Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

a jaka będzie różnica w działaniu pomiędzy żelem i płynem? Bo ja mam ten sam problem, noszę dłuższe włosy i ciężko jest mi pokryć cienką warstwą skórę.

• Members
Napisano

Mam dłuższe włosy i aplikuję sobie żel na głowę za pomocą strzykawki. Polecam taki sposób, gdyż jego zaletą jest też możliwość dokładnego odmierzenia stosowanych dawek żelu

• 1 month later...
  • Members
Napisano

jeszcze mam 2 takie małe pytania,będę stosował Saba razem z żelem Retina,czy coś takiego będzie dobre? :

http://www.doz.pl/apteka/p56889-Locacid_005_krem_import_rownolegly_30_g

i jak to dawkować przy aplikacji? przepraszam za takie pytania,ale zielony jestem w tym totalnie.

• Members
Napisano

później będziesz sobie pluł w brodę, ze trzeba bylo zapłacić 70zł więcej i mieć spokój niż kombinować i się denerwować niepotrzebnie, bo coś tu nie pasuje, bo za tłuste, bo nie chce się 2 rzeczy naraz stosować itp. (ile to ja już razy sobie wyrywałem resztki włosów przez takie sprawy ). Ale rób jak uwazasz

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Czy ktoś próbował łączyć Emu oil + Saba na bazie hydrokortyzonu albo widział kogoś kto stosuje takie combo na zagranicznym forum? Czy takie połączenie może dać podobny efekt jak w przypadku Betha?

• Members
Napisano

Chcę w końcu ruszyć z sabą (hydro), powiedzcie mi tylko jaki emolient używać (i kiedy), aby nie było uboków jak ta atrofia skóry.

Dzięki!

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Daivobet skład betha i Kalcypotriol- nie jest wiec sam steryd a ma w składzie drugi skladnik Kalcypotriol- na stan zapalny i używany w chorobach skóry

• Members
Napisano
Chcę w końcu ruszyć z sabą (hydro), powiedzcie mi tylko jaki emolient używać (i kiedy), aby nie było uboków jak ta atrofia skóry.

Dzięki!

Saba zawiera to żel z 2 składników (hydrokortyzonu + tretinoina ). Tretinoina ma chronić przed atrofią skóry.

Emolient to po prostu dodatek do kuracji aby była skuteczniejsza - np EMU oil.

Przeczytaj cały wątek a dowiesz się także znacznie więcej.

Hmm a próbował ktoś robić mieszany cykl?

np 1 miesiąc - Saba betametazon (codziennie)

3 miesiące - Saba hydrokortyzon (mieszanie np 2-3 razy w tyg + EMU)

2 miesiące - Retin-a

znowu to samo czyli

1 miesiąc - Saba betametazon (codziennie)

3 miesiące - Saba hydrokortyzon (mieszanie np 2-3 razy w tyg + EMU)

2 miesiące - Retin-a

Ciekaw jestem jak będzie z 'wytrzymałością' skóry na taką terapie..

• Members
Napisano

czy po zaaplikowaniu Saba w żelu,powinien on wyschnąć,czy tworzy się taka powłoka jak w przypadku nałożenia olejku

Dodam,że stosuję Beta-1,5 ml,bo 1 ml starcza mi tylko na przód a na gniazdo brakuje trochę..

• Members
Napisano
czy po zaaplikowaniu Saba w żelu,powinien on wyschnąć,czy tworzy się taka powłoka jak w przypadku nałożenia olejku

Dodam,że stosuję Beta-1,5 ml,bo 1 ml starcza mi tylko na przód a na gniazdo brakuje trochę..

Tworzy się, dlatego ludzie stosują saba raczej na noc, a rano myją głowę.

• 2 weeks later...