Members loki16-17 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 Witam, Jestem po zabiegu u Marala w Turcji, jesli ktos ma jakies pytania odnosnie zabiegu,kliniki, etc. prosze zadawac, gdyz sam nie bylem pewny w 100%, a teraz mam wiedze przetestowana na wlasnej skorze.Pozdrawiam!!! Update co tydzien postaram sie robic. Cytuj
Members motogrzes24 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 hej ile kosztoał cie zabieg + przelot? i jak długo trzeba sie umawic zeby tam pojechac. pozdraiwam Cytuj
Members speed201 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 Przod powinien byc ok ale na korone cos malo tych graftow... Doktorek nie chcial wiecej wszczepic czy Ty nie chciales ? Cytuj
Members loki16-17 Napisano 17 Października 2016 Autor Members Napisano 17 Października 2016 (edytowane) A wiec zabieg kosztowal 2100 euro plus 1100zl za przelot.Hotel, przejazdy z lotniska do hotelu z hotelu do kliniki wszystko w cenie.Co do terminow, to wyslalem im skan biletu tydzien wczescniej i nie bylo problemu. Co do ilosci na korone poszlo tam malo gdyz mam 25 lat i nie chcialem wyczerpac donoru, w przyszlym roku planuje drugi zabieg ale zobaczymy jak sie rozwinie lysienie, zeby tez nie uszkadzac tego co tam jeszcze troszke jest.W tym zabiegu chcialem sie skupic tylko na przodzie. Takze odrysowali mi linie czola i linie gdzie nic nie bylo na srodku glowy i tu polozylismy najwiekszy nacisk, a to co wyjeli i juz tam nie upchneli poszlo na korone. Edytowane 17 Października 2016 przez Gość Cytuj
Members motogrzes24 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 a jak bariera jezykowa ?podstawy wystarcza ? Cytuj
Members loki16-17 Napisano 17 Października 2016 Autor Members Napisano 17 Października 2016 Zdecydowanie wystarcza, Oni wiedza co maja robic jednak jesli masz jakies zaawansowane pytania czy oczekiwania, to w Twojej intencji jest to zeby dobrze im to wytlumaczyc, ale naprawde jesli sie wachasz, czy cos to powiem Ci szczeze, ze nie ma obaw odnosnie co do Tego kraju, kliniki, juz nie mowie o tym jak stanelem przed lustrem po zabiegu to tak jakbym na nowo sie urodzil, pewnie wiesz o czym mowie skoro szukasz wyjscia z lysiny, to pewnie masz spore kompleksy i dyskomfort, nie zastanawiaj sie tylko dzialaj. Zobaczymy jak bedzie z odrostem u mnie, ale odrzylem na nowo zyskalem pewnosc siebie tylko po samym fakcie ze sie odwazylem. Chodz ludzie w Polsce patrza sie dziwnie mysla, ze nie dostrzegam ich spojrzen ale to ich pech ja chcialem cos zmienic w swoim zyciu i to zrobilem, takze nie przejmuj sie innymi, bo to Ty masz byc szczesliwy, bo kto jest najwazniejszy w Twoim zeyciu??? tak Ty !!! Cytuj
Members matias21 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 to widzę teraz wszyscy do Marala będą latać a no i sam pamięta siebie jak odwieźli mnie do hotelu i w lustrze zobaczyłem włosy i zarys linii byłem mega zajarany Cytuj
Members motogrzes24 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 no planuje jakoś po nowym roku sie wybrać ale jest kilka godnych uwagi klinik ale pewnie tez zdecyduje się na marala. Cytuj
Members loki16-17 Napisano 17 Października 2016 Autor Members Napisano 17 Października 2016 Szczerze matias21 gwoździem do podjęcia decyzji co do kliniki był Twój wątek kilkanaście razy go całego oglądałem, do tego jeszcze inne zagraniczne fora między innymi francuskie z fotorelacjami, które utwierdzily mnie, że warto zaryzykować w najgorszym wypadku zetne się na zero nie powinno być źle, ale będzie dobrze jeszcze walne w przyszłym i zobaczymy jak donor pozwoli, ale mam zarost i klatkę tez zarosnieta wiec wrazie czego bht, ale to już dalszy pomysł i inna klinika narazie trzeba uzbroić się w cierpliwosc Cytuj
Members przemox78 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 Hej Loki!Ja już wróciłem od Marala. Zabieg miałem niecałe 2 tygodnie temu, dziś już bez strupków. Poki co jestem mega zadowolony, czekam na efekty za pol roku Też myślę, że za rok zdecyduje się na kolejny przeszczep body bht ok 2000 graftów w dobrej klinice specjalizującej się w tym- w Brukseli lub na Cyprze. Tanio oferuja bht w GetFue ale u nich są bardzo słabe efekty. Cytuj 40 lat4 zabiegi HTŁącznie przeszczepione już 11235 graftów.Zoxin Med, Babydream ShampooBiotynaZielona herbata
Members loki16-17 Napisano 17 Października 2016 Autor Members Napisano 17 Października 2016 A przemox powiedz jak z miejscem co ci przenieśli czerwone mocno, pytam odnośnie powrotu do pracy Cytuj
Members przemox78 Napisano 17 Października 2016 Members Napisano 17 Października 2016 Ja nie mam nic czerwonego, jak ktoś nie wie to nic nie zauwazył, jedynie włosów mniej na donorze, ale głównie ja to widze, a nie postronne osoby Cytuj 40 lat4 zabiegi HTŁącznie przeszczepione już 11235 graftów.Zoxin Med, Babydream ShampooBiotynaZielona herbata
Members loki16-17 Napisano 23 Października 2016 Autor Members Napisano 23 Października 2016 Zgodnie z obietnica cotygodniowy update niedzielny. Donor lekko szczypie, strupki gora zaczynają pomału się obsypywac, codzinne nakładam Lotion body na 30 min po czym nakładam szampon o pH 5.5 i splukuje. Cytuj
Moderators Nerd Napisano 23 Października 2016 Moderators Napisano 23 Października 2016 Wincyyyyj zdjec!!! Cytuj -------------------------------Mój temat:Klik Kuracja:Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)
Members Marianpl2 Napisano 25 Października 2016 Members Napisano 25 Października 2016 Super efekt, pewnie niedługo będzie nas więcej!Jeśli ktoś jest odważny i też chciałby podjąć tą samą decyzje, piszcie śmiało! Jestem zdecydowany też lecieć do Marala:) Cytuj
Members motogrzes24 Napisano 25 Października 2016 Members Napisano 25 Października 2016 Ja zamierzam w styczniu;) Cytuj
Members loki16-17 Napisano 26 Października 2016 Autor Members Napisano 26 Października 2016 Chlopy czym mozna nawilzac zamiast bepanthenu body lotion poniewaz mi sie konczy, prosze o szybka odpowiedz Cytuj
Members yot Napisano 27 Października 2016 Members Napisano 27 Października 2016 Hej, coraz bardziej przekonuję się że to ma sens Jak Ci ocenili donor? Ile na cm2? -- 27 paź 2016, 20:16 -- Hej, coraz bardziej przekonuję się że to ma sens Jak Ci ocenili donor? Ile na cm2? Cytuj
Members maras056 Napisano 30 Października 2016 Members Napisano 30 Października 2016 I jak postęp? Cytuj
Members loki16-17 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Members Napisano 2 Listopada 2016 Przepraszam,ze nie dodałem zdjęć w ND, zrobiłem sobie urlopik:) co do stanu włosy lecą także standard tył lekko czerwony przód nic. Cytuj
Members Student93 Napisano 11 Listopada 2016 Members Napisano 11 Listopada 2016 No zaczyna to spoko wyglądać, życze mega odrostów, chciałbym pytanie skierować do autora postu ale głównie forumowiczów. Skąd się bierze ta różnica cen? Dr Maral za 3300 graftów robi za 2100 euro a np. dr Maras na Cyprze za 3300 graftów by wziął 9900 euro to naprawdę spora różnica. Również zastanawiam się nad wyborem kliniki, priorytetem jest dla mnie JAKOŚ wykonania zabiegu, jednakże słyszałem, że dr Maral też jestem dobrym specjalista, więc skąd ta dysproporcja cen? w czym tkwi haczyk drodzy forumowicze? Oczywiście jak pisałem najważniejsza jest dla mnie JAKOŚĆ a potem cena, ale oczywiście nie chciałbym bezsensownie przepłacać, jak można tyle kasy zaoszczedzic? proszę o opinie Cytuj
Gość Napisano 12 Listopada 2016 Napisano 12 Listopada 2016 Hej Student93,różnica w cenie polega na tym, że w GetFue czy u Marala wyciągają urządzeniem mechanicznym, a w HDC czy BHR manualnie.Manualna ekstrakcja jest bardziej dokładna, a to wymaga więcej czasu i koncentracji. Dzięki mechanicznemu FUE na początku możesz znacznie zaoszczędzić, ale później dopłacisz dwa lub trzy razy tyle na zabiegi naprawcze, jak w przypadku tego forumowicza:viewtopic.php?f=23&t=2504&p=30522&hilit=lipiec+2016+dr#p30522 Oczywiście 'wyplewionego' donoru nie da się naprawić.Poza tym przy mechanicznym FUE bardzo duża część graftów ląduje w śmietniku w wyniku przecięcia.Pozdrawiam! Cytuj
Members thorgal Napisano 12 Listopada 2016 Members Napisano 12 Listopada 2016 morehair - ale Ty głupoty piszesz aż szkoda komentować, jestem po zabiegu 2700 grafow u marala w marcu i nic nie mam zamiaru poprawiać, dlaczego bzdury wypisujesz Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 12 Listopada 2016 Napisano 12 Listopada 2016 morehair - ale Ty głupoty piszesz aż szkoda komentować, jestem po zabiegu 2700 grafow u marala w marcu i nic nie mam zamiaru poprawiać, dlaczego bzdury wypisujesz Chlop nie wie jak zachecic ludzi do "swojej" kliniki to najlepiej zrobic antyreklame innym klinikom... Coz wiadomo, ze bhr,hdc bedzie mialo moze i lepsze efekty niz te tansze kliniki jednak roznica cen jest zabojcza ! Nie kazdy moze sobie pozwolic zaplacic za 2k graftow 30 tys zl , ale 10tys to juz kazdego moze stac Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Szalom Napisano 14 Listopada 2016 Members Napisano 14 Listopada 2016 Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale w wątku, do którego zalinkował morehair mowa jest chyba o zabiegach dogęszczających, a nie naprawczych. Autor napisał, że to jego trzeci zabieg, a gdyby nie pierwsze dwa to byłby praktycznie łysy jak kolano (a przynajmniej tyle informacji wynika z pierwszego posta). Poza tym specjalistą nie jestem, ale efekt zabiegu zależy chyba bardziej od umiejętności i doświadczenia chirurga niż od tego czy użyje metody manualnej czy automatycznej. No i po wizycie u Marala chyba każdy z tego forum odrost miał, a duży wpływ na to ma też to jak pacjent dba o sprawę już po zabiegu przeszczepu, zwłaszcza przez pierwsze miesiące... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi