Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

łysienie u mnie zaczęło się z 2-3 lata temu, zakola nie wyglądają źle, da się je zamaskować bo z przodu mam w miarę gęste włosy, niestety korona wygląda coraz gorzej, jakiś rok temu przyspieszyła i włosy lecą w tym miejscu. Od miesiąca zacząłem stosować Fina i nizoral. Włosy wydają się nieco gęstsze, albo mi się wydają. Zamierzam przejść na minoxa i do tego użyć dermapen. Co mi polecacie i czy jest szansa to uratować, czy zbierać pieniądze na przeszczep?

• Members
Napisano

Moim zdaniem póki co kontynuuj kurację z finem i minoxem. Na tył, tam gdzie już masz przerzedzenie proponuje na jakiś czas kupić mikrowłókna i nie będzie śladu po prześwicie. Ja zwykle kupuję mikrowłókna lucianohair i jest git.

• Members
Napisano
Moim zdaniem póki co kontynuuj kurację z finem i minoxem. Na tył, tam gdzie już masz przerzedzenie proponuje na jakiś czas kupić mikrowłókna i nie będzie śladu po prześwicie. Ja zwykle kupuję mikrowłókna lucianohair i jest git.

Od siebie polecam mikrowłokna Glovis w sprayu, wczoraj podczas deszczu wytrzymały mi na łbie mimo mokrej głowy, z tym że trzeba umiejętnie tym psikać żeby nie zrobić sobie większego kuku strumieniem powietrza.

• Members
Napisano
masz jeszcze na tyle duzo wlosow ze jak bedziesz dobrze ,,wspolpracowal '' z finem to korone bedziesz mial taka ze nawet nikt nie zauwazy ze tracisz wlosy
1mg Fina dziennie?
  • Members
Napisano

korona najłatwiejssza do zamaskowania

sewich na ebayu uk

moja nowa mocna kuracja:

- szampon ziołowy

- witaminki

- nanogen lub sewich

Na takiej kuracji, łysienie mi nie straszne!

• Members
Napisano
masz jeszcze na tyle duzo wlosow ze jak bedziesz dobrze ,,wspolpracowal '' z finem to korone bedziesz mial taka ze nawet nikt nie zauwazy ze tracisz wlosy
1mg Fina dziennie?

tak , 1mg to najbardziej pewna dawka , tzn masz najwieksze szanse na optymalne efekty.

• Members
Napisano
tak , 1mg to najbardziej pewna dawka , tzn masz najwieksze szanse na optymalne efekty.

Nie zgodzę się z tym, że to najbardziej pewna dawka, bo to bzdura.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Według filmu optymalna dawka wystarczająca żeby zbić dht jest 1mg/3 razy na tydzień i w przeciągu miesiąca dht zmniejsza się tak samo jak biorąc codziennie co o tym myślicie ?

Nezyr 1mg

Nizoral szampon

Revivogen

Emolium szampon

• Members
Napisano

Nie na kazdego taka dawka bedzie dzialala z maksymalna efektywnoscia , Ludzie to nie jest programowanie ze cos jest czarne albo biale , to biologia i kazdy przypadek bedzie inaczej reagowal. Na dzien dzisiejszy mozna uznac ze optymalnie jest brac codzienie bo mamy najwieksze szanse na jak najlepsze efekty , najlepiej przetestowac na sobie i podjac decyzje.

• 4 months later...
  • 4 years later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Niestety po 5 latach stosowania fina i mioxidila włosy się przerzedziły, od dwóch miesięcy zacząłem stosować RU58841 na razie bez efektów, jut tylko przeszczep zostaje? Ile by kosztował taki przeszczep aby zamaskować łysinę na koronie głowy?

IMG_2521.jpeg

Edytowane przez werano
  • Members
Napisano
3 godziny temu, werano napisał:

Niestety po 5 latach stosowania fina i mioxidila włosy się przerzedziły, od dwóch miesięcy zacząłem stosować RU58841 na razie bez efektów, jut tylko przeszczep zostaje? Ile by kosztował taki przeszczep aby zamaskować łysinę na koronie głowy?

Okresowy "shedding" to standard przy stosowaniu tych specyfików. Jeżeli wypadanie się wydłuży w czasie, proponowałbym Tobie pomyśleć o ducie. Myślę, że możesz odwrócić obecny stan, bo nie wygląda to jeszcze tak tragicznie.

• Members
Napisano
27 minut temu, Andrew3 napisał:

Okresowy "shedding" to standard przy stosowaniu tych specyfików. Jeżeli wypadanie się wydłuży w czasie, proponowałbym Tobie pomyśleć o ducie. Myślę, że możesz odwrócić obecny stan, bo nie wygląda to jeszcze tak tragicznie.

Ok, jak wejdę na duta to na jaki czas najlepiej? Ile jeszcze poczekać zanim wejść na duta?

• Members
Napisano

Ja zanim poszedlbym na przeszczep sprobowalbym jeszcze przez co najmniej kilka miesiecy pobyc na ducie i oralnym minoxidilu. Z tego co widze po forach internetowych jest duzo wieksza szansa ze korona odrosnie stosujac duta niz np zakola. 

• Members
Napisano
4 godziny temu, werano napisał:

Ok, jak wejdę na duta to na jaki czas najlepiej? Ile jeszcze poczekać zanim wejść na duta?

Włosy obecnie wypadają, czy łysienie jest powolne? Nie ma na co czekać. Jeżeli jesteś zdecydowany to im szybciej tym lepiej.

• Members
Napisano
13 godzin temu, Andrew3 napisał:

Włosy obecnie wypadają, czy łysienie jest powolne? Nie ma na co czekać. Jeżeli jesteś zdecydowany to im szybciej tym lepiej.

Raczej powolne 

• Members
Napisano
7 godzin temu, werano napisał:

Raczej powolne 

Przeszczep kolego możesz zrobić zawsze. To nie ma żadnego wpływu na chorobę, jaką jest wypadanie włosów. Jak zrobisz przeszczep, będziesz zadowolony tak długo, dopóki znowu nie zrobi Ci się przerzedzenie. Przeszczep nie zwolni Ciebie od tego, abyś dalej wdrażał leczenie, które ograniczy wypadanie tego, co masz obecnie na głowie. Chyba, że masz kupę kasy i będziesz przeszczepiał się co 5 lat. Ale takie ciągłe przeszczepianie jest też ograniczone ilością "donoru". Reasumując musisz cały czas myśleć o tym, aby powstrzymywać łysienie, bez względu na to czy przeczep zrobisz już, czy później.

Można przeczytać na rożnych forach o tym, że po braniu fina długi czas następuje, jakby tolerancja i fin przestaje działać lub działa dużo gorzej. Rożnie ludzie się bronią. Jedni zwiększają dawkę fina i to pomaga, a inni przechodzą na duta. Jeszcze inni biorą i fina, i duta razem. Decyzja należy do Ciebie.