Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 199
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Wstawię po 2 miesiącach - wybieram się do fryzjera w tym tygodniu, bo bardzo nierówno na razie włosy rosną na donorze. Boki dużo szybciej jak tył Mam też wrażenie, że kondycja donoru jest z tygodnia na tydzień lepsza.

Co do duta - po finie miałem niezłe przygody, wolę zrobić 2 HT za rok niż się tak męczyć jak wtedy Zresztą - zobaczymy.

• Moderators
Napisano

Ja to bym poprosił o zdjęcia z przodu. Jak idzie linia. Bo nie widzę tego niestety

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

Wrzucę przy najbliższej aktualizacji. Na razie mało widać, ale po przeszczepie linia była kompromisem pomiędzy gęstością, a wysokością czoła. Zawsze miałem wysokie i w sumie takie chciałem mieć, bo mi po prostu pasuje

• Moderators
Napisano

Nie wnikam w wysokość czoła itd. Po prostu chcę zobaczyć jak narysowana jest

Kuracja:

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

Na pewno wrzucę, ale jak coś już urośnie Teraz są tam pojedyncze włoski i w sumie nie widać nic, bo włosy póki co wyrosły praktycznie bezbarwne.

Nie mam fot "z przodu" z momentu, kiedy było ich dużo zaraz po przeszczepie, jakoś w święta wyleciało to z grafiku Mam foty zaraz po zabiegu, ale ze względu na opuchnięcie głowy linia wyglądała wtedy krzywo jak cholera

• Moderators
Napisano

Ok. Poczekamy

Kuracja:

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Sytuacja - stabilna

Zaczynają kiełkować pomału pojedyncze włoski, ale wydaje mi się, że z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Nie jest to żaden szał, ale wydaje mi sie, że w tym momencie mam sporo więcej włosów niż przed zabiegiem. W sumie jestem dopiero 8 tygodni po zabiegu. Jeszcze nic spektakularnego nie miało prawa się wydarzyć

wlosy.jpg.373d0278e197004474cb001df29290e4.jpg

• Members
Napisano

Jak na 2 miechy to moim zdaniem bardzo fajnie. Widać że już rośnie. Mam pytanie: widzisz jakieś kropeczki, kiełkujące włosy? Czy poprostu rośnie sobie a nie widzisz kiełkujących?

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med

• Members
Napisano

2 miesiące to będą za tydzień Sporo widzę kiełkujących, ale na razie nierównomiernie - w niektórych miejscach więcej, w niektórych mniej. Niektóre ciemne, niektóre jasne, że ledwo je widać.

• Members
Napisano

kurcze niektórzy zauwazyłem ze zaczerwienienie mają dobrych pare miesięcy a u Cb juz nawet tego nie widać, coś stosujesz ? czy po prostu tak fajnie to u Cb wyglada ?

• Members
Napisano

Raz jest mniej czerwone, raz bardziej Stosuje minoxa od 2 tygodni, po jego aplikacji jest czerwono, potem za dnia się to uspokaja. Nizoral prewencyjnie co 3 dni, bo czasami się tworzą takie czerwone kropki. Oprócz tego na głowę prawie codziennie naturalny szampon plus vitapil.

Trochę lipa, bo widzę parenaście włosków przeszczepionych, które są siwe Starość cholera

Z racji pracy i częstych delegacji ostatnio ciężko mi zrobić zdjęcie donoru w świetle dziennym, a samemu nigdy nie wyjdzie tak jak się chce Ściąłem boki na 2-3 mm, no i niewątpliwie widać, że coś było grzebane. Jak były dłuższe to było w porządku, chociaż przerzedzenia były zauważalne.

• Members
Napisano

Zasklepienie się ran może, ale skóra dochodzi do siebie w zależności od wieku od 28 do .... iluś tam dni, a biorąc pod uwagę że tam robi się dziury o jakieś tam średnicy (które muszą się uzupełnić), a na biorczym nacięcia skalpelem wydaje mi się że dawczy będzie dłużej dochodził do siebie, ale to tylko moja opinia.

• Members
Napisano
Raz jest mniej czerwone, raz bardziej S

Też tak miałem. Wystarczło pochylic głowe i obszar biorczy był bardziej widoczny.

donor regeneruje się znacznien szybciej niz obszar biorczy

Tak jest.

• Members
Napisano
Kolor włosów dobrze maskuje zaczerwienienia. Nie ma takiego kontrastu jak na np czarnych.

u mnie zaczewienienie utrzymywalo sie ponad pol roku..ale mialem gesto sadzone..