Members Godzimir Napisano 17 Sierpnia 2018 Members Napisano 17 Sierpnia 2018 Przebywam obecnie w UK. W Polsce brałem Propecię, a potem Nezyr. Co możecie mi polecić w Anglii? Jest tu oczywiście Propecia, ale wolałbym coś tańszego, odpowiednik Nezyru. Chodzi mi o lek zawierający finasteryd, a przeznaczony na łysienie, a nie na prostatę. Cytuj
Members pwl Napisano 18 Sierpnia 2018 Members Napisano 18 Sierpnia 2018 Pomiędzy lekami na prostatę a tymi na łysienie jedyna różnica to dawka. 5 mg dzielisz na 4 u masz 1.25 mg więc mniej więcej dawkę używaną na łysienie. Cytuj
Members kac3per Napisano 18 Sierpnia 2018 Members Napisano 18 Sierpnia 2018 Godzimir, a jak Nezyr się sprawował? Ja brałem Propecie killa lat, potem miałem 3 tyg przerwę, a po niej na Nezyr wskoczyłem. Na Nezyrze jestem od 5 tyg. Zaobserwowałem lekkie pogorszenie, włosy stały się wiotkie i cienkie. Nie wiem czy to przez 3 tyg przerwe kiedy nie brałem fina czy też Nezyr na mnie mniej działa. -- 18 sie 2018, 10:10 -- Nazwa leku: Finasteride 1 mg film-coated tablets Firma: Generics UK T/A Mylan Address Building 4, Trident Place, Mosquito Way, Hatfield, Hertfordshire, AL10 9UL Telephone +44 (0)1707 853 000 Medical Information Direct Line +44 (0)1707 853 000 Customer Care direct line +44 (0)1707 853 000 select option 2 Stock Availability +44 (0)1707 853 000 select option 2 WWW http://www.mylan.com Fax +44 (0)1707 261 803 Medical Information e-mail info@mylan.co.uk Medical Information Fax +44 (0)1707 261 803 Cytuj
Members Godzimir Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Members Napisano 19 Sierpnia 2018 Dziękuję za informacje Kacper. Teraz już wiem co mam kupić. A teraz co do Nezyru. Stosowałem go jakoś tak od jesieni 2014 r. i też zauważyłem gorsze efekty w porównaniu z propecią. Włosy stały się słabsze i bardziej się przerzedziły. Z drugiej strony nie zauważyłem jakoś drastycznego pogorszenia sytuacji, ale jednak coś jest nie tak skoro nawet bliskie mi osoby zauważyły, że włosy mi się bardziej przerzedziły, zwłaszcza na czubku. Ja też zauważyłem powiększenie się zakoli. Poza tym w czasie zażywania propecii miałem na zakolach pewien jakby meszek i drobne, krótkie włoski. W czasie zażywania nezyru to wszystko znikęło. Generalnie to nie wiem jak to wyjaśnić, przecież i w propecii i w nezyrze jest ta sama substancja czynna czyli fiansteryd. Wszystko więc powinno być tak samo. Widzę teraz, że nie tylko ja mam negatywne doświadcznie z nezyrem. Nie wiem, czy w takim razie powinienem powrócić do propecii?Oczywiście teraz kupię ten finasteryd. Zobaczym jak zadziała. Ciekawe, że tutaj w UK finaseryd jest pod nazwą własną, a nie jakąś inną. Cytuj
Members kac3per Napisano 20 Sierpnia 2018 Members Napisano 20 Sierpnia 2018 Ja wracam do Propeci. Szkoda, że Nezyr nie zadziałał. Być może jak ktoś rozpoczyna kurację od Nezyru to idzie to w miarę ok. Może organizm przyzwyczaja do stężenia leku we krwi. Natomiast wiem że dopuszczalne są drobne wahania wchłanialności pomiędzy oryginałem i zamiennikiem. Natomiast te właśnie wahania mogą także doprowadzić do zmniejszenia efektywności kuracji. Nie chodzi tu o to, że lek nie będzie działał w ogóle. On będzie działał ale nie uzyska sie maksymalnych efektów jakie daje lek oryginalny. -- 20 sie 2018, 12:40 -- Na Propeci włosy zagęściły się, stały się grubsze i miałem odrosty. Nie mówię, że zamienniki są złe ale w tej kuracji trzeba odmowić Nezyrowi 100% skuteczności względem oryginału. Dlatego uważam, że najskuteczniejsza metoda jeśli chodzi o finasteryd to:1) Proscar 5 mg dzielony na 4 lub 5 części, albo2) Propecia 1 mg. -- 20 sie 2018, 12:52 -- Oba leki produkuje ta sama firma. Także mamy 2 warianty: tańszy i droższy. Jeśli ktoś nie chce przepłacać i ma możliwość przepisania sobie Proscaru to jest najlepsza droga. Innym pozostaje Propecia. Jeśli one nie pomogą to wtedy należy szukać innego rozwiązania. Dlatego w mojej ocenie nie powinno kuracji zaczynać od zamiennika. Cytuj
Members Godzimir Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Members Napisano 23 Sierpnia 2018 Myślę, że masz rację. Na razie kupię ten finasteryd i zobaczę jak po tym będą wyglądać włosy. Jeśli efekt będzie słaby to też wracam do propecii. Przy nezyrze włosy co prawda nie wychodzą na masową skalę jak na początku łysienia, gdy nic nie brałem, jednak się osłabiły i przerzedzają pomału. Uważam, że w moim jak i Twoim przypadku nezyr spowalnia tylko wypadanie włosów, natomiast propecia blokowała wypadanie całkowicie. Cytuj
Members ElChapoGuzman Napisano 23 Sierpnia 2018 Members Napisano 23 Sierpnia 2018 Uważam, że w moim jak i Twoim przypadku nezyr spowalnia tylko wypadanie włosów, natomiast propecia blokowała wypadanie całkowicie. Skończta pierdolić bo mnie na sranie bierze, wpierdalajcie sobie tam propecie za 200 zł i nie pierdolcie takich kocopołów, substancja aktywna (finasteryd) jest ta sama czy w Proscarze czy w Propecii Cytuj
Members dandinho Napisano 23 Sierpnia 2018 Members Napisano 23 Sierpnia 2018 On będzie działał ale nie uzyska sie maksymalnych efektów jakie daje lek oryginalny. co za bzdury, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, sprobuj androstatinu albo do konca zycia prezplacaj za propecie Cytuj
Members antydhtor Napisano 26 Sierpnia 2018 Members Napisano 26 Sierpnia 2018 będzie działał ale nie uzyska sie maksymalnych efektów jakie daje lek oryginalny. Dlatego jo żym zawsze żar i bierę do ty pory tylko łorginalne łeki. Bo chodzi mi właśnie o maksymalne efekty. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi