniej więcej. Przybylski chyba by tego lepiej nie zrobił, bo nauczył się robić gniazda, ale linii nadal nie umie. Widać tam chyba niektóre grubsze włosy wstawione, ale jak na polskich patałachów to nie najgorzej. Nie wiesz pewnie ile było jedynek, i czy to pobrane czy dzielone po pobraniu ? Mogłoby być trochę bardziej liniowo i większa gęstość tych cienkich wypierdów, ale nie jest jakoś źle, a jak masz zamiar jeszcze udoskonalać, to warto to mieć na uwadze. Niestety moje mieszki włosowe nie robiły szału. Zazwyczaj wyrastał 1-2 włosów. Sam Jasonek powiedział, że dobrze zrobili linię. Mi przeszkadzało, że jest krzywa(W sensie jedno zakole wyżej lekko, a drugie niżej) , ale on stwierdził że w jego ocenie bardzo dobrze, daje to naturalny efekt symetrii, a nie jak od linijki, choć co kto lubi. W systemie miałem od linijki i w sumie tam wygląda naturalniej. W ogóle paradoksem jest to, że w sky clinic lekarz, która robiła przeszczep mówiła że skupi się na koronie, a tam poleciało może 550 graftów, reszta leciała na front. Mam zdjęcia z kliniki jak na głowie miałem to rozpisane, ile graftów na jaki obszar. Cytuj
Members qwert12 Napisano 6 Lipca Autor Members Napisano 6 Lipca (edytowane) Dzisiaj jest dokładnie 5,5 miesiąca od dnia zabiegu. Efekty poniżej. Osobiście mogę stwierdzić, że na ten moment jestem bardzo zadowolony! ❤️ Gdyby linia została obniżona to naprawdę byłoby mega. Ale jak pisałem wcześniej, będzie możliwość w niedalekiej przyszłości zrobić zakola. Jakie jest Wasze zdanie na temat efektów? Pilnuje farmakologii co do dnia. Finapil, minoxidil doustnie. Do tego codziennie wieczorem wcieram Loxon 5% 9 dni temu miałem zabieg dutasterydem i osoczem Edytowane 6 Lipca przez qwert12 Cytuj
Members qwert12 Napisano 9 Lipca Autor Members Napisano 9 Lipca Zrobiłem małego gifa ze zdjęć stąd. Jestem ciekawy co będzie za kolejne 5 miesięcy, a za 6,5 miesiąca będzie rok po zabiegu Cytuj
Members qwert12 Napisano 7 Sierpnia Autor Members Napisano 7 Sierpnia Aktualizacja: 6,5 miesiąca od zabiegu. Na koronie już nieco wolniejsze zagęszczanie, ale korona zawsze potrzebuje dużo więcej czasu. Przód jak dla mnie fajnie, gęsty. Jeszcze z 2 miesiące myślę i już będę mógł fajnie układać te włosy, narazie podcinam tylko boki i tył. Choć ostanio podcielismy trochę front i górę, żeby wyrównać Cytuj
Members lopatam2 Napisano 7 Sierpnia Members Napisano 7 Sierpnia Kozacki efekt. Jak na tą ilość i stan początkowy. Fajnie jakbyś pokazał linię z włosami do tyłu Cytuj
Members antydhtor Napisano 7 Sierpnia Members Napisano 7 Sierpnia No właśnie. Pokaż tę linię. Widać jakieś tam ślady w donorze, ale jak po polskich pyprokach, to mega dobrze. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 7 Sierpnia Autor Members Napisano 7 Sierpnia Godzinę temu, lopatam2 napisał: Kozacki efekt. Jak na tą ilość i stan początkowy. Fajnie jakbyś pokazał linię z włosami do tyłu @antydhtor ogólnie tył wygląda mimo wszystko ok. Wiadomo że będzie widać, że coś było robione, ale 2,5 tygodnia temu miałem wizytę u Barbera i tył zgolił mi praktycznie na 0. Gdy jest nieco dłuższy nic nie poznać Cytuj
Members antydhtor Napisano 7 Sierpnia Members Napisano 7 Sierpnia Nie widzę różnicy za bardzo między efektami od Turków, widać też tam czasami jakieś wielowłosowe grafty, ale jak masz zamiar to jeszcze delikatnie poprawiać przy robieniu gniazda, to ja bym kładł nacisk na to, żeby miotły na linii nie robili. Ale nie jest źle, są tu chyba nawet gorsze efekty po Turkach, i jak na polską klinikę, na którą ludzie tutaj plują. A donor to właściwie nie odbiega za bardzo od zabiegów w europejskich klinikach, bo zawsze jakiś ślad jest, najważniejsze to równomiernie rozłożyć pobieranie i z jak największego obszaru. A nawet ten donor w miejscach prześwitu można by poprawić, bo przeorany nie jest. Rozumiem, że co do drugiego HT ta decyzja jest już też podjęta i będzie to też polska klinika? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 8 Sierpnia Autor Members Napisano 8 Sierpnia 10 godzin temu, antydhtor napisał: Nie widzę różnicy za bardzo między efektami od Turków, widać też tam czasami jakieś wielowłosowe grafty, ale jak masz zamiar to jeszcze delikatnie poprawiać przy robieniu gniazda, to ja bym kładł nacisk na to, żeby miotły na linii nie robili. Ale nie jest źle, są tu chyba nawet gorsze efekty po Turkach, i jak na polską klinikę, na którą ludzie tutaj plują. A donor to właściwie nie odbiega za bardzo od zabiegów w europejskich klinikach, bo zawsze jakiś ślad jest, najważniejsze to równomiernie rozłożyć pobieranie i z jak największego obszaru. A nawet ten donor w miejscach prześwitu można by poprawić, bo przeorany nie jest. Rozumiem, że co do drugiego HT ta decyzja jest już też podjęta i będzie to też polska klinika? Drugi HT będzie na pewno już u Dr. Jasonka. Chcę obniżyć linie, ale też chciałbym uniknąć golenia całej głowy na 0. Koronę spróbujemy poprawić farmakologią i jego zabiegami, które przynoszą efekty. Jak wspomniał na wizycie w czerwcu, część włosów jeszcze szykuje się do wzrostu, więc jeszcze trochę się powinno zagęścić. Liczę też na pogrubienie łodygi włosa, dzięki temu prześwity nieco się zmniejszą Cytuj
Members antydhtor Napisano 8 Sierpnia Members Napisano 8 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, qwert12 napisał: ale też chciałbym uniknąć golenia całej głowy na 0. A w czym jest ten problem? Przecież skoro obszar biorczy jest i tak łysy, a pyprok nie potrafi, albo mu się nie chce wykonywać dużo trudniejszego zabiegu w kwestii donoru, to można tylko zgolić donor, i takie zabiegi są dość powszechne, tylko aby nie tu na tym forum. Może to trzeba otworzyć pysk, ale na pewno wszystko trzeba ustalać przed zabiegiem, a jeśli się okaże, że jakiś terrorysta powie, że nie, to trzeba powiedzieć w kwestii pieniędzy też NIE! Olać i szukać tam gdzie zrobią jak chcesz. EDIT: O patrz, zobacz. Można nawet takie pobierać i wstawiać. Tylko nie u jakiś *ebanych pyproków, co nic nie potrafią, a ino tylko Gargameli i glacoskrobców przerabiają na co dzień... Edytowane 8 Sierpnia przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 8 Sierpnia Autor Members Napisano 8 Sierpnia 8 godzin temu, antydhtor napisał: A w czym jest ten problem? W tym, że bardzo źle się czuję będąc łysym i nie chce znów czekać pół roku żeby w końcu dało się jakąś fryzurę mieć i wyglądać jak człowiek Cytuj
Members antydhtor Napisano 8 Sierpnia Members Napisano 8 Sierpnia (edytowane) 15 minut temu, qwert12 napisał: W tym, że bardzo źle się czuję będąc łysym i nie chce znów czekać pół roku żeby w końcu dało się jakąś fryzurę mieć i wyglądać jak człowiek Więc...? Masz chyba odpowiedź dość wyczerpującą powyżej. W normalnych klinikach nie jest to problemem, aby golić tylko donor, albo w ogóle nie golić żadnego obszaru, a o przeszczepie długich włosów już nie mówiąc, choć to ostatnie można zrobić w bardzo niewielu klinikach. Zatem masz szeroki wybór. EDIT: A nawet tak ogromny obszar można dogęszczać bez golenia, więc nie wiem dlaczego ciągle ludzie na tym forum o to pytają i mają jakieś wątpliwości. A jeśli jakiś ciul lekarski chce na siłę zgolić cały łeb mimo, że nie jest to konieczne, to się go zwyczajnie olewa i szuka gdzie indziej. To tak samo jak z linią włosów poniekąd. Edytowane 8 Sierpnia przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano Niedziela o 09:14 Autor Members Napisano Niedziela o 09:14 (edytowane) Wracam z kolejną aktualizacją jeśli ktoś w ogóle jeszcze ten wątek śledzi. 7,5 miesiąca po zabiegu. Ostatnie zdjęcie zrobiłem celowo z lampą, nie wygląda to źle. Włosów jest dużo, ale są cienkie, bo od bardzo dawna niestety takie mam. Korona już zdecydowanie spowolniła, mam nadzieję że po roku od zabiegu jeszcze zdąży się zagęścić. Farmakologia stosowana reguralnie + zabiegi Dr Jasonka, niedługo kolejny. Najważniejsze, że można już jakąś fajną fryzurę ułożyć i wygląda to naprawdę dobrze. Fajnie przejechać ręka po głowie i czuć te włosy Edytowane Niedziela o 09:18 przez qwert12 Cytuj
Members antydhtor Napisano Niedziela o 10:12 Members Napisano Niedziela o 10:12 53 minuty temu, qwert12 napisał: Wracam z kolejną aktualizacją jeśli ktoś w ogóle jeszcze ten wątek śledzi. Śledzi śledzi. 54 minuty temu, qwert12 napisał: Ostatnie zdjęcie zrobiłem celowo z lampą, nie wygląda to źle. Włosów jest dużo, ale są cienkie, I tak ma być na całej linii, bo jeśli są grube, a w dodatku posadzone rzadko, to jest to wtedy efekt ''lalki'', ''miotły'', ''szczotki''. Miałeś chyba fuksa z ta kliniką, bo nie każdy od nich ma taki efekt. 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano Niedziela o 10:28 Autor Members Napisano Niedziela o 10:28 11 minut temu, antydhtor napisał: Śledzi śledzi. I tak ma być na całej linii, bo jeśli są grube, a w dodatku posadzone rzadko, to jest to wtedy efekt ''lalki'', ''miotły'', ''szczotki''. Miałeś chyba fuksa z ta kliniką, bo nie każdy od nich ma taki efekt. Może miałem szczęście z tą doktor, która robiła zabieg. Mimo że miałem parę obiekcji to wydawało mi się, że kobieta wie co robi. Podobnie dziewczyna, która towarzyszyła jej przy zabiegu i ogarniała grafty. Wydawała się solidna i że przykłada się do swojej pracy za co jestem wdzięczny. Wiem że to ich praca, ale wiemy jak ktoś może podchodzić. Nawet ten chłopak, który był nowy i pod koniec dostał możliwość wszczepienia graftów to chyba się spisał, bo nie ma tam odchyleń. Finalny efekt będzie i tak myślę koło tego roku. Być może niewiele się zmieni, ale Jasonek mówił że jeszcze trochę włosów szykuje się do wzrostu. Niedługo mam wizytę, więc dowiem się nieco więcej na temat obecnej sytuacji Cytuj
Members antydhtor Napisano Niedziela o 10:57 Members Napisano Niedziela o 10:57 (edytowane) 34 minuty temu, qwert12 napisał: Może miałem szczęście z tą doktor, która robiła zabieg. Mimo że miałem parę obiekcji to wydawało mi się, że kobieta wie co robi. Podobnie dziewczyna, która towarzyszyła jej przy zabiegu i ogarniała grafty. Wydawała się solidna i że przykłada się do swojej pracy za co jestem wdzięczny. Wiem że to ich praca, ale wiemy jak ktoś może podchodzić. Nawet ten chłopak, który był nowy i pod koniec dostał możliwość wszczepienia graftów to chyba się spisał, bo nie ma tam odchyleń. Też bym wolał żeby zabieg u mnie wykonywały dobrze wyspecjalizowane kobiety, zawłaszcza, że też mam cienkie włosy potrzebujące max możliwej gęstości, z prostej przyczyny, że kobiety mają mniejsze dłonie i cieńsze palce a co za tym idzie większe zdolności manualne w mikro i nano robótkach, i własnie dlatego np. we fabrykach samochodów na montażu końcowym w miejscach trudno-dostępnych zatrudnia się właśnie kobiety. W Chinach na wszelkiej mikro i nano produkcji, czy to elektroniki czy czegokolwiek z tego samego powodu zatrudnia się kobiety a nawet dzieci, względnie młodych chłopców z cienkimi palcami. To tyle z przyczyn technicznych, a ponadto wolał bym żeby to robiły kobiety niż jakiś tam pajac - gargamel czy pół gargamel, który by mi pieprzył swoje herezje o linii i jak miał by to robić ze złością to wiesz.... A mało jest lekarzy od HT z linią jak np. ten lekarz z Dubaju. EDIT: A najlepiej to bym chciał, aby zabieg u mnie robiła taka jak ta: To podobno mistrzyni z talentem oraz instruktorka, która szkoli innych lekarzy. Edytowane Niedziela o 11:04 przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi