Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Ok, obiecane zdjęcia. Stan na 7.5 mies. po zabiegu, więc około 70-80% ostatecznego efektu. Wygląda to naprawdę świetnie w mojej ocenie na tym etapie, a nawet jeżeli nic już się nie poprawi to będę bardzo zadowolony Na co dzień nie widać absolutnie żadnych różnic między gęstością natywną, a obszarem biorczym, jedynie mocny flash z odległości niecałego pół metra w pewnym sensie pokazuje różnicę. Na innych zdjęciach, gdzie flash jest rzucony na powierzchnię włosów z normalnej odległości również różnicy nie widać.

906207095_wiatoDzienne.thumb.JPG.060af25b1d6e1be34c125e0ee3b26dc0.JPG

99678942_wiatoJarzeniowe.thumb.JPG.3fa59b91662be9a755a3b2348ed4461a.JPG

318155802_flashGra.thumb.JPG.03b566b3833fb092c896a68199531209.JPG

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

A jak blizna?

1547 FUT - Styczeń 2011 - Medical Hair - dr Pietruszko
2930 FUT - Maj 2012 - BHR - dr Bisanga
1645 FUE, 356 BHT - Luty 2013 - BHR - dr Bevin
1237 FUE, 1350 BHT - Maj 2014 - BHR - dr Bisanga
1000 FUE, 370 BHT - Styczeń 2022 - BHR - dr. Bisanga / dr. Kovas
---

8359 graftów (FUE/FUT) + 2076 BHT

• Members
Napisano
A jak blizna?

szerokość około 2mm czyli raczej standardzik. Miejscami wyrastają pojedyncze włoski. Przy ścięciu na 1-2 mm będzie widoczna, nie wiem jak 3-4, ale myślę, że do 5mm w górę już nie. W najbliższym czasie postaram się wrzucić jakieś zdjęcie z nią, ale nie bardzo wiem jak ująć, bo jak widzicie włosy mam nieco dłuższe.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

Napisano

No efekt super nie ma co. Widac, ze porzadna klinika, bo linie robia ladne i geste i dobrze to pokazuje Majette i Twoj stan. Tak w ogole doktor przed zabiegiem jaki stan w NW ocenil Twoj przypadek i obecnie linia jest zrobiona tak mniej wiecej na ile w skali NW?

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano
No efekt super nie ma co. Widac, ze porzadna klinika, bo linie robia ladne i geste i dobrze to pokazuje Majette i Twoj stan. Tak w ogole doktor przed zabiegiem jaki stan w NW ocenil Twoj przypadek i obecnie linia jest zrobiona tak mniej wiecej na ile w skali NW?

Nie rozmawialiśmy w ten sposób, także ciężko mi powiedzieć. U mnie poleciały zakola i przerzedził się nieco obszar między nimi, ale "środkowa" linia jako taka się nie ruszyła do tyłu (choć stała się rzadsza), więc po prostu reszta została do niej dopasowana, a środek dogęszczony.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

W przeciągu parę dni wrzucę najaktualniejsze zdjęcia. Generalnie z dnia na dzień jest coraz lepiej, mimo, że już jest naprawdę dobrze. Będą to zdjęcia z około 8 miesięcy i jednego tygodnia od zabiegu, także z pewnością należy oczekiwać jeszcze dalszej poprawy, natomiast na pewno nie tak spektakularnej jak w okresie 6-8 miesięcy.

• Members
Napisano

Możesz pokazać włosy zaczesane do przodu(na płasko) i do tego mokre? To chyba najbardziej pokaże różnice między przeszczepionymi a bocznymi. Bo teraz z tego co widać masz umyte, puszyste, do tego zaczesane do środka na irokeza lekkiego, więc duża kumulacja do środka nawet bocznych. Po prostu zasymulować jakbyś zmoknął w deszcz(ulewę).

• Members
Napisano
Możesz pokazać włosy zaczesane do przodu(na płasko) i do tego mokre? To chyba najbardziej pokaże różnice między przeszczepionymi a bocznymi. Bo teraz z tego co widać masz umyte, puszyste, do tego zaczesane do środka na irokeza lekkiego, więc duża kumulacja do środka nawet bocznych. Po prostu zasymulować jakbyś zmoknął w deszcz(ulewę).

Tzn. nie ma z tym problemu, ale czegoś nie rozumiem - ja właśnie "boczne" (chyba, że mamy na myśli coś innego) włosy miałem przeszczepione, dlatego według mnie takie zaczesanie na bok najlepiej pokazujee linię przeszczepionych włosów i ogólnie przeszczepione włosy.

Tak czy inaczej j/w, zrobię takie zdjęcie + zdjęcia z przedziałkami w różnych miejscach "frontal third", na mokro i sucho (to chyba najlepiej pokaże jak to wygląda). Po 12 miesiącach, bo wtedy tak naprawdę zobaczymy 90+% efektu.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • Members
Napisano (edytowane)
Skald jeśli możesz, przypomnij mi ile masz lat i od jak dawna tracisz/łeś włosy??

Odpowiem na pw.

Na tę chwilę wybiło 11 miesięcy od zabiegu, czyli efekt około 90%. W moim przypadku na pewno nie jest to jeszcze 100% efektu - przy linii włosów (a także dalej) widzę 2cm, cienkie włosy, które jeszcze 'wydorośleją'. Niemniej i tak jestem bardzo zadowolony na tę chwilę. Efekt jest bardzo naturalny i przy normalnym oświetleniu w niczym nie różni się od natywnych włosów. W pewnych warunkach (bardzo mocne światło, które często montowane jest w np. przymierzalniach) przyglądając się można oczywiście wypatrzyć różnicę (mimo starań dr. Poswala, nie jest to przecież naturalna gęstość), natomiast z pewnością osoba postronna nie zwróci na to uwagi jeżeli nie będzie się intensywnie wpatrywać z odległości 20 cm. Dzisiaj wrzucam parę poglądowych zdjęć. Sesja z przedziałkami, włosami mokrymi przyklepanymi, zdjęcie blizny etc. tak jak obiecałem po 12 miesiącach od zabiegu. Na zdjęciach włosy obcięte są na około 4-5cm (u góry, po bokach nieco krócej).

mokreCloseUp2.thumb.JPG.99dc41ffc096ffe02a47cdc2669965d6.JPG

mokreCloseUp.thumb.JPG.69b780014d589d604868e6fcb4b57aec.JPG

bok.thumb.JPG.140ec780d3356dc8af6b0124a2940f81.JPG

Edytowane przez Gość

• 4 months later...
Napisano

tez jestem zainteresowany updatem, zrób zdjęcia z mokrymi włosami zaczesanymi do tyłu i zdjęcia blizny.

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

Postaram się coś dla Was przygotować w najbliższym czasie Jestem bardzo zadowolony. Gdyby ktoś z Was chciał zobaczyć wyniki na żywo - zapraszam na Śląsk.

• 3 weeks later...
Napisano
Postaram się coś dla Was przygotować w najbliższym czasie Jestem bardzo zadowolony. Gdyby ktoś z Was chciał zobaczyć wyniki na żywo - zapraszam na Śląsk.

No i kiedy sie doczekamy?;p Ciekawe jak to wyglada przy koncowym etapie juz no;] Oczywiscie blizna tez bardzo interesuje nas;]

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

No i kiedy sie doczekamy?;p Ciekawe jak to wyglada przy koncowym etapie juz no;] Oczywiscie blizna tez bardzo interesuje nas;]

Postaram się coś wrzucić jeszcze przed wylotem, ale mam tyle rzeczy na głowie, że ledwo to jakoś spinam Tak czy inaczej potwierdzam to co słyszałem od dr Poswala i o czym czytałem wiele razy - po 12 miesiącach sytuacja stopniowo się polepsza, co teraz (17 miesięcy po ht) wyraźnie widzę

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Zgodnie z obietnicą, choć z drobnym poślizgiem. 16-17 miesięcy po HT. Co ważne nie będę dziś wrzucał zdjęć w normalnym świetle dziennym, bo w takowym wszystko wygląda idealnie, nie ma szans żeby ktoś zauważył różnicę między normalnymi włosami, a tymi przeszczepionymi (poniżej zdjęcie z 11 miesiąca to obrazujące). Wszyscy wiemy, że transplantacja włosów to przede wszystkim sztuka iluzji, przeszczepionych włosów jest od natywnych zwyczajnie mniej, więc w pewnych warunkach jakaś różnica musi być widoczna. Jako pierwsza (chyba? bo nie kojarzę tak dokładnej dokumentacji, ew. jedna z pierwszych ^^) uczciwie pokażę Wam jak to wygląda na włosach mokrych, wilgotnych + w ekstremalnych warunkach oświetleniowych halogen + flesz/bardzo mocne światło słoneczne.

Zaczynamy od przypomnienia normalnego światła. To zdjęcie pochodzi z 11 miesiąca, w tych warunkach oświetleniowych nie widać żadnej różnicy pomiędzy miesiącem 11, a 16 (bardzo skrupulatni doszukają się różnicy w hairline na korzyść tych z 16ego, ale trzeba się naprawdę dobrze przyjrzeć).

file.php?id=482&mode=view.

Dla przypomnienia też jak to wszystko wyglądało przed i krótko po zabiegu:

Start.thumb.JPG.6b071935d44d71e44bcccbedc08583b5.JPG

2012605107_pozabiegu.thumb.JPG.c1ebefab5644291e95defafe31c23f6a.JPG

poZabiegu.thumb.JPG.d746c1bfaab927781ab52a77c957cbc3.JPG

• Members
Napisano (edytowane)

Teraz już zdjęcia z miesiąca 16ego. Włosy na tych zdjęciach są o około 1/3 krótsze od tych z miesiąca 11stego, oczywiście bez jakichkolwiek kosmetyków typu żel czy lakier.

Po kolei:

Ekstremalnie mocne światło słoneczne.

Ekstremalnie mokre włosy + mocny halogen + flesz.

Mokre włosy + mocny halogen + flesz.

Włosy nie myte dwa dni + światło słoneczne + flesz.

+ inne konfiguracje

Jeżeli ktoś powątpiewa - nie ma problemu żeby spotkać się ze mną "na żywo"

SloneczneMocne1.thumb.JPG.4e68bc7fd7b337804ab3dfa490aaa918.JPG

SloneczneMocne2.thumb.JPG.3333c10038051fec57f094b43796b647.JPG

SloneczneMocne3.thumb.JPG.39654043ed26570524379faeff427379.JPG

megaMokre.thumb.JPG.e01818073ea991a078cbff9f5e5207fe.JPG

Mokre.thumb.JPG.a62a274493a80d5686b94809cd9eeb89.JPG

263185712_doGryMokre3.thumb.JPG.c215b4b26dcd3cc858b12ee1d72394cb.JPG

1170776828_doGryWilgotne.thumb.JPG.adae8cc1a2a144bed49a14e3fbe0ec44.JPG

804093304_prawiesuchewd.thumb.JPG.38145398443c598ec97acbf36fc896c2.JPG

rozrzuconeSuche.thumb.JPG.76307594b65b30a77e7056166fb2843a.JPG

1511958354_wilgotnewd.thumb.JPG.e21cf0f66196a2fe57a3680a782e429d.JPG

Edytowane przez Gość

Napisano

Zajebiste wlosy gestosc/linia tak jakby nw 1 ale wyglada to naprawde naturalnie i bedzie ladnie wygladac wraz z wiekiem, nw 0 nie bardzo jest dobre patrzac na to, ze starzejemy sie itd, poza tym wydaje mi sie, ze w Indiach robia jedne z lepszych linii:)

Jezeli chodzi o Twoj stan to miales masakre na glowie prawie nw 4 a tyle graftow wystarczylo, zeby z tego zrobic praktycznie linie i gestosc nastolatka, pewnie super zadowolony musisz byc, bo kazdy na tym forum takie wlosy by chcial miec;]

Niestety zadna kuracja juz nie odda mi takich wlosow, ale jak widac z pomoca chirurga mozna zdzialac cuda:)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med