Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
12 godzin temu, Grzegorz641 napisał:

Piszesz ze używałeś dulagenu 

a w drugim poście ze nie używałeś nigdy duta ?

Nie używałem. Dut od minoxidilmax nazywa się DuDerma, a Dualgen (w wersji 15-plus) jest z finasterydem i kilkoma sensownymi dodatkami.

• Members
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Grzegorz641 napisał:

Ok mój błąd 

tutaj Fina topical przepisują dermatolodzy i mogą ci go zrobić w aptece 

Mnie dermatolog w przychodni w Polsce proponował, że jeśli boje się łykać fina to może mi przepisać tabletki i podać proporcje bym sam przyrządził sobie roztwór fina z minoxidilem. Nie dawał jednak wielkich nadziei i mówił, że w moim wieku (wtedy 27 lat, dziś już niebezpiecznie blisko trójki z przodu) i zaawansowaniu łysienia nie powinienem nastawiać się wielkie rezultaty tego rozwiązania.

Miał rację, bo zacząłem od Essengenu (tylko fin+minox 6%) i rezultatów właściwie nie było. Dopiero po zastosowaniu Dualgenu pojawiły się pierwsze efekty, który oprócz minoxa w stężeniu 15% i fina 1 mg/ml, ma retinol oraz kwas azelainowy, a te odżywiają starszego scalpa i przywracają w nim trochę życia. Pewnie mógłbym przyrządzić sobie coś takiego sam mając przepisanego fina w tabletkach, ale przy koszcie 45 dolarów na 7, czasem 8 tygodni, to mi się nie chce (przy kupnie 3 butelek na raz to nawet 37 dolarów na 7-8 tygodni).

Edytowane przez MaxPower
  • Members
Napisano
1 godzinę temu, harris108 napisał:

Chciałem to jakoś podsumować :) @MaxPower używasz DuDerma z minoxidilmax, czy Dulagen? Napisz proszę co używasz i czy bierzesz również do tego Fina w tabletkach.

@Grzegorz641 Jaka jest procedura żeby uzyskać taki dutasteryd jaki Ty masz? 

Podsumowując

Z minoxidilmax nigdy nie używałem DuDermy, czyli ich topical duta. Nigdy też nie brałem i nie biorę finasterydu w tabletkach.

Na samym początku używałem Essengenu-6 plus, ale przy moim zaawansowaniu nie sprawdził się zgodnie z tym, co przewidywał lekarz. Następnie przerzuciłem się na Dualgen-15 plus, który wziąłem sobie jako produkt darmowy dołączony do pierwszego zamówienia. On już zadziałał i obecnie używam go w wersji NO PG.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Poszło systemowo wrazie jakby ktoś chciał zastosować słabe erekcje raczej nie placebo narazie przerwalem stosowanie na jakiś czas 

jak będzie dobrze i przejdą uboki to zejdę na 0.5 albo 0.025

• Members
Napisano
10 godzin temu, Grzegorz641 napisał:

Poszło systemowo wrazie jakby ktoś chciał zastosować słabe erekcje raczej nie placebo narazie przerwalem stosowanie na jakiś czas 

jak będzie dobrze i przejdą uboki to zejdę na 0.5 albo 0.025

Po jakim czasie poszło systemowo, 4-5 miesięcy?

Uboki pojawiały się stopniowo, czy po ostatnim nałożeniu na skórę głowy?

Ile ml stosowałeś na pokrycie skalpu, nie nałożyłeś przypadkiem na jakąś ranę, wyciśniętego pryszcza?

• Members
Napisano (edytowane)

nakładalem 3 miesiące 1ml tygodniowo 

Uboki pojawiły się Po ostatnim nałożeniu 

fakt miałem trochę podrażniona skóra głowy podczas ostatnich dwóch tygodni 

Edytowane przez Grzegorz641
  • Members
Napisano
19 minut temu, Grzegorz641 napisał:

Witam w wynikach wyszło ze mam bardzo niski testosteron 

czyli działa systemowo jak nic  i podobno długo zostaje w organizmie z tego co czytałem 

Dutasteryd podobnie jak finasteryd podnoszą testosteron i ertradiol. 

• Members
Napisano
49 minut temu, Grzegorz641 napisał:

Widełki są 170- 700 wyszło mi 150 w czerwcu   miałem 550

duta zewnętrznie używałem od połowy lipca do połowy września 

Coś jest nie tak. Według badań po finasterydzie testosteron wzrasta o ok 15%. Po dustastrydzie testo powinien wzrosnąć jeszce bardziej. Niemożliwe, że dutasteryd zmniejszył poziom testo systemowo. Może niech wypowiedzą się inne osoby na forum. Wrzucam tak na szybko link gdzie można o tym poczytać:

https://www.hairlosscure2020.com/how-does-finasteride-impact-testosterone-and-estrogen-levels/

• Members
Napisano (edytowane)

Wyczyśc skórę głowy porządnie i wprowadź olej emu i aloes na skalp raz dziennie, maja działanie przeciwzpalane. Jak pisałem już Ci na messengerze, nie ma opcji by dutasteryd obniżył prawie 4 razy testosteron. Idź do endokrynologa a najpierw powtòrz badanie. Jeśli przez 4 miesiące nie miałeś uboków to raczej miałeś jakąś ranę i duta trafił do krwi. Dutasteryd niestety ma zarąbiście długi okres połowicznego rozpadu - 5 tygodni 

Edytowane przez emptybox
  • Like 1
  • 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Śledzę ten wątek i zastanawia mnie, dlaczego duasteryd topical jest tak rzadkim rozwiązaniem? Rozumiem, że masa cząsteczki sprawia, iż duasteryd ma problem z wchłanianiem w skalp?

A jak ze skutecznością w porównaniu do fina?

• Members
Napisano (edytowane)

Fina topicala długo nie stosowałem bo podrażniło mi skore głowy nie miałem wtedy dobrego źródła do kupna tylko minoxidilmax.com .

Teraz wiem ze  jest na bazie trichosolu 0.025 % i może spróbuje bo mam dojście do kupna .

Co do tej wysokiej masy cząsteczki to wsumie nie wiem czy to prawdziwe gdyż i tak idzie coś tam systemowo 

Edytowane przez Grzegorz641
  • Members
Napisano

Czytałem opinie paru osób co stosowało topical dutasterydy i podobno 0 efektu.

Zresztą nie idzie znaleźć żadnych rzetelnych opinii. Albo jedni super zachwalają (i mam wrażenie, że są to ciągle te same osoby tworzące milion tematów) albo ludzie piszą, że 0 jakiegokolwiek efektu.

Więc wygląda to dość podejrzanie a jednak o topical dutasterydzie już od ponad roku pojawia się sporo tematów na HLT i reddicie więc teoretycznie gdyby działał to o rzetelne opinie nie powinno być ciężko.

• Members
Napisano
3 minuty temu, Grzegorz641 napisał:

Działa napewno wiem po sobie 

Każdy twój post dotyczy topical duta. Na HLT czy reddicie jest w dużej mierze to samo, jeśli na kogoś rzekomo super działa to ta osoba wcześniej się w ogóle nie udzielała na temat włosów i po prostu wygląda to jak zwykła reklama. 

Nie ma przykładów osób, które udzielały się wcześniej, siedziały na finie i przeszły na topical duta. Nie ma osób które mają średnie efekty. Albo ktoś ma je wybitne albo nie ma w ogóle.

Nie dam sobie ręki uciąć, że topical dutasteryd nie działa ale płacenie 400 zł (bo chyba tyle wychodzi w fue clinic) za butelkę która wydaje się scamem to dużo.