Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Progres i moc jest zdecydowanie! :-) 

Dobry wybór z Aeste, bo to nie tylko sztos efekty, ale też sympatyczna i uczciwa ekipa. Nie zostawiają Cię po zabiegu samego sobie i next następny... Cały czas jest kontakt, pomoc, odpowiedzi na pytania. Po konsultacji z Doktrem, wstępnym wyrysowaniu linii itd. nie będziesz mógł się doczekać zabiegu, zobaczysz ;)  Co do terminu zabiegu, również dobry wybór - w wakacje ze słońcem jesteś na półmetku i spokojnie można już nieco mniej uważać na skórę głowy i włosy. Nie wymagają one już takiej atencji jak przy pierwszych miesiącach.

A wracając do mnie - jako, że to 6 miesięcy i jest już co porównywać, dzięki Damianowi podrzucam też porównanie z konsultacji i z dnia zabiegu + stan na teraz. Dla mnie trochę szok, bo właśnie przy takim zderzeniu dopiero widać czego się nie miało, a co się właśnie ma 😶👌

8d046513-ee38-47b1-8dfc-f0c59a202398.jpg

a4f82409-c2ea-4a25-9407-aaf5dc161092.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Kolejny miesiąc, kolejna aktualizacja. Mija 7 miesięcy od zabiegu.

Linia i przód już obecnie zagęszczone są na maxa. Góra na koronie powoli idzie gdzieś tam ku dobremu.

m222.png

2ee.png

w1101019191.png

w10101.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • Members
Napisano
9 godzin temu, Rafal77 napisał:

Stosujesz masaże głowy w okolicy korony ? 

Jedynie przy myciu głowy. Poza tym to nie.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Hej, przychodzę ze wrzutką po 8 miesiącach (i prawie tygodniu) od momentu zabiegu.

Zdjęcia pod różnymi kątami - wiadomo, dużo zależy od padającego światła, ale nawet na moich "łazienkowych" fotach nareszcie coś więcej dzieje się na szczycie. Zmianę na górze zauważa też fryzjerka, która i tak jest w potężnym szoku z metamorfozy jak i czysto technicznie z pracy samego zespołu (ma porównanie z innym przeszczepem). Ogólnie w mojej ocenie na żywo całość wygląda myślę, że lepiej niż na fotach. Front mam zagęszczony już bardzo konkretnie. Jeśli chodzi o boki z donoru nikt nic nie jest w stanie zauważyć, że jestem po przeszczepie. Naprawdę nie mam tam absolutnie żadnych śladów po igle = jakichkolwiek blizn, prześwitów, czy wybrakowań we włosach. Ciągle nie dowierzam i nie umiem nacieszyć się swoim nowym ja.

a18.png

a13.png

a14.png

a15.png

a16.png

a17.png

a10.png

a11.png

• Like 3
  • Members
Napisano

Korona najdłużej.  Widziałem nawet jedna relacje gdzie finalny efekt był po 18 miesiącach. A wrzuć jeszcze jak możesz zdjecie korony z samej góry nie pod kątem...

• Members
Napisano

Może jutro coś pokombinuję. Trzeba też pamiętać, że priorytet graftów był na front 2,5k, sama korona coś około 1k graftów, więc ilość też tutaj ma znaczenie.

• Members
Napisano

Duuużą poprawę względem czasu z przed zabiegu widać u Ciebie w zestawieniu zdjęć z 25go sierpnia. Nie mniej chętnie bym zerknął jak to teraz wygląda z góry. U mnie priorytetem będzie korona. Dr Altan oszacował 1500-2000 graftów + zakola po 500. Zabieg mam zaplanowany na 13 stycznia...

• Members
Napisano
12 godzin temu, ad7 napisał:

Może jutro coś pokombinuję. Trzeba też pamiętać, że priorytet graftów był na front 2,5k, sama korona coś około 1k graftów, więc ilość też tutaj ma znaczenie.

Jak na podana liczbę graftów twój efekt oceniam na 9-9,5/10.

Efekt całościowy wg mnie to 5,5-6 / 10

A dlaczego?

Bo spójrzmy prawdzie w oczy, z prostej matematyki także może to wynikać.

3,5-4k graftów potrzebowałeś / potrzebujesz na front + midscalp.

Sama korona to 3-4k graftów w Twoim przypadku.

Także jak zrobisz drugi zabieg z dogęszczeniem frontu o 1k graftów i wpakujesz 2k na korone to bedzei gites!!

Powodzonka i 3mam kciuki

• Members
Napisano

Jasne, ale ja nie jestem jeszcze na efekcie końcowym jeśli chodzi o koronę - za wcześnie. W pierwszych postach pisałem również o możliwości drugiego zabiegu, Doktor na miejscu mówił, że może nie być to potrzebne na ten moment. Zobaczymy.

• Members
Napisano

Super. Bez porównania zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam korona u Ciebie nie była priorytetem.

U mnie właśnie korona ma być priorytetem.

Pamiętasz ile graftow poszło na koronę?

• Members
Napisano

Cześć front masz super, korona może coś jeszcze się zagęści, a jak nie to następny zabieg i temat masz zalatwiony. Ze zdjęć przd zabiegien tragedi nie miałeś na przodzie, dlatego fajnie to wygląda, ja u siebie widzę przerzedzenia  po całości 😆dopiero jak coś się pokombinuje z ułozeniem włosów jakoś to w miarę wygląda 😉

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Dokładnie 9 miesięcy od 21.02 po zabiegu.

Niestety u mnie mały regres :( Od niecałego miesiąca jestem na loxonie w płynie, zmieniam lada moment na piankę bo płyn podrażnia i wysusza mi skórę głowy. Tabletki to jakiś matrix i są trudno dostępne (?!). Jak ktoś używał to dajcie znać co o nich sądzicie i skąd je wytrzasneliście?

Reakcja na minoxa - przerzedzenia i posypanie się włosów. Tragedii nie ma, wygląda to już stabilnie, włosy już raczej mi się nie sypią po nim ale jakieś 2 tygodnie temu panika była spora.

Nie jestem świeży w temacie minoxa, już kiedyś dawien dawno przed przeszczepem go stosowałem więc wiem czym jest ten lek. Wtedy organizm u mnie reagował na niego podobnie jak teraz.

w11.png

w01.png

w23.png

w34a.png

w34.png

m101010.png

w10.png

• Like 1
  • Members
Napisano

Normalna sprawa po minoksie że na początku wypadają, potem wróci do normy, u mnie też tak jest jak po dłuższej przerwie zaczynam używać, ale włosy wyglądają git u ciebie już :D

• Like 1
  • Members
Napisano

Mam pytanie, jak myślicie, czy z wiekiem ( mam na myśli 40 i starsi) też muszą brać fina, czy raczej z wiekiem DHT się obniża i nie ma on już takiego wpływu na wypadanie włosów ? 

• Members
Napisano
W dniu 23.11.2024 o 16:27, Jack 33 napisał:

Mam pytanie, jak myślicie, czy z wiekiem ( mam na myśli 40 i starsi) też muszą brać fina, czy raczej z wiekiem DHT się obniża i nie ma on już takiego wpływu na wypadanie włosów ? 

Zdecydowanie warto brać finasteryd nawet po 40-stce. Co prawda DHT się obniża z wiekiem ale wzrasta wrażliwość mieszków włosowych... realnie oznacza to, że co prawda te łysienie będzie się pogłębiać w sposób powolny ale będzie. 

• Like 1
  • Members
Napisano
3 godziny temu, Kosa napisał:

Minox dostępny na receptę u każdego trycholaga/deramatologa na recepta apteki robią na zamówienie tabsy

Trycholog nie jest lekarzem i nie może wypisywać recept

• Like 1
  • Members
Napisano
3 godziny temu, Kosa napisał:

Minox dostępny na receptę u każdego trycholaga/deramatologa na recepta apteki robią na zamówienie tabsy

Ale nie wystarczy stosować Loxonu 5% dostępnego bez recepty w każdej aptece?

• Members
Napisano
3 minuty temu, Rafal77 napisał:

Ale nie wystarczy stosować Loxonu 5% dostępnego bez recepty w każdej aptece?

Dla dobrych efektów na pewno nie wystarczy.

• Members
Napisano
Godzinę temu, Andrew3 napisał:

Dla dobrych efektów na pewno nie wystarczy.

Tzn jak to rozumieć? Jest minox lepszy i gorszy? Czy masz na myśli, że oprócz loxonu 5% jeszcze jakiś bloker DHT?