Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Beard Transplant | Dr. Devroye, HTS Clinic | Planned ~800 FUE | 11.2024

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
22 minuty temu, Faktura12 napisał:

Ja nie piszę o włosach na szyi w kontekście jakiś na karku, tylko po prostu mam zarost na więcej niż połowa frontu szyi.

Sorry, źle zrozumiałem. Ale to się nawet nie zastanawiaj bo jak  szacujesz tylko 200 graftów to to będzie jak nic, nawet jakby coś było widoczne. Tutaj w przypadku autora, z pewnością donor będzie cacy, ale to zobaczymy za jakiś czas.

2 godziny temu, Faktura12 napisał:

Czytałem też o tym lekarzu i widziałem jego robotę. Z jednej strony ekstra z drugiej ktoś narzekał, że miał blizny na donorze (klasyczny przeszczep skalp-skalp), bo chirurg był "niedysponowany" tego dnia.

Serio? Tzn. był nachlany albo na kacu podczas wykonywania zabiegu ? Pisał tak ktoś gdzieś dosłownie o tym ?

Swoją drogą, to widać, że nawet u mistrzów trzeba dobrze trafić, na dobry dzień lekarza itd...

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

To był wpis na reddicie osoby która robiła u niego zabieg, rzekomo w czasie kiedy przegrał jakiś proces i to go zdołowało chyba? Nie znajdę tego teraz, bo szukałem tego info dawno temu. Raczej nie chodziło o bycie pod wpływem czy coś w tym stylu.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Update po miesiącu i lekkim przystrzeżeniu strefy nieprzeszczepianej. Po około 3 tygodniach niektóre włosy wypadły lub się złamały (widać przy skórze wtedy bardzo krótki, ułamany przy samej podstawie, włos) - domyślam się, że proces jest podobny jak w przypadku HT, więc jestem ciekaw, jak będzie się to zmieniało na przestrzeni najbliższych miesięcy.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Edytowane przez Sado
  • EugeneInformatique changed the title to Beard Transplant | Dr. Devroye, HTS Clinic | Planned ~800 FUE | 11.2024
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • Members
Napisano

I jak tat to teraz wygląda po następnych dwóch miesiącach? I powiedz szczerze czy nadal masz jakiś niedosyt i czy rozmyślasz, że jednak można było dużo więcej graftów przeszczepić, zwłaszcza, że jest z czego pobierać.

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano (edytowane)
W dniu 8.06.2025 o 10:41, antydhtor napisał:

I jak tat to teraz wygląda po następnych dwóch miesiącach? I powiedz szczerze czy nadal masz jakiś niedosyt i czy rozmyślasz, że jednak można było dużo więcej graftów przeszczepić, zwłaszcza, że jest z czego pobierać.

Stan na dzisiaj. Czy mam niedosyt - co do gęstości: ani trochę. Ale za to sam obszar mógłby być większy - teraz dostrzegam wąski pas pomiędzy obszarem, gdzie zostało zagęszczone a moją naturalnie gęstą szyją, tuż przy linii szczęki - i tam jest wizualnie rzadziej. Może te 200 bym tam akurat dołożył, jak tak teraz myślę. 

1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.PNG

5.PNG

Edytowane przez Sado
  • Members
Napisano

Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale trzeba było brać te 200 więcej jak nic.  Możesz zapuścić dłuższą brodę i wtedy te rzadsze obszary zakryje. Zawsze też możesz to poprawić i dogęścić gdzie trzeba. Brodowego donoru wystarczyłoby z pewnością na drugie tyle graftów, albo nawet i na 3k.

• Members
Napisano
31 minut temu, antydhtor napisał:

Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale trzeba było brać te 200 więcej jak nic.  Możesz zapuścić dłuższą brodę i wtedy te rzadsze obszary zakryje. Zawsze też możesz to poprawić i dogęścić gdzie trzeba. Brodowego donoru wystarczyłoby z pewnością na drugie tyle graftów, albo nawet i na 3k.

Akurat z decyzji o 800 zamiast 1000 jestem zadowolony, bo sam nie wiem, czy wtedy te 200 nie poszłoby na zagęszczenie obecnego obszaru, a wtedy kontrast byłby jeszcze większy. Zrobić drugi przeszczep to żaden problem :) Może w przyszłym roku się zdecyduję, wszystko zależy od tego, czy będę miał czas. Dodatkowo chcę sobie sporo donoru na brodzie zostawić na przeszczep włosów za x lat (w ciągu najbliższych kilku chcę dogęścić koronę - donor na włosach powinien akurat na to starczyć, ale za 10 czy 15 lat pewnie już ciężko będzie coś wyłuskać, gdy łysienie postąpi dalej).