Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Dr.A's Clinic-Indie 2-7.11.2011 6239 grafts FUE+BHT

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

efekty na zdjęciach na pierwszej stronie powalające zazdroszczę Ci takiego stanu na głowie. Ja po 3 latach nieprzemyślanych kuracji i niestety słuchania rad osób mało "doczytanych" i nie znających się w temacie mam sytuacje gorszą na zakolach niż Ty na zdjęciu przed zabiegiem

Wielkie brawa za wytrwałość w dążeniu do celu, myślę ze teraz jesteś zadowolony ze swoich włosów?

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Members
Napisano

jestem bardzo zadowolony aczkolwiek moja góra nie była objęta przeszczepem więc musze kontynuować kurację no i to dopiero 6 miesiąc

moja kuracja: mezoterapia igłowa 1x tyg

• Members
Napisano
jestem bardzo zadowolony aczkolwiek moja góra nie była objęta przeszczepem więc musze kontynuować kurację no i to dopiero 6 miesiąc

Witam, na hairlosstalk pojawił się wątek dot. dr Poswala, jeden z forumowiczów po kilku nieudanych ht rezygnuje z wyboru tej kliniki jako miejsca gdzie miałby dokonać poprawki, twierdzi że zdjęcia na stronie kliniki są nieprzekonywujące i dr A nie potrafi dobrze zrobić linii. Miałem zamiar naświetlić mu twój przypadek, czy nie miałbyś nic przeciwko wklejeniu tam niektórych zdjęć z twojego wątku z poprzedniego forum?

• Members
Napisano

Witam, na hairlosstalk pojawił się wątek dot. dr Poswala, jeden z forumowiczów po kilku nieudanych ht rezygnuje z wyboru tej kliniki jako miejsca gdzie miałby dokonać poprawki, twierdzi że zdjęcia na stronie kliniki są nieprzekonywujące i dr A nie potrafi dobrze zrobić linii. Miałem zamiar naświetlić mu twój przypadek, czy nie miałbyś nic przeciwko wklejeniu tam niektórych zdjęć z twojego wątku z poprzedniego forum?

oczywiscie nie mam nic przeciwko,jak mozesz zapodaj linka

• Members
Napisano

Majette, mógłbyś wrzucić zdjęcie w dobrej rozdzielczości lub może makro donoru BHT po ogoleniu? Są tam jakiekolwiek ślady po pobraniu graftów?

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

sory,ze dlugo nie odpisywalem,problemy prywatne/zdrowotne,

donoru całkiem nie zgalam ale jest i tak na ok. 2-3mm po bokach a stamtad tez bylo pobierane,natomiast po pobraniu wygląda on identycznie jak przed , gorzej blizny z włosami z brody, bo wlosy z zarostu mam grube i czarne i niestety odróżniają się mocno od reszty :-/

myslę,że wszczepienie włosów z donoru byłoby lepsze ale ja już nie miałem donoru na blizny,nie wystarczyło

144640778_boklewy.thumb.JPG.f98e882eb37a7af2dd222f82d4410dd5.JPG

donor.thumb.JPG.ea3a067e8d4a0f8958d26c367634caf7.JPG

1486007801_przd.JPG.79a8e9fa0e95dd9ed79cd11d1bf6b2f5.JPG

• Members
Napisano

Majette, a jak ogólnie oceniasz to wszystko z perspektywy czasu, jesteś zadowolony, czy jednak wybrałbyś teraz co innego?

Co do blizn to ich nie widać na zdjęciach (ja ich nie widzę )

• Members
Napisano

nie wybrałbym innego chirurga m.in. z takiego powodu,że np. Bisanga nie chciałby sie bawić w reperowanie takiej pisanki jak ja, korespondencja z BHR była niezbyt zachecająca, cenowo bht zbyt drogie, linie,które projektuje niezbyt mi się podobały/tzw.ordynarne jajko, ma wielu bardzo klientów i bardzo odległe terminy, poleca Polakom głównie strip, grymasi przy FUE ,że donor będzie zbyt osłabiony itd/ przypadek mojego kolegi,który też leci przez to do Indii

ale tak to jest jak się ma zbyt wielu klientów, może gdybym miał piekny zdrowy donor i zero włosów z przodu to fakt wybrałbym Bisangę bo bliżej i cena FUE porównywalna, jakośc usług podobna

ale wiesz co miałem na głowie, punch, szereg blizn kropek itd

podejrzewam ,że gdybym miał własny donor dobry blizny udałoby się zamaskować całkowicie włosami z donoru głowy no ale nie miałem,zmasakrował go Kolas

moje bht na bliznach odrosło bardzo dobrze,tyle ,że jak mówię kolor tych włosów jest czarny bardzo i przy wygoleniu na 1-2 mm to jednak widać , są grube i pod kątami wszczepione,nie zachowują się jak naturalne włosy na bokach,ale przy 4-5mm juz niemal wcale są niewidoczne, za to bht na koronę jest do zagęszczenia u mnie idealne bo tam im ciemniej tym lepiej i nie ma róznicy zbytnio

pozatym tak nie w temacie ale pośrednio jest to użyteczne i tutaj powiem ,że włosy znacznie lepiej się prezentowały po zażywaniu codziennym biotyny i msm,teraz do nich wracam, bo musiałem z powodów zdrowotnych przerwać przyjmowanie wszelkich suplementów, moje włosy stały się cieńsze, ale pobiorę i znów będą grubsze i tym samym efekt po ht lepiej się będzie prezentował

• Members
Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Szkoda że A's nie myśli o otwarciu placówki w Polsce, cena otwarcia niska(wysłałby jakiegoś ogarniętego chirurga), a praktycznie przy tej marce, w Europie i cenach podobnych, albo lekko wyższych, wywołałby popłoch wśród środowiska HT ale z drugiej strony zwiedzić Indie też ciekawa sprawa, choć koszt podróży jest dość wysoki.

• Members
Napisano

Bardzo ładnie to wygląda. Gratuluje. Na koronę z tys by się jeszcze przydało aby zagęścić, ale myślę że na zdjęciu bardziej przebija. Dla mnie i tak jest super.

• Members
Napisano

wiesz mogłbym dać fotki jak niektórzy po nanogenie itp i byłoby lepiej niż super tylko wtedy nie dawałoby rzeczywistego obrazu

sam dół korony był właśnie taki z leciutkim prześwitem ,ale to głównie na zdjęciu ,na żywo tak nie widać, natomiast na górze było dużo gorzej/prawie łysy placek/ więc wybrałem przód,zakola,górę korony,blizny,może jeszcze kiedyś coś dogęszczę jak zarobię kasę no ale to szybko teraz nie nastąpi

w grę wchodziłoby bht z brody ,więc na koronę mogłoby być

• Members
Napisano

majette, jeśli można wiedzieć ile kasy poszło na to? Była możliwość coś więcej utargować, czy ceny które są na stronie są "święte"?

• Members
Napisano

ceny tam są święte, nic nie utargujesz,udają głupich jak się o ceny pytasz, to dlatego ,że europejczyk to dla nich bogacz, już nie pamiętam ok.70tys ze wszystkim,jak dla mnie bajońska suma ale akurat miałem przypływ gotówki i nie musiałem brać kredytów,niestety ostatnio kursy są niekorzystne usd

• Members
Napisano

majette wiem ze stosowałeś/stosujesz dermaroller na recipient area po przeszczepie , od kiedy po ht zacząłeś ( i skąd wiedziałeś że można - "na czuja" ? ) - w różnych źródłach różnie piszą od kiedy można używać - totalny azerbejdzan - a nie chcę narobić więcej złego niż dobrego , choć teoretycznie 0.3 mm i 0.5 mm krzywdy nie da się zrobić

• Members
Napisano

nikt ci tego nie powie, jedyne badania które widziałem kiedykolwiek "naukowe" nt dermarollera ,to ,ze poprawił wchłanialnośc preparatu minoxidil ileś tam %,na stronie istniejącego lipoxidil.com-juz skasowana-fda ja raczej na czuja, najbardziej intensywnie rolowałem przed zabiegiem,aby zmniejszyc blizny pooperacyjne , po zabiegu byl odpoczynek jakis czas i teraz stosuje nadal, dermaroller działa najprawdopodobniej tak,że uszkadzając-nakłówając naskórek przyczynia się do regeneracji komórek , no i poprzez nakłówanie sprzyja przedostawaniu się preparatów wgłąb skóry

podsumowując zmniejsza nieznacznie blizny, jest nieprzyjemną terapią, nie spowodował nic żłego po ht/ około miesiąc po juz delikatnie stosowałem /