Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

No koledzy, to mój mokry sen każdej nocy

Ja wciąż na starych śmieciach z kamuflowanym nw1-2

I chyba drobny regres na grzywce, ale nie jest tak źle póki są Azjatki i drinki XD

@severyn90, nie używałem i nie używam Emu. Kiedyś pewnie wypróbuję.

Używam zawsze 2 godz przed myciem oleju lnianego (zimnotłoczony) + odrobina arganowego + odrobina rycynowego. Taki mix dobrze zmieszany ze strzykawki 3ml nakładam na głowę.

Jeżeli masz włosy wysokoporowate to radzę olejować na wilgotno. Ja spryskuję lekko wodą z syfonu. Od kiedy zacząłem tak robić poczułem korzystną różnicę.

Na wysokoporowate nie poleca się oleju kokosowego, bo tworzy (jeszcze większe) siano, co potwierdzam na własnym przykładzie.

btw.

Już mam z Dutem rok za pasem. Lada chwila załatwiam 4 paczkę Avodartu.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Kontynuuję oczywiście. Wszystko tak samo - zarówno kuracja jak i stan.

A nie... mała zmiana - do oleju lnianego dodaję niewielką ilość drobno posiekanej papryki chilli i/lub habanero wraz z kilkoma pestkami (codziennie trzeba wstrząsnąć i do lodówki).

Myślę, że jest ani lepiej ani gorzej. Tzn. czubek ciut lepiej, a linia ciut gorzej, więc na zero poniekąd. Choć z maskowaniem linii nie mam większych problemów.

Jednak jest kilka osób mi bliskich, które powiedziałyby, że jeszcze nigdy nie miałem tak gęstych i zajebistych włosów. Zdarzyło się niedawno, że pewien ktoś posądził mnie o perukę... Więc sam nie wiem xD

Moim największym przekleństwem od urodzenia - niezależnie od łysienia - jest chyba to, że jestem obdarzony przez naturę wysokim czołem Potęguje to zły efekt łysiny/zakól. Gdybym miał niższe czoło to nie przejmowałbym się aż tak zakolami...

No i skłonność włosów do suchości z którą radzę sobie w trudach. Teraz jeszcze latem dostało im się od tych upałów : /

W każdym razie wypadają ciągle nieznacznie, zaś gęstość jest niestratna.

Tym razem pewnie też wszystko pójdzie według schematu jak ustaną upały i przyjdzie ochłodzenie - będzie się sypać wyraźnie mniej, poprawi się jakość, kondycja i gęstość.

Niedługo wrzucę fotki.

• Members
Napisano

olej lniany dobry na wszystko.... mozna by sie pokusic o takie stwierdzenie. Kiedys mialem fajny artykul o zawartosci bialek pge2, pgf2 i pgd2 w kwasach omega 3 i 6 ale posialem to gdzies.....

blue wrzuc fotki, az jestem ciekaw jak to u Ciebie wyglada po kuracji avodartem i wysokim czolem. Ja mam tyle gorzej, ze nw3 i rzadkie wlosy. Jedziesz na samym avodarcie czy jakis wspomagacz tez jest w kuracji?

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Dodaję foty jak zapowiedziałem.

Szału nie ma moim zdaniem, a poza tym zdjęcia nie oddają pełni.

W kwestii nawilżenia jest trochę lepiej. Stosuję od tygodnia balsam firmy Agafi (przy myciu mieszam niewielką ilość z szamponem tej samej marki). Włosy nie są takie suche i druciaste.

Jakby co, poniższe foty robione sprzed czasu w którym zacząłem stosować balsam.

CAM01281.thumb.jpg.b47225408df23669dc4ae7db364e077b.jpg

CAM01286.thumb.jpg.050dceba491bc39cea87595bc2cda04e.jpg

CAM01283.thumb.jpg.5485a2c5c2131d69cd644375476b367b.jpg

Napisano

Wow co efekt! Mega dut na ciebie zadzialal! Pomysl z cynkiem w takiej dawce tez niezly dzieki temu zmniejszasz uboki i to sporo... Zakola juz minimalne , wkrotce nie bedziesz wiedzial co to jest za termin nawet

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

Masz jakieś fotki zakoli, żeby porównać ze stanem początkowym? Jak sam oceniasz - zmniejszyły się istotnie, był odrost?

Generalnie oczywiście widać poprawę, ale na pewno również pomogło zapuszczenie włosów, które optycznie maskują ubytki.

Moje rady i opinie należy traktować, jako pierwszej przypadkowej osoby z internetu i nie podejmować na jej podstawie decyzji dot. leczenia.