Members boboV Napisano 10 Kwietnia 2017 Members Napisano 10 Kwietnia 2017 Również chciał bym przeczytać taki poradnik zamierzam już od dłuższego czasu kupić RU i Kb ale nie mam pojęcia jak później z tym postępować.. przeczytałem chyba cały ten wątek i nie znalazłem odpowiedzi.. Cytuj
Members kokosz Napisano 10 Kwietnia 2017 Members Napisano 10 Kwietnia 2017 Dużo osób chwali Ru, ale ja po ponad pół roku nie widzę najmniejszego efektu, tylko ciągły, wyraźny ubytek włosów Może robię coś nie tak? Może dodać coś do kuracji? Mógłby ktoś rzucić okiem na mój wątek? Nie chcę robić tu spamu Z góry dzięki. link: viewtopic.php?f=6&t=2510&p=36881#p36881 Cytuj
Members wonski Napisano 11 Kwietnia 2017 Members Napisano 11 Kwietnia 2017 Dużo osób chwali Ru, ale ja po ponad pół roku nie widzę najmniejszego efektu, tylko ciągły, wyraźny ubytek włosów Może robię coś nie tak? Może dodać coś do kuracji? Mógłby ktoś rzucić okiem na mój wątek? Nie chcę robić tu spamu Z góry dzięki. link: viewtopic.php?f=6&t=2510&p=36881#p36881 A używasz Saby?? ja bez tego żelu też nie miałem efektów. A u ciebie może być podobnie, musisz testować. Bez usunięcia stanu zapalnego łysienie może iść dalej, pomimo blokera. Cytuj
Members kokosz Napisano 11 Kwietnia 2017 Members Napisano 11 Kwietnia 2017 Dzięki za sugestie Też o tym myślałem ostatnio. A co myślicie o stemoxie? Ktoś tutaj używał RU w stemoxie? Cytuj
Members paulaner Napisano 11 Kwietnia 2017 Members Napisano 11 Kwietnia 2017 Dużo osób chwali Ru, ale ja po ponad pół roku nie widzę najmniejszego efektu, tylko ciągły, wyraźny ubytek włosów Może robię coś nie tak? Może dodać coś do kuracji? Mógłby ktoś rzucić okiem na mój wątek? Nie chcę robić tu spamu Z góry dzięki. link: viewtopic.php?f=6&t=2510&p=36881#p36881 A używasz Saby?? ja bez tego żelu też nie miałem efektów. A u ciebie może być podobnie, musisz testować. Bez usunięcia stanu zapalnego łysienie może iść dalej, pomimo blokera.Saby w hydro uzywasz? Cytuj
Members wonski Napisano 11 Kwietnia 2017 Members Napisano 11 Kwietnia 2017 Tak Hydro, co 3-4 dni. Cytuj
Members ondrej Napisano 16 Kwietnia 2017 Members Napisano 16 Kwietnia 2017 Cześć, w tym temacie dużo można przeczytać o przygotowaniu roztworu RU z K&B lub PG/alh/woda. Na youtube możemy znaleźć instrukcje przygotowywania RU poprzez zmieszanie minoxidilu z RU w proporcjach 1g RU /20 ml minoxidilu 5% - co ma dać 5%-towy roztwór RU. Czy macie jakieś pozytywne/negatywne doświadczenia/opinie nt. takiego roztworu. Czy lepiej dać sobie spokój i od razu iść w K&B? Moje pytanie wynika z tego, że w kilku miejscach znalazłem informacje o tym, że skuteczność leczenia będzie większa po zastosowaniu RU i dodatkowo minox. To może po prostu to zmieszać i używać jednej mikstury, tak, jak na filmiku z youtube? Filmik z mieszaniem RU i Minoxidil 5% Kirkland Opis, jak gościu przygotowuje swój roztwór RU, gdzie dodaje PG/alh/woda/minox w proszku/kwas azelainowyhttp://lookism.net/Thread-SAVING-HAIR-A-comprehensive-guide-to-RU58841-minoxidil-dut-fin-other-agents z życzeniami zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocy,ondrej Cytuj
Members maciekkk Napisano 18 Kwietnia 2017 Members Napisano 18 Kwietnia 2017 Jak to jest z tym mieszaniem z minoxem kirklanda. Podobno się nie popwinno , bo nie zawiera alkoholu.Odnośnie doświadczenia z Ru, to używam ponad miesiąc z minoxem ( sam minox od dwóch miesięcy ) i nie wiem czy to tylko efekt minoxa czy też Ru, ale widze dośc sporą róznice. NA gnieździe, gdzie nie miałem włosów, wyrastają nowe i spora część z nich jest już czarna. Cytuj
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Napisano 18 Kwietnia 2017 Odważnie zapytam, czym różni się ten http://allegro.pl/etanol-alkohol-etylow ... 80280.html od kupowanego w spożywczaku za 50 zł? Ten który wkleiłeś jest celowo skażony i przez to mogli zastosować niższą akcyzę na niego, bo nie nadaje się on do picia. Przepisy wymagają skażenia alkoholu etylowego określenymi substancjami, tak żeby menele nie kupowali alkoholu dla celów rzekomo gospodarczych czy kosmetycznych, a potem robili z tego wódkę.Także substancje skażające czynią go (przynajmniej w teorii) niezdatnym do picia. Ps.To trochę tak jak z olejem opałowym i napędowym. Ten pierwszy jest niżej opodatkowany, ale też musi spełniać określone wymogi żeby ludzie nie robili wałków na podatkach. Cytuj
Members ondrej Napisano 19 Kwietnia 2017 Members Napisano 19 Kwietnia 2017 Jak to jest z tym mieszaniem z minoxem kirklanda. Podobno się nie popwinno , bo nie zawiera alkoholu.Odnośnie doświadczenia z Ru, to używam ponad miesiąc z minoxem A możesz napisać dokładnie, jakiego minoxa używasz do mieszania z Ru, jakie stężenie samego minoxa stosujesz i jaki roztwór RU przygotowujesz (proporcje)? Masz jakieś efekty uboczne?Stosujesz coś dodatkowo do tej kuracji?Jak często nakładasz? robisz jakieś przerwy od RU? Cytuj
Members maciekkk Napisano 21 Kwietnia 2017 Members Napisano 21 Kwietnia 2017 Z RU mieszam minoxa 5% firmy Loxon. Taką mieszankę nakładam rano 1ml. Natomiast na wieczór leje sam minox firmy Kirkland również 1ml. Dlaczego na noc kirkland? , ponieważ przed dokładnym wtajemniczeniem się z tematem RU kupiłem go z myślą o robieniu z nim mieszanki, po czym wyczytałem ,że nie ma alkoholu i nie za bardzo nadaje się do mieszania z RU , no chyba że będzie się dolewać alkohol osobno. Z racji tego, że nie chciało mi się az tak bawić , zakupiłem do RU Loxon, który ma już w sobie alkohol. A Ru stosuje w stężeniu 5% , przynajmniej mam taką nadzieje, że po przeczytaniu wątku zrozumiałem to dobrze. Otóż odlewam minoxa np na 5 dni czyli 5 x 1ml . Waże dokładnie ciecz i z uzyskanej wagi obliczam jej 5 %. To 5% wagi minoxa będzie stanowiło wage RU. Więc odsypuje potrzebną ilośc RU i mieszam z minoxem. Porcje robie sobie na max tydzień. Co do uboków, to pierwsze 2,3 tygodnie dziwnie się czułem, duże zmęczenie i lekka mgła w głowie przez co chyba spadło libido dośc mocno. Ale od jakiś 2,3 tygodni wróciło wszystko do normy, poza tym ,że co jakiś czas czuje się senny. Oprócz tego jem witaminy ,priorin, biotyne, cynk. Cytuj
Gość Napisano 21 Kwietnia 2017 Napisano 21 Kwietnia 2017 Z RU mieszam minoxa 5% firmy Loxon. Taką mieszankę nakładam rano 1ml. ...A Ru stosuje w stężeniu 5% Masz naprawdę mocne serce. Ja mam takie uboki, że przed twoją mieszanką sporządziłbym list pożegnalny. Cytuj
Members maciekkk Napisano 22 Kwietnia 2017 Members Napisano 22 Kwietnia 2017 Czy to sarkazm? Z tego co wyczytałem na tym forum, to chyba normalne dawki i zalecenia w nakładaniu Cytuj
Gość Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie, po prostu stwierdzony fakt, bez żadnej złośliwości. Kiedyś też minox i RU robił na mnie mniejsze wrażenie. Teraz już się praktycznie wycofuję (z RU, bo minox to już dawno poszedł w zapomnienie). Ale nawet gdybym zaczynał, to starał bym się ograniczyć leki wpływając na serce. Na dłuższą metę to droga do nikąd.Wielu ludzi, po kilku latach czuje się słabo nawet po samym tylko minoxie. Cytuj
Members kulu Napisano 22 Kwietnia 2017 Members Napisano 22 Kwietnia 2017 @Lion, z RU także się wycofujesz? Masz inny bloker? Cytuj
Gość Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Tak bo słabo się po nim czuję (nawet przy stężeniu 1-2%), a jak zrobię 2-3 dni przerwy, to od razu jest lepiej. Będę musiał zostać tylko na CB, bo po prostu nie mam innego wyjścia. Cytuj
Members maciekkk Napisano 22 Kwietnia 2017 Members Napisano 22 Kwietnia 2017 Słabo się czułem w pierwszych tygodniach, teraz już jest chyba normalnie. Zastosowałem Ru ze względu na słabe uboki i łatwy dostęp po przez sklep zioma. Pewnie gdyby można było sobie bez problemów zamówć CB ,to zostałbym przy tej opcji. Ćwicze dośc częśto na siłowni , więc może tą sennośc i słabość eliminuje podwyższonym tętnem, bo w prace mam dośc intesywną i po pracy w tygodniu siłownia. Cytuj
Members Dawid0020 Napisano 22 Kwietnia 2017 Members Napisano 22 Kwietnia 2017 Czy RU w proszku straci coś leząc przez kilka dni w tem. pokojowej? Stosuję drugą wcierkę wieczorem w stemoxie i mieszam codziennie, nie chce mi się poprostu biegać codziennie do zamrażarki... Cytuj
Gość Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Czy RU w proszku straci coś leząc przez kilka dni w tem. pokojowej? Na pewno nie. To, że trzymamy w zamrażarce to i tak trochę dmuchanie na zimne raczej niż potrzeba. Cytuj
Members paulaner Napisano 28 Kwietnia 2017 Members Napisano 28 Kwietnia 2017 Odważnie zapytam, czym różni się ten http://allegro.pl/etanol-alkohol-etylow ... 80280.html od kupowanego w spożywczaku za 50 zł? Ten który wkleiłeś jest celowo skażony i przez to mogli zastosować niższą akcyzę na niego, bo nie nadaje się on do picia. Przepisy wymagają skażenia alkoholu etylowego określenymi substancjami, tak żeby menele nie kupowali alkoholu dla celów rzekomo gospodarczych czy kosmetycznych, a potem robili z tego wódkę.Także substancje skażające czynią go (przynajmniej w teorii) niezdatnym do picia. Ps.To trochę tak jak z olejem opałowym i napędowym. Ten pierwszy jest niżej opodatkowany, ale też musi spełniać określone wymogi żeby ludzie nie robili wałków na podatkach.A ma to znaczenie ktory wymieszamy z KB? Cytuj
Members ondrej Napisano 21 Maja 2017 Members Napisano 21 Maja 2017 (edytowane) Cześć, dojrzałem do zamówienia RU z anageninc.com. 5g + 100 ml KBsol. Swoją drogą zauważyłem, że zmienił się ostatnio kane shop. Na stronie napisane jest, że można płacić tylko bitcoinami a dostawa jest z Chin. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było. Mam do Was pytanie: jeśli celnicy napiszą do mnie, co jest w przesyłce, co co im powinienem odpisać, żeby nie podpaść i żeby nie zatrzymali przesyłki z "podejrzanymi chemikaliami"? Co Wy piszecie? Edytowane 21 Maja 2017 przez Gość Cytuj
Members edward123 Napisano 21 Maja 2017 Members Napisano 21 Maja 2017 Nie łatwiej z polskiego sklepu ? Cytuj
Members ondrej Napisano 21 Maja 2017 Members Napisano 21 Maja 2017 Nie łatwiej z polskiego sklepu ?Być może prościej, ale nie znam takowego więc kupiłem z anageninc. Dasz namiary na ten polski? Tak czy siak, macie doświadczenie z celnikami i RU? Cytuj
Members edmunddantes Napisano 23 Maja 2017 Members Napisano 23 Maja 2017 Hej, ja mam pytanie z innej beczki. Mam w zamrażarce ru, zamówione z 7-8 mcy temu. Nie otwierane, nie używane. Czy się jeszcze nadaje do rozrobienia? Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 23 Maja 2017 Autor Members Napisano 23 Maja 2017 Hej, ja mam pytanie z innej beczki. Mam w zamrażarce ru, zamówione z 7-8 mcy temu. Nie otwierane, nie używane. Czy się jeszcze nadaje do rozrobienia? Będę wdzięczny za wskazówki. Nadaje się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi