Members impreza 2024 Napisano 4 Maja Members Napisano 4 Maja Zauważyłem że z przodu mam rzadkie włosy czy to początek łysienia Cytuj
Members impreza 2024 Napisano 4 Maja Autor Members Napisano 4 Maja Dodam że tak rzadkie włosy mam tylko z lewej strony głowy z prawej jest ok Cytuj
Members irk98 Napisano 4 Maja Members Napisano 4 Maja Niestety ale raczej tak. Jeżeli nie masz takiej linii od urodzenia to wygląda to na Nw1. 1 Cytuj
Members impreza 2024 Napisano 5 Maja Autor Members Napisano 5 Maja 11 godzin temu, irk98 napisał: Niestety ale raczej tak. Jeżeli nie masz takiej linii od urodzenia to wygląda to na Nw1. Dodam że tak rzadkie włosy mam tylko z lewej strony głowy z prawej jest ok Cytuj
Members impreza 2024 Napisano 5 Maja Autor Members Napisano 5 Maja Według tego co moja mama mówiła to od urodzenia tak miałem ale ja zaczynam się tym martwić Cytuj
Members Razor17111 Napisano 5 Maja Members Napisano 5 Maja Niech dojdzie to do Ciebie, że linia Ci się cofa. Cytuj
Members irk98 Napisano 5 Maja Members Napisano 5 Maja 38 minut temu, Razor17111 napisał: Niech dojdzie to do Ciebie, że linia Ci się cofa. Nie trzeba tak niegrzecznie. Pokażę ci swoje zdjęcie. Mam tutaj 19 lat. To na osiemnastce u koleżanki. WSZYSCY po moim pytaniu "Ej stary, masz wrażenie, że łysieję?" odpowiadali, że mam paranoje i nic mi nie jest ,a a te leki powinienem odstawić. Cytując klasyka: i teraz bym kuhwa nie miał włosów. Cytuj
Members impreza 2024 Napisano 5 Maja Autor Members Napisano 5 Maja Czyli najlepiej co zrobić w takiej sytuacji jeśli linia włosów się cofa jak temu zaradzić. Czy przy tej sytuacji potrzeby będzie przeszczep włosów Cytuj
Members impreza 2024 Napisano 5 Maja Autor Members Napisano 5 Maja tutaj zdjęcie moich włosów w wieku 13 lat Cytuj
Members Razor17111 Napisano 6 Maja Members Napisano 6 Maja Irk- ja na przykład potrzebowałem właśnie takiej odpowiedzi. Długo nie dopuszczałem do siebie takiej myśli tym bardziej że u mnie w rodzinie wszyscy z czuprynami. Ten kto nie jest w temacie łysienia mógł tak powiedzieć, ale na Twoim zdjęciu wlasnie widać siano, miniaturyzację na głowie. Cytuj
Members antydhtor Napisano 19 Maja Members Napisano 19 Maja W dniu 5.05.2025 o 20:45, irk98 napisał: Mam tutaj 19 lat. To na osiemnastce u koleżanki. WSZYSCY po moim pytaniu "Ej stary, masz wrażenie, że łysieję?" odpowiadali, że mam paranoje i nic mi nie jest ,a a te leki powinienem odstawić. Cytując klasyka: i teraz bym kuhwa nie miał włosów. Miałem chyba nieco gorszy stan, choć w trochę późniejszym wieku (foto poniżej) i wyobraź sobie, że na takie pytania i rozważania, otrzymywałem dokładnie takie same odpowiedzi... Niestety jak ktoś sam się w porę nie skapnie i nie zainteresuje tym, i nie podejmie żadnych działań, tylko obudzi się z ręką w nocniku, to czasami nawet 5 x HT za w uj pieniędzy nie da przyzwoitych i zadowalających efektów. I niestety trzeba mieć swój rozum i nie polegać tylko na tym co tam inni w około ględzą, bo albo pierdolą farmazony, albo kompletnie się nie znają, bywa, że i chyba celowo złośliwie ''życzliwie'' doradzają... Niestety ale takie są realia co do tematu łysienia. @impreza 2024 Nie chcę być tutaj żadnym wieszczem ani prorokiem, ale tak to właśnie się zaczyna, i jest to ewidentnie łysienie AGA/MPB Czy NW1 czy gorsze stadium to też kwestia dyskusyjna. Ja rozumiem, że miałeś linię w ''dziobie'' od dziecka, ale na tej ostatniej fotce która jest ujęta z takiej perspektywy a nie innej, zaczyna to już wyglądać ohydnie (żeby nie powiedzieć tragicznie, bo ludzie mają przecież tragiczny stan NW6-7 i nawet 8 albo totalis)), bo tak jakby brakowało w tej jednej strony prawie połowy włosów i jest rzucający się w oczy zarys NW3 może w przyszłości NW3A jeśli nie postąpi do np. NW5. Dobrze, że interesujesz się tym i zaczynasz działać. I tak aby naprawić linię to raczej tylko HT w większości przypadków. W dniu 6.05.2025 o 10:11, Razor17111 napisał: Irk- ja na przykład potrzebowałem właśnie takiej odpowiedzi. Długo nie dopuszczałem do siebie takiej myśli tym bardziej że u mnie w rodzinie wszyscy z czuprynami. Ten kto nie jest w temacie łysienia mógł tak powiedzieć, ale na Twoim zdjęciu wlasnie widać siano, miniaturyzację na głowie. Takiej odpowiedzi jakiej potrzebujesz od nikogo nie dostaniesz w tej akurat kwestii tej choroby. I to zarówno od kogoś kto nie jest w temacie, jak i od ludzi co są, bo to przecież ''problem kosmetyczny'' czyli to samo co brak papieru w sraczu do wytarcia dupy, a nie choroba... I wyobraź sobie, że u mnie w rodzinie po obydwu stronach nie było przypadków blondyna, a pamiętam nawet prababkę. a jeśli chodzi o łysienie, to np. słynny ''Kojak'' miał takich braci, że nikt by nie powiedział, że to są jego bracia jeśli o włosy chodzi... Było wałkowane na forum kiedyś. Loteria genów jest często okropna i nie ma litości. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members impreza 2024 Napisano 20 Maja Autor Members Napisano 20 Maja To z tego co ja mam to da się to jakoś zrobić żeby przeszczepu włosów nie było czy tu już potrzebny jest przeszczep włosów Cytuj
Members antydhtor Napisano 21 Maja Members Napisano 21 Maja Bez chemii nie da się. Tylko przeszczep, zwłaszcza, że to są najgorsze obszary do leczenia. Standardowo fin plus minox, ew. jakiś dodatki, masaże, nakłuwanie, i HT. Jak nie chcesz stosować żadnych leków, to tylko HT, albo częściowy system włosów. Przy braku leczenia i robieniu HT miej na uwadze, że będzie to postępować i będzie potrzebny pewnie kolejny przeszczep, a donor nie jest niewyczerpalny. Przy dobrych wiatrach, słabe leki i jeden HT może dać radę na 10-15 lat, choć równie dobrze za 5 lat możesz mieć tylko kępkę na przodzie. Stopień miniaturyzacji pozostałych włosów zbadają w klinice HT. U jakiegoś trychologa ze sprzętem też można wykonać takie badanie, ale będzie wciskał gówno warte pierdoły i terapie za kupę kasy. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi