Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 399
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Nie śledzę zagranicznych for, ale może ktoś wie, jaka jest przewidywana data kiedy CB może wyjść?

Obecnie nie da się tego nigdzie kupić?

• Members
Napisano

a może ktoś chciałby się zrzucić na jakieś grupowe zamówienie CB?

Aktualna kuracja:

Polaris Lab 10

Pantostin

Minovivax 5%

Ketoxin forte

NIZORAL 2% Krem

PURITAN'S PRIDE Włosy, skóra i paznokcie

• Members
Napisano
a może ktoś chciałby się zrzucić na jakieś grupowe zamówienie CB?

Jakby się dało, to bym się zastanowił.

• Members
Napisano

Przecież to steryd , wiec w dużej ilości nie przejdzie .

Pomijam już fakt , że stosowanie sterydów długoterminowo ( a bloker tak trzeba stosować ) można nabawić się problemów.

• Members
Napisano
Przecież to steryd , wiec w dużej ilości nie przejdzie .

Pomijam już fakt , że stosowanie sterydów długoterminowo ( a bloker tak trzeba stosować ) można nabawić się problemów.

Czyli sugerujesz ze stosowanie CB w długiej perspektywie jest szkodliwe?? Co w sumie jest logiczne patrząc na saba. Ciekawe jak to rozwiazą przy finalnym produkcje na łysienie.

Napisano
Może wymyślą jakiś dobry pojazd do CB, który zminimalizuje ewentualne problemy .

Wlasnie nad tym trwaja moim zdaniem glowne badania, bo przechodzac 2 faze CB swiadczy o tym, ze produkt praktycznie juz wyjdzie na rynek, kwestia pojazdu i finalnego rozwiazania.

Co do zamowien niewazne od dawki 1g czy 100g steryd zabroniony w pl i tyle. Lepiej nie ryzykowac.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Usunięty przeze mnie

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Cosmo ostatnio ujawniło daty wydania poszczególnych produktów. Preparat z CB nazwany został Breezula i ma być dostępny... w 2021.

6 lat oczekiwania to chyba jakiś żart. Przecież na koniec tego roku kończy już drugą fazę testów!

http://www.cosmopharmaceuticals.com/~/m ... sfinal.pdf

Ale rozumiem, że mają już jakiś sensowny pojazd do CB. Jak obecnie wygląda możliwość zakupu tego preparatu w sposób ,,nieoficjalny'' i jak kształtują się ceny?

• Members
Napisano

w 2021 wypuszczają stricte pod kątem wali z łysieniem, natomiast w 2018 skierowany do leczenia trądziku (Winlevi) - różnica będzie w stężeniu substancji aktywnej. W testach na trądzik stosowali formulację z 1% CB, natomiast na łysienie 5%.

Ceny czystego CB w granicach 100-200 usd/g w zależności od ilości kupionego produktu - ale jak Ci sprawdzą na granicy to będziesz musiał jechać do nich osobiście i ich prosić żeby odesłali do nadawcy i nie pozwali Cie jako osobę sprowadzającą sterydy... Głupota według mnie zwłaszcza że kupujemy dla własnego użytku, ale cóż taki kraj

• Members
Napisano

Ten Winlevi też więc będzie można stosować na włosy, tylko że z odpowiednio mniejszą skutecznością?

Nie rozumiem, dlaczego przewidują aż 3 lata opóźnienia w stosunku do produktu z CB na trądzik. Skoro za pół roku zakończyć się ma faza 2 testów preparatu Breezula, to przez 4-5 lat ciągnąć będą fazę 3? Chyba, że chodzi tu jeszcze o oczekiwanie na zatwierdzenie przez FDA?

Do 2021 to już będę pewnie będę albo po HT albo w systemie (chyba że w Japonii rzeczywiście Replicel pojawi się w 2018 )

Napisano

Mysle, ze jak juz wyjdzie na tradzik oicjalnie i bedzie znany pojazd do stosowania na wlosy, to bedzie spokojnie dostepne u Kane czy gdzies. Jedynie trzeba bedzie problem rozwazac z dostawa i juz.

Takze badzmy dobrej mysli bo te 3 lata jakos da sie wytrzymac jeszcze ,chociaz wiadomo , ze dla lysiejacego to sa wieki....

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano
Mysle, ze jak juz wyjdzie na tradzik oicjalnie i bedzie znany pojazd do stosowania na wlosy, to bedzie spokojnie dostepne u Kane czy gdzies. Jedynie trzeba bedzie problem rozwazac z dostawa i juz.

Takze badzmy dobrej mysli bo te 3 lata jakos da sie wytrzymac jeszcze ,chociaz wiadomo , ze dla lysiejacego to sa wieki....

Jak wyjdzie oficjalnie to tym bardzie będzie nie dostępny. Jestem prawie pewny iż ze względu na swoją steroidową strukturę, będzie dostępny na receptę.

W innym wypadku muszą zrobić kosmetyk (choć nie wiem czy można kwalifikować preparaty zawierające steroidy) a nie lek - opisywałem kiedyś że kosmetyk zawiera taka ilość substancji aktywnej żeby nie mógł wpłynąć na organizm w praktycznie żadnym stopniu. A wtedy będzie jak z Tricominem tzn. mimo iż w badaniach używali większych dawek, to w gotowym preparacie zastosowali jedynie 0,15-0,30% substancji aktywnej

PS. Oczywiście odpukać!

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Mi się wydaje, że to Cb będzie gówno warte.

Skuteczny lek to w moim mniemaniu tabletka z jakimś inteligentnym składnikiem, który podróżując po krwioobiegu natrafiając na mieszki włosowe głowy tworzy tam barierę nie pozwaljącą DHT na atak skóry głowy i włosa. Oczywiście to takie pieprzenie...

Coś co trzeba nakładać na głowę zawsze będzie obarczone ryzykiem, np. niedokładniej aplikacji. Myślę, że powinni oni stworzyć jakiś hełm do tego, który by się zakładało i jakoś dokładnie aplikował na całą powierzchnię za pomocą strzykawko dysz. Poniosło mnie, wiem .

• 1 month later...
Napisano

Jak to jest ostatecznie ze sciąganiem tego prochu na teren Cebulandii? Mam 3 następujące opcjo-pytania - proszę o odpowiedź kompetentnych osób - swobodne przemyślenia i domysły pozostawcie dla siebie:

1) Kwestia ewentualnego kraju pośredniczacego - Czy są jakieś kraje - przez które można legalnie przepuścić towar - a pozniej środkami własnymi lub pośrednimi przeszmuglować towar na teren Polandii?

2) Jak jest z zatrzymaniem towaru na granicy i pozniejszym stawiennictwem się delikwenta w UC - ostatecznie wychodzi on z paczką czy "w kajdanach"? Może potrzeba nam jakiegoś forumowego przygranicznika?

3) Czy ktoś jest w stanie oszacować "przepuszczalność" towaru na granicy? Może przy odpowiedniej partializacji towaru - przy roznych terminach zamowienia i roznych adresatach ( po przedstawieniu sprawy u dotawcy i ewetulanym jego spojrzeniu na multipaczki jako na jedną i otrzymaniu rabatu) jesteśmy w stanie przy kolektywnej robocie i zalozonym wspolczynniku wsypy scignąc to cacko w przyzwoitej cenie?

• Members
Napisano
Z własnego doświadczenia powiem Ci tak, że najlepiej znaleść Chinczyka, który zapakuje paczkę tak że na kontroli się nie połapią.

W zasadzie jedyne wyjście, jak dostanie się list z celnego z zapytaniem co jest w środku to piszesz ze to jakaś tam substancja przeciwko wypadaniu włosów (nie pisz ze CB tylko jakaś dozwolona, np resveratrol) i trzeba liczyć na wyrozumiałego urzędnika co przepuści i nie da do kontroli laboratoryjnej.

Jak skontrolują i wyjdzie im ze substancja steroidowa, to robisz z siebie głupa i piszesz do urzędu że Cię zrobili w ciula i mieli przesłać co innego i prosisz o odesłanie do nadawcy. Później musisz jechać do urzędu celnego i jakaś papierkową robotę zrobić.

Także trochę loteria, najwyżej stracisz na wysyłce : )

• Members
Napisano
Z własnego doświadczenia powiem Ci tak, że najlepiej znaleść Chinczyka, który zapakuje paczkę tak że na kontroli się nie połapią.

W zasadzie jedyne wyjście, jak dostanie się list z celnego z zapytaniem co jest w środku to piszesz ze to jakaś tam substancja przeciwko wypadaniu włosów (nie pisz ze CB tylko jakaś dozwolona, np resveratrol) i trzeba liczyć na wyrozumiałego urzędnika co przepuści i nie da do kontroli laboratoryjnej.

Jak skontrolują i wyjdzie im ze substancja steroidowa, to robisz z siebie głupa i piszesz do urzędu że Cię zrobili w ciula i mieli przesłać co innego i prosisz o odesłanie do nadawcy. Później musisz jechać do urzędu celnego i jakaś papierkową robotę zrobić.

Także trochę loteria, najwyżej stracisz na wysyłce : )

Pytanie tylko kto wyśle mu CB listem . Jedynie osoba prywatna, a od takiej strach kupować towar za taką cenę .

Przedstawiciele labów wysyłają tylko kurierami , więc odprawa celna jest konieczna. Musisz wysłać im oświadczenie jaka jest wartość towaru i co to dokładnie jest. Deklarujesz także , że zapłacisz wszystkie koszty celno-podatkowe . Na oświadczeniu znajduje się również adnotacja : art. 233 KK .

Jednym słowem podpisując i wysyłając oświadczenie możecie zapomnieć , że w razie problemów przesyłka zostanie wysłana do nadawcy. Wszystko spada na wasze barki .

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Czy jest może w Polsce laboratorium, które jest w stanie wykonać CB ?

Czy może ktoś sprowadził CB ? Wysłałem osobiście zapytania do służb celnych, ale jeszcze nie mam odpowiedzi.

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Pytanie do tych co śledzą - Jak sprawa CB obecnie wygląda "w świecie" - bo całkiem przypadkiem zauważyłem ze nawet legendarny użytkownik RU niejaki el_duterino też się na to przesiadł, u nas widziałem narazie tylko Angela. Jest może jakas "fala" dobrych efektów, porzucania RU na rzecz CB itp?

Jestem zupełnie nie w temacie - to tylko nasze Polskie przepisy są okrutne i przez to jest problem z wysyłką - czy w Europie(chyba oprocz UK) jest podobnie ?

Może jakies konkretne zagraniczne tematy ktoś podrzuci, żeby tak nie kopać w ciemno

RU 100mg w KB

Minox foam

• Members
Napisano

Niestety ale wszędzie jest sklasyfikowany podobnie, tzn. jako substancja sterydowa. W UK mają o tyle łatwiej że tam gdy kupujesz dla własnego użytku to urzędnicy mają to gdzieś nie sprawdzają tak skrupulatnie na granicy jak u nas w Polsce - gdzie każdy wie lepiej co dla Ciebie dobre ;]

Co do osób użytkujących, to było niedawno jakieś zamówienie grupowe i stąd ta liczba wzrosła, mimo wszystko jak na nasze polskie realia to cena jest niestety zaporowa 150-200usd / g. Liczę jednak na to że w przyszłym roku uda nam się to dostać legalnie w Polsce. Ciągle nad tym pracuję bo wtedy moglibyśmy ograniczyć koszty 3 krotnie (60-70usd/g co byłoby już znośne dla kieszeni).

A i warto zaznaczyć, że nie jest to magiczny środek, podobnie jak RU/fina/duta są osoby na które podziała i są takie które niestety, ale nie będą miały efektu (np. mimo stosowania 5% CB 2x dziennie). Taki nasz los, że musimy próbować i znaleźć coś co nam podpasuje

PS. Na pewno jest widoczny jeden trend. Mianowicie, że CB i minox działają w jakimś stopniu synergistycznie. O ile się nie mylę to każdy kto miał pozytywny efekt z CB miał w kuracji minoksa