Members matias21 Napisano 22 Grudnia 2017 Members Napisano 22 Grudnia 2017 bardziej chodzi o to, że przy mechanicznym pobieraniu jest ono dużo szybsze i mniej dokładne i czasami pobierają za dużo graftów blisko siebie przez co są takie jakby bardziej przerzedzone plamy, ale jak masz dobry donor i robisz pierwsze HT to raczej ciężko spieprzyć tym bardziej, że raczej grafty u takiego Marala pobierają doświadczone osoby choć może im się też zdarzyć gorszy dzień czy też przemęczenie. Cytuj
Members Leitro87 Napisano 22 Grudnia 2017 Members Napisano 22 Grudnia 2017 mógłbyś wstawić jakieś lepsze zdjęcie z odsłoniętą linią ? Cytuj
Gość Napisano 23 Grudnia 2017 Napisano 23 Grudnia 2017 bardziej chodzi o to, że przy mechanicznym pobieraniu jest ono dużo szybsze i mniej dokładne i czasami pobierają za dużo graftów blisko siebie przez co są takie jakby bardziej przerzedzone plamy, ale jak masz dobry donor i robisz pierwsze HT to raczej ciężko spieprzyć tym bardziej, że raczej grafty u takiego Marala pobierają doświadczone osoby choć może im się też zdarzyć gorszy dzień czy też przemęczenie. Dziura to dziura i takich mamy medyków Cytuj
Gość Napisano 23 Grudnia 2017 Napisano 23 Grudnia 2017 https://www.hairtransforum.com/forum/ha ... 3-hairloss przyklad przeoranego donoru po mechanicznym fue u dr Marala, dalej twierdzisz ze nie ma roznicy miedzy mechanicznym a manualnym ? Cytuj
Members johnp557799 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Members Napisano 23 Grudnia 2017 Nadal uwazam ze wieksza role odgrywa doswiadczenie technika, niz urzadzenie. Wesolych Swiat! Cytuj
Gość Napisano 23 Grudnia 2017 Napisano 23 Grudnia 2017 moze byc najbardziej doswiadczony technik na swiecie a i tak przeora donor bo robi to mechanicznie wesolych swiat Cytuj
Members johnp557799 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Members Napisano 23 Grudnia 2017 moze byc najbardziej doswiadczony technik na swiecie a i tak przeora donor bo robi to mechanicznie poddaje sie w tej dyskusji. mysle ze jest bezowocna. Cytuj
Gość Napisano 23 Grudnia 2017 Napisano 23 Grudnia 2017 moze wstaw swoj donor po zabiegu, jestem pewien ze bedzie wygladal tak samo jak w podanym linku Cytuj
Members wrobel Napisano 23 Grudnia 2017 Members Napisano 23 Grudnia 2017 Wydaje mi się, że każdy kto myśli, że po przeszczepie jakimkolwiek np. 3000 graftów będzie się mógł golić na króciutko jest poprostu naiwny. Zawsze będzie to widać, po micro może bardziej niż po manualu ale jednak. Ja mam to generalnie gdzieś bo jest to jeden z kompromisów wykonania tego zabiegu. Miałem znajomego, który przeszczepu nie miał i pomimo dobrych włosów ma strasznie przerzedznony donor i jakieś czerwone plamki na nim. Czasem ktoś się go spytał co to jest itp. ja nigdy na to uwagi sam nie zwróciłem. Mój donor po ekstrakcji ponad 3tys graftów wygląda lepiej niż jego bez przeszczepu. Tak jak ktoś tutaj napisał, że HT to taka iluzja trochę i się z tym zgadzam. Dużo ludzi jest rozczarowanych bo zrobił przeszczep, goli się jak zawsze na 3mm i narzeka, że wygląda źle. Zrobisz przeszczep musisz się liczyć z noszeniem raczej dłuższych włosów i jakimś tam manipulowaniem długością żeby uzyskać jak najlepszy efekt. Nie da się odwrócić np. 10 lat łysienia tak żeby nie było nawet znaku, kto myśli inaczej nie powinien wogóle myśleć o HT bo pewnie będzie rozczarowany. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Gość Napisano 23 Grudnia 2017 Napisano 23 Grudnia 2017 Wydaje mi się, że każdy kto myśli, że po przeszczepie jakimkolwiek np. 3000 graftów będzie się mógł golić na króciutko jest poprostu naiwny. Zawsze będzie to widać, po micro może bardziej niż po manualu ale jednak. Ja mam to generalnie gdzieś bo jest to jeden z kompromisów wykonania tego zabiegu. Zrobisz przeszczep musisz się liczyć z noszeniem raczej dłuższych włosów i jakimś tam manipulowaniem długością żeby uzyskać jak najlepszy efekt. Myslisz sie, moj kolega mial 2500 gr wyciadniete w HDC i nie widac sladow nawet przy scieciu tylu i bokow na zero lub 3 mm, sa tylko rzadsze wlosy ale inaczej sie nie da, ja rowniez gole tyl i boki na zero czasem 3 mm (pomimo blizny z tylu po stripie), ale dlugosc wlosow w tych miejscach powyzej 3 mm jest dla mnie nieakceptowalne poniewaz mam cienkjie wlosy i cofniete skronie, mysialbym miec temple piki zrobione zeby naprawic ten defekt Cytuj
Members johnp557799 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Members Napisano 23 Grudnia 2017 Nic dodac nic ujac. Dzieki Wrobel! Cytuj
Members Tepeeno Napisano 5 Stycznia 2018 Members Napisano 5 Stycznia 2018 Maral moze donor przeorał ale efekt KOSA Cytuj
Moderators Nerd Napisano 11 Stycznia 2018 Moderators Napisano 11 Stycznia 2018 Gdzie jest twoje zdjęcie? Nie widzę. Cytuj -------------------------------Mój temat:Klik Kuracja:Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)
Members johnp557799 Napisano 15 Stycznia 2018 Autor Members Napisano 15 Stycznia 2018 Czesc Wszytkim, Dzisiaj mija 5 tygodni od mojego zabiegu. Fotki nie sa super jakosci za co z gory przepraszam. Tyl ladnie rosnie (i szybko). Na poczatku byl troche wysuszony wiec stosowalem na noc aloes (nie pomagal) i mieszanine olejkow z witamina E. Jest lepiej. Przod: wiekszosc wlosow wyleciala, widoczne zaczerwnienie utrzymuje sie. Dr Cinik polecil Aspirine, ale nie sadze by to pomoglo. Pozdro! Cytuj
Moderators Nerd Napisano 15 Stycznia 2018 Moderators Napisano 15 Stycznia 2018 Jestem ciekaw jaki będzie efekt. Na razie to wiadomo - początki Cytuj -------------------------------Mój temat:Klik Kuracja:Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)
Members johnp557799 Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Members Napisano 29 Stycznia 2018 niewiele sie zmienilo przez ostanie 2 tygodnie. Cytuj
Members johnp557799 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Members Napisano 4 Lutego 2018 Witam! Brak widocznych zmian od ostatniego uaktualnienia. Jedyne osiagniecie - udalo mi sie zrobic wyrazniejsza fote lol Mam nadzieje ze cos sie ruszy miedzy 3 a 4-tym miesiacem. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 Dlugo to zaczerwienienie strasznie Ci sie utrzymuje. Srodowisko zauwaza/pytaja? Rowniez mam nadzieje i tego zycze, zeby wyrosla szopa porzadna z tego . Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members johnp557799 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Members Napisano 5 Lutego 2018 zaczerwienienie mnie dobija. mam nadzieje ze za dwa miechy bedzie poprawa.Po czesci tak intensywne zaczerwnienie jest wynikiem duzej gestosci, szczczegolnie na lini. nose non-stop bejsbolowke, wiec nikt nie pyta Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 5 Lutego 2018 Napisano 5 Lutego 2018 No to zeby ta spora gestosc odbila sie na mega odroscie. Szczesciarz z Ciebie u mnie po 2 tyg wychodze do swiata ludzi bez mozliwosci jakiegokolwiek nakrycia glowy wiec bede musial sie psychicznie przygotowac patrzac jak to bedzie u mnie podobnie wygladac. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members johnp557799 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Members Napisano 5 Lutego 2018 podstawowy blad ktory popelnilem to brak przygotowania co bedzie po przeszczepie. Urlop w grudniu i przerwa swiateczna to idealny czas na przeszczep, ale w styczniu trzeba bylo wrocic do pracy i nie mialem pojecia co robic. nie wiem co gorzej wyglada bejsbolowka rozmiar XL czy ugly duckling. Chyba mialem ukryta nadzieje ze zaczerwienienie zniknie w ciagu miesiaca. jak mialbym spoko ludzi w pracy, to pewnie wspomnialbym przed przeszczepem zeby nie bylo szoku. jednak u mnie w robocie za duzo zjebow. Cytuj
Members marcinekk Napisano 5 Lutego 2018 Members Napisano 5 Lutego 2018 Powiem wam że ja po 3 tygodniach poszedłem do pracy i było spoko. Oczywiście ja widziałem u siebie zaczerwienienie ale inni chyba nie. Dostrzegł bym te spojrzenia. Kwestia indywidualna Cytuj
Members wrobel Napisano 5 Lutego 2018 Members Napisano 5 Lutego 2018 Świat jest pojebany, wiecznie się człowiek przejmuje ludźmi. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Moderators Nerd Napisano 5 Lutego 2018 Moderators Napisano 5 Lutego 2018 To jest bardzo indywidualna kwestia. Czasami znajomi zauważą czasami nie. Też każdy ma inne zaczerwienienie. Jeden mocniej, drugi bardziej. Przy mniejszych obszarach. Jak np. ja teraz. To warto jednak zapuścić włosy jeśli ma się w miarę z czego zapuścić. Aktualnie grzywka mi przykrywa robiony przód. Czapkę noszę tylko na potrzeby tego jak mi wieje wiatr i to odsłania. Cytuj -------------------------------Mój temat:Klik Kuracja:Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)
Rekomendowane odpowiedzi