Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

A czy te peptydy dzialają też na osoby, którym włosy wypadły nie z powodu androgenowego?

Ja w sumie całkiem sporo włosów odzyskałam, a miałam takie, że ledwo przykrywały skórę. Ciężko z odrostem, odrastają już chyba 4 rok!, a nadal wszystko nie zarosło . U mnie prawopodobnie odrost jest spowolniony przez leki - nie ma możliwości odstawienia. Myślicie zatem, że tepeptydy, to dobre rozwiązanie?

Koszt chyba ogromny, ile impreza kosztuje?

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Peptydów tych praktycznie w Polsce jeszcze nikt nie stosuje. Peptydy miedzi są dostępne w folligenie, ale to nie są te AHK, tylko przypadkowe które nie mają wpływu na łysienie, oraz w tricomin, z tym że w tricomin jest ich minimalna ilośc ok. 0,17%, a żeby były skuteczne trzeba stezenia conajmniej 2,5%...

Cena jest obecnie 30$/g

• Members
Napisano
Nie twierdzę, że tak nie jest, bo wiadomo , ze jak na kogoś dobrze podziała to i 2.5% będzie działać i bedą odrosty, ale nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem. Zazwyczaj 5-10% stosują i mają super efekty

Mógłbyś podać jakieś linki do osób, które miały te super efekty?

• Members
Napisano

nawet jakbyś dostał link to nie byłbyś w stanie ich obejrzeć bo były to osoby z prywatnego forum... Tam ludzie chętnie wymieniali się informacjami, oraz pokazywali efekty/lub ich brak i naprawdę spora grupa osób chwaliła sobie AHK-Cu

• Members
Napisano
nawet jakbyś dostał link to nie byłbyś w stanie ich obejrzeć bo były to osoby z prywatnego forum... Tam ludzie chętnie wymieniali się informacjami, oraz pokazywali efekty/lub ich brak i naprawdę spora grupa osób chwaliła sobie AHK-Cu

ziom1990,

są na tamtym forum ludzie, którzy odzyskali linię włosów( z postrzępionej) ?

Mam dosyć duże zakola, ale one jeszcze by uszły, gdyby nie to, że nie mam już linii włosów, tylko jakieś postrzępione g..no

• Members
Napisano

Nie mogę Ci powiedzieć jak będzie działał na Ciebie dany specyfik. Też mam zakola i mam nadzieje że właśnie AHK-Cu pomoże mi odbudować dobrą linię włosów

• Members
Napisano
Nie mogę Ci powiedzieć jak będzie działał na Ciebie dany specyfik

Pytałem czy AHK ma w ogóle taką potencjalną zdolność, a nie czy będzie działał akurat w moim przypadku. Ale skoro też masz nadzieję na odbudowanie linii, to wnoszę, że ludzie z prywatnego forum mieli w tym zakresie jakieś efekty.

• Members
Napisano

nie tylko z prywatnego forum, ale na HLH oraz HLT też to stosują.

matekk na takie pytanie to nie za bardzo można dać jakąkolwiek wypowiedź. Mogę gdybać ale tylko w swoim przypadku bo wiem na czym stoję i jak chcę przeciwdziałać łysieniu. Nie jestem Tobą. Nie wiem jak wygląda Twoja 'postrzępiona linia włosów', mogę Ci jedynie powiedzieć że AHK-Cu działa, stymulująco, przeciwzapalnie, oraz odwraca proces apoptozy (co mnie najbardziej przekonuje do niego)

Napisano
...odwraca proces apoptozy (co mnie najbardziej przekonuje do niego)

Odwraca fibrozę/włóknienie (ang. fibrosis) czyli proces degradacji tkanek wokół mieszka włosowego, polegający na gromadzeniu się nadmiernych ilości kolagenu w tkankach.

W skutek czego mieszki pozbawione są dostępu do substancji odżywczych, otoczone "zwyrodniałą" tkanką.

Dla porównania typowe leki przeciw łysieniu, jak: finasteryd, dutasteryd, RU58841, minoxidil, nie odwracają fibrozy i dlatego AHK-Cu jest tak unikalne.

• Members
Napisano

AHK-Cu zapobiega apoptozie, natomiast odwraca fibrozę/włóknienie oraz ma działanie przeciwzapalne i stymulujące.

Co do apoptozy: http://www.hairloss-reversible.com/discus/messages/1/3736.html

w jakim stopniu zapobiega apoptozie i w jakim stopniu odwraca fibrozę/włóknienie - bo trzeba uważać żeby to nie był zwykły chwyt marketingowy, bo jeśli zapobiega i odwraca w np. 2 % to znaczącej roli to nie odgrywa, ale zawsze mogą napisać DUMNIE I REPREZENTATYWNIE że ZAPOBIEGA I ODWRACA. Zgodzicie się ze mną ?

• Members
Napisano

w jakim stopniu zapobiega apoptozie i w jakim stopniu odwraca fibrozę/włóknienie - bo trzeba uważać żeby to nie był zwykły chwyt marketingowy, bo jeśli zapobiega i odwraca w np. 2 % to znaczącej roli to nie odgrywa, ale zawsze mogą napisać DUMNIE I REPREZENTATYWNIE że ZAPOBIEGA I ODWRACA. Zgodzicie się ze mną ?

Głupotę piszesz, tego się tak nie określa, to nie jest gra komputerowa z poziomem trudności. Widzę że strasznie chcesz znaleźć powód dla którego tego nie kupować, dlatego Ci mówię że lepiej jak poczekasz i my najpierw zobaczymy jakie będą efekty

• Members
Napisano

Głupotę piszesz, tego się tak nie określa, to nie jest gra komputerowa z poziomem trudności. Widzę że strasznie chcesz znaleźć powód dla którego tego nie kupować, dlatego Ci mówię że lepiej jak poczekasz i my najpierw zobaczymy jakie będą efekty

No właśnie nie, popatrz na te wszystkie reklamy w tv. Przykład pierwszy lepszy to krem przeciwzmarszczkowy - "zapobiega starzeniu się skóry" - ale pokaż mi której kobiecie w wieku 40 lat zapobiegł temu starzeniu się skóry. Tak samo jest z tym sławnym DX2 - może i ma składniki co zapobiegają łysieniu - ale to że w warunkach klinicznych dane składniki tego szamponu wykazują w jakimś tam stopniu działanie przeciw "łysieniu", w praktyce nie oznacza że zacznę go stosować i już nie ma problemu, tak jak to mówią w reklamie. Czysta analogia...

• Members
Napisano

tak tylko że tam jest komercja, a tutaj sam tworzysz środki które będziesz stosował w dawkach które w badaniach rzeczywiście wykazywały dobre efekty.

Pokażę Ci to na przykładzie TRICOMIN, który też zawiera w swoim składzie AHK-Cu. A więc badani były już w 2 fazie testów, używali stężeń wyższych niż 1% i okazało się pomocne w walce z łysieniem, tylko co zrobiła firma produkująca TRICOMIN? Zastosowała w swoim środku stężenie 0,17% które nie ma kompletnie wpływu na proces łysienia? A dlaczego tak zrobiła? Bo takowe firmy komercyjne wcale nie chcą żebyś zatrzymał swoje łysienie, chcą na Tobie kosić kasę jak najdłużej, a że dochodzi także problem efektów ubocznych, przy AHK praktycznie zerowy, ale gdyby 1 osoba na 1 000 000 zgłosiła takowy problem to jest duże prawdopodobieństwo że firma by upadła, dlatego stosują tak małe stężenia (chyba że jest to wielomiliardowa firma jak merc od propeci, która jest w stanie się wybronić za duże pieniądze, a że jest to jedyny środek o takim działaniu zatwierdzony przez FDA i tak łatwo dostępny to wiadomo że zawsze znajdą się następne miliony osób które będą to stosować).

Mam nadzieję że opisałem to zrozumiale.

• Members
Napisano

Hehe tu już sobie trochę dopowiedziałeś z tym wybronieniem przez wielomiliardowego mercka, bo jeśli by był środek co rzeczywiście pomaga na łysienie, to na pewno ktoś by to wykorzystał, a jeden przypadek na pewno by nie doprowadził do jego upadku. No ale jedno jest pewne sprawa jest trudna, zawiła i wielopłaszczyznowa, którą można skwitować w kilku słowach - chu*nia z grzybnią - bo jak sam o swoją dupe ktoś nie zadba to faktycznie inni tego nie zrobią. Przykład to Propecia gdzie dopiero ostatnio dodali do ulotki trwałe zmiany (ktoś mi to na forum tu powiedział -sam tego nie widziałem). Wcześniej tego tam nie było - pytanie czy specjalnie to zataili czy po prostu nie dopatrzyli w badaniach... Ogólnie można to porównać do sytuacji z obowiązkowymi szczepieniami. Każdy mówi nikt nic nie wie.

• Members
Napisano

GHK-Cu nie ma żadnego wpływu na proces łysienia wiadomo że są różne peptydy ale z obecnie znanych, przebadanych i mogących nam pomóc w walce z łysieniem są właśnie AHK-Cu

• Members
Napisano

Jestem zainteresowany zamówieniem, ale mam trochę wątpliwości. Przede wszystkim, czy absolutnie konieczne jest stosowanie AHK-Cu codziennie? Mam taki tryb życia, że myję włosy co drugi dzień, do tego używam nanogenu na koronę (tam chciałbym stosować AHK-Cu).

Czy stosowanie 5% AHK-Cu co drugi dzień ma sens?

• Members
Napisano

wydaje mi się że raczej codziennie, co drugi dzień ni będzie miało jako tako znaczącego wpływu na proces łysienia, co najwyżej na regenerację skóry

• 2 weeks later...