Members harrybobo Napisano 28 Października 2024 Members Napisano 28 Października 2024 13 godzin temu, 2fast4you napisał: Jak masz jakiś pomysł co jeszcze można by dokupić to możesz doradzić Finasteryd Minoxidil Reszta raczej bez znaczenia 1 Cytuj
Members 2fast4you Napisano 28 Października 2024 Autor Members Napisano 28 Października 2024 3 godziny temu, harrybobo napisał: Finasteryd Minoxidil Reszta raczej bez znaczenia jak to jest z tym finasterydem i minoxidilem? Trzeba to brać już do końca życia bez przerw? Gdzieś czytałem że jak sie odstawi to jakieś skutki uboczne mogą być ale nie jestem pewny czy to o tym było Cytuj
Members Andrew3 Napisano 28 Października 2024 Members Napisano 28 Października 2024 Godzinę temu, 2fast4you napisał: jak to jest z tym finasterydem i minoxidilem? Trzeba to brać już do końca życia bez przerw? Gdzieś czytałem że jak sie odstawi to jakieś skutki uboczne mogą być ale nie jestem pewny czy to o tym było Skutek jest jeden i niezmiennie ten sam. Postępujące łysienie. Cytuj
Members 2fast4you Napisano 25 Listopada 2024 Autor Members Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Aktualizacja 8 miesięcy od zabiegu .Sory za słabą jakość zdjęć Trochę widać skórę głowy przy tym świetle łazienkowym co na zdjęciach niżej. A w dziennym świetle jak spojrzę do lustra to wyglądają jakby były gęste i w ogóle nie widać skóry głowy. Może się jeszcze dogęszczą i w tym łazienkowym też nie będzie widać skóry głowy 😃 Edytowane 25 Listopada 2024 przez 2fast4you 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 25 Listopada 2024 Members Napisano 25 Listopada 2024 Wszystko wygląda ok. Donor jakby nietknkęty 1 Cytuj
Members 2fast4you Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Siema wszystkim aktualizacja 9 miesięcy od zabiegu co mogę powiedzieć aktualnie jestem zadowolony w 90 % 😀 Jedyne czego bym teraz jeszcze chciał to żeby się dogęściły tak żeby nie było widać skóry głowy przy mocnym świetle i by było 100 % 😀 Ale żeby to osiągnąć pewnie potrzebny byłby drugi zabieg. Choćby nawet już tak zostało jak jest to nie mam co narzekać ubytek był dość duży zakoli nie ma więc jest git Edytowane 24 Grudnia 2024 przez 2fast4you 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 24 Grudnia 2024 Members Napisano 24 Grudnia 2024 Ogólnie naprawdę wygląda to dobrze. Donor nietknięty, pewnie starczyłby na kolejny zabieg ok 4,5 k graftów. Góra też fajna i jeszcze teoretycznie 3msc do pełnego efektu. Nie mniej szkoda, że nie masz fotek przed zabiegiem na dłuższych włosach tylko scietych "na zero" wtedy można by ocenić jak rzeczywiście duży miałeś ubytek. 1 Cytuj
Members 2fast4you Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia Aktualizacja 10 miesięcy od zabiegu 1 1 Cytuj
Members 2fast4you Napisano 25 Lutego Autor Members Napisano 25 Lutego Aktualizacja 11 miesięcy od zabiegu 1 Cytuj
Members lysy dzban Napisano 26 Lutego Members Napisano 26 Lutego Nie brakuje trochę gęstości? Jak to wygląda w naturalnym świetle? Cytuj
Members 2fast4you Napisano 26 Lutego Autor Members Napisano 26 Lutego (edytowane) 7 godzin temu, lysy dzban napisał: Nie brakuje trochę gęstości? Jak to wygląda w naturalnym świetle? Możliwe. Może masz racje że z gęstością nie jest najlepiej ale widocznie przy tylu graftach pewnie nie dało się lepszej gęstości. Wysyłałem zdjęcia do aestepool i napisali mi że odrost i efekt świetny. Sam nie wiem co teraz czy drugi zabieg czy może zapuścić dłuższe włosy i później na żel lub pomade czy coś tego typu i zostawić tak jak jest? Co byście zrobili na moim miejscu?. Ogólnie zauważyłem też że te włosy dużo wolniej rosną niż te nie przeszczepione W naturalnym świetle wygląda to tak: choć od razu mówię że aparat mam dość słaby 1 zdjęcie bez użycia grzebienia a drugie z użyciem grzebienia Nie są one jakoś zbyt gęste Edytowane 26 Lutego przez 2fast4you Cytuj
Members lysy dzban Napisano 26 Lutego Members Napisano 26 Lutego Nie jestem specjalistą w tym temacie wiec nie to nie porada, ale pewnie poszedłbym do jakiegoś dobrego trychologa i zobaczył czy nie da się czegoś osiągnąć farmakologią, z drugiej strony jesteś młody więc tak patrząc ile lat życia przed tobą to nie wiem czy nie lepsze odkładanie oszczędności na bezpiecznych dobrze oprocentowanych obligacjach skarbowych i uzbieranie na dogęszczający zabieg . Altan czy też wiele youtuberów, influ którzy zajmują się tematem łysienia mówią że pożądany efekt gęstości przy dużym łysieniu to dwie operacje minimum. Donor wygląda na taki że jest z czego brać. I żeby nie było. Uważam, że zabieg udany, włosy się przyjęły, pokrycie jest, ale w jeden zabieg to chyba za mało;) 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 26 Lutego Members Napisano 26 Lutego W mojej ocenie jest super. Lekka przerzedzenia w okolicy korony narazie bym odpuścił i poczekał do 13 -15 miesiąca bo widziałem i takich, którym tyle czasu potrzebne było dla odrost na koronie. Ogólnie efekt super. Byłbym bardzo zadowolony. 1 Cytuj
Members galed12 Napisano 26 Lutego Members Napisano 26 Lutego 4 godziny temu, lysy dzban napisał: Nie jestem specjalistą w tym temacie wiec nie to nie porada, ale pewnie poszedłbym do jakiegoś dobrego trychologa i zobaczył czy nie da się czegoś osiągnąć farmakologią, z drugiej strony jesteś młody więc tak patrząc ile lat życia przed tobą to nie wiem czy nie lepsze odkładanie oszczędności na bezpiecznych dobrze oprocentowanych obligacjach skarbowych i uzbieranie na dogęszczający zabieg . Altan czy też wiele youtuberów, influ którzy zajmują się tematem łysienia mówią że pożądany efekt gęstości przy dużym łysieniu to dwie operacje minimum. Donor wygląda na taki że jest z czego brać. I żeby nie było. Uważam, że zabieg udany, włosy się przyjęły, pokrycie jest, ale w jeden zabieg to chyba za mało;) Do trychologa iść żeby osiągnąć coś farmakologią? co masz na myśli? Bo trycholodzy to z reguły naciągacze, bez wykształcenia medycznego, bez możliwości wystawienia recepty na fina. Poza tym, nawet jak pójdzie to dermatologa, który już takie możliwości ma to i tak się mniej dowie niż czytając to forum lub reddita. Lekarze mają w tym temacie bardzo małą wiedze. Z klasycznych rzeczy to w skrócie: finasteryd - bloker dht, hamuje łysienie, może powodować odrost minoxidil - znacząco wpływa na porost włosów, ale jest upierdliwy w nakładaniu i może spowodować wypadniecie wszystkiego co na nim wyrosło po zaprzestaniu stosowania, wiele osób z czasem z niego rezygnuje Mikronakłuwanie - nieźle działa na porost włosów, poza bólem i zaczerwienieniem skóry to brak większych skutków ubocznych. Żaden lekarz mu nie da nic lepszego. No chyba, że finasteryd miejscowy. 1 Cytuj
Members lysy dzban Napisano 27 Lutego Members Napisano 27 Lutego (edytowane) 12 godzin temu, galed12 napisał: Do trychologa iść żeby osiągnąć coś farmakologią? co masz na myśli? Bo trycholodzy to z reguły naciągacze, bez wykształcenia medycznego, bez możliwości wystawienia recepty na fina. Poza tym, nawet jak pójdzie to dermatologa, który już takie możliwości ma to i tak się mniej dowie niż czytając to forum lub reddita. Lekarze mają w tym temacie bardzo małą wiedze. Z klasycznych rzeczy to w skrócie: finasteryd - bloker dht, hamuje łysienie, może powodować odrost minoxidil - znacząco wpływa na porost włosów, ale jest upierdliwy w nakładaniu i może spowodować wypadniecie wszystkiego co na nim wyrosło po zaprzestaniu stosowania, wiele osób z czasem z niego rezygnuje Mikronakłuwanie - nieźle działa na porost włosów, poza bólem i zaczerwienieniem skóry to brak większych skutków ubocznych. Żaden lekarz mu nie da nic lepszego. No chyba, że finasteryd miejscowy. Może doprecyzuję - dermatolog/trycholog - chociaż taki Jasonek widnieje jedynie jako trycholog w sieci to jednak po rolkach i jego socialmediach można odnieść wrażenie że wie o co chodzi w temacie łysienia u mężczyzn. Jak rozległą ma wiedzę nie wiem. W Krakowie jest np. dermatolog/trycholog - dr. Małgorzata Fuchs - poza zabiegami, przepisze ci normalnie fina, minoxa w tabletkach - oczywiście po konsultacjach wiec nie ma co pisać czy z góry przepisze receptę na wizytę za 80zł ;). Może i nawet duta bo wiem że prowadzi mezoterapię dutasterydem. Jacy są inni trycholodzy którym można zaufać - nie wiem, natomiast wydaje mi się, że pojawia się coraz więcej lekarzy z odpowiednią wiedzą Edytowane 27 Lutego przez lysy dzban Cytuj
Members galed12 Napisano 27 Lutego Members Napisano 27 Lutego 11 godzin temu, lysy dzban napisał: Może doprecyzuję - dermatolog/trycholog - chociaż taki Jasonek widnieje jedynie jako trycholog w sieci to jednak po rolkach i jego socialmediach można odnieść wrażenie że wie o co chodzi w temacie łysienia u mężczyzn. Jak rozległą ma wiedzę nie wiem. W Krakowie jest np. dermatolog/trycholog - dr. Małgorzata Fuchs - poza zabiegami, przepisze ci normalnie fina, minoxa w tabletkach - oczywiście po konsultacjach wiec nie ma co pisać czy z góry przepisze receptę na wizytę za 80zł ;). Może i nawet duta bo wiem że prowadzi mezoterapię dutasterydem. Jacy są inni trycholodzy którym można zaufać - nie wiem, natomiast wydaje mi się, że pojawia się coraz więcej lekarzy z odpowiednią wiedzą Napiszę Ci to czego jestem pewien. W Polsce większość lekarzy nie ma pojęcia o łysieniu androgenowym. Albo zleją temat, albo przepiszą minoxidil, a w ostateczności finasteryd. Trycholodzy są znani z tego, że naciągają na drogie zabiegi i wcierki, których skuteczności nie ma albo jest tak mizerna, że szkoda pieniędzy. Mezoterapia jest droga i nieskuteczna. Mezoterapia dutasterydem jest niesprawdzona, brakuje relacji ludzi o niej i badań. Jak ktoś ma pieniądze i znajdzie dobre źródło to poza tym o czym pisałem są jeszcze dwie opcje. RU58841 - pod względem efektywności skuteczny i sprawdzony lek, ale oficjalnie nie da się go kupić i nie jest odpowiednio przebadany pod względem bezpieczeństwa. CB 03 01 - parę osób go tutaj stosowało ale skuteczność była mała prawdopodobnie przez zbyt małe stężenie, które było spowodowane ceną. Jak kogoś stać to może poszukać informacji jak ten lek jest skuteczny w wyższym stężeniu np 5%. W porównaniu do RU ten lek jest przebadany. Sam przed dostaniem pierwszej recepty na fina robiłem badania zalecone przez lekarza. Z tych badań nic nie wynika. Zlecają badania, ale nie wiedzą nawet, które parametry miałyby wykluczyć przepisanie fina. Także z góry Ci powiem, lepiej odpuścić w Polsce jakichkolwiek lekarzy i robić to na własną rękę bo lekarz Ci w niczym nie pomoże. Jak ktoś ma źle zareagować na finsteryd (kiepskie libido itp) to lekarz i tak nic nie zaradzi. Cytuj
Members antydhtor Napisano 1 Marca Members Napisano 1 Marca (edytowane) W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: W Polsce większość lekarzy nie ma pojęcia o łysieniu androgenowym. Albo zleją temat, albo przepiszą minoxidil, a w ostateczności finasteryd. Dokładnie tak i to wszystko. A na palcach jednej ręki można policzyć tych lekarzy w Polsce, którzy przepiszą dutasteryd normalnie jak na BPH... W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: Trycholodzy są znani z tego, że naciągają na drogie zabiegi i wcierki, których skuteczności nie ma albo jest tak mizerna, że szkoda pieniędzy. Skuteczność środków proponowanych wciskanych i sprzedawanych za kupę kasy przez trychologów jest żadna w leczeniu AGA/MPB i to jest tylko albo dla jeszcze naiwnych głupków, albo dla bogaczy jako dodatek do leczenia, którzy chcą mieć pewność że za pieniądze zrobili wszystko co można. W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: Mezoterapia jest droga i nieskuteczna. Mezoterapia dutasterydem jest niesprawdzona, brakuje relacji ludzi o niej i badań. Mezoterapia z dutasterydu ma podobna skuteczność do kapsułki duta, musi być tylko odpowiednia dawka i częstotliwość, a z tym jest już lipa - bo przecież chodzi o to aby skuteczne nie było i o wyciąganie kasy z pacjenta delikwenta... W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: Jak ktoś ma pieniądze i znajdzie dobre źródło to poza tym o czym pisałem są jeszcze dwie opcje. RU58841 - pod względem efektywności skuteczny i sprawdzony lek, ale oficjalnie nie da się go kupić i nie jest odpowiednio przebadany pod względem bezpieczeństwa. Nie jest też znowu aż tak skuteczny jak rajcowano się tym na forach o łysieniu przez lata, bo gdyby był to efekty stosowania były by takie same jak przy innych lekach do blokady androgenowej i w każdym przypadku, a na tylu stosujących - zwyczajnie brak przez dekady takich spektakularnych efektów. Rzeczywistość mówi sama za siebie. Nie jest to żaden św. Gral w leczeniu łysienia, a do tego właśnie te niezbadane i nieznane skutki uboczne długofalowe, albo te które odbijają się na sercu... W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: CB 03 01 - parę osób go tutaj stosowało ale skuteczność była mała prawdopodobnie przez zbyt małe stężenie, które było spowodowane ceną. Jak kogoś stać to może poszukać informacji jak ten lek jest skuteczny w wyższym stężeniu np 5%. W porównaniu do RU ten lek jest przebadany. Co do tego to jak przeglądam fora od 10 lat, nie spotkałem się nigdy z żadnymi pokaźnymi efektami leczenia tym i nawet u ludzi stosujących większe stężenia. Może i przebadany ale takiego wała skuteczny, chyba, że może ew. w dużo dużo większych dawkach i stężeniach. Dla mnie to też zwyczajny drogi shit. W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: Sam przed dostaniem pierwszej recepty na fina robiłem badania zalecone przez lekarza. Z tych badań nic nie wynika. Zlecają badania, ale nie wiedzą nawet, które parametry miałyby wykluczyć przepisanie fina. Ale tu nie ma nic do wykluczania. Zasada jest taka: albo pacjent ma uboki natury seksualnej albo nie - a jeśli nawet ma, to albo to toleruje albo nie i odstawia. Cała filozofia tej bajki. Jedyne badania pomocne w diagnozowaniu gorszej i często śmiertelnej choroby na przyszłość to oznaczenie stanu stacjonarnego i monitorowanie PSA - ważniejsze u starszych chłopów bo chodzi o wykrywalność raka prostaty. Poza tym nic nie potrzeba badać bo to lek dobrze tolerowany. Ew. co jakiś dłuższy czas stan wątroby - choć i to dla nadgorliwców. I może warto monitorować wpływ na nerki bo fin może wywierać tam jakiś wpływ. A zalecać to będą coraz częściej i coraz więcej różnych badań, bo kasę dodatkowo muszą na czymś przecież zbijać... W dniu 27.02.2025 o 19:54, galed12 napisał: lepiej odpuścić w Polsce jakichkolwiek lekarzy i robić to na własną rękę bo lekarz Ci w niczym nie pomoże. Jak ktoś ma źle zareagować na finsteryd (kiepskie libido itp) to lekarz i tak nic nie zaradzi. Dokładnie tak to wygląda. Co najwyżej może przepisać np. viagrę w przypadku impotencji, albo T dla wyjątkowo niskiego poziomu (poniżej normy) i zalecić ćwiczenia w burdelu z grubą puchatą burdel-mamą. Edytowane 1 Marca przez antydhtor interpunkcja Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members 2fast4you Napisano 25 Marca Autor Members Napisano 25 Marca Pora na aktualizacje równy rok od zabiegu Cytuj
Members 2fast4you Napisano 25 Marca Autor Members Napisano 25 Marca Tutaj jeszcze po użyciu pasty do włosów wygląda to tak: 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi