Members Patro1995 Napisano 14 Czerwca 2023 Members Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Siema czytałem na zagranicznym forum że ludzie robią własnego Fina topical w 60 ml minoxa wrzucają 2,4 mg tabletki i ponoć to najlepsza alternatywa bo w ogóle nie przenika do organizmu a na głowie działa, czy ta dawka nie wydaje się za mała? Szukam jak najmniej inwazyjnej terapii bo miałem uboki nawet i po 0,025, jakie jest wasze zdanie? Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Patro1995 Cytuj
Members naszasprawa Napisano 16 Czerwca 2023 Members Napisano 16 Czerwca 2023 Jeśli chodzi o Finasterid, jest to lek stosowany w leczeniu łysienia u mężczyzn. Dawka, jaką powinno się przyjmować, zależy od wielu czynników, takich jak indywidualna sytuacja zdrowotna i zalecenia lekarza. Dawkowanie finasterydu jest często ustalane przez specjalistę i dostosowane do potrzeb pacjenta. Jeśli chodzi o tworzenie własnych preparatów do stosowania miejscowego, takich jak Finasterid topical, ważne jest, aby zasięgnąć porady lekarza lub farmaceuty przed rozpoczęciem takiego działania. Samodzielne tworzenie i stosowanie takich produktów niesie ryzyko nieprawidłowego dawkowania lub potencjalnych skutków ubocznych. Najlepiej skonsultować się z dermatologiem lub trichologiem, specjalistą zajmującym się leczeniem chorób włosów i skóry głowy. Taki specjalista będzie mógł dokładnie ocenić Twoją sytuację, zasugerować najbardziej odpowiednie metody leczenia i omówić wszelkie obawy lub pytania, które masz dotyczące Twojej terapii. Pamiętaj, że każda terapia jest indywidualna, a skuteczność różnych metod może się różnić w zależności od osoby. Skonsultuj się z odpowiednimi specjalistami, którzy będą mogli Ci pomóc w doborze najlepszych rozwiązań dla Twojego przypadku. ____________________________ https://zdrowypakiet.pl/blog/ile-kosztuje-prywatne-ubezpieczenie-zdrowotne Cytuj
Members agrimon2 Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 Mogę załatwić dutasteryd i finasteryd 1 Cytuj
Members xx2x Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 olej leki jak masz uboki i zrob kolejny przeszczep tylko w jakiejs normalnie klinice za 50k i bedziesz jakos wygladal... albo olej temat Cytuj
Members Andrew3 Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 W dniu 16.06.2023 o 08:45, naszasprawa napisał: Jeśli chodzi o Finasterid, jest to lek stosowany w leczeniu łysienia u mężczyzn............. ____________________________ https://zdrowypakiet.pl/blog/ile-kosztuje-prywatne-ubezpieczenie-zdrowotne I ten cały tekst tylko dla tego linku w sygnaturze? Cytuj
Members Andrew3 Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 W dniu 14.06.2023 o 19:45, Patro1995 napisał: Siema czytałem na zagranicznym forum że ludzie robią własnego Fina topical w 60 ml minoxa wrzucają 2,4 mg tabletki i ponoć to najlepsza alternatywa bo w ogóle nie przenika do organizmu a na głowie działa, czy ta dawka nie wydaje się za mała? Szukam jak najmniej inwazyjnej terapii bo miałem uboki nawet i po 0,025, jakie jest wasze zdanie? Nasze zdanie może być tylko jedno. Wypróbuj na sobie i opisz dokładnie to w tym wątku. Każdy ma inną tolerancję organizmu i to, co dla jednego jest dużą dawką, dla drugiego jest małą. Nie chcę absolutnie Ciebie obrazić, ale wydaje mi się, że Twoje uboki mogą być wyimaginowane. Czy słyszałeś o efekcie nocebo? Ten efekt, to negatywne nastawienie pacjenta do terapii. Ludzie łysiejący często mają depresyjne nastawienie i doszukują się efektów ubocznych w czymkolwiek. Nie wiem czy tak jest w Twoim przypadku, ale to jest całkowicie możliwe. Może warto dać sobie trochę więcej czasu i pozwolić, aby organizm się przystosował do dawki. Cytuj
Members antydhtor Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 23 minuty temu, Andrew3 napisał: Każdy ma inną tolerancję organizmu i to, co dla jednego jest dużą dawką, dla drugiego jest małą. To jest jeden fakt. A drugi to taki, że każdy ma też inną tolerancję psychiczną (serio i jest to bardzo ważne - odgrywa większą rolę niż się komu może wydawać i od tego zależy też podatność na nocebo), ale żeby tego było mało, to są też tacy co mają psychozę odnośnie uboków. Czytałem na zagranicznych forach nawet o tym jakie to uboki (włącznie z obumarciem dydka), dosłownie całe litanie najgorszych (nie będę tu wymieniał bo już nawet i nie pamiętam...) od jednorazowego przyjęcia jednej tabletki fina... A są też i trole na zagranicznych forach, którym bardzo zależy aby obrzydzić fina innym oraz zniechęcić do tego leku. Tego nie można wykluczyć, bo skoro ktoś pisze kilka takich samych płaczliwych postów w różnych miejscach a zaś znika to o czym to świadczy... 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Andrew3 Napisano 15 Kwietnia 2024 Members Napisano 15 Kwietnia 2024 23 minuty temu, antydhtor napisał: Tego nie można wykluczyć, bo skoro ktoś pisze kilka takich samych płaczliwych postów w różnych miejscach a zaś znika to o czym to świadczy... Świadczy to o tym, że jest sprzedawcą innego specyfiku, lub nagania do leczenia chirurgicznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi