Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

dlatego ja w Twoim przypadku widzę to tak:

wieczorem przed spaniem mycie głowy + RU w KB solution Jakbym stosował tylko jedną rzecz to właśnie tak bym robił

Natomiast jeśli stosujesz coś jeszcze innego to sprawa wygląda tak:

rano mycie głowy + RU w KB solution

wieczorem gorący prysznic + Jakiś krem, np AHK lub ASC w kremie EMU (ewentualnie dermaroller)

Napisano

Pewnie pozostanę przy tych 3% RU to ile będę potrzebował RU na 100g tego pojazdu??

Ile gram powinno się stosować tego dziennie, biorąc pod uwagę zakola 2-5-3 nw? 0.5 ml powinno być ok?? Ważność tego pojazdu będzie do pół roku z tego co pisałeś,więc z tego co liczę na tyle wtedy by mi mniej więcej 100g wystarczyło??!

Dam sobie spokój z duta na razie tym bardziej ze RU już ponad 3 miesiące używam i jest ok, ma być wkrótce nowa dostawa i czekam tez na CB...

Co jeżeli chcę stosować minox- później po 30 min RU w tym pojeździe i po 5-6 godzinach AHK a na noc ASC... Czy to znaczy, że przed użyciem AHK musiałbym myć głowę??

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano
Pewnie pozostanę przy tych 3% RU to ile będę potrzebował RU na 100g tego pojazdu??

Ile gram powinno się stosować tego dziennie, biorąc pod uwagę zakola 2-5-3 nw? 0.5 ml powinno być ok?? Ważność tego pojazdu będzie do pół roku z tego co pisałeś,więc z tego co liczę na tyle wtedy by mi mniej więcej 100g wystarczyło??!

Dam sobie spokój z duta na razie tym bardziej ze RU już ponad 3 miesiące używam i jest ok, ma być wkrótce nowa dostawa i czekam tez na CB...

Co jeżeli chcę stosować minox- później po 30 min RU w tym pojeździe i po 5-6 godzinach AHK a na noc ASC... Czy to znaczy, że przed użyciem AHK musiałbym myć głowę??

to jest prosta matematyka, skoro chcesz mieć stężenie 3% to dajesz 3g Ru58841 oraz 97g pojazdu i mieszasz razem do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Taki gotowy produkt może stać do 6 miesięcy w temperaturze pokojowej, nie przechowuje się tego w lodówce.

Nie jest powiedziane ile gram trzeba stosować. Robisz to według własnego uznania żeby pokryć docelowy obszar.

Co do stosowania czegokolwiek zaraz po RU w KB solution to nie powinno się tego robić. Jeśli już musisz stosować minoxa, to daj go co najmniej 1h przed RU, a następny środek użyj dopiero wieczorem I nie musisz myć głowy po RU w KB solution, chodzi o to żeby nie naruszyć cienkiej struktury która utrzymuje długo RU w skórze głowy, nie wiadomo jak będzie reagować po kontakcie z innymi specyfikami w krótkich odstępach czasu.

Napisano

To będzie super rozwiązaniem dla mnie, bo wkrótce nie będę miał czasu na robienie RU w alkoholu i trzymanie tego wszystkiego zamrażarka/lodówka także super się zapowiada:)

2-3 g RU wezmę i będę chciał na pewno zrobić w tym pojeździe i 3% , jak coś to już ziom o tym będę Ci pisał na pm jak dojdzie paczka.

Z tym, że minox i po godzinie RU i dopiero min po 5-6 godzinach coś innego to też jakoś sobie myślę, że poradzę- mam nadzieję, że to RU będzie przynajmniej działać tak jak w alko albo i jeszcze lepiej:)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

w KB solution jest alkohol, nie ma natomiast PG, także penetrować skalp będzie dobrze, efekty powinny być lepsze niż w przypadku standardowego pojazdu, bez podrażnień spowodowanych glikolem propylenowym

Swoja drogą pojazd alkohol/pg/woda to już niestety przeżytek. Używany od ok 40 lat. KB solution jest nowym pojazdem (2008), stworzonym specjalnie dla substancji działających na łysienie/histuryzm/trądzik

• Members
Napisano

RU58841 stosować przed czy po zaaplikowaniu minoxidilu ?ma to jakiekolwiek znaczenie,chce stosować RU rano z minoxidilem i nie bardzo widzi mi sie odczekiwanie tu godzine tam 2 godziny itp jakieś rozwiązanie myślałem np RU i po 10 minutach minoxidil ,bądz na odwrót?wkoncu czesc ludzi miesza RU w minoxie ale jak to jest wtedy stabilne tego nie wiem;/

• Members
Napisano

zależy od pojazdu. Ale z tego co się dowiedziałem to sprawa ma się trochę inaczej gdy używasz minoksidilu w piance. Dopytam się jeszcze i dam Ci znać, ale póki co pozostaje przy tym co radziłem Angelowi

• Members
Napisano

OK super by było jak byś sie dowiedział jak z minoxem w piance ,odnośnie stosowania RU w standardowym pojezdzie -z doświadczenia wlasnego wcierka na bazie etanol/woda zdemineralizowana/glikol jest ok szybko sie wchłania wiec włosy nie są posklejane ,natomiast bez dodania wody sam etanol i glikol występują skutki uboczne standardowe u wielu osób -ból jąder ,tak wiec jak ktos uzywa w standardowym pojezdzie do polecam nie zapominać o wodzie destylowanej lub zdemineralizowanej.

Napisano

Używam bez wody i rzeczywiście miałem ból jąder, ale ostatnio przeszło i się nie pokazuje ani to ani ból pod pod żebrami, który miałem. Nie chcę zapeszać , ale oby tak dalej;)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

Z tego co wyczytałem na zagranicznych to minimalnie powinno się stosować 25mg/ml a najlepiej wydaje mi się 50mg/ml choć są tacy co uzywają ponad 100mg ale zależy to oczywiście od tolerancji organizmu i kasiory.

• Members
Napisano

nikt nie używa 100mg/ml... maksymalne stężenia jakie używają to 5%, Ci co piszą że zużywają dziennie ok 100mg to po prostu nakładają 2ml pojazdu...

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
Używam bez wody i rzeczywiście miałem ból jąder, ale ostatnio przeszło i się nie pokazuje ani to ani ból pod pod żebrami, który miałem. Nie chcę zapeszać , ale oby tak dalej;)

od RU ból pod żebrami ? to nie wątroba ? bo żeby wątroba bolała to trzeba czegoś na prawdę mocnego - wątroba nie jest unerwiona - dopiero jak "napuchnie" naciska na to co ją otacza...

• Members
Napisano

A właściwie mam takie dodatkowe pytanie, co się dzieje z RU, w światku medycznym, z tego co wiem były obiecujące wyniki, lek wchodził do 2 fazy itd... i całkowita cisza, wiadomo coś więcej?

• Members
Napisano

nie dzieje się nic więcej w świecie medycznym... Wyniki były rzeczywiście bardzo obiecujące, ale nagle wszystko się zatrzymało i już raczej nie ruszy Także napewno nie ma co się spodziewać że RU58841 będzie wprowadzone na rynek... Swoją drogą kilka lat temu było ono dostępne w chinach jako gotowy produkt do stosowania, ale też znikło (tak jakby komuś zależało żeby nie był dostępny dla szerokiej grupy ludzi... ;])

Napisano

Nie tylko było głośno o RU a i głośno było swojego czasu o Cyoctolu(nagle jakby zniknął) CB, Histogenie było wiele w niedalekiej przeszłości głośno, że zrobi swoje w przyszłości jednak nie pozwolą tak szybko zakończyć naszej walki/meki z tym dziadostwem i tylko wytrwali, walczący do ostatniego tchu bedą potrwafili sobie poradzić i przetrwać z włosami...

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

Jestem po pierwszej aplikacji RU w KB5 solution Zdecydowanie muszę przyznać ze jest to lepszy pojazd aniżeli standardowy który używałem przez około 4 dni...

Moje spostrzeżenia:

1.Wysycha dużo szybciej 5-10min

2.Leciutko skleja po wyschnięciu, ale po poruszeniu włosów od razu ten efekt znika

3.Podczas nakładania czuć że "coś działa", uczucie podobne do środków z małą zawartością mentolu

4.Nie zostawia białego osadu na włosach, który mogłem zaobserwować przy standardowym pojeździe alk/pg/woda

5.Łatwo się rozprowadza, 0,5ml pokryłem duży obszar włosów (coś ok. NW 4A)

• Members
Napisano

Może być stosowane, ale jakie będą efekty tego nikt Ci nie powie, chociaż NRF do RU na pewno się nie nadaje bo RU jest rozpuszczalne w etanolu.

Tak naprawdę każdy z tych środków powinien być to stosowane w pojazdach używanych w badaniach, żebyśmy mogli stwierdzić obiektywnie jak reagujemy na dany specyfik (czy podobnie jak w badaniach)