Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam

Postaram sie opisac wszystkie szczegoly dotyczace tej kliniki jak i postep mojego zabiegu 2515 grafow technika - FUE zabieg wykonany 11/11/2014 - 12/11/2014

Do Tematu zalaczam zdjecie 9 dni po zabiegu. Postaram sie na regularne dodawanie zdjec i szczegulowy opis

244029781_fue9dni.thumb.jpg.47bf85de49ebd5f9cfededde7f55843d.jpg

14.thumb.jpg.2e34f1d022b8baad0ec1dc76b796dad0.jpg

• Members
Napisano

Lepsze byłyby zdjęcia z góry, a nie z przodu... twarzy ci doktor nie zmieniał. tylko fryzure

Podzielam tez, że przydałyby się zdjęcia przed.

1547 FUT - Styczeń 2011 - Medical Hair - dr Pietruszko
2930 FUT - Maj 2012 - BHR - dr Bisanga
1645 FUE, 356 BHT - Luty 2013 - BHR - dr Bevin
1237 FUE, 1350 BHT - Maj 2014 - BHR - dr Bisanga
1000 FUE, 370 BHT - Styczeń 2022 - BHR - dr. Bisanga / dr. Kovas
---

8359 graftów (FUE/FUT) + 2076 BHT

• Members
Napisano

Ile masz lat i jaka gęstość donora? Byłeś dwa dni przede mną. Jednak przy małym przeszczepie jakby strupki nawet szybciej odpadają ,bo ja juz nic nie mam:)

• Members
Napisano

W donorze zostało mu 1500 - 2000 graftów , a w dalszej części korony widać dużą miniaturyzację . Jeśli obniżyłby linię, to zabrakłoby graftów na pokrycie całego obszaru objętego łysieniem .

• Members
Napisano
W donorze zostało mu 1500 - 2000 graftów , a w dalszej części korony widać dużą miniaturyzację . Jeśli obniżyłby linię, to zabrakłoby graftów na pokrycie całego obszaru objętego łysieniem .

Myślę że przesadzasz, przy tej gęstości donoru to z 5000-5500 tyś graftow wyciagna na pewno

• Members
Napisano

A 10 000 graftów nie dadzą rady ?

Zastanów się co piszesz . Teoretyków od przeszczepów jest wielu na tym forum . Niech chociaż jeden mądrala odważy się zrobić pierwszy przeszczep i wyciągnąć 5 500 graftów metodą FUE . I niech wstawi fotki .Wtedy wszyscy ocenimy jak to wygląda i czy jest to możliwe , aby bez szkody dla donoru przeciętnego Polaka wyjąć 5500 graftów natywnych .

• Members
Napisano

Zastanów się co piszesz . Teoretyków od przeszczepów jest wielu na tym forum . Niech chociaż jeden mądrala odważy się zrobić pierwszy przeszczep i wyciągnąć 5 500 graftów metodą FUE . I niech wstawi fotki .Wtedy wszyscy ocenimy jak to wygląda i czy jest to możliwe , aby bez szkody dla donoru przeciętnego Polaka wyjąć 5500 graftów natywnych .

Lukasb ma racje, 5500 graftów myślę że można wyciągnąć z głowy metodą FUE przy gęstości 83. Ja miałem gęstość 93 i już mam 4500 metodą FUE plus 2 stripy, a następnym razem doktor powiedział, że około tysiąca może wyciągnąć. Zobacz sobie ile dr Lorenzo wyciąga z głowy metodą FUE to byś się zdziwił.Kolega ma jeszcze dobry zarost, więc następne 2000 można uzyskać i jak ma to i klata jeszcze zostaje.

• Members
Napisano

Nie da rady . Masz średnio 10 graftów na cm2 więcej niż autor tematu . Biorąc pod uwagę wielkość obszaru dawczego , masz znacznie więcej potencjalnych mieszków do pobrania . Nie ma nawet sensu porównywać twojego donoru i donoru autora tematu . Poza tym należy się zastanowić ile osób na tym forum ma gęstość donoru porównywalną do Tadka : 90 / 100 / 90 . Liczy się także jakość donoru ( czy włosy są grube, jakie grafty dominują - 2 włosowe czy 3,4 włosowe , czy włosy są zdrowe - nie ma miniaturyzacji itp. ) .

To nie sztuka wyskubać maksymalnie donor , a później golić boki i tył na zero . No chyba , że komuś pasuje taka fryzura , to może pobrać w kilku sesjach i 20 000 graftów .

• Members
Napisano

Sugar skąd wiesz ile mu zostało ? Ma gęstość 83gr/cm2 a to nie jest mało

• Members
Napisano

Tyle graftów może spokojnie pobrać bez większej szkody dla donoru . Większa liczba pobranych graftów to już loteria . Nie wiem czy chciałby mieć takie przerzedzone placki w donorze tak jak u mnie.

Nie jest powiedziane , że jak pobierzesz 5500 graftów to przerzedzenie włosów w obszarze dawczym będzie równomierne . Do tego może dojść shock loss oraz miniaturyzacja w obszarze dawczym - i kłopot gotowy .

Bisanga dobrze dobrał linię . Grafty natywne + ewentualnie BHT i chłopak ma zapewnione pokrycie obszaru łysiejącego w przyszłości .

• Moderators
Napisano

Jestem mega ciekaw efektu końcowego.

W ogóle mam pytanie. Czemu linia jest jakby z zakolami? Nie dało się jej jakoś poprowadzić inaczej (nie niżej, a inaczej)?

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

Zastanów się co piszesz . Teoretyków od przeszczepów jest wimyślę że bisangaa tym forum . Niech chociaż jedenzwłaszcza ze odważy się zrobić pierwszy przeszczep i wyciągnąć 5 500 graftów metodą FUE . I niech wstawi fotki .Wtedy wszyscy ocenimy jak to wygląda i czy jest to możliwe , aby bez szkody dla donoru przeciętnego Polaka wyjąć 5500 graftów natywnych .

Tzn wiesz, ja wnioskuję tylko na podstawie przeglądanych rezultatów w sieci. Jeżeli lorenzo potrafi pobrać ponad 13000 tys z fue, to mysle że bisanga ponad 5000 tysięcy też potrafi, zwlaszcza że autor tematu ma gęstość powyżej przeciętnej. Mnie bisanga nie odrzucił jako kandydata do fue a mam donor tylko(?) 73 grafty na cm

• Members
Napisano

To nie chodzi o to czy ktoś potrafi czy nie potrafi . Tak krawiec kraje jak mu materiału staje .

Nie patrz na Lorenzo . Hiszpanie czy Francuzi mają średnio znacznie lepszy donor i lepszą jakość włosów. A takie właśnie osoby są klientami Lorenzo .

Chyba nie muszę Ci tłumaczyć , że jak jest lepsza gęstość i jakość włosów to można pobrać ich z donoru więcej niż u przeciętnego Polaka z gorszym donorem. Po prostu klienci Lorenzo mają większy ilościowo donor ( ilość graftów ) .

Nie ma sensu robić żadnych analogii . Poza tym pamiętaj , że graft graftowi nierówny , tak samo donor donorowi nierówny ( nawet pomimo takiej samej gęstości ) .