Members zyga15 Napisano 5 Września 2024 Members Napisano 5 Września 2024 Znajdę minoxa bez alkoholu? Cytuj
Members Lion2 Napisano 5 Września 2024 Members Napisano 5 Września 2024 Loniten to minoxidil w tabletkach. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 6 Września 2024 Members Napisano 6 Września 2024 18 godzin temu, zyga15 napisał: Znajdę minoxa bez alkoholu? Można kupić sobie Minoxidil powder i przygotować własną wcierkę, bez alko. Można też spróbować minoxa w pince, jest o wiele lepszy w stosowaniu jak na bazie alkoholu, ale kosztuje odpowiednio więcej. Cytuj
Members feegloo Napisano 6 Września 2024 Members Napisano 6 Września 2024 Kup w trichosolu z Farmacia Andorra, trichosol nie ma alkoholu. Aczkolwiek u mnie wywołuje lekkie podrażnienie skóry (choć nie mam pewności czy to nie inny dodatek we wcierce). A co do proszku, ciężko kupić za rozsądną cenę, bo na 1ml trzeba 50mg aby uzyskać stężenie 5% Cytuj
Members Andrew3 Napisano 7 Września 2024 Members Napisano 7 Września 2024 15 godzin temu, feegloo napisał: Kup w trichosolu z Farmacia Andorra, trichosol nie ma alkoholu. Aczkolwiek u mnie wywołuje lekkie podrażnienie skóry (choć nie mam pewności czy to nie inny dodatek we wcierce). A co do proszku, ciężko kupić za rozsądną cenę, bo na 1ml trzeba 50mg aby uzyskać stężenie 5% Do wcierek z trichosolu dodają rożne składniki, aby była dobra penetracja w głąb skóry głowy. Może to być gliceryna, ale zdarza się często i glikol propylenowy. Niektórzy ludzie są uczuleni na te dodatkowe składniki. Dlatego trzeba dokładnie sprawdzać, co dany producent wlewa. Co do minoxa w proszku, to można kupić za 100 euro 100 gram, myślę, że to bardzo rozsądna cena. Wtedy można sobie przygotować swoją własną wcierkę. Ważne to jest dla tych, którzy są uczuleni na rożne dodatki. Ludzie często rezygnują z kuracji, bo skutki uboczne przeważają nad zyskami. Cytuj
Members Lion2 Napisano 7 Września 2024 Members Napisano 7 Września 2024 Glikol propylenowy jest popularny i tani, ale to trochę szmelc. Wysusza skórę, łuszczy, a na dłuższą metę to skóra aż pęka od podrażnień. Zwłaszcza we wcierkach 50/50 (alkohol/glikol). Stąd niektórzy stosują coś do łagodzenia efektów - aloes, emu oil. Lepszy jest tutaj DMI - Dimethyl Isosorbide, ale droższy i słabiej rozpowszechniony. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 7 Września 2024 Members Napisano 7 Września 2024 6 godzin temu, Lion2 napisał: Glikol propylenowy jest popularny i tani, ale to trochę szmelc. Jestem uczulony na PG. Jak naleję to gówno na głowę to drapię się już po 2 godzinach. Nie pomaga żaden aloes ani nic. Wszędzie jest napisane, że PG to taki super składnik i niby niealergiczny. Ale często ludzie mają jednak na niego uczulenie. Cytuj
Members Lion2 Napisano 7 Września 2024 Members Napisano 7 Września 2024 PPG to po prostu jest gówno. Nawet jak nie jesteś uczulony, to i tak swędzi/wysusza - u różnych ludzi w różnym stopniu, ale zawsze w jakimś. Jedyne "rozwiązanie", to zmniejszać stężenie, np 50% alkohol, 30% PPG, 20% woda. Im mniej tego gówna, tym mniej podrażnień skóry. Dlatego jak jest dostępna jakaś alternatywa, to lepiej stosować dla niego alternatywę. Cytuj
Members Matt87 Napisano 7 Września 2024 Members Napisano 7 Września 2024 Gdzie można kupić pewny minoxidil w proszku ? Cytuj
Members inne65 Napisano 13 Grudnia 2024 Members Napisano 13 Grudnia 2024 W dniu 6.09.2024 o 21:23, feegloo napisał: Kup w trichosolu z Farmacia Andorra, trichosol nie ma alkoholu. Aczkolwiek u mnie wywołuje lekkie podrażnienie skóry (choć nie mam pewności czy to nie inny dodatek we wcierce). A co do proszku, ciężko kupić za rozsądną cenę, bo na 1ml trzeba 50mg aby uzyskać stężenie 5% A jak zachowuję się minox w trichosolu po nałożeniu ? - skleja włosy jak inne ? W składzie ma bardzo dużą ilość olejków i podejrzewam efekt "przyklapu" Zastanawiam się nad zmianą z pianki ( skleja włosy ) na Trichosol lub ewentualnie krem Polaris 10 ( lecz z tego co wiem - ma zostać wycofany z produkcji ) Cytuj
Members antydhtor Napisano 13 Grudnia 2024 Members Napisano 13 Grudnia 2024 Godzinę temu, inne65 napisał: Zastanawiam się nad zmianą z pianki ( skleja włosy ) na Trichosol lub ewentualnie krem Polaris 10 ( lecz z tego co wiem - ma zostać wycofany z produkcji ) Ja używałem Polarisa 10 chyba z 9 miesięcy. Nie skleja włosów, i za bardzo nie przetłuszcza, ale jak wyschnie to zostawia za to zielony/biały syf na włosach. I upierdliwy w aplikacji, chyba, że na glacy albo rzadkich krótkich włosach. A dlaczego ma być wycofany, za mało klientów czy raczej za dużo i za dobry to produkt ? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members inne65 Napisano 14 Grudnia 2024 Members Napisano 14 Grudnia 2024 Na stronie http://spectral-shop.ru/ds-hair-health/polaris-nr10 jest informacja o wycofaniu. U nas w Polsce sa z data waznosci do 2024. Może zmienią ten krem na płyn ewentualnie żel. Bo krem jak mówisz tragedia w użytkowaniu. W szczególności jak mamy już odrost , zostaje mnóstwo na włosach preparatu. Ogólnie mało informacji o trichosolu jako pojazd do wcierek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi