Members ziom1990 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 9 Czerwca 2012 ja nie patrze, przed pójściem spać nakładam ASC. I gdy wstaje rano zmywam, przeważnie mam to na głowie 6-10h. Cytuj
Members nord Napisano 13 Czerwca 2012 Members Napisano 13 Czerwca 2012 Czy jeśli na skalpie nie widać brudzących śladów ASC tzn. że dało się go za mało ?Ja akurat używam ASC w oleju Emu ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 13 Czerwca 2012 nie to o niczym nie świadczy Cytuj
Members MACIEKKRK Napisano 13 Czerwca 2012 Members Napisano 13 Czerwca 2012 Ja zmieszałem asc z kremem nizoral.Wkońcu nie mam efektów ubocznych tak jak na bazie 50% alko.Ziom miałeś racje . Cytuj
Members ziom1990 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 13 Czerwca 2012 tak jak mówiłem dla ASC-J9 krem jest najlepszym rozwiązaniem Cytuj
Members bejker Napisano 16 Czerwca 2012 Members Napisano 16 Czerwca 2012 A właśnie jak generalnie stosujecie ASC-J9, na obszar NW6, czy tylko miejsca łysiejące i okolice?I ile średnio Wam wychodzi, mi wyszło że niecałym 1ml pokryję zakola + czubek. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 16 Czerwca 2012 ja 1ml pokrywam prawie połowę głowy, tzn coś ok NW5. Stosuję na obszary najbardziej narażone Cytuj
Members ziom1990 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 19 Czerwca 2012 stosuję ok 2 miesiące krem 0,05% ASC i cały czas włosy wypadają mi w niewielkich ilościach, dodatkowo poprawiła mi się kondycja skóry głowy (zakładam że to zasługa kremu EMU), zero swędzenia i podrażnień... Dorzuciłem ostatnio RU 5% oraz AHK 5% do kuracji (ponad tydzień) i włosy są zdecydowanie zdrowsze (grubsze, ciemniejsze), czekam co się dalej wydarzy, na chwilę obecną jestem bardzo dobrej myśli... najbardziej zadowolony jestem właśnie z ASC bo żaden ze środków jakie stosowałem w ciągu 4lat walki nie zadziałał na mnie tak szybko i z takim zauważalnym efektem (finasteryd nie działał praktycznie w ogóle, spiro bardzo słabo, minox pogorszył stan), oby mój organizm się do niego zbyt szybko nie przyzwyczaił Pozdrawiam Cytuj
Members bejker Napisano 19 Czerwca 2012 Members Napisano 19 Czerwca 2012 Ziom a jak z odrostami? Myślisz że taka kombinacja AHK + ASC + RU, daje jakieś szanse na odrosty? Czy to raczej na zatrzymanie bardziej? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 20 Czerwca 2012 wydaje mi się że odrostu w miejscach gdzie mam "łyse placki" na pewno nie będzie, ewentualnie delikatne zagęszczenie miejsc przerzedzonych + poprawa jakości włosa więc i efekt wizualny lepszy. Moja kuracja jest bardziej na utrzymanie, nie nastawiam się na odrosty, chcę utrzymać obecny stan przez dłuższy czas, co nie udawało mi się żadnym z dostępnych w Polsce środków Cytuj
Members bejker Napisano 20 Czerwca 2012 Members Napisano 20 Czerwca 2012 Ziom, a będziesz w przyszłości myślał nad dorzuceniem jakiegoś stymulatora, by powalczyć o odrosty? czy raczej jak kuracja będzie działała, to zostawisz tak jak jest?Co do ASC to wydaje mi się że faktycznie włosy przestały wypadać, niby nie jest to skorelowane z łysieniem ale zawsze to duży plus Brak swędzenia też jest widoczny, nawet przy używaniu nizoralu jest teraz jakoś lepiej. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 20 Czerwca 2012 cieszę się że na Ciebie również dobrze działa Tak mam zamiar dorzucić jakiś stymulator za jakieś 6miesięcy, może szybciej, najpierw chcę jednak utrzymać sytuacje na głowie przez kilka miesięcy bez jakiegokolwiek pogorszenia Cytuj
Members nord Napisano 24 Czerwca 2012 Members Napisano 24 Czerwca 2012 Ziomu a co z Latanoprostem, nie chcesz przeczekać te pół roku i wznowić kurację ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 24 Czerwca 2012 Ziomu a co z Latanoprostem, nie chcesz przeczekać te pół roku i wznowić kurację ? nie mam gdzie go umieścić w kuracji i na chwilę obecną skupiam się na utrzymaniu obecnego stanu i ewentualnym poprawieniu kondycji/struktury włosów. Więc szkoda żeby leżał u mnie w zamrażarce Cytuj
Members nord Napisano 24 Czerwca 2012 Members Napisano 24 Czerwca 2012 Jaki stymulator planujesz za te pół roku (bitamoprost czy coś innego) ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 24 Czerwca 2012 nie wiem na razie, czekam jak się sprawy dalej potoczą. Jak osiągnę całkowite zatrzymanie to wtedy będę myślał nad stymulatorem Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Israelite używa 8x mocniejsze stężenie niż ja czyli bardzo mocne! Ciekawe jak z czasem będzie z ubokami i jak z efektami, chociaż on akurat nie miewa uboków i efekty ma niesamowite:) Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members ziom1990 Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 26 Czerwca 2012 używanie takich stężeń niesie ze sobą ogromne ryzyko, kuracje antyandrogenowe to nie jest zabawa, trzeba być uważnym i ostrożnym, obserwować organizm, szybko działać w przypadku wystąpienia skutków ubocznych itp. itd. To co on robi to balansowanie na krawędzi, pomyśl co będzie gdy przyjdzie potrzeba zwiększania stężenia? Cytuj
Members ja1922 Napisano 6 Sierpnia 2012 Members Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak to wygląda po dłuższym czasie stosowania ASC-J9 jakies spostrzezenia ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Members Napisano 6 Sierpnia 2012 no ja już stosuje dość długi okres i tak jak pisałem przyszła chyba pora na podwyższanie stężenia, bo efekty całkowitego zatrzymania zaczyna zanikać. Zastanawiam się teraz czy czasem go nie odstawić na rzecz s-equolu w stężeniu 5% oraz leków zmniejszających stan zapalny w obrębie mieszków Cytuj
Members cinuch Napisano 7 Sierpnia 2012 Members Napisano 7 Sierpnia 2012 a jakie to leki zmniejszające zapalenie masz na myśli? Cytuj
Members nord Napisano 8 Sierpnia 2012 Members Napisano 8 Sierpnia 2012 no ja już stosuje dość długi okres i tak jak pisałem przyszła chyba pora na podwyższanie stężenia, bo efekty całkowitego zatrzymania zaczyna zanikać. Zastanawiam się teraz czy czasem go nie odstawić na rzecz s-equolu w stężeniu 5% oraz leków zmniejszających stan zapalny w obrębie mieszków Ziom czy przy średnim pociągnięciu włosów totalnie nic nie wyrwałeś ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Members Napisano 8 Sierpnia 2012 tak zupełnie nic nie wychodzilo... Teraz już jest trochę gorzej - czyli tak jak pisałem: czas na zwiekszanie stęznenia.. Cytuj
Members ja1922 Napisano 10 Sierpnia 2012 Members Napisano 10 Sierpnia 2012 Raczej nie ma sensu łaczenie Equol z ASC bo podobno Equol wiazac sie z DHT całkowicie izoluje je od receptorów ,wiec nawet RU moze okazac sie zbędne,ale to sie przekonamy Cytuj
Members nord Napisano 25 Września 2012 Members Napisano 25 Września 2012 Ziomu z tego co pisałeś odstawiłeś ASC, miałeś wzmożone wypadanie bo jak wiadomo zwiększa liczbę receptorów ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi