Members kris1696 Napisano 18 Października 2016 Members Napisano 18 Października 2016 Angel, a co jeszcze potrzebujemy do przygotowywania mieszanki. Jakies mieszadelka i pojemniki beda pewnie potrzebne. Masz/macie jakies linki do tych rzeczy ? Cytuj 1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 20171ml 2% CB luty-kwiecien 20171 ml 3% CB od maj 20171 ml 4% CB od lipiec 20171 ml 4,5% CB od sierpien 2017Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018
AngelOnTheEarth Napisano 18 Października 2016 Autor Napisano 18 Października 2016 Angel, a co jeszcze potrzebujemy do przygotowywania mieszanki. Jakies mieszadelka i pojemniki beda pewnie potrzebne. Masz/macie jakies linki do tych rzeczy ? Peseta specjalna przy wadze, ktora kupisz zapewne bedzie (kazda wage jaka kupilem to byla). Nia spokojnie wymieszasz CB w etanolu, bo latwo sie rozpuszcza. Pojemnik to szklany albo plastikowy typu pojemnik po kirklandzie, taki uzywam wraz z pipeta od niego. Sprawdza sie w 100% Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Misiek1205 Napisano 19 Października 2016 Members Napisano 19 Października 2016 Ja polecam do rozprowadzania pojemnik z pompką po loxonie nie do zajeb.. do tego dobrze się rozprowadza, według mnie pepita i strzykawką gorzej jest rozprowadzić.Co do mieszania CB, zamiast z etanolem planuje go mieszać z neogenic, czy ty Angel wiesz może jak to dokładniej robić? Wiem że El duderino tak robi. Cytuj Nizoral 2% 2x na tydz
Gość Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Sprawdź tylko czy wody nie ma w składzie, bo CB w mieszance z wodą jest niestabilne. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 20 Października 2016 Autor Napisano 20 Października 2016 Ja polecam do rozprowadzania pojemnik z pompką po loxonie nie do zajeb.. do tego dobrze się rozprowadza, według mnie pepita i strzykawką gorzej jest rozprowadzić.Co do mieszania CB, zamiast z etanolem planuje go mieszać z neogenic, czy ty Angel wiesz może jak to dokładniej robić? Wiem że El duderino tak robi. Moze i tak, przyzwyczailem sie juz do tej pipety- tyle lat Nie stosowalem nigdy, tak jak Lion pisze sprawdz sklad jak nie ma wody(kb sie nie nadaje niestety przez wode w skladzie ) to bedzie git- sam myslalem, zeby zmienic pojazd wlasnie. Stosowalem juz w kremie, w kb i standardowy pojazd. Zostaje mi minox i neogenic. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members kris1696 Napisano 29 Października 2016 Members Napisano 29 Października 2016 Kasa doszła do Majera juz w środe, ale dopiero w poniedziałek ma wysłać CB do Liona bo zarobiony i czasu nie miał. pozdr Cytuj 1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 20171ml 2% CB luty-kwiecien 20171 ml 3% CB od maj 20171 ml 4% CB od lipiec 20171 ml 4,5% CB od sierpien 2017Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018
Members harryd Napisano 3 Listopada 2016 Members Napisano 3 Listopada 2016 hej, jak tam sytuacja na froncie z dostawami?pozdrharry Cytuj
Gość Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 CB doszło wczoraj. Jak będę miał wszystkie adresy to roześlę, prawdopodobnie w poniedziałek. Cytuj
Members HairAvenger Napisano 4 Listopada 2016 Members Napisano 4 Listopada 2016 W jakich warunkach przechowujemy CB? Cytuj
Gość Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 W jakich warunkach przechowujemy CB? Najlepiej zawinąć w folię aluminiową (żeby nie przechodziła wilgoć, bo przez plastik przechodzi) i trzymać w zamrażarce dla maksymalnego wydłużenia żywotności. Choć z tego co wiem, to niektórzy trzymali w szafce i też długo trzyma jakość. Chyba Angel pisał, że ktoś za granicą po 2 latach wysłał to do badań i dalej było ok. Nie mniej jednak z uwagi na cenę, wiadomo, że lepiej dołożyć trochę starań przy przechowywaniu. Co do zamówienia - mam adresy od wszystkich, poza lalalalala. Koperty poadresowane. Wieczorem to pakuje, a jutro wysyłam. Jeśli nie dostanę adresu od lalalalala, to wysyłam bez niego. A później mu doślę.... nie wiem kiedy, przy jakiejś następnej okazji. Cytuj
Members kris1696 Napisano 7 Listopada 2016 Members Napisano 7 Listopada 2016 W jakich warunkach przechowujemy CB? Najlepiej zawinąć w folię aluminiową (żeby nie przechodziła wilgoć, bo przez plastik przechodzi) i trzymać w zamrażarce dla maksymalnego wydłużenia żywotności. Choć z tego co wiem, to niektórzy trzymali w szafce i też długo trzyma jakość. Chyba Angel pisał, że ktoś za granicą po 2 latach wysłał to do badań i dalej było ok. Nie mniej jednak z uwagi na cenę, wiadomo, że lepiej dołożyć trochę starań przy przechowywaniu. Co do zamówienia - mam adresy od wszystkich, poza lalalalala. Koperty poadresowane. Wieczorem to pakuje, a jutro wysyłam. Jeśli nie dostanę adresu od lalalalala, to wysyłam bez niego. A później mu doślę.... nie wiem kiedy, przy jakiejś następnej okazji.Ale w samej folii aluminiowej ? nie np w woreczku foliowym i potem alu zawiniety ? Cytuj 1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 20171ml 2% CB luty-kwiecien 20171 ml 3% CB od maj 20171 ml 4% CB od lipiec 20171 ml 4,5% CB od sierpien 2017Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018
Members dami Napisano 7 Listopada 2016 Members Napisano 7 Listopada 2016 ja mam w ciemnej buteleczce szklanej owiniętej w złotko i do zamrażaki... Cytuj
Gość Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Właśnie wysłałem wszystkie listy. Powinny dojść jutro, najdalej pojutrze. -- 09 lis 2016, 0:17 -- Ale w samej folii aluminiowej ? nie np w woreczku foliowym i potem alu zawiniety ? Chodzi tylko o to, że folia aluminiowa zabezpiecza dodatkowo przed wilgocią - reszta nie ma znaczenia. Plastik przepuszcza wilgoć, a np szkło czy folia aluminiowa nie. Oczywiście możesz sobie dodatkowo zawinąć i w 10 woreczków i 3 kokardki, jeśli chcesz. To już kwestia twojej potrzeby i wygody. Ja się zastanawiam teraz nad pojazdem, bo cholera mam lekkie cienie pod oczami nawet po 1% CB w standardowej bazie. Na włosy działa dobrze, ale te antyandrogeny coraz bardziej dają mi się we znaki. Lepiej wychodziłoby mi stosować CB 1% w KB5. Niby z jednej strony ziom pisał: KB sol się nie sprawdzi z CB. Mieszkanka nie będzie stabilna, robiłem już tego typu testy - jest zbyt dużo wody, nawet w KB5. Raczej w grę wchodzi standardowy pojazd 30p/70eth + różne jego "wariacje" z DMI, DMSO, Polysorbate etc. ale z drugiej strony jak przygotowałem 0,015 g CB + 1,5 g KB5 sol, to rozpuściłem bez problemów, po czym zaraz nałożyłem. Wydaje mi się, że taka opcja powinna być najlepsza. W każdym razie muszę potestować, bo KB5 jest bez wątpienia lepsze (zatrzymuje substancję dłużej w skórze) niż standardowy pojazd. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 9 Listopada 2016 Autor Napisano 9 Listopada 2016 Ja się zastanawiam teraz nad pojazdem, bo cholera mam lekkie cienie pod oczami nawet po 1% CB w standardowej bazie. Na włosy działa dobrze, ale te antyandrogeny coraz bardziej dają mi się we znaki. Lepiej wychodziłoby mi stosować CB 1% w KB5. Niby z jednej strony ziom pisał: KB sol się nie sprawdzi z CB. Mieszkanka nie będzie stabilna, robiłem już tego typu testy - jest zbyt dużo wody, nawet w KB5. Raczej w grę wchodzi standardowy pojazd 30p/70eth + różne jego "wariacje" z DMI, DMSO, Polysorbate etc. ale z drugiej strony jak przygotowałem 0,015 g CB + 1,5 g KB5 sol, to rozpuściłem bez problemów, po czym zaraz nałożyłem. Wydaje mi się, że taka opcja powinna być najlepsza. W każdym razie muszę potestować, bo KB5 jest bez wątpienia lepsze (zatrzymuje substancję dłużej w skórze) niż standardowy pojazd. Sprobuj jak chcesz w kb, jednak omijajac uboki dobrze przygladaj sie wlosom co sie z nimi dzieje i czy rzeczywiscie dziala, bo u mnie od razu widzialem, ze "CB traci moc w kb" Tak jak wspomnialem najlepiej sprobuj w http://www.garnier.pl/wlosy/piekno/fruc ... aj%C4%85ca (pisalem Ci na priv, ale dodam jeszcze tu, bo bedzie przydatne dla innych- Jack mi to polecil i na razie testuje od 4 dni, niby to jest tanszy zamiennik neagonica co stosuje el_duterino wiec warto wyprobowac i ocenic ) Nie spotkalem sie z nikim kto by stosowal CB w minoxie- ktokolwiek zamierza to przetestowac? Jezeli ktos by sie zdecydowal to bardzo jestem ciekawy jak zadziala a z doswiadczenia wiem, ze jak spotykaja sie te 2 specyfiki ze soba to CB dostaje niezlego kopa. Jezeli cos nie bedzie mi podchodzil ten stemox jako pojazd do CB, to znowu bede krolikiem doswiadczalnym i kolejnym pojazdem bedzie minox ! Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members dreamliner Napisano 9 Listopada 2016 Members Napisano 9 Listopada 2016 Właśnie dostałem CB. Dzisiaj zamierzam zrobić mieszankę i teraz mam wątpliwości co wybrać - pojazd standardowy (PG+etanol) czy stemox z Garniera. Posiadam to i to więc mam teraz lekki dylemat, Co radzicie lepiej na początek? Cytuj
Members kris1696 Napisano 9 Listopada 2016 Members Napisano 9 Listopada 2016 Właśnie dostałem CB. Dzisiaj zamierzam zrobić mieszankę i teraz mam wątpliwości co wybrać - pojazd standardowy (PG+etanol) czy stemox z Garniera. Posiadam to i to więc mam teraz lekki dylemat, Co radzicie lepiej na początek?A sam stemox garniera ma dzialanie takie jak minox ? Cytuj 1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 20171ml 2% CB luty-kwiecien 20171 ml 3% CB od maj 20171 ml 4% CB od lipiec 20171 ml 4,5% CB od sierpien 2017Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018
Members Misiek1205 Napisano 10 Listopada 2016 Members Napisano 10 Listopada 2016 Na pewno jest słabszy ale i dużo zdrowszy, ja od siebie do mycia codziennego polecam szampon ze stemxem http://www.vichy.pl/produkty-do-pielegn ... p9115.aspx Cytuj Nizoral 2% 2x na tydz
Members HairAvenger Napisano 10 Listopada 2016 Members Napisano 10 Listopada 2016 Moje CB jest już w zamrażarce, teraz tylko waga i pojazd - no właśnie pojazd. Mówicie że stemox będzie ok? Jak to mieszacie konkretnie? Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 10 Listopada 2016 Autor Napisano 10 Listopada 2016 Moje CB jest już w zamrażarce, teraz tylko waga i pojazd - no właśnie pojazd. Mówicie że stemox będzie ok? Jak to mieszacie konkretnie? Normalnie. robie na 5 dni 2% czyli 100 mg CB i 5 ml stemoxa , mieszasz i to wszystko. Zauwazylem,ze ten garnier fructis ze stemoxem powoduje u mnie lupiez... Jack nie ma tego, pewnie jestem uczulony na jakis skladnik. Jak zaczniecie stosowac to jako pojazd do CB/RU dajcie znac jak jest u was ... Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members HairAvenger Napisano 11 Listopada 2016 Members Napisano 11 Listopada 2016 Garniera macie dokładnie to serum na myśli? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,88851 ... losow.html Zastanawia mnie dlaczego to jest aż prawie 3 razy tańsze od Vichy? Można to nakładać strzykawką, czy musi być koniecznie "spryskiwacz" od loxonu? Prawdę mówiąc przyzwyczaiłem się do strzykawki jak jechałem na RU. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 11 Listopada 2016 Autor Napisano 11 Listopada 2016 Garniera macie dokładnie to serum na myśli? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,88851 ... losow.html Zastanawia mnie dlaczego to jest aż prawie 3 razy tańsze od Vichy? Można to nakładać strzykawką, czy musi być koniecznie "spryskiwacz" od loxonu? Prawdę mówiąc przyzwyczaiłem się do strzykawki jak jechałem na RU. Tak o ten chodzi. Tak samo mozesz zapytac dlaczego regaine jest 3x drozsze od alopexy/qgain Odpowiedz zawsze bedzie taka sama- na tym swiecie licza sie baksy a znajdzie sie ktos bez wiedzy czy glupi i kupi drozej Mozesz nakladac czymkolwiek sobie chcesz;] Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Misiek1205 Napisano 13 Listopada 2016 Members Napisano 13 Listopada 2016 Piszecie że ten Garnier to jest to samo co Vichy neogenic jak w składzie Garniera nie ma stemoxydyny. http://www.rossmann.pl/Produkt/Fructis- ... 59472,7146 Cytuj Nizoral 2% 2x na tydz
Members antydhtor Napisano 13 Listopada 2016 Members Napisano 13 Listopada 2016 Piszecie że ten Garnier to jest to samo co Vichy neogenic jak w składzie Garniera nie ma stemoxydyny. http://www.rossmann.pl/Produkt/Fructis- ... 59472,7146 Podobno może być pod tą nazwą DIETHYLLUTIDINATE. -- 13 lis 2016, 23:17 -- A w tym wątku trochę jest wyjaśnione viewtopic.php?f=5&t=2302&start=30Aczkolwiek osobiście nie jestem chemikiem i nie wypowiem się bo nie wiem co o tym sądzić. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Gość Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Ale w samej folii aluminiowej ? nie np w woreczku foliowym i potem alu zawiniety ? Zadajesz pytania jak dziecko. Ja zawijam w folię, bo el_duterino pisał, że plastik pozwala na przeniknięcie wilgoci.Trochę poeksperymentuj to będziesz widział. Zawiń byle co w folię i to samo w plastik - dla testu włóż do zamrażarki. Sam zobaczysz na czym osadza się wilgoć, a co jest suchutkie. PS. Ktoś pisał, że wkłada do szklanego pojemnika. Uważam, że to też dobry pomysł (szkło na pewno niczego nie przepuszcza, co najwyżej nakrętka). Sprobuj jak chcesz w kb, jednak omijajac uboki dobrze przygladaj sie wlosom co sie z nimi dzieje i czy rzeczywiscie dziala, bo u mnie od razu widzialem, ze "CB traci moc w kb" Aktualnie testuję bazę 70%/30% (alkohol/PPG) i wygląda na to, że ta baza jest bardziej ok (nie powoduje tych uboków).Chyba baza 50%/50% nie jest zbyt dobra i PPG powoduje zbyt duże wchłanianie. Myślę, że bazy 70/30 lub 80/20 są najbardziej odpowiednie (lub coś pomiędzy nimi). PS. Z KB zrezygnowałem skoro tak piszesz, tym bardziej, że nie bardzo mi się widzi codzienne przygotowywanie mieszanki. Cytuj
Members kris1696 Napisano 14 Listopada 2016 Members Napisano 14 Listopada 2016 Ale w samej folii aluminiowej ? nie np w woreczku foliowym i potem alu zawiniety ? Zadajesz pytania jak dziecko. Ja zawijam w folię, bo el_duterino pisał, że plastik pozwala na przeniknięcie wilgoci.Trochę poeksperymentuj to będziesz widział. Zawiń byle co w folię i to samo w plastik - dla testu włóż do zamrażarki. Sam zobaczysz na czym osadza się wilgoć, a co jest suchutkie. PS. Ktoś pisał, że wkłada do szklanego pojemnika. Uważam, że to też dobry pomysł (szkło na pewno niczego nie przepuszcza, co najwyżej nakrętka)Nie jak dziecko tylko jako nowicjusz w tych sprawach. Latwo jest mowic komus kto juz ogarnal wszystko i wie co jak przygotowywac/przechowywac itd. Napisze ktos przechowywac w folii alu, ale tutaj mozna sie doszukiwac czy tylko w alu czy w woreczku i alu razem tez mozna?(moze akurat jakies zwiazki z woreczka foliowego reaguja z CB po jakims czasie?) tego nie wiem i dlatego sie dopytuje, ile takich sytuacji jest ze okazuje sie, ze cos zle sie robilo bez wiedzy, a ktos kto wiedzial to nie powiedzial Ci bo dla niego bylo to oczywiste albo mu sie nie chcialo mowic. Takze lepiej sie dopytac a nie byc madry po szkodzie. Pozdr Cytuj 1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 20171ml 2% CB luty-kwiecien 20171 ml 3% CB od maj 20171 ml 4% CB od lipiec 20171 ml 4,5% CB od sierpien 2017Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018
Rekomendowane odpowiedzi