Members ziom1990 Napisano 21 Kwietnia 2015 Members Napisano 21 Kwietnia 2015 3ml to duża dawka, musisz to monitorować. Nie powinno się bagatelizować jakiekolwiek skutków ubocznych Cytuj
Members qqq Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 21 Kwietnia 2015 No to doradźcie mi coś. 3 ml wydaje się dawką najrozsądniejszą w mojej sytuacji... Czym nakladacie RU żeby dokładnie wiedzieć ile ml uzywacie? Cytuj
Members qqq Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Ok, pokombinuje.RU stosuje 3 tygodnie, co dodać jeszcze do kuracji? Zastanawiam się nad minoxem... Cytuj
Members sugaar Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 A co tu kombinować ? Kup strzykawkę 2 ml w aptece i po problemie . Cytuj
Members qqq Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Mam strzykawkę, na początku tak stosowałem RU, ale jest to dla mnie niewygodne. Linia mi się zdecydowanie pogarsza, włosy z przodu są coraz cieńsze i tracą barwnik. Nie wiem, co z tym minoxem. Cytuj
Members sugaar Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Najpierw zatrzymaj łysienie, a później myśl co dalej. Cytuj
Members qqq Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Łatwo powiedzieć.Sytuacje na głowie mam taką, że nie będzie to takie proste. Niby mam tylko 22 lata, a stan gorszy od niejednego 50latka. Samym RU wiele nie zdziałam, ale co mam do wyboru... Cytuj
Members sugaar Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 A co Ci po minoxie jak nie masz stabilnej blokady ? Cytuj
Members qqq Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 22 Kwietnia 2015 To w takim razie pytanie, jak osiągnąć stabilną blokadę... bo w ten sposób to równie dobrze mogę czekać, aż będę łysy, wtedy na pewno będzie stabilnie. Cytuj
Members sugaar Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Stosuj bloker albo antyandrogen. Innego wyjścia nie masz. Czy podziała na Ciebie czy nie to już inna kwestia , niezależna od stosującego. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Blokowanie 5ar(fin/dut) lub blokowanie receptorów miejscowe (ru/fluta) + działanie przeciwzapalne (saba) + regeneracja skóry (oleje itp.). To taka standardowa kuracja blokujaca. Jak się sytuacja ustabilizuje (ok. 12 miesięcy żeby rzetelnie określić) i będziesz chciał stymulować to wtedy dopiero minoksem. Chyba że masz nw3-4 i chcesz ryzykować to można od razu cała kuracje. Ale jak zawsze jest to kwestia określenia celów i podjęcia decyzji o sposobie Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Mam strzykawkę, na początku tak stosowałem RU, ale jest to dla mnie niewygodne. Linia mi się zdecydowanie pogarsza, włosy z przodu są coraz cieńsze i tracą barwnik. Nie wiem, co z tym minoxem. Mam podobnie po tym RU od okolo 2 miesiecy nie wiem co jest, fin tez mi nie sluzy tak jak tobie, takze moze warto bylo by sprobowac z dutem dodac go w polaczeniu z ru tak co 3-5 dni? Sam mysle nad tym a co do minoxa to na razie poczekaj , bo on naprawde jest wkurzajacym srodkiem i stosujac go tyle lat musze kontynuowac a z checia bym rzucil go w cholere. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members qqq Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 22 Kwietnia 2015 Ty i tak masz stan dużo lepszy od mojego. Nie wiem, może trzeba żreć ten finasteryd i nie patrzeć na skutki uboczne.. Cytuj
Members sugaar Napisano 22 Kwietnia 2015 Members Napisano 22 Kwietnia 2015 A dlaczego twierdzisz , że samym Ru wiele nie zdziałasz ? Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Ty i tak masz stan dużo lepszy od mojego. Nie wiem, może trzeba żreć ten finasteryd i nie patrzeć na skutki uboczne.. No mam lepszy, ale nie walcze po to, zeby miec lepszy stan od Ciebie tylko, zeby byc zadowolony z efektow plus czuc sie komfortowo. Zapewne bez ht tego juz nigdy nie osiagne, jednak stabilna sytuacja to jest podstawa wszystkiego i w tym momencie tez do tego daze a zaczyna mi sie to wymykac spod kontroli. Ogolnie mialem takie podbramkowe sytuacje i fin/CB ratowaly mi tylek, tym razem tez musze cos wykombinowac, bo " łatwo skóry(wlosow) nie sprzedam";) Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members qqq Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 28 Kwietnia 2015 Nie wiem już co robić. Przód mi serio zanika, tak źle to jeszcze nie było. Przed stosowaniem RU było lepiej... Cytuj
Members ziom1990 Napisano 28 Kwietnia 2015 Members Napisano 28 Kwietnia 2015 Zamiast stosować jednorazowo 3ml spróbuj może sposób proponowany przez Liona z dwiema aplikacjami w ciągu dnia, jeśli nie używasz innych wcierek. Podziel dawki na: 2ml na całość i dodatkowo 1ml na przód w drugiej połowie dnia. Można też zrobić tak, żeby np 2 ml RU w KB 2% rozprowadzić po całym obszarze NW5/6, a potem po 12 godzinach, dołożyć 1 ml po najbardziej narażonych obszarach (np czubek / vertex lub przód).Te obszary które łysieją najszybciej/najagresywniej, otrzymałyby więc większą dobową dawkę. Cytuj
Gość Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Nie wiem już co robić. Przód mi serio zanika, tak źle to jeszcze nie było. Przed stosowaniem RU było lepiej... Pomijając wszystkie inne dywagacje, to na co ty liczysz ? Że po miesiącu od rozpoczęcia stosowania jakiegokolwiek blokera (niekoniecznie RU) zobaczysz efekty w postaci zatrzymania łysienia ? Tego typu leki działają po 3, 6 miesiącach, po roku, a czasem dłużej. Pamiętam dość głośny (bo dokumentowany zdjęciami) przypadek gościa ze starego forum, który po 3 miesiącach stosowania Propecii łzawił, że to na niego nie działa, że ciągle włosy lecą.Dopiero po 6 miesiącach sytuacja się odwróciła i zaczęło się poprawiać. Oczywiście zgadzam się nie każdy, nie w każdym stadium łysienia, nie przy każdej jego agresywności, musi osiągnąć pożądany skutek. Tak niestety jest z łysieniem, że nie wszystkim się udaje. To co jest ważne jednak to to, żeby zaczynać jak najwcześniej i walczyć konsekwentnie (codzienne, cierpliwe stosowanie kuracji). Wtedy można ocenić czy się udało czy nie. Niestety na minus u ciebie jest to, że masz dość zaawansowane łysienie w dość młodym wieku. To nie rokuje dobrze i myślę, że tutaj bardziej będzie walka o odroczenie (nawet jeśli twój stan się poprawi). Cytuj
Members antydhtor Napisano 28 Kwietnia 2015 Members Napisano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Usunięty przeze mnie Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members qqq Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Members Napisano 29 Kwietnia 2015 Zamiast stosować jednorazowo 3ml spróbuj może sposób proponowany przez Liona z dwiema aplikacjami w ciągu dnia, jeśli nie używasz innych wcierek. Podziel dawki na: 2ml na całość i dodatkowo 1ml na przód w drugiej połowie dnia. Można też zrobić tak, żeby np 2 ml RU w KB 2% rozprowadzić po całym obszarze NW5/6, a potem po 12 godzinach, dołożyć 1 ml po najbardziej narażonych obszarach (np czubek / vertex lub przód).Te obszary które łysieją najszybciej/najagresywniej, otrzymałyby więc większą dobową dawkę. Jak skończę obecną porcję RU, to tak zrobię. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 29 Kwietnia 2015 Members Napisano 29 Kwietnia 2015 Przeczytaj mój post w tym temacie i zobacz jak można to fajnie modyfikować, ten pomysł sugaara i Liona z podzieleniem aplikacji i system manipulacji czasów aplikacji i dawek który wplotłem w kurację 2x dziennie wygląda obiecująco: viewtopic.php?f=4&t=1480&start=30 Cytuj
Members qqq Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Members Napisano 10 Kwietnia 2016 Mała aktualizacja. Przez ten rok próbowałem z RU, które stosowałem ponad 6 mcy oraz z mezoterapią (kilkanaście zabiegów) i jak był progres, tak jest progres. Stan się systematycznie pogarsza. Od dwóch mcy biorę Nezyr 1 tabl. co dwa dni. Zobaczymy co z tego będzie. Zdjęć nie wrzucę, bo nie jestem masochistą i nie mam zamiaru się wkurzać Cytuj
Members Leitro87 Napisano 10 Kwietnia 2016 Members Napisano 10 Kwietnia 2016 dlaczego co 2 dni ? Troche to bez sensu skoro fin działa do 24 godzin to już chyba lepiej mniejszą dawke, ale codziennie Cytuj
Members qqq Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Members Napisano 10 Kwietnia 2016 Według tego wykresu nie ma specjalnej różnicy, czy będę brał codziennie czy co dwa dni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi